Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Re: MINI Cooper S (001) by KAVS Motorsport

Napisal/-a alanq4 To maj 03, 2011 7:36 pm

Drugače ne pišem več po tem forumu, ma tukaj pa bom!

Kot prvo HVALA za takrat na Grobniku (prikolica pa to :mrgreen: )

Mini je nor, šofer pa tudi! Vse pohvale za avto in tvoje predelave, ni lepšega kot uživati z avtom, ki je predelan z lastnim švicom (dobro vem to hehe)
Upam da se čimprej srečava na progi (mam še eno veliko oviro pred sabo ma bo počas)
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To maj 03, 2011 7:45 pm

Hudo mora tole priletet mimo tebe na kaki cesti :shock:
Kako je P/W razmerje? Vidim da imaš tudi vodo, v kakem razmerju mešaš metanol poleti in pozimi, katera velikost šobice ti najbolj ugaja in ga dejansko lahko pri mapiranju z bolj revno mešanico goniš?

Hvala lepa oops

off: Tale T'min ima najbrž največ bencin frikov na 100 prebivalcev v državi =P
RiDe hArD

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs To maj 03, 2011 8:00 pm

rok46 je napisal/-a:perfekcija! sploh vse pohvale, da si se odloču predelovat zadeva sam, moraš bit res mojster ;) drugače pa, kolko te je prišla, oz bi stala mene taka predelava, pač s tvojim delom, s tvojimi deli. zanima me okvirna cena, če ni skrivnost seveda. se bo mogoče še kakšen odloču in pripeljal avto direktno tebi in se bo pri konfiguraciji ognil JCW opcije, katera stane precej.

aja, še to...kakšne so kej tuning zmožnosti običnega cooperja, oz kakšen je možen prirastek v moči, ter seveda kolko dnarja to potegne za sabo?

Take predelave stanejo od 10.000 EUR naprej. Odvisno od želje posameznika.

Se pa da za 2-3 tisočake že zelo veliko narediti.
Potrebno je vedeti, da v tem plavem je vse TOP!!!

No sej v zelenem bo tudi, sam bolj za pisto. Plavi je bil vedno z mislijo vožnje po cesti.

X-Hair je napisal/-a:Nisi resen. :shock: Zadnjič lovil dva minija po Tminu. Sem mel prikolico za sabo :x , tako da sem obrnil in upal na več sreče prihodnjič. =P

Torej. Tistega davnega leta ...... kaj te vem ...... si bil najbrž še serijski. Zala? Spomniš? Sam si model, vsaka čast. Močno konkuriraš škorcu po odpiljenosti. :lol: Nisem si mislil, da si tako daleč s to tvojo pocket rocket petardo. Če kaj blenda zadaj, se samo meni mudi v službo :mrgreen:

Vsekakor čimprej kako :pivo

8)

Tebi niti Ayrton v najboljših časih ne bi pobegnil. :))))

alanq4 je napisal/-a:Drugače ne pišem več po tem forumu, ma tukaj pa bom!

Kot prvo HVALA za takrat na Grobniku (prikolica pa to :mrgreen: )

Mini je nor, šofer pa tudi! Vse pohvale za avto in tvoje predelave, ni lepšega kot uživati z avtom, ki je predelan z lastnim švicom (dobro vem to hehe)
Upam da se čimprej srečava na progi (mam še eno veliko oviro pred sabo ma bo počas)

Nema problema. Upam da je naslednjič ne boš rabil. :D

Kar se steze tiče....hmm se rihta nekaj bolj strupenga tak da bom stavil na MINI ja. :)

R 34 GT-R je napisal/-a:Hudo mora tole priletet mimo tebe na kaki cesti :shock:
Kako je P/W razmerje? Vidim da imaš tudi vodo, v kakem razmerju mešaš metanol poleti in pozimi, katera velikost šobice ti najbolj ugaja in ga dejansko lahko pri mapiranju z bolj revno mešanico goniš?

Hvala lepa oops

off: Tale T'min ima najbrž največ bencin frikov na 100 prebivalcev v državi =P

Ma tale voda je nekam čudna v mojem avtu. Verjameš ali ne na treh različnih dynotih je vedno pokazalo praktično slabši rezultat. IC dela tako dobro, da ni pravega efekta.
Tako da mapa je narejena na varno brez vode, vodo uporabljam sam za safety če bi slučajno šlo kej narobe.

Največkrat čisto vodo, ali pa 50/50 pozimi - sam so brez nje taki inleti da je praktično nesmiselno jo pozimi tako ali tako uporabljat.

Imam v lastni režiji razvit intercooler, kateremu efektu so se še predelovalci v UK čudili. Recimo menjava iz konkurenčnega zelo zelo priznanega proizvajalca intercoolerjev na mojega je fantu v UK prinesla 5HP. :)

Slika

--
Kršenje pravilnika, člen 3.5 urejeno. Lekcija za v naprej.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To maj 03, 2011 8:23 pm

kakšna krivulja :shock: svaka čast. kok računaš za en krog po grobniku? :)

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To maj 03, 2011 8:27 pm

Slicker je napisal/-a:kakšna krivulja :shock: svaka čast. kok računaš za en krog po grobniku? :)

Ne vem če bi lahko temu sploh rekli krivulja. :D Svaka čast.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To maj 03, 2011 8:46 pm

Joj joj joj, skin tale video dol.

Jaz raje pridem z USB-jem do tebe. =P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr maj 04, 2011 5:33 am

Tale graf je pa res hud!

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Sr maj 04, 2011 9:32 am

ManIAK je napisal/-a:Tale graf je pa res hud!

x2 :shock: Avto res gre.. ampak.. dirkanje naj ostane za dirkališče.. ;)

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr maj 04, 2011 10:32 am

Noro!! :shock: :shock: :shock:

Se še spomnim davnega l.03 (mislim, da je bilo 03), ko si me peljal nad Tolminom in že takrat sem imel čeljust do tal :DDD

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr maj 04, 2011 10:52 am

Vidva sta se pa najbrž spoznala na mini progi, dirkanje z modelčki, al kako vi to poimenujete. :D Se da tebe še kje srečat, s tem, da mene ni več veliko po LJ oz minimalno?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr maj 04, 2011 11:01 am

Kakšen je tvoj najboljši čas na Grobniku?
Marca sem videl 1:53:637
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Sr maj 04, 2011 11:01 am

Res kvalitetno poštiman MINI s pravim vozikom/mehanikom. Veseli me, da ti je uspelo uspešno združit hobi s poslom.
Želim ti veliko uspehov še naprej. Pa da prideš kdaj na time attack na raceland. :)

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr maj 04, 2011 11:59 am

X-Hair je napisal/-a:Vidva sta se pa najbrž spoznala na mini progi, dirkanje z modelčki, al kako vi to poimenujete. :D Se da tebe še kje srečat, s tem, da mene ni več veliko po LJ oz minimalno?

Bo držalo ja :D Srečat? Seveda, če ne drugje vsaj takrat ko si minimalno v Lj. :mrgreen:

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Sr maj 04, 2011 11:59 am

Spasky je napisal/-a:Kakšen je tvoj najboljši čas na Grobniku?

Marca nisi mogel videti modrega MINI ja na grobniku. :)

Marca si ti videl stock Cooper S a, z zelo izrabljenimi 16 col gumami, ko so se ga ostali z zelo modificiranimi a očitno slabo predelanimi MINI ji (glede na čase) matrali prehitet-neuspešno. :D
Kasneje, ko sem monitral še jaz 17tke-cestno legalne gume gor sem peljal ta krog:
1.51.8

http://www.youtube.com/watch?v=ESZtdvpi1T8

Kateri pa žal ni bil uradno beležen, saj so mi že pobrali transponder dol.

A nič zato, sem 9.aprila peljal še bolje 1.51.1. Na avtu je bilo predelano samo:
- zavore by KAVS Motorsport
- podvozje (nastavljivo)
- KAVS Motorsport arm spacers
Slika
- KAVS Motorsport rear toe links - prototipe phase

Še vedno 163HP in dolgi menjalnik.
Da ne omenjam 40 kil pretežkega voznika. :)

Drugače pa je best modrega z rabljenimi gumami (štampami - niso za pisto) 1.47.7 ---> kar je v temi že napisano par strani nazaj.

Pa še to:
Popolnoma stock 163 konjski cooper S s cestnimi gumami treadwear 300 je peljal grobnik decembra 1.54.6 (popolnoma street legal - z vso opremo v avtu in vsem).
http://www.youtube.com/watch?v=rtXsVlzn-W8
Za referenco kaj je dobro predelano in porihtano in kaj zanič.
Če kdo razmišlja o predelavah, ve kam mora prist. Časi govorijo zase. :)

PS: Kvazi konkurenca (oni to mislejo da so, jaz jih ne štejem za konkurente :twisted: ) je marca vozila na slicksih 1.54.8 ali neki tazga. oops :twisted: :mrgreen:

PS2: A o tem 163HP avtu bomo v drugi temi......

Za konec pa še filmček modrega izpred 2-3 let. Avto ni bil nekaj strašno predelan a smo se vseeno vozili 1.47.7-1.48.0 kar nekaj zaporednih krogov.
Ves navdušen, ker je bilo prvič praktično zares. Kot prvi sex. oops :) :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=xGYN-m-p ... ideo_title

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 04, 2011 1:10 pm

Dobro ste to preKAVSali! :mrgreen: Zadnji konc ostaja ravno prav živahen, kot pri tovarniškem S-u? :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Sr maj 04, 2011 3:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dobro ste to preKAVSali! :mrgreen: Zadnji konc ostaja ravno prav živahen, kot pri tovarniškem S-u? :twisted:

Tovarniški S pa res nima živahnega konca. Totalen understeer pri tem avtu.

Pri mojem je tak kot ga nastaviš. Ponavadi precej na neutral za po cesti. :)

Tukaj je recimo ena slikca glave z standardnimi ventili. Za to glavo se moram zahvaliti kolegu za pomoč. :)
Skratka ni da ni, zadeve se lotimo tako kot je potrebno. Od začetka do konca.

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 04, 2011 3:33 pm

Jaz sem sicer vozil MKII, pa mi je na gladkem asfaltu kar veselo metalo zadnji konc ven recimo v krožnem, če sem ga pritiskal in tudi enkrat, ko sem imel že roko na ročni, je potem praktično nisem potreboval! :D Očitno je predhodnik precej drugače nastavljen, nisem si mislil, da je takšna razlika, pri novem ravno prav zdrsuje, če mu daš povod, zelo zabavna zadeva! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Sr maj 04, 2011 3:37 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Jaz sem sicer vozil MKII, pa mi je na gladkem asfaltu kar veselo metalo zadnji konc ven recimo v krožnem, če sem ga pritiskal in tudi enkrat, ko sem imel že roko na ročni, je potem praktično nisem potreboval! :D Očitno je predhodnik precej drugače nastavljen, nisem si mislil, da je takšna razlika, pri novem ravno prav zdrsuje, če mu daš povod, zelo zabavna zadeva! =P

MKII je za pičke in softiče. :)

Drugače pa prvič slišim za to. Gume enake? Tlak preverjen? Optika nastavljena?

Namreč avto ima posamično vpetje (novi še boljše) in zadaj nima kaj migat, če se mu tako ne ukaže. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 04, 2011 4:12 pm

Šlo se je za testni avto z dokaj malo prevoženimi, tako da bi teoretično to vse moglo štimat. Aja prej sem imel namen napisat še, da smo bili v njem trije, se pravi je en bik sedel na zadnjem sedežu, pa ga je mogoče tako premetavalo, da se je cel avto premaknil! =P Ne vem, če je bilo kaj narobe, drugače se je obnašal zelo vredu in tudi treslo ni nič na AC, gume so zgledale vredu. Se je pa to zgodilo samo na gladkem asfaltu, mislim da predvsem zaradi hitrega popuščanja gasa in ravno v takšni meri, da je bil še bolj zabaven za vozit! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr maj 04, 2011 4:27 pm

Kavs je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Kakšen je tvoj najboljši čas na Grobniku?

Marca nisi mogel videti modrega MINI ja na grobniku. :)

Marca si ti videl stock Cooper S a, z zelo izrabljenimi 16 col gumami, ko so se ga ostali z zelo modificiranimi a očitno slabo predelanimi MINI ji (glede na čase) matrali prehitet-neuspešno. :D
Kasneje, ko sem monitral še jaz 17tke-cestno legalne gume gor sem peljal ta krog:
1.51.8

http://www.youtube.com/watch?v=ESZtdvpi1T8

Kateri pa žal ni bil uradno beležen, saj so mi že pobrali transponder dol.

A nič zato, sem 9.aprila peljal še bolje 1.51.1. Na avtu je bilo predelano samo:
- zavore by KAVS Motorsport
- podvozje (nastavljivo)
- KAVS Motorsport arm spacers
Slika
- KAVS Motorsport rear toe links - prototipe phase

Še vedno 163HP in dolgi menjalnik.
Da ne omenjam 40 kil pretežkega voznika. :)

Drugače pa je best modrega z rabljenimi gumami (štampami - niso za pisto) 1.47.7 ---> kar je v temi že napisano par strani nazaj.

Pa še to:
Popolnoma stock 163 konjski cooper S s cestnimi gumami treadwear 300 je peljal grobnik decembra 1.54.6 (popolnoma street legal - z vso opremo v avtu in vsem).
http://www.youtube.com/watch?v=rtXsVlzn-W8
Za referenco kaj je dobro predelano in porihtano in kaj zanič.
Če kdo razmišlja o predelavah, ve kam mora prist. Časi govorijo zase. :)

PS: Kvazi konkurenca (oni to mislejo da so, jaz jih ne štejem za konkurente :twisted: ) je marca vozila na slicksih 1.54.8 ali neki tazga. oops :twisted: :mrgreen:

PS2: A o tem 163HP avtu bomo v drugi temi......

Za konec pa še filmček modrega izpred 2-3 let. Avto ni bil nekaj strašno predelan a smo se vseeno vozili 1.47.7-1.48.0 kar nekaj zaporednih krogov.
Ves navdušen, ker je bilo prvič praktično zares. Kot prvi sex. oops :) :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=xGYN-m-p ... ideo_title

No, sej ni treba takoj samopromocijo furat. :mrgreen: Mene je le najboljši čas zanimal. Lepa cifra, ni kej.
Opažam, da so stalni neki dvoboji s takoimenovani "kvazi konkurenti". Za nas potrošnike je čim številčnejša konkurenca zmeraj dobrodošla. :)
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov