Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 04, 2009 2:49 pm

AgitatoR je napisal/-a:Če nisi mel kej delat, bi Lisico zmasiral, ne pa da pleh prenašaš po garaži. :P

Jah tisto lih ni za po kosilo :) Tisto je za pred spanjem :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po maj 04, 2009 3:08 pm

lisko je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Če nisi mel kej delat, bi Lisico zmasiral, ne pa da pleh prenašaš po garaži. :P

Jah tisto lih ni za po kosilo :) Tisto je za pred spanjem :P

Lisko veš tudi po kosilu paše sladica - še posebej po nedeljskem. Glede na to koliko imaš energije pa bolje da jo sprostiš tako kot pa da ji pri masaži premakneš kakšno kost.

Drugače pa kar tako naprej s petko. Na koncu bo še boljša kot nova.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po maj 04, 2009 3:35 pm

tristan01 je napisal/-a:......

...... Na koncu bo še boljša kot nova.

No in ker to hočem doseč oz. mi je to cilj, sem prejšni teden poslal mail na renault slovenija ( kao pač inštalacija je stara in že načeta, tesnila okoli vrat, razni čepki, blende na nosilcih....)

In tole dobil danes nazaj :shock:

Glede na vaše povpraševanje vam posredujem nekaj informacij.
1. shem ali načrtov ni možno dobiti
2. inštalacije so po sklopih ( motor, luči, notranjost ipd.)
Okvirne cene inštalacij, ki sem jih lahko dobil:
-za armaturo 260 EUR
-za motor 240 EUR
-za sprednje luči 340 EUR
3. glede tesnil
-tesnila za vrata so cca. 60 EUR po kosu
-tesnilo za vetrobransko steklo je cca. 100 EUR po kosu
-tesnila za ostala stekla so 50 EUR po kosu
4. varovalke so v glavnem po sklopih (za vrata, za vezno, pokrov motorja ipd.)
-cene za grt. je cca. 70 EUR

Cene so brez DDV, dobava je iz Francije od 7 do 10 dni, če je zaloga v Franciji. Naročilo se realizira po plačilu avansa v minimalni višini 50% ali po plačilu predračuna.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po maj 04, 2009 4:16 pm

Si se že kaj odloču boš kaj vzel od tega al se ti zdi predrago ?

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Po maj 04, 2009 8:46 pm

Sej sploh ne vem zakaj sprašuješ za cene novih delov, ker so ubitačne. Čeprou kolkr gledam so napram mojmu še pocen, k mam tistih pet kablov več, motorna inštalacija pa stane 1100€ (samo kablovje).

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo To maj 05, 2009 12:52 pm

boš moral ebay zakurblat, dobiš kaj češ, verjetno bo najlazje na francoskem, a kdo bi znal jezik :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 05, 2009 3:17 pm

Pravi_Diablo je napisal/-a:boš moral ebay zakurblat, dobiš kaj češ, verjetno bo najlazje na francoskem, a kdo bi znal jezik :D

Mogoče še s samim jezikom ne bi blo toliko težav, ker verjetno razumejo tudi angleško:) Verjetno pa kaj hudo dosti ceneje tud ne bi bilo edino ponaredki, kar pa vprašanje, če se dobijo.Sicer stara tak hudo zdelana tud ni .....ampak potrebno jo je pregledat in tu pa tam menjat kak kabel. Večji problem so konektorji, za katere pa vemo , da radi jezijo potem s stiki. V končni fazi pa komplet inštalacija tud ni lih 10 let diplomskega študija.....in če bo treba se bo pač nardila nova. Za ostale dele pa se bom pozanimal sproti kaj bom pač presodil, da bo potrebno novo.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 05, 2009 7:21 pm

Zamenjaš komplet konektorje pa je. Sej ni važn da so enaki kot original.
Kabl je poceni, konektorji tut niso dragi .... naredi sam kopijo originala. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Sr maj 06, 2009 7:04 am

okej, vidim da imas prevec casa , ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 06, 2009 8:00 pm

Pravi_Diablo je napisal/-a:okej, vidim da imas prevec casa , ;)

Pazi pa to samo med vikendi po par ur:) Drugače se med tednom ne dela nič ker nekak ne pridem zraven ali pa sem prelen.....zvečer pa tud ne mislim viset v garaži:)

Vem , da je bilo mišljeno tole kao , da bom pač nardil novo in pri tem porabil par sto ur ampak to mi je želja od nekdaj......nardit avto po svojih zmožnostih in idejah. Sicer se tu ne bo nardil kak prototip ampak se bo pa šlo v detajle in se jih probalo priredit.
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Po maj 18, 2009 11:00 pm

lisko eno vprašanje; gre se za el pomik stekel kar si objavil nekje na polivici tvoje teme. mam možnost dobit komplet (motorčki, kablovje, stikala) od cliota I 3 vratni model. a je kaka šansa da bi pasalo not komplet od cliota?
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 19, 2009 3:19 pm

Godward je napisal/-a:lisko eno vprašanje; gre se za el pomik stekel kar si objavil nekje na polivici tvoje teme. mam možnost dobit komplet (motorčki, kablovje, stikala) od cliota I 3 vratni model. a je kaka šansa da bi pasalo not komplet od cliota?

Sej jaz imam od cliota 3 vratnega modela:) Sam je ogromno predelav:) Prvo moraš obstoječ sistem ( plastična ročka in pogon) razdret da dobiš samo "zajlo" z uvodnico. Potem to uvodnico prirediš novemu pogonu ( katerega moraš pa spet razdret....pogon in nosilec zajle se namreč pri cliotu držita skupaj). Potem pa vse to sestavit skupaj nazaj. Original pogon je netan skupaj....potem uporabiš vijake kateri držijo tudi uvodnico zajle od petke. Vse skupaj moraš še fiksirat (uvodnico ki je plastična) v železni pogon od cliota. Potem prilagodiš še vrata ( moraš jih malo porezat ker drugač ne dobiš komplet pogona noter) , zvrtat luknje in pogon pritrdiš na vrata.
Slikic žal ni.....
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To maj 19, 2009 4:27 pm

pa ajde mislim da bi jaz to mogo nekak skup spacat :lol:
bom poslikal če bo cajt
hvala ti
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 28, 2009 9:58 pm

No po dolgem času je bila deževna nedelja......kaj češ lepšega kot pa pogledat eno dobro dramo :)

Pogled na motorni prostor kjer so samo že lajtunge za zadnje zavore.....gredo stran.
Slika

Takole hoče it notranji blatnik pred košem stran....

Slika

Kaj je še sploh držalo avtek skupaj?

Slika
Slika

No in lepo čaka da se začnejo dela:) Dejansko je treba dol pobrat še samo lajtunge in razne platične čepke.

Slika

Sem pa nekaj ugotovil......lisica mi zadnje čase iz zdravstvenih razlogov pomaga bolj malo...in hudičevo težko je delat sam :)

P.S.pa še nekaj.....ne bi verjel če ne bi sam videl....4 leta star monroe-jev amortizer....
Slika
Zadnjič spremenil lisko, dne Po jun 29, 2009 5:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Ne jun 28, 2009 11:07 pm

lisko je napisal/-a:Sem pa nekaj ugotovil......lisica mi zadnje čase iz zdravstvenih razlogov pomaga bolj malo...in hudičevo težko je delat sam :)

ehehehehehe se strinjam :lol:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 29, 2009 5:07 pm

Skrajni čaš za obnovo ja :D
Mimogrede kolko približno tehka gola karoserija?
Vidim ki še bo neki s tebe, se bom en dan oglaso da vidim tole rjico :lol: :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jun 29, 2009 8:31 pm

monster_d je napisal/-a:Skrajni čaš za obnovo ja :D
Mimogrede kolko približno tehka gola karoserija?
Vidim ki še bo neki s tebe, se bom en dan oglaso da vidim tole rjico :lol: :)

Ti se sam oglasi sam najavi se prej :D
Huh težko ti rečem koliko tehta....okrog 200 kil po moje.....spredaj je sam nisem mogel dat na "koze" . Zadaj pa sem jo tud z vinto dvigoval....recimo samo zadnja prema ima 50 kil....
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic So jul 04, 2009 10:59 pm

Neverjetno :shock:

Kaj sploh hočeš naredit iz avta? Nebi blo prej da bi vse komplet dol pobral, speskal pa potem švasal itd.? Mehanskih delov pa se potem lotiš.

Mi poveš z kakim namenom to delaš in kaj boš ko bo končan (če sploh bo kdaj)?
Leta 2007 si začel obnovo kok si se vozo sploh vmes?

Vsaka čast za trud.

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So jul 04, 2009 11:23 pm

Tole se mi zdi čist brez veze delat ker da bi tale petka postala veteran (z certifikatom)je teška ker ma že vse neki prebarvan, tapete na vratih zrezaane pol nek pomik šip vgrajen armatura preddelaana osvetlitev ipd. potem motor je verejtno že tut kar za eno ornk generalko tako kot pri jepuu stem da je še diezel kar je še več dela pregnita je tut vna vsakmu vogalu. nazadnjne pa še potrata denarja. Se opravičujem za off sam moje mnenje.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jul 05, 2009 6:45 am

Technologic 2007 maj...so šli gor diski.....oktobra pa druga glava. Od takrat pa potem nardil prek 40 tisoč..... (zadnje ploščice sem dal gor takrat nove in šele zadnjič videl da nimajo več skor nič mesa) .

north789 ne dela se tega kot za veterana.....niti ni to namen. Pač recimo da "čuden" hobi :) Prvo je bil namen nardit čist nekaj posebnega....vedno bolj ko pa sem jo trgal vedno bolj me je zanimal če jo bom še spravil skupaj.....in me še sedaj.....bo pa sestavljen po mojih željah in idejah (vsaj kolikor bo mogoče).

Pač sto ludi sto čudi :)
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov