Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a BoneS So maj 28, 2011 8:22 pm

No js bi dal oblect use, kar je kromiranega na avtu-v mat crno barvo (prednja maska, stranske letvice ter b stebricke na novo). Se da to iizvest? kaksna bi bila okvirna cena?
Slika

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Kraj: 1230

Napisal/-a DeLux So maj 28, 2011 10:07 pm

Fajn je ker bo nalepka lepo prijela na krom, letvice in stebrički ne bodo problem, sprednji okvir na maski bi moral pa v živo videt. Verjetno se ga da dol vzet?

lp
Slika
http://www.suzuki-klub.com SUZUKI KLUB SLOVENIJA

piui
Nov uporabnik

Napisal/-a piui Sr jun 08, 2011 8:12 am

eh...škoda to dajat gor...Moj kolega je imel črno nalepko na strehi, pa ko je hotu dat dol, mu je tisti ki je tut gor dau potrgau skorej ves lak iz strehe...Zdej al je narobe gor dau al je pa narobe dol vleku folijo nevem...ampak je pa stvar k je na svojem avtu sigurno nebi dau.

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Če jun 09, 2011 7:09 am

potem je bila barvali poškodovana ali pa že 1x poštrihano, ker v normalnih pogojih barve s folijo ne spraviš dol. Sem že polepil in odlepil veliko avtomobiliov in drugih stvari, pa barva še nikoli no odstopila. Je pa streha in pokrov motorja med najbolj izpostavljenimi deli na avtu.

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Ne jun 12, 2011 11:24 pm

perom je napisal/-a:potem je bila barvali poškodovana ali pa že 1x poštrihano, ker v normalnih pogojih barve s folijo ne spraviš dol. Sem že polepil in odlepil veliko avtomobiliov in drugih stvari, pa barva še nikoli no odstopila. Je pa streha in pokrov motorja med najbolj izpostavljenimi deli na avtu.

Podpis!
Slika

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Po jun 13, 2011 2:21 pm

Pa tudi če je blo lakirano nebi smela it dol barva...

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Sr jun 15, 2011 6:05 am

to je pa čist odvisni kako kvalitetno je bilo narejeno

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 To jun 21, 2011 1:33 pm

Kle, da mu je barvo dol potegnilo ni kriva nalepka .. prej slaba barva oziroma dotrajan/slab lak. Vse kar je, ko odstraniš nalepko je to, da je lahko lak pod njo še lep vse okoli nalepke pa "obšlesano", zbledelo.
Slika

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jun 21, 2011 10:30 pm

Zdravo, mene pa zanima sledeče. In sicer imam streho malo pobuškano od toče, zdej tiste ta ''velke'' luknje bi že popravu, jih je ene 8, ostale se pa komaj vidijo. Ampak nekateri mi pa pravijo, če bom dal črno sijaj folijo čez, da se bojo videle use luknje. Mi lahko vi poveste kaj okoli tega. Ker samo popravilo strehe, da mi čisto vse luknje popravili je čez 150€ (+100€ folija), ampak če dam pa pokitat in poštrihat me pa pride okoli 100€ in zato sm v dvomih... mi lahko vi kaj pomagate?

Lp, Boštjan
Slika

perom
Nov uporabnik

Napisal/-a perom Sr jun 22, 2011 9:24 pm

če daš sijaj folijo gor, se vidi isto kot na barvi, če daš pa mat, pa malo manj, se pa še vedno vidi

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Pe jun 24, 2011 3:23 pm

buhti je napisal/-a:Zdravo, mene pa zanima sledeče. In sicer imam streho malo pobuškano od toče, zdej tiste ta ''velke'' luknje bi že popravu, jih je ene 8, ostale se pa komaj vidijo. Ampak nekateri mi pa pravijo, če bom dal črno sijaj folijo čez, da se bojo videle use luknje. Mi lahko vi poveste kaj okoli tega. Ker samo popravilo strehe, da mi čisto vse luknje popravili je čez 150€ (+100€ folija), ampak če dam pa pokitat in poštrihat me pa pride okoli 100€ in zato sm v dvomih... mi lahko vi kaj pomagate?

Lp, Boštjan

Folija sijaj poudari vse neravnine, medtem ko jih mat zabriše. Če želiš meti narejeno v piko je treba pripravit streho kot za barvanje.

lp
Slika

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Pe jul 08, 2011 9:48 am

Kaj če na primer celo streho preoblečeš v drugo barvo, a je potem treba že kaj urejat papirje (prometno/homologacijo)? A to sploh lahko narediš sam, ali rabiš kakšne papirje o strokovni vgradnji?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 08, 2011 5:12 pm

Če je samo streha, ni treba nč.
Slika

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr jul 20, 2011 6:38 am

Včeraj sem ugotovil, da moja folija ne zdrži tlačnega čistilca z razdalje 1cm in nastavljeno na najtanjši curek.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jul 20, 2011 7:12 am

GranDuke_JK je napisal/-a:Včeraj sem ugotovil, da moja folija ne zdrži tlačnega čistilca z razdalje 1cm in nastavljeno na najtanjši curek.

b****r. Nastav roko 1cm pred štrajfiks s taozkim curkom, pa pol povej, kakšen je bil občutek. Še prej si pa rano obveži, da ne boš mel cele tipkovnice krvave...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr jul 20, 2011 7:38 am

dejan84 je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:Včeraj sem ugotovil, da moja folija ne zdrži tlačnega čistilca z razdalje 1cm in nastavljeno na najtanjši curek.

b****r. Nastav roko 1cm pred štrajfiks s taozkim curkom, pa pol povej, kakšen je bil občutek. Še prej si pa rano obveži, da ne boš mel cele tipkovnice krvave...

He he. Sem v mojo prejšno objavo že napisal to foro s prstom, pa sem potem zbrisal (bi kaj preveč povedalo o mojem IQju oops ) Pa tudi kaj je ta podvig naredil z barvo na havbi, ki ni bila 100% zdrava (kamenčki pa to). Avto pripravljam za poliranje in gre stran vse kar ni OK. Sem za hec probal to na foliji in jo je razcefralo - šlo je samo za vzorec nalepljen na ogledalo. Varianta hold my beer and watch this.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr avg 03, 2011 10:53 am

Carbon much?
Slika

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po avg 22, 2011 9:36 am

Evo eno vprašanje za car wrapperje :) Jst mam eno mini delo (zvočnike bi dal kolega preoblečt v folijo) pa me zanima, če je kdo iz Lj ali bližnje okolice pa se s tem resno ukvarja, da bi jih te dni polimal?

(ne vem, kaj se je z DeLuxom zgodil, se mi nič ne javlja - a je na morju? :D)

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Napisal/-a DeLux Po avg 22, 2011 10:42 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Carbon much?
Slika

O nice kaj pa oblačiš to :)

modri D. je napisal/-a:Evo eno vprašanje za car wrapperje :) Jst mam eno mini delo (zvočnike bi dal kolega preoblečt v folijo) pa me zanima, če je kdo iz Lj ali bližnje okolice pa se s tem resno ukvarja, da bi jih te dni polimal?

(ne vem, kaj se je z DeLuxom zgodil, se mi nič ne javlja - a je na morju? :D)

Jo dec sori res sem bil na morju letos po dolgem času spet več kot 2 tedna tko da zdej pa zasut z delom, vn se ne vidm...

Kaj čva narest :) ?? Mal mi je nerodn če mi prpelješ pa ti bom to cel tedn mečkal ...

Evo dans se mal igral na eni Celici, v živo mi zgleda pošteno, paše ji.

Slika Slika
Slika

lopoo
Nov uporabnik

Napisal/-a lopoo Po avg 22, 2011 10:45 pm

Fotru sem predlagal, da dele, ki jih je odrgnil kot so ogledala in odbijac, da v folijo. Na slikah pa sem videl, da so nekateri dali tudi dele vrat v folijo in zgleda krasno tako, da mu bom tudi to predlagal!
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov