Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 01, 2009 8:53 pm

bam88 je napisal/-a:kok racunas obnovo skolke? :D

Hehe maš kero?:D ker se mi zdi da mi bo pol dolgčas ko bo to končano.....sicer pa čaka jeep tak da....:D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Sr sep 02, 2009 8:52 pm

ja v planih mam nabavit gtt petko pa jo dat obnovit :D tako da zato sprasujem :D
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 11:23 pm

bam88 je napisal/-a:ja v planih mam nabavit gtt petko pa jo dat obnovit :D tako da zato sprasujem :D

Se lahk kaj zmenma pa ti pridem kaj kdaj pomagat :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal So sep 05, 2009 12:29 pm

Lepo narejeno ni kej ;).

Da bi jaz to vedel prej bi ti pomagal ampak nisi nikdar to omenil, ko si bil pri nas :? .

Kdo sem jaz ?

Lahko bi rekel da smo si v sorodi, ti maš drugo sestro za dekle, jaz pa najstarejšo :lol:

Ne res.....

Se boš lotil še kakega projetka ? Ke bi tudi rad sam pridobil prakso.

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So sep 05, 2009 12:49 pm

lisko, maš kak sprednji odbijač za petko ?
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Ne sep 06, 2009 6:34 pm

Lisko vem kaj prestajaš. Js sm zanč podobno nalogo mel na enmu jajcu, kjer je bil rjast vs pleh kjer je prednji amortizer pršraufan. Ko sem rezal dol rji kar ni blo konca. Ampk avto se ne uporablja več, tako da ni profesionalno narjeno, sm drži pa kt da bi blo novo.
Svaka ti čast da se ti da skoz rezat pa švasat, k js sm mel čist dost tistu, pa fino da lepš slikce kako ti to počneš, ker sem od tebe prekopiral.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 08, 2009 3:22 pm

R 26 je napisal/-a:Lisko vem kaj prestajaš. Js sm zanč podobno nalogo mel na enmu jajcu, kjer je bil rjast vs pleh kjer je prednji amortizer pršraufan. Ko sem rezal dol rji kar ni blo konca. Ampk avto se ne uporablja več, tako da ni profesionalno narjeno, sm drži pa kt da bi blo novo.
Svaka ti čast da se ti da skoz rezat pa švasat, k js sm mel čist dost tistu, pa fino da lepš slikce kako ti to počneš, ker sem od tebe prekopiral.

No lepo da kdo kopira.....potem vsaj vem da je za nekaj uporabno :) Drgač kot rečeno obnova gre zelo počasi....prvo so pač druge stvari in ker avto ne bo za showe....ni daily driver....in ker se nasploh ne mudi je pač na (skoraj) zadnjem mestu :)

Falco ne nimam kerega viška....še sam bom potreboval ker so nosilci tako zarustali , da sem moral tam direkt odrezat če sem ga hotu dobit dol.....tako da si moram potem zmislit še lastne nosilce....
V bisvo razmišljam da bi pod zadnjo premo dal delat 5mm plehnat nosilec ki bi ga potem privaril na nosilec in povezal s pragi....v glavnem avto bo na koncu težji za 50-100kg in pa močnejš od originala.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne sep 20, 2009 11:37 pm

lisko....dolgcas....kaj je novega?? :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So sep 26, 2009 12:32 pm

Dariooo je napisal/-a:lisko....dolgcas....kaj je novega?? :)

Kot že omenjeno je tole projekt ki se bo vlekel kr nekaj časa :) Ker ni na primarnem mestu se pač delajo poleg še vse druge stvari , ki pa nimajo kaj dost povezave z avtomobilizmom :) Bo pa treba sedaj res malo pohitet, ker je to edina ogrevana garaža, ki bi jo rad pozimi imel fraj v primeru kakih drugih težav :)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So sep 26, 2009 12:41 pm

haha, te že vidim kak veni na dovozu v snegu pod avtom ležiš :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So sep 26, 2009 4:07 pm

monster_d je napisal/-a:haha, te že vidim kak veni na dovozu v snegu pod avtom ležiš :lol:

Težko boš to videl :P Je le še druga garaža , ki ima prav tako kanal :P Fora je samo v tem da je hudo mala in pa neogrevana:)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 17, 2010 3:24 pm

Novo drugo leto....Zadeve bodo šle počasi naprej. Priznam da sem se zadnje čase kr malo polenu in (tud zarad drugih stvari ) mi ni blo preveč za pocanje po starem plehu in pa (prišu k pameti :D) najdel stvari , ki ji z navadnim elektro več enostavno ni šlo ali pa bi potreboval par dni za en nosilec....

In tako smo šparali :D

ZA pocanje po avtu do debeline 2mm pleha bo več kot dovolj....

Kupljen za božička v merkurju z 10% popustom

Slika

Pa čeprav sem hudo iz vaje (nazadnje varil z co2 daljnega leta 05) Tako , da bo treba nastavitve aparate le malo nagruntat....ampak za začetek se mi zdijo kr lepi vari...
Slika

Pa še primerjava z navadnim....
Slika

Zaenkrat.....čakam še profile in plehovje....nato se zadeva vrača na stare tirnice :)
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po jan 18, 2010 10:20 am

kot sem ti že enkrat povedo" leindia" je zakon :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Pe jan 29, 2010 8:51 pm

mene pa zanima kako si rešil probleme z kablovjem in konektorji? Sam namreč obnavljam cliota 1.8 16v in nameravam zamenjat vse kablovje ki je hudo načeto(prepareta izolacija) prav tako pa 1/2 konektorjev ki so se zdrobili v prah

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 30, 2010 10:09 am

tropsky je napisal/-a:mene pa zanima kako si rešil probleme z kablovjem in konektorji? Sam namreč obnavljam cliota 1.8 16v in nameravam zamenjat vse kablovje ki je hudo načeto(prepareta izolacija) prav tako pa 1/2 konektorjev ki so se zdrobili v prah

Uh kje je še to :D Zaenkrat se ubadam še s podvozjem.....ga ni nosilca/pleha, ki ne bi bil nov.....budget na mesec pa je 100 evrov....Potem veš kdaj bom prišel do konektorjev :)
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 30, 2010 11:02 am

v tej firmi varstroj sem jaz delal. naj ti dobro služi, sicer pa majo dober servis pa garancijo tud upoštevajo

priporočam :D

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer So jan 30, 2010 4:15 pm

Mene pa zanima kako je pa potem s papirji in prometno pri zamenjavi motorja??
In pa npr. da bi širil blatnike, kako je s homologacijo?? :D

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro So jan 30, 2010 7:52 pm

Ker plin maš ? co2 ali argon + co2.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 01, 2010 8:48 pm

co2 za začetek čist dovolj :) Važn da lepo teče ne pa da poca :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 22, 2010 8:33 pm

Počasi počasi a vstrajno :D

Prvo je bil prevelik minus da bi kaj delu (garaža je neogrevana oz. se deli s kurilnico in če odpreš vrata imaš tako minus v garaži.... :D ) . kot drugo so tud druge stvari....kot tretjo sem mal len :D

No ampak nekaj se dela:)

Odrezan komplet zadnji del z nosilci in vso kramo kaj je na podvozju.....gor je ostal samo nosilec zadnje preme (v kolikor ga je) ampak še tist pride obrezan maximalno in potem gor navarjen pleh in pod nosilcem (nad premo) močna pločevina, ki se bo zaključla v nove zadnje nosilce in v nosilce pragov.

Dejansko se dela novo podvozje.....

Slika
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov