Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC(Kerscher RS stran 23)

Napisal/-a croma_man Sr mar 30, 2011 9:27 pm

se slišimo junija, kaj ti naj drugo rečem :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 To apr 05, 2011 2:46 pm

Ful dobr rihtaš tole.
Off: a maš ti slučajno modrga passata karawan dans je en prnesu felge barvat v zalec pa ne vem a si ti al je pa ker drug :D
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To apr 05, 2011 2:52 pm

jst ja, bom vidu doma kak bo, sam dvomim da pridem nazaj...

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Napisal/-a aljaz123 To apr 05, 2011 7:36 pm

Zadnic k si bil pa nisi mel istih felg na passatu. A si bil prvič v tej lakirnici.
Une jeklene k si jih mel so kr vredi zgledale. Te ud audija pa nism ornk vidu ka pa je blo?. Od katererega avta so pa une na 3 vijake.
Drgač pa tvoji izdelki so skoraj mojstrovina

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 05, 2011 8:11 pm

aljaz123 je napisal/-a:Zadnic k si bil pa nisi mel istih felg na passatu. A si bil prvič v tej lakirnici.
Une jeklene k si jih mel so kr vredi zgledale. Te ud audija pa nism ornk vidu ka pa je blo?. Od katererega avta so pa une na 3 vijake.
Drgač pa tvoji izdelki so skoraj mojstrovina

Skoraj?! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Napisal/-a aljaz123 To apr 05, 2011 8:32 pm

Potrebno je tut mal heca v temi. Normalno da so ti izdelki mojstrovine :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 05, 2011 9:40 pm

Zakaj njegova mojstrovina? Ker jih laufa na elektromotorju in drgne z različnimi brusi? ker jih pokita in pripravi na lakiranje? Ker jih nekdo lepo polakira? Ali pač zato, ker je nekdo zdizajniral všečna platišča? Pa ne mislim napadat, so platišča za sline pocedit in je lepo, da se nekdo trudi jih spravit v tako obliko.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To apr 05, 2011 9:44 pm

vsakmu svoje, odprti clio, sigurno imaš originalna platišča na avtu in prisegaš na original avto tak kot so si ga gospodje zamislili...tak stil platišč pač ni za vsakega, kar je tudi prav, ker že tako nimam časa svoje projekte končat.

pa tako kot si povedal, to lahko počne vsak, v lastni režiji, za druge...ni tukaj nobene znanosti, malo okusa in posluha za želje in iz dolgočasnih platišč nastajajo izdelki.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 05, 2011 9:58 pm

Ja lahko zdaj filozofiramo v tri dni, tako temeljita in dobra obnova je zame mojstrovina, kot je tudi temeljita obnova kakšnega oldija ipd., čeprav on ni dizajniral, proizvedel, peskal itd. platišč, jih je pa (ne)posredno spravil iz slabega v odlično stanje. Če je tako zelo enostavno to malo pobrusit in pokitat, se lahko vsak loti tega, dela je očitno dovolj! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 05, 2011 10:00 pm

croma_man je napisal/-a:vsakmu svoje, odprti clio, sigurno imaš originalna platišča na avtu in prisegaš na original avto tak kot so si ga gospodje zamislili...tak stil platišč pač ni za vsakega, kar je tudi prav, ker že tako nimam časa svoje projekte končat.

pa tako kot si povedal, to lahko počne vsak, v lastni režiji, za druge...ni tukaj nobene znanosti, malo okusa in posluha za želje in iz dolgočasnih platišč nastajajo izdelki.

Imam original, ker ni denarja za druga - kaj naj lažem; so pa alu - dva kompleta 16", en komplet 17" in ene 15" jeklenke. Po plačilu zavarovanja, vinjete in servisiranja, se je potrebno še oblečt in preživet. Lačen zavoljo avta ne bom, vem pa kako bi ga sebi priredil. Pa ajde, če bi folk hvalil tvoje akustične stvaritve - ampak, feltno obnoviš (ravnaš in lakiraš je itak ne ti, če sem prav razumel, ampak samo rob poliraš) in si cel maestro... Sorry ne.

Končaj expressa, pa naj folk potem hvališe. Tam se vsaj izražaš, pa čeprav le s kombiniranjem že obstoječih komponent. Ker če upoštevam nekatere, sem tudi jaz mojster, ker sem menjal (sicer ne sam) odbijač, havbo in batnik. Ravnal karoserijo spodaj je itak nekdo drug, barval pa ličar. So pa bili lufti lepo ujeti, to pa so.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To apr 05, 2011 10:06 pm

akustike nisem nikoli predstavljal na temu forumu :mrgreen: tudi tam so mi drugi oblačili, pa ojačevalce sem kupoval in ne delal sam, kljub temu da sem elektronik po poklicu,...history repeating.

pazi ironijo, sedaj sem programer, pa nimam svojega operacijskega sistema, uporabljam windowse !

drugače pa ko greš tankat svojega dizla, prideluješ nafto sam ali jo kupiš?

pa naj bo dovolj...

Uporabniški avatar
pero-san
Novinec

Napisal/-a pero-san To apr 05, 2011 10:24 pm

No pa smo spet pri slovenskem narodnem športu - foušiji po domače :)

Croma sorry za OFF !

ps.: izdelki pa itak vemo da so top ;)
keep on good work

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 05, 2011 10:52 pm

Ne vidim foušije... Sej nism mislu replicirat, pa bom. Kje je foušija? Mu mogoče zavidam kruh, ki ga tako (pa vrjetno ne tako) služi? Ne. Moti me poveličevanje v virtuoza. Eno je, da nekaj ustvariš - to je, da si idejni vodja, da si zamisliš končni izdelek in ga takega tudi ustvariš. Pa če sam narediš vse ali ne. Če gremo konkretno: rekel bi, da je virtuoz kolega, ki je oblikoval hrošča; vihtel kladiva ravno ni, vendar ga je načrtoval po svoje in izdelek je fenomenalen. Sej se bo kdo najdu in reku, da si hodim v zelje - samo v čem si mojster, če kupiš poškodovana platišča, jih daš svojemu kontaktu ravnat, zbrusiš, spoliraš in daš drugemu kontaktu polirat? Kje je tu mojstrovina, pa damo na stran izkoriščanje tržne niše.*

Mah - vseeno je; temo sem pregledal od prve do zadnje strani pisal pa skoraj nič nisem (morda je to celo prvi moj post v tej temi). Pa ne pravim, da mi feltne niso všeč, no - kake mi pa tudi niso - samo, kdo je mojster, tisti ki je naredil kofetarico ali tisti, ki je zloščil okvir. Presodite sami.

*Evo, da zaključim - mojster si, super služiš! Svaka čast! Feltne pa tud fenomenalno zgledajo - lepo da spodbujaš druge k delu. Če dobr pogledaš prvi post kritika ni laetal nate, croma, marveč na druge.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To apr 05, 2011 11:16 pm

dovolj te debate, ker ne bo konca, ti pa dovolim napisat knjigo o meni, ko bom enkrat velik (sem že), in bogat - tja še pridem, ker očitno me slediš bolj kot moja senca.

dolgočasna platišča, sicer original 18ke od audija, tudi cena komada 430 eur na servisu...
Slika
Slika
Slika
speskane in ravne
Slika
Slika
nakazan rob platišča zbrušen in pripravljen za poliranje
Slika
in spolirano
Slika
Slika
Slika
Slika
in pobarvano
Slika
Slika

detajlne slike pa jutri, ker sem moral vse 4 še enkrat kompletne brusit in polirat zaradi težav pri barvanju.
Zadnjič spremenil croma_man, dne To apr 05, 2011 11:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC(Ronal audi A8 stran 2

Napisal/-a crxdelsol To apr 05, 2011 11:28 pm

Noro ka nastane že iz čisto malega robeka :DDD

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr apr 06, 2011 5:22 am

To si ti v bistvu sam DAL speskat, spoliral rob in DAL barvat....? :vc

How simple is that... :)

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Sr apr 06, 2011 6:51 am

odprti clio je napisal/-a:Ne vidim foušije... Sej nism mislu replicirat, pa bom. Kje je foušija? Mu mogoče zavidam kruh, ki ga tako (pa vrjetno ne tako) služi? Ne. Moti me poveličevanje v virtuoza. Eno je, da nekaj ustvariš - to je, da si idejni vodja, da si zamisliš končni izdelek in ga takega tudi ustvariš. Pa če sam narediš vse ali ne. Če gremo konkretno: rekel bi, da je virtuoz kolega, ki je oblikoval hrošča; vihtel kladiva ravno ni, vendar ga je načrtoval po svoje in izdelek je fenomenalen. Sej se bo kdo najdu in reku, da si hodim v zelje - samo v čem si mojster, če kupiš poškodovana platišča, jih daš svojemu kontaktu ravnat, zbrusiš, spoliraš in daš drugemu kontaktu polirat? Kje je tu mojstrovina, pa damo na stran izkoriščanje tržne niše.*

Mah - vseeno je; temo sem pregledal od prve do zadnje strani pisal pa skoraj nič nisem (morda je to celo prvi moj post v tej temi). Pa ne pravim, da mi feltne niso všeč, no - kake mi pa tudi niso - samo, kdo je mojster, tisti ki je naredil kofetarico ali tisti, ki je zloščil okvir. Presodite sami.

*Evo, da zaključim - mojster si, super služiš! Svaka čast! Feltne pa tud fenomenalno zgledajo - lepo da spodbujaš druge k delu. Če dobr pogledaš prvi post kritika ni laetal nate, croma, marveč na druge.

Kje pa pise, da je mojster samo tisti, ki izdelek ustvari iz nic? Croma se pac ukvarja samo z restavriranjem platisc, ne pa izdelavo komplet custom platišč v domači delavnici ali karkoli že. In mislim, da v svojem delu (torej restavriranju), je mojster, vsaj po prikazanem. Konec koncev, vazen je koncni izdelek, cetudi je kaksna vmesna faza outsourcana.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Sr apr 06, 2011 6:52 am

ManIAK je napisal/-a:To si ti v bistvu sam DAL speskat, spoliral rob in DAL barvat....? :vc

ni res, ko sem dobil nazaj sem spoliral rob še 1x :mrgreen:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr apr 06, 2011 7:11 am

croma_man je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:To si ti v bistvu sam DAL speskat, spoliral rob in DAL barvat....? :vc

ni res, ko sem dobil nazaj sem spoliral rob še 1x :mrgreen:

Pravi mojster! :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Sr apr 06, 2011 8:06 am

mojster, nimaš kaj
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten