Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 29, 2009 12:21 am

esem je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:... in po kosilu nedeljski izlet :D

Že z đžipom?

Naj bi. Ampak saj veš.....nikoli ne reci nikoli :) Ker pa 100% ne moreš bit v nič..... Drugač pa vse lepo kaže da bo izlet z jeepom :) Akumulator je pa tud že od večera na polnilcu :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 29, 2009 12:28 am

Upajmo samo, da bo tisti dež, ki so ga napovedovali za nedeljo, ves padel v tisti uri, ki nam jo bodo ukradli in da bo ostalih triindvajset ur sončnih.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 29, 2009 12:34 am

esem je napisal/-a:Upajmo samo, da bo tisti dež, ki so ga napovedovali v nedeljo, ves padel v tisti uri, ki nam jo bodo ukradli.

Ali pa ne.....iz izkušenj pa....več kot je blata raj se pelje :)
Sicer pa....test bo opravil kar v garaži, saj mora zaradi nove turbine,drugih glav in menjave tesnila laufat na mestu 20 minut in se nato ohlajat 2 uri....nato sledi ponovno odtegovanje/zategovanje glave in nato končni test v kakem blatu :D
No dost ircanja :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po mar 30, 2009 7:51 pm

in...si ga zalaufal...laufa ko urca?? :) upam da je vse ok...
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po mar 30, 2009 8:04 pm

Dariooo je napisal/-a:in...si ga zalaufal...laufa ko urca?? :) upam da je vse ok...

Ne laufa še....Boste prvi zvedli :)
Slika

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Kraj: Gornji Grad

Napisal/-a yugo tuner Po mar 30, 2009 11:20 pm

lisko je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:in...si ga zalaufal...laufa ko urca?? :) upam da je vse ok...

Lisko si bil danes z zeleno petko SG tablica pred Lidlom v MB ? ..se mi čist zdi da sm te videl :D

sory za OFF Topic..

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 31, 2009 3:04 pm

yugo tuner je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Lisko si bil danes z zeleno petko SG tablica pred Lidlom v MB ? ..se mi čist zdi da sm te videl :D

sory za OFF Topic..

Pri fontani?:) Bil bil :) Z zelenko čsit stock in bo tudi ostala stock edin par lepotnih popravkov bo dobla :)
BTW drugič me rukni.....ne grizem poznat pa tud ne morem vseh :)

Za jeepa pa.....kaj bi govoru.....sicer je popolnoma skupaj in pripravljen na vžig....a kaj ko je pri enem tesnilo na vodni pumpi se vscalo.....jebat ga...tipično američan.....ko gre vse lepo....se nekaj sesuje.
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To mar 31, 2009 3:38 pm

A boš posnel prvi vžig ?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 31, 2009 9:26 pm

north789 je napisal/-a:A boš posnel prvi vžig ?

Je že posnet :) Izkazalo se je ( čeprav je akku jezu), da je vžgal kot da ga sploh ne bi vzel narazen..... :wiihuu Prvi poskusi so sicer bili labavi ker je akku bil prazen ( pa čeprav je bil skoraj 2 dni na polniclu...star pa slabe tri leta....očitno FULMEN le ni tako dober kot pravijo....) Potem mu je pomagala "zelenka" in vžgal je takoj po obrnitvi ključa....prvo malo rožljal (dročniki) in par sekund kasneje lepo utihnil in laufa kot nov.
Ima že nekaj testnih voženj (30 km) in gre bolje kot nov :D Seveda še ni šel prek 2000-2200 obratov. Samo toliko , da se je čutlo da že "grabi turbina" in potem lepo lagana vožnja okrog 80. Turbino je bilo treba malo sprobat saj drugač ne bi vedel ali dela ali ne :D Nikoli pa pod polnim plinom (razlika pa kot noč in dan.....z manj kot pol plina je ob "vklopu" turbine potegnil bolj kot prej pod polnim gasom.....a veselja nekak ni bilo saj je treba vse dele lepo "ulaufat" :)

No za začetek pa nekaj slik.....video sledi kasneje ker ga je treba še naložit :) (malo prej prišla s testnih voženj :D )

Mesto kjer je spodaj nekaj puščalo....
Slika

Pri bližjem pogledu se je videlo kot da pušča na samem spoju med vodno črpalko in razdelilcem....
Slika

Ni preostalo drugega kot lepo na novo vse razderem.....pri razdiranju pa se je pokazalo , da napaka sploh ni na spoju ampak da ne drži ena objemka na eni cevi, ki gre iz vodne pumpe (tik nad tem spojem) :pray: No objemko sem menjal in sestavil skupaj nazaj v upanju , da res ne pušča na spoju.....lej ga zlomka...DRŽIIIIIIIIII :wiihuu
No avto je bil pripravljen za vžig.....

No malo sma se igrala okrog pokrova.....in nastalo je tole :D
Slika
Vidi se , da je raztezna zalepljena.....v bistvu ni spustila ampak je okrog štopla tako spokana da sem jo preventivno še zalepil..... (naročena oz. iščem pa tudi novo....ampak ker je še do danes nisem dobil je še pač ta za silo....)

Morm reč da men kr zanimiv detajl.....obstajajo pač DCI, TDCI,TDI,TD....
Tale je pa kar STI :shock: :D
Slika

No in pa pred vožnjo je bilo potrebno preverit tudi delovanje termostata....preverjen kmečki način :D Termometer potopljen n hladilno tekočino in tipanje zgornje cevi hladilnika....pri 80tih stopinjah je cev začela postajat vroča.....torej termostat je začel odpirat.
Slika

Tud oljni tlak se mu je zbolšal.....prej je bil cajger pri toplem pod prvo črtico (sicer še zadovoljiv tlak a vendar...) sedaj lepo ostane nad črtico (v navodilih piše da je od 1.4 do 3.1 pri ogretem motorju) tu pa je pri ogretem skozi nad 2 :shock:
Tud vžiga dost raje, saj je štarter bil popolnoma suh in ne podmazan....sedaj motor mnogo lažje zavrti in posledica je lažji zagon.

No tok za zdaj.....videi pa še sledijo :)

EDIT: No še video....
PRvi labavi poskusi......prav sliši se kako se "matra"
http://www.slomedia.si/video/1ef85e617f5aa3867a6

No potem pa pomoč "zelenke" in zadeva je vžgala v parih sekundah... :shock:
http://www.slomedia.si/video/d45f14905eb07621686

No in pa upam da nama tega še dolllgggooo ne bo treba slišat :D
http://www.slomedia.si/video/27a048344d55c5ef7a6
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 01, 2009 5:35 am

dober si da ga šparaš.Ko sem jaz delal generalko na tipotu v istem obsegu kot ti sem samo počakal da vidim če vžga ventilator potem pa sem ga šel žulit do konca da takoj vidim razliko.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr apr 01, 2009 6:18 am

ti ga kar šparaj nekaj 1000 km...Svaka čast majstore:)

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Sr apr 01, 2009 8:59 am

Vse čestitke, pa dos varnih blatnih km :D
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr apr 01, 2009 12:34 pm

Svaka čast mojster :bow Veliko varnih kilometrov.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr apr 01, 2009 1:50 pm

:tomidelej:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr apr 01, 2009 2:53 pm

čare je napisal/-a:dober si da ga šparaš.Ko sem jaz delal generalko na tipotu v istem obsegu kot ti sem samo počakal da vidim če vžga ventilator potem pa sem ga šel žulit do konca da takoj vidim razliko.

Sej po pravic povedan me kr muči , da bi ga ornk pohodu do konca :) Po drugi strani pa se zavedam koliko je vloženega denarja truda in časa.....in ne bi rad čez par tisoč km spet trgal ... :) Drgač pa hvala za čestitke.....sam pa pravim kot sodelavec: ma nije to ništa :D
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 01, 2009 7:56 pm

Zaj pa bo pa treba tole zalit da bo še dolgo dobro laufal :D :lol:
Testo vožnjo si še zmerom dolžen, gled da se neš prej enkrat motorja podiral predno grema na drive po gmajni :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 02, 2009 8:22 pm

monster_d je napisal/-a:Zaj pa bo pa treba tole zalit da bo še dolgo dobro laufal :D :lol:
Testo vožnjo si še zmerom dolžen, gled da se neš prej enkrat motorja podiral predno grema na drive po gmajni :P

Kaj pa veš kaj še pride :D :P No upam da jaz več nem rabu tega delat.....če bo držal nasljednje 300 tisoč, pomeni to zame (oz. za jeepa) , da bo nardil to v 15-20tih letih (ker je pač kot drugi avto)....Vsekakor pa gre še kr za dosti šravfanja saj mu je treba menjat še semering na glavni gredi pri menjalniku in ker bo takrat dol tudi menjalnik se bo menjala tudi sklopka.

Mel pa sem še eno reklamacijo :D Spuščal je pokrov t.i. suhega karterja. No pokrov se je vzelo dol in namazalo z dihtmaso in sestavlo nazaj.....zaj se lepo suši....jutr se nalije olje in gas naprej :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 16, 2009 8:02 pm

Avto ima že dva tisoč prevoženih brez vsake napake....danes je dobil dva "krstna" risa po desnem boku :) Gozd.press :D

Sem pa se danes oglasil v eni trgovini.....nisem si mogel kaj :D
Slika

Montaža še sledi ker še nimam ideje kam ga bom stlaču :D
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 16, 2009 9:32 pm

lahko potem o tej montaži boosta kj več, da bi bl točn kj posliku pa nakazu kje treba kj narest da to pol kaže :D
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov