Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 26, 2009 4:41 pm

Evo narjen novi vijak....

Slika

Primerjava na stari turbini....paše ko ata na mamo :D

Slika

Ne vem ali more tako bit ( naj pove en poznavalec turbo motorjev) ali so to malenkosti , ki potem s kupnem seštevku prinesejo konje?

Toliko je vstop v turbino večji od kolektorja....se pravi umes je stopnica in plini ne letijo gladko na turbino...
Slika

In pa po kmečko narjen nosilec downpipe cevi.....če je traktor pa pač naj bo traktor in temu primerno narjen.
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 27, 2009 10:26 am

@Lisko Toliko je vstop v turbino večji od kolektorja....se pravi umes je stopnica in plini ne letijo gladko na turbino...

To porihtaj seveda bo bolje in še izpušni kolektor poglej :idea:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe nov 27, 2009 8:19 pm

Ivan36 je napisal/-a:
@Lisko Toliko je vstop v turbino večji od kolektorja....se pravi umes je stopnica in plini ne letijo gladko na turbino...

To porihtaj seveda bo bolje in še izpušni kolektor poglej :idea:

Izpušni kolektor je narjen iz dveh delov....zgleda da je bil v osnovi trivalni motor potem pa so mu dodali še en valj....O prehodih seveda ne bi :) In ja nič ne bom gledal in rihtal....ostaja original. Ta motor ni za tuning, je za pulling :D Zetor se najbolje počuti pri 2200 obratih in za take obrate ne rabi hudo močnih čistih prehodov.....je pa zanimivo kako je motor "nametan" skupaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To dec 15, 2009 7:51 pm

ded vsaka čast za delo ki ga delas s tem strojem. vsaka čast za vse podrobnosti.

mene vedno bolj mika da bi si kupil terenca ker ne prenesem vec da nemorem parkirat na plocnik pa da morem pazit na lukne,.... Razlog pa je se v tem da tudi sam vse porihtam doma in ne peljem na servise .....

Sam sem večinoma gledo dizle tu do 98 letnik. takega kot imas ti in tudi nisane in ople. kaj praviš o teh?

če bi rabo kakšen nasvet in pomoč pri izbiri se lahko obrnem na tebe?

lp

pa veliko veselih km.

:D
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 15, 2009 8:41 pm

RpDany je napisal/-a:ded vsaka čast za delo ki ga delas s tem strojem. vsaka čast za vse podrobnosti.

mene vedno bolj mika da bi si kupil terenca ker ne prenesem vec da nemorem parkirat na plocnik pa da morem pazit na lukne,.... Razlog pa je se v tem da tudi sam vse porihtam doma in ne peljem na servise .....

Sam sem večinoma gledo dizle tu do 98 letnik. takega kot imas ti in tudi nisane in ople. kaj praviš o teh?

če bi rabo kakšen nasvet in pomoč pri izbiri se lahko obrnem na tebe?

lp

pa veliko veselih km.

:D

Heheh kamot kaj vprašaš. Jah za jeepa ve kaj te čaka po možnosti.....ti motorji so pač mahjeni na pokanje glav....Poznam zdaj kr enih par primerov, ko so jim poknile glave....Ampak če bi izbiral še enkrat bi še enkrat izbral enako :D
Drgač pa čist odvisno kok denarja imaš v igri.
Slika

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To dec 15, 2009 9:04 pm

aha tako to zhvala ded. zaj envem ce mam tvoj msn mi da das na PM.

po resnici nimam nic € nastrani je vse slo v moje zdravljenje (desno koleno mel zjeb...)

mislo sem pa tu do nekje 1000-3500. malo ceno sem dal ce bi kaksen bil res lepo ohranjen ostalo bi sam porihto.

Off: ful mi sedejo "ekaste" in fajn visoki.
primer nissan terrano
toti so mi zelo dobro po izgledu.
Slika

ON:

tvoja tema pa je kao en manual kako naredit kaj pre teh vozih :D

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne dec 27, 2009 3:16 pm

Pozdravljeni!
Pogledal sem obnovi R 5 in Jeepa, kar me je osupnilo, za to pa res morš met živce.
V glavnem me zanima, kje lahko dobiš kakšne rezervne dele za svoj avto, mogoče tudi za styling.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 27, 2009 7:55 pm

miha_racer je napisal/-a:Pozdravljeni!
Pogledal sem obnovi R 5 in Jeepa, kar me je osupnilo, za to pa res morš met živce.
V glavnem me zanima, kje lahko dobiš kakšne rezervne dele za svoj avto, mogoče tudi za styling.

R5 še daleč ni končana....jeep pa še tudi pričakuje par popravkov :)

Dele za jeepa pa imaš tukaj:
http://www.bn2c.info/
Slika

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne dec 27, 2009 9:32 pm

lisko je napisal/-a:
miha_racer je napisal/-a:Pozdravljeni!

R5 še daleč ni končana....jeep pa še tudi pričakuje par popravkov :)

Dele za jeepa pa imaš tukaj:
http://www.bn2c.info/

Hvala!

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Sr jan 06, 2010 10:33 pm

Po dveh dneh sem dokoncal branje... Ne bom te hvalil ne nic... :)

Za vse nejeverne pa lahko razložim ekonomsko računico...
Lisko ima sedaj "nov" avto, katerega je kupil na kradit in to BREZOBRESTNI!!!

Avto=polog
popravila=obroki

Pa ne vsakega 15 v mesecu kolko hoce banka, ampak kredit po tvojih zmoznostih!!!!
Takih kreditov ni veliko!!!

Mislim, pa da bom kmalu v druzini cherokeejov :) Edino jaz mam bolj majhnega in bom vzel Granda :P:P pa seveda ce ni V8 je bolj kriza. Za krog ti bom pa dal, sem danes dobil mocnejsi WAP :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jan 06, 2010 10:50 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Po dveh dneh sem dokoncal branje... Ne bom te hvalil ne nic... :)

Za vse nejeverne pa lahko razložim ekonomsko računico...
Lisko ima sedaj "nov" avto, katerega je kupil na kradit in to BREZOBRESTNI!!!

Avto=polog
popravila=obroki

Pa ne vsakega 15 v mesecu kolko hoce banka, ampak kredit po tvojih zmoznostih!!!!
Takih kreditov ni veliko!!!

Mislim, pa da bom kmalu v druzini cherokeejov :) Edino jaz mam bolj majhnega in bom vzel Granda :P:P pa seveda ce ni V8 je bolj kriza. Za krog ti bom pa dal, sem danes dobil mocnejsi WAP :)

Ni kaj za hvalit....nekaj malega pa pride še v tem letu tako, da kredit še ni v celoti odplačan :) Se pa strinjam da je nekaj podobnega kot si zapisal....ampak verjem da me je tud včasih melo da bi vrgel vse skup nekam in šel po pravi kredit pa novi avto....si brez skrbi in ne rabiš se mazat okrog njega.....ampak vsako tele ma svoje vesele....Na koncu imaš pa skoraj enak rezultat edino kaj je razlika....še vedno je stari avto :P

Heheh Wap in to močan je pa pri tem avtu skoraj obvezna oprema :D
Slika

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Sr jan 06, 2010 11:22 pm

nov je v narekovajih... Misljeno rabljen z vsem menjano.
Če pogledas nekje v temi je zapisano... Kupis za 4000 dobro ohranjenega itd... to je ze res, samo tvoj ima za 4000€ nove zavore, generealno obnovljen KOMPLET motor, novo podvozje in se in se....
Pa se tele ima svoje vesele :)

Ne poznam novega avtomobila iz trgovine za 3,4 ali 5.000€

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 07, 2010 7:54 am

Lisko, vsi ki si štimamo terence, da se bomo vozili dlje časa (ne tisto; kupiš, voziš, razbiješ, kupiš drugega), smo nekaj vložili v avto. In ja letos je moj avto dvajsetič registriran. Še eno leto pa bo drugič polnoleten.

Pa še menjave samo za zadnje leto;
- zadnji diferencial z zaporo diferenciala - prej je bil odprti diferencial
- komplet nove zavore - ploščice, pakne, klešče, bobni, cilindri
- kompletno novi končniki (vsak bi si mislil da po 20 letih jih je bilo potrebno menjat, ampak sem jih menjal preventivno , ker grem za 3 tedne v "peskovnik" in nebi rad, da tam, kaj stran pade)
- novi podaljšani in mehkejši amortizerji
- šnorkl

Zdejle me pa čakajo še rock sliderji, prtljažnik narest do konca in zadnji odbijač predelat v rezervoar vode (da pride tm okoli 15l vode notri za na daljša potovanja - ne pitna voda, ampak za umivanje, ali pa če zmanjka v motorju, ...) in dodaten tank za gorivo (še 60 litrov zraven).

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To apr 06, 2010 7:04 pm

Nimam si kaj za začet :D Kanal pa je zaseden , da bi lahk kaj razdrl....problemov pa zaenkrat ni :D tok tok :D

Direkt s kitajske...
1W ledica v ohišju.
Slika

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 To apr 06, 2010 7:26 pm

nene...idi raje npr. v to smer:

http://image.automotive.com/f/features/ ... t_view.jpg

te rižkaste ledice ne pašejo... :roll: to je v stilu hondašev in res ne paše sem gor :? vlke dalinjke pa oglate meglenke!!!!
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 To apr 06, 2010 7:32 pm

Uf, tole me pa zanima! :D

Kolkiko svetlobe dajo tele ledice od sebe? A ponoči spodobno razsvetljijo nekaj metrov pred avtom?

Mogoče imaš link kje si jih naroču?

Tnx!
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To apr 06, 2010 7:43 pm

GT_Turbo17: verjem da če bi finace bile bi to že zdavnaj bilo.....tukaj ni samo par novih feder za 100 evrov in pa 50 za homologacijo pa je to to.....tukaj se začnemo pogovarjat pri 1000čih evrih....tako da....

Bosko001: Mogoče svetijo toliko kot ena mal švohnej kolesarska luč. MAš pa vse na extremdeal.com.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 06, 2010 8:02 pm

Vidim, da se nekaj dogaja. :lol: No vsaj spiš ne a ne? 8)

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 30, 2010 9:31 pm

Lučke so šle dol.....table pa tudi :(
Ker se počasi bliža dopust očitno ve , da bom imel spet preveč časa :) Pač otrok:) Ni mira dokler ne dobi prave igrače :)
http://www.mojvideo.com/video-ujoint/c2 ... 89005355e3
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 01, 2010 9:59 pm

Pa se je začelo....Petka je šla na "zorenje" , ker je končana tako daleč, da se je lahko na lastnih kolesih odpeljala iz delavnice....ostalo pa sproti oz. kak bo čas.

No v delavnico pa je zapeljal večni otrok....ki si želi "spet" novih igrač....ja kak pa če raste :D

Slika

Že tukaj pa zanimivosti...Na vsaki strani pod lučjo ena hupa....Ok zvok je ras porazdeljen a kable moraš vlačit po celem avtu, ko bi lahko dal dve pač skupaj na eno stran....

Še pomnite renaultov most in kikse?
Slika

Kaj je že prvovgradnja v renault? Tole je servo motorček za nastavitev višine luči...
Slika

Šasija je spodaj sicer varjena skupaj.....a na mestih kjer je potrebna posebna vlečna moč ima take ojačitve ( jaz sem recimo pri petki kao pretiraval....)
Slika

V prejšnem postu se lepo sliši kako nekaj škrta...
Tole je vzrok začetnih težav.....zglob dejansko več nima niti iglic v sebi. Zračnosti pa za par centi....Delno posledica prevoženih 360 tisoč...delno pa po moji krivdi ...recimo da se je pač obrabil :D
Slika
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov