Bambi158 je napisal/-a:Kako si pa zapolnil letvice na odbijaču od puntota? Ko si clean naredu?
domen90 je napisal/-a:S čim pa vtapljaš plastiko? S spajkalnimom? Tvoja tema mi je dala idejo, da probam popravit kolotek in zaščito pod menjalnikom, da ne bo treba kupit nove.
Pa še en nasvet glede šprickita - če bo odbijač kasneje barvan na temno barvo, uporabljaj temen šprickit. Ko bodo kamenčki poškodovali barvo in bo odbijač popikan, se bo bel šprickit videl, medtem ko se črn ne bi. Za svetle barve (belo, srebrno..) je pa ta, ki ga uporabljaš primernejši, saj so poškodbe manj vidne.
x_beat je napisal/-a:Pozdrav![]()
Da se predstavim, mam narejeno avtomehanično šolo, sedaj končujem z strojno šolo, in nadaljujem v visoki šoli za tehnologijo polimerov in sem celih 20 let mlad
imam pa veselje vse kar se vrti okoli avtomobila, in tako se je začelo, doma pripomočke za topljenje plastike, in tako sem se že dlje časa igral z varjenjem plastike,... začetki so bili bolj slabi in zvari niso držali, ampak iz izdelka v izdelek so bili rezultati boljši, ker sem dobil končno od soseda poškodovan odbijač sem sa ga lotil popravljati kar mi je tudi zelo dobro uspelo
in še postopki
tako je bil odlomljen nosilec
potem sem odrezal svojo plastiko in jo na grobo obrezal
in rahlo pritrjena za nadaljno obdelavo
in seveda samo zvarjena plastika nebo zdržala velikih obremenitev se doda bakrena žička
pa začnimo
ker je poči ltako nerodno sem ga moral še po strani popraviti
in sedaj pa počen odbijač
tako je bil počen
seveda treba odbijač poravnati in na grobo zlepiti torej sekundno lepilo
seveda pa tudi tukaj treba poskrbeti zatrdnost, torej aluminijaste mreže
pa začnimo vtapljati mrežo, seveda treba vtopiti v originalni odbijač in ne dodajat svoje plastike saj lahko vse skupaj pozimi pokne in odpade
in vtopljena
spredaj pobrusimo vdolbino in jo zvarimo
seveda pa barva, kit nebo držal če nebo gor plastic primer
potem še nanesem kit in ga pobrusim
in rezultat je takšen
moram rečti da zvari res dobro držijo in se na pobarvanem odbijaču sploh ne vidi popravila
trenutno delam še na par ostalih stvareh ki jih bom objavil
ampak za danes dovolj
če imate kakšna vprašanja me kr vprašitegrizem hehe
( lahko traja kakih par dni če ne odp. ker imam trenutno druge opravke )
lep pozdrav vsem skupaj
mr.sofa je napisal/-a:Zdravo!
Fajn si naredo, sam imam tudi počen odbijač, pa bi ga rad sam na podoben način popravil.
Zanima me samo kak je stemi plastikami, ker sam sem že kaj topil z spajkalnikom, a je zadeva enostavno odpadla ker se ni sprijela na površino in podobno...
PRedvidevam da če je plastika ABS PP ASA, PT ... če jo hočem spajkati mora biti ista... Torej počen abs moram z abs plastiko...ali? Pa še kje jo dobim?
Pa če sam doma barvaš in vse ostalo?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov