Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 23, 2009 11:13 am

Spet se je nadlo mal časa.....

Luknja med notranjim blatnikom in vezno....
Slika

In pa končan notranji blatnik.....v ozadju pa viden končan nosilec vezne in pa dejansko glavni nosilec prednjega dela avta.

Slika

Nosilec je dejsnko končan in na novo pritrjen na šasijo ter ojačan z 1.5mm plehom.....slikc pa žal ni...bom kdaj prihodnjič prilepo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 24, 2009 7:28 pm

Še pomnimo.... :D
Slika

Končano
Slika

Slika

Vse skupaj očiščeno in pobarvano z temeljno barvo....temeljno pa zato ker dokler bom prišel do konca s podvozjem bi bil tale del spet rjav :D Tako pa je vsaj malo zaščiten :)
Prednja leva stran je tako rekoč skoraj končana :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po avg 24, 2009 8:30 pm

:ue Ma a sigurno ni v slovenji ene odlične petke ? Pa to je čisti karies :P Mah mislim, da si bolj škrtež a ? :vrum

Evo sem najdu nekaj odličnega http://renault5gtturbo.mojforum.si/rena ... out18.html en miljaužnt idej :P
Priponke
r5 tuuurboo.jpg
tale pa trga res
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Po avg 24, 2009 8:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 24, 2009 8:36 pm

Ivan36 je napisal/-a::ue Ma a sigurno ni v slovenji ene odlične petke ? Pa to je čisti karies :P Mah mislim, da si bolj škrtež a ? :vrum

Ena mi stoja doma....95 letnik brez pikice rje....dayli driver :) ne da sem lih škrtež ampak želim in hočem in bom nardil čist sam celoten avto pa čeprav lahko potem razpade :D To mi je pač cilj pa če je to smiselno al ne :) Sicer pa dolker je ne razdereš tako popolnoma ne vidiš kako in kaj.....za primer je tale bila videt na zunaj čist ok....šele pod izolacijo (ko jo skrampaš dol) se je začelo.....
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po avg 24, 2009 8:43 pm

Saj si faca ej :hi :clapclap smo veliko gre časa .Poglej idejo zgoraj :D Spredaj v predel motorja bi pa LCD od 32 col dal :idea: na haubo spodaj :?: pa dvigneš pol bi blo ko v kinu 8)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 24, 2009 8:52 pm

Že videl to slikco ja....v glavnem še vedno ostajam pri načelu , da od zunaj bo popolnoma serijska z izjemo nižanja ( homologacija narjena pa čeprav niti enga vijaka ni na karoseriji :D ) enimi lepimi litkami (spet razmišljam če ji sploh paše kaj več od 13col in 175/60/13 ali 175/50/13 gum) ....
Ostalo pa bodo "bonbončki" , katere bi lahko našteval do jutri.....ampak jih bom predstavil na koncu , ker niti ne vem kaj vse bo mi uspelo nardit. Po tihem se išče 1.9Dti motor od cliota2....ampak to je še v povojih.
Slika

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka To avg 25, 2009 2:18 pm

če iščeš petko k ni gnila je to lih tko k iskat bucko v senu. :lol: sej se najdejo sam so zlo redke. o tem da je lisko skopuh ... nebi reku ker je taka obnova vsaj 4-5x dražja od nakupa solidno ohranjene 5ke.
glede motorjev pa se zapelji v udine na odpad ... jih majo na metre. za dizla ne vem sam bencinski so 50 če ga sam snameš iz avta oz 100 če je iz regala. maš pa v udinah tud odpad ki ma sam volve ... sam nevem do gdaj so bli dizli not renaultovi.
če te zanima bom probov dobit naslov kje je ker vodit nekoga po spominu je bl žalost.
mislim da se mi nekje valja armaturka od turbo 5ke če ni pr men jo ma pa patrick123. mislm nism sicr čist zihr a je od turbo al od francoske ki je mela velik bl kvalitetno.
jest tud študeram da bi po volvu zložu skup eno 5ko čist iz nostalgije. mev sm 2 pa morm rečt da al 1.1 al 1.4 sta tolk hvaležna motorčka da ne morš vrjet. res da je poraba primerna predpotopni zasnovi sam če redno menjaš in kontroleraš tekočine v avtu sta za zmer.
kako temelno daješ gor navadno al epoksi? epoksi se namreč dobr obnese in velik bl obstojna je

l.p. samo
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 25, 2009 5:13 pm

Problem rje pri starih avtih je v samih spojih pleha. Zelo dosti imam primerov, ko je od zunaj videt popolnoma vse ok.....še celo ko strgaš dol izolacijo je super....ko pa razbiješ original punkte pa je okrog punktov vse rjavo....tak problem imam sedaj pri koših amortizerjev....od zunaj oh in sploh....pobrusim izolacijo....vse super in za hec zarežem v pleh....z izvijačem zvijem pleh stran in lej jo :) Kaj pa češ drugega kot pleh izrezat in navarit novega. Edino tam ko je lisica pred časom nanašala izolacijo je zdrav pleh.

5ka: Za armaturko še ne vem....al bo ostala original z ohoho predelavami al bo not romala od kakega cliota.....v glavnem sestava je še v povojih prvo je treba pleh porihtat :)
Slika

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To avg 25, 2009 5:21 pm

In kakšna je ta epoksi temelna?
kaka cena pa kje se to dobi?
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če avg 27, 2009 1:14 pm

Školjka je ostala brez pragov....
Dejansko so se prelomli ko sem jih zrezal dol...
Slika

Kaj drugega bi lahko pričakoval pod njimi a?:D
Slika

No pragi verjetno ne bodo prvotne oblike na zunaj....pod njimi pa se tudi ne več skrival samo zrak :D
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Če avg 27, 2009 1:50 pm

He he in ti si to veselje prodajal za 1000€ :con

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če avg 27, 2009 6:57 pm

Ivan36 je napisal/-a:He he in ti si to veselje prodajal za 1000€ :con

LEpo bi nekoga napizdo :lol: :lol:

Lisko zakaj si prage dol rezal? napolno bi jih z betonom :lol:

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če avg 27, 2009 7:23 pm

a ne bi blo lažje dobit školjke brez rje? pa tud ceneje po moje.

drugače pa vsa čast!

Sej veš...jaz te razumem! ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Če avg 27, 2009 7:26 pm

Kot je že en napisal,da bi dobil lepo školjko je isto,kot,da bi iskal buciko v senu. ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če avg 27, 2009 8:16 pm

monster ne bi namenoma....niti jaz nisem vedel kaj vse skriva pod "ličili" in niti noben ne bi mogel vedet dokler ali ne bi razpadla ali pa bi se je lotil kot sedaj :D

Tist dobit drugo školko....kot že rečeno igla v senu. Po drugi strani pa če se bom spomnu bom poslikal....ko gledaš na zunaj vse lepo in prav nikjer počena izolacija ali kaj podobnega....ko pa začneš razdirat.... :shock: in te garancije nimaš nikjer pa če kupi 10 drugih školk.....poleg tega so ti avti šli iz prodaje leta 96....torej najmlajša je školka stara 13 let...in če opli ali fordi pol mlajši rjavijo......pol res lahko iščem buciko v vesolju ne samo v seno :) Se najdejo primerki ampak tisti se verjetno ne prodajajo za par 10 evrov....za 500 evrov pa nardim celo školko novo + tega , da bo narjena kot jaz želim in bo ojačana tam ko nobena ni.
In ko smo že pri rji...na prejšni slikci izgleda na hitro skoraj nedolžno....a ko se poglobiš....

Slika

Manjka ene 10 cm praga na zunanji strani...od znotraj je porezan ven.....povsod so trojni plehi....Pa čist vse še tud ni izrezano.....ampak iz tega moram nardit to:
Slika

To pa je ostanek od nosilca....
Slika

Monster prage sem porezal dol zato da bi videl kaj skrivajo spodaj :D Sej veš...lepota se začne znotraj :)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če avg 27, 2009 8:26 pm

haha maš prav ja, samo kar se skriva pod totimi pragi je vse prej kot lepota :lol:
Pa prijetno švasanje želim :)

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a KlemenM To sep 01, 2009 6:52 pm

Ko tole gledam me je kr strah mojo odpret :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 01, 2009 6:57 pm

KlemenM je napisal/-a:Ko tole gledam me je kr strah mojo odpret :lol:

Hehe če jo misliš odpret kot jaz pol te je lahk :D Če pa misliš samo malo potem pa ni panike:)
Slika

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a KlemenM To sep 01, 2009 8:15 pm

Ma sem jo imel namen... pa se bojim da nam mel živcev za to :lol:

Prvo garaža... :) stari projekt ki ni bil nikoli končan... rabm jo spraznt pa jark dokončat :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To sep 01, 2009 8:23 pm

kok racunas obnovo skolke? :D
Renault Clio 1.8 16V l. 1993
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost