Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Clio F8Q Priprava za nasljednjih 200 tisoč

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 24, 2013 11:09 am

Sej slika je sam za počakat ;) Ja sem mislu, da je še ta stari motor iz Expresa :D Samo je pa full predago vse skup za 14 let star RENAULT ?!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne feb 24, 2013 11:39 am

lisko je napisal/-a:
Za 200-300 eur je se barvanje (hauba,streha, levi bok), ker se mu lak lušči...rje nima.
200-300 eur se podvozje ( zavore, razne gumice, kugle, končniki)....sicer še vse u najlepšem redu brez luftov ampak če bo treba pač štejem zraven.
Pa maš 1000 eur avto
550 komplet generalka na motorju
300 barvanje
300 podvozje.

Pa maš za dobra dva jurja avtek ki bo brez težav šel še dobrih 200 tisoč. Pa mi dobi tak avto :)

No v razmislek. Brat je kupil kakšno leto nazaj lybro 1.9jtd letnik 2003. Dobra 2 jurja, realnih 160k km, izjemno lepo ohranjena. V enem letu razen nafte nobenega stroška. Pa je avto neprimerljiv tudi s precej novejšim cliotom (dvojna avt. klima, en kup airbagov, vse električno nastavljivo itd.) Imaš tudi avto za vsaj 200 tisoč, ki pa so precej udobnejši :)

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Ne feb 24, 2013 11:52 am

Alpa če ostanemo pri takem Cliotu kot ga maš ti. Kolega si ga je poleti kupil za 650e z prepihano dihtungo na glavi, 1.2 bencinar, pa še plinsko inštalacijo je mel. Za 100e je dobil drugi motor z 100kkm prevoženih, zamenjal in se vozi za 5e na 100 km. Vbistvu skoraj 3x ceneje kot bo tebe stal, pa vozi se verjtno tudi ceneje, torej nevem zakaj obvezno diesel v takem malem avtu?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 24, 2013 12:45 pm

@lisko:

Bate si že zmontiral?
Kak sedaj z novimi obročki drži nafto?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 24, 2013 1:50 pm

Ivan za 1.2 16 ventilarja je bilo lani samo za velik servis naračunano 500 eur....seveda uradn servis...Dela tukaj ne moreš upoštevat, ker je to hobi, veselje...

NoF3ar : Vsaj eden, ki razume point te teme.Se pa clio ne misli prodajat, če bi se računice res ne bi bilo. Rja pa tud mislim , da ne bo še tko hitr vdarla na plano ( je še sploh nima, dodatno bo pa tako ali tako še vse zaščiteno in redno skrbljeno za njega), če pri jeepu še ni videt sledov rje ( pa je tega že dve leti), ko sem z navadnimi barvami z merkurja barval....Potem mislim da tukaj ne bo težav.

Matjazy : eno je kaj lahko drugo kaj si želiš tretjo kaj se ti dopade....Če potegneš črto si tam tam...

Volvej : čudna so pota gospodova :D

Trijoadijo: Ne gre vse skupi tko hitro :P Ni in nikoli ne bo avto na prvem mestu....treba še kaj druga nardit...drugam denar porabit :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 24, 2013 2:15 pm

Aja, sem mislu,ker si že delal suma sumarum, da že motor skupaj spravljaš. no, ko boš, se z ostalimi spremljevalci te teme priporočam, da poročaš o napredkih in ugotovitvah...tako pisno,kot slikovno :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 24, 2013 2:42 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Aja, sem mislu,ker si že delal suma sumarum, da že motor skupaj spravljaš. no, ko boš, se z ostalimi spremljevalci te teme priporočam, da poročaš o napredkih in ugotovitvah...tako pisno,kot slikovno :)

To verjem da....sej me poznaš. Drgač predračune zbiram.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 10, 2013 6:23 am

Obnovljen in očiščen štarter..
Slika
Slika

Če je že reno, naj bo vsaj na poglej zanimiv :D

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po mar 11, 2013 11:28 pm

Med tem ,ko se čaka dele ( plačo :D ) je sledil pregled podvozja.

Slika
Slika

Vse v najlepšem redu....

in

potem ŠOK :D
Na 14 let starem cliotu odkrita površinska rja :EE
Slika

Tako je odletel dol tank in komplet zadnja prema. Kar se je sicer izkazalo za pametno potezo, kajti zadnje puše so popolnoma uničene.

No pokazalo pa se je tole:
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

No tole pa so prerjavene zadnje zavorne cevi...
Slika
Slika

Nč hudga :D Rjo mamo radi :D
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po mar 11, 2013 11:39 pm

Mah ja tam kjer je omejevalec zavorne moči na zadjni premi je vse rjavo skupaj z zavornimi cevmi.Eh pa te dolenci kako so jih delal :) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To mar 12, 2013 3:46 pm

Dobr sem naredu, da sem Audi kupu :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 4:19 pm

Pri saniranju rje ne maži s ferosanom, ker ni vreden popolnoma nič in uporabi rust converter od wurtha ;)

Ivan36 je napisal/-a:Dobr sem naredu, da sem Audi kupu :mrgreen:

Ti se kar tolaž, da audi ne rjavi.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 12, 2013 4:59 pm

yashica je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Dobr sem naredu, da sem Audi kupu :mrgreen:

Ti se kar tolaž, da audi ne rjavi.

Saj ne rjavi (kaj dosti), če gre za (ravno prav) starega Audija! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 5:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj ne rjavi (kaj dosti), če gre za (ravno prav) starega Audija! :D

Difiniraj "kaj dosti" in "ravno prav starega" pa ti zaupam na koliko starem A3 sem našel rjo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 12, 2013 6:30 pm

yashica je napisal/-a:Pri saniranju rje ne maži s ferosanom, ker ni vreden popolnoma nič in uporabi rust converter od wurtha ;)

Bojim se , da niti toliko rje ni , da bi se mi splačal kupovat ferosan... :D

Drugač pa okol ferosana....Še pomnite tank od Jeepa? Popolnoma prerjaven....pobrusil kolikor lahko in potem namazl s ferosanom in pustil čez noč....Potem osnovna in prek mat črna. Po dveh letih je še vedno mat sijoč :D

Drugač pa....Vse rjavi. Te slike sem pokazal samo zato, ker sem bil sam šokiran , da je 14 let star clio dejansko lahko brez rje z izjemo te površinske. Prepričan sem bil, da kom začel odstranjevat zavorne cevi, tank, premo....da bom polomil polovico vijakov in pa našel kake luknje.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 12, 2013 6:32 pm

yashica je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Saj ne rjavi (kaj dosti), če gre za (ravno prav) starega Audija! :D

Difiniraj "kaj dosti" in "ravno prav starega" pa ti zaupam na koliko starem A3 sem našel rjo :mrgreen:

Pač ne sme bit preveč novega letnika! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To mar 12, 2013 6:56 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Pač ne sme bit preveč novega letnika! :D

Ne gre se tok za rja, je pač en cel še, imel srečo bolj sem v skrbeh za preperele zavorne cevi :huh: to sploh nebi gledal ako bi motor delal vsaj par km :?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 7:21 pm

lisko je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Pri saniranju rje ne maži s ferosanom, ker ni vreden popolnoma nič in uporabi rust converter od wurtha ;)

Bojim se , da niti toliko rje ni , da bi se mi splačal kupovat ferosan... :D

Drugač pa okol ferosana....Še pomnite tank od Jeepa? Popolnoma prerjaven....pobrusil kolikor lahko in potem namazl s ferosanom in pustil čez noč....Potem osnovna in prek mat črna. Po dveh letih je še vedno mat sijoč :D

Drugač pa....Vse rjavi. Te slike sem pokazal samo zato, ker sem bil sam šokiran , da je 14 let star clio dejansko lahko brez rje z izjemo te površinske. Prepričan sem bil, da kom začel odstranjevat zavorne cevi, tank, premo....da bom polomil polovico vijakov in pa našel kake luknje.

Da ni nobenih lukenj me sploh ne preseneča, ker ima družinska prijateljica clia 1,2, letnik 1998 s prevoženimi 35.000KM in ni prav nobene rje, tudi v votlih delih je ni bilo videti, kljub uporabi kamere :o
Je pa prva lastnica ;)

Če že vse temeljito delaš naredi še to kot se zagre in uporabi pretvornik rje. Zadeva je proti ferosanu kot noč pa dan. Lahko še toliko brusiš pa bo medkristalna rja ostala nedotaknjena in ti bo grizla pod temeljno barvo. V takih primerih je dejansko učinkovit le pretvornik, nevtralizator rje.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To mar 12, 2013 10:32 pm

Wurth rust conveter ja, kak ferosan...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To mar 12, 2013 11:09 pm

Ko boš dajal pumpo gor, jo bo potrebno nastavit. skoraj 100% bo jermenica počena. Nova jermenica naftne črpalke je 180eur.

Ravno par dni nazaj imel tak primer...
PS: pa še problem jo je nastavit...

Drugače pa tudi glave včasih počijo...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost