Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Pe dec 04, 2009 9:35 am

Tole je pa čist noro. Obvladaš vse u nulo, pa še, da vse to predstavljaš na forumu.

Vsa čast, kapo dol.

Lp

cikow
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a cikow Pe dec 04, 2009 10:55 am

To pa je delo ki je vredno obcudovanja...js tudi pocasi obnavljam golfa 1 1.6d,ki sm ga dobil od strica.me pa zanima a si to use svasal z varilnim na elktrode al?ker js mam tudi za menjat oba zadnja blatnika pa pragove.sm jih pa dobil pri herkulesu.

Uporabniški avatar
tonac
Nov uporabnik

Napisal/-a tonac Pe dec 04, 2009 12:13 pm

cikow je napisal/-a:.me pa zanima a si to use svasal z varilnim na elktrode al?ker js mam tudi za menjat oba zadnja blatnika pa pragove.

MIG/MAG
OLD VOLKSWAGEN'S NEVER DIE THEY JUST GET LOWER!

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe dec 04, 2009 1:53 pm

pismo bo ličar srečn,kaj razmastil boš tut avto ? :D pusti ga naj dela nekaj.

eno vprašanje-bo barva dobro pokrivala glede na to da maš neki svetl šprickit ?

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe dec 04, 2009 2:02 pm

ales66 je napisal/-a:Tole je pa čist noro. Obvladaš vse u nulo, pa še, da vse to predstavljaš na forumu.

Vsa čast, kapo dol.

Lp

ludbe je napisal/-a:tastar tole je pa čist hudo :)

P.S. upam da bomo ta avto vidli drugo leto na Wörthersee-ju drugo leto :D

Hvala vsem za pohvale... :lol:

Avto bo končan upam, da še v tem letu... Na Wsee-ju pa ga bo drugo leto tudi možno videt... :lol:

tonac je napisal/-a:
cikow je napisal/-a:.me pa zanima a si to use svasal z varilnim na elktrode al?ker js mam tudi za menjat oba zadnja blatnika pa pragove.

MIG/MAG

Ne švasat z varilnim na elektrode... pač pa z varilnim na CO2. Oziroma tako kot je Tonac napisal z MIG/MAG...

andrej86 je napisal/-a:pismo bo ličar srečn,kaj razmastil boš tut avto ? :D pusti ga naj dela nekaj.

Ja, je ličar bil srečen... avto sem v celoti sam pripravil na barvanje... Ko sem ga oddal ličaru, je ta samo še enkrat očistil površino... in ga pobarval... :lol:

Barva dobro pokriva... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe dec 04, 2009 2:05 pm

ElGato je napisal/-a:

slike :pray:

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Pe dec 04, 2009 3:51 pm

ElGato spreobrnu me boš v VW fana. Same pohvale, kako si predelal motor, kar ne morem vrjeti. Gledam tisto sliko motorja včeraj ene 2 min, pa mi ni šlo v glavo kako je iz tistega motorja, ki si ga kupil prišel popolnoma nov motor.
Komej čakam da vidim kakšen bo po barvanju.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 Pe dec 04, 2009 6:26 pm

ElGato je napisal/-a:
andrej86 je napisal/-a:86"]pismo bo ličar srečn,kaj razmastil boš tut avto ? :D pusti ga naj dela nekaj.

Ja, je ličar bil srečen... avto sem v celoti sam pripravil na barvanje... Ko sem ga oddal ličaru, je ta samo še enkrat očistil površino... in ga pobarval... :lol:

ne ker vem kaj sem zaj...... pr rdečem pri pripravi na barvanje,in tam kje je bil uporabljen svetl šprickit drug del vrat pa je bil v temnem je bila velika razlika v odtenku barve. moj avto pa je kleparsko že zrihtan-tisto ko sma se menla,pride pa cel prvo v mat črno pol pa se bo rdečo samo dobarvalo kar je treba. če te zanimajo slike :D
če nebo šlo ti maker na mail pošljem
http://www.facebook.com/#/album.php?aid=2040730&id=1513540990

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 04, 2009 7:10 pm

A štrihaš pa ne sam??

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Pe dec 04, 2009 7:34 pm

Ja fak ne to je pa kr veliko postopkov preden se lahko da avto barvat brušenje,rezanje,varjenje,kitanje,brušenje.... uh :D

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Pe dec 04, 2009 7:38 pm

Najprej spet hvala vsem... :lol:

snikerson: pridejo slike...

andrej86 je napisal/-a:ne ker vem kaj sem zaj...... pr rdečem pri pripravi na barvanje,in tam kje je bil uporabljen svetl šprickit drug del vrat pa je bil v temnem je bila velika razlika v odtenku barve. moj avto pa je kleparsko že zrihtan-tisto ko sma se menla,pride pa cel prvo v mat črno pol pa se bo rdečo samo dobarvalo kar je treba. če te zanimajo slike :D
če nebo šlo ti maker na mail pošljem
http://www.facebook.com/#/album.php?aid=2040730&id=1513540990

Jaz sem že marsikaj dal štrihat... pa je bila različna podlaga... pa se po barvanju nič ni poznalo... To kar ti praviš velja v večini za efektne barve, kjer je točno napisano, kakšna podlaga mora bit...
Na svetlo podlago se barva lepše prime... :lol:
Lahko, da ti je ličar kaj zajebo... (nanesel premalo baze...) :?: Moj avto je z bazo bil trikrat barvan...

Drugače pa lepo napreduješ...

čare je napisal/-a:A štrihaš pa ne sam??

Ne celotnega avta ne morem barvati, ker nimam komore... (zato mi pri tem pomaga moj ličar)... Barvam samo manjše stvari ali pa matt barve (celoten avto)...
Slika

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Pe dec 04, 2009 9:49 pm

kdaj bomo dočakali končni izdelek oz. gotovega golfa? pobarvan je?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe dec 04, 2009 10:05 pm

vectrab je napisal/-a:kdaj bomo dočakali končni izdelek oz. gotovega golfa? pobarvan je?

ElGato je napisal/-a:Po pravici povedano, je že barvan... v naslednjih dnevih, bom objavil najprej pripravo na barvanje in nato barvan avto... ;)

Dejte bit malo bolj na tekocem....glede na to da se vse lepo sproti updata ;)
Slika

cikow
Nov uporabnik

Napisal/-a cikow So dec 05, 2009 12:39 pm

en kolega mi je reku da nekateri koviciji namesto da varijo?kupil sem diske ploscice zglobe vilic koncnike letve volana filter zraka tesnilo pokrova ventilov in odstel 28 eur.hvala trgoavto za 70 % popust.za renault 19 kupil diske pa ploscice in koncnike volana pa dal 80 eur?..za golfa ti kr podarijo.:P

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Napisal/-a andrej86 So dec 05, 2009 3:56 pm

cikow je napisal/-a:en kolega mi je reku da nekateri koviciji namesto da varijo?kupil sem diske ploscice zglobe vilic koncnike letve volana filter zraka tesnilo pokrova ventilov in odstel 28 eur.hvala trgoavto za 70 % popust.za renault 19 kupil diske pa ploscice in koncnike volana pa dal 80 eur?..za golfa ti kr podarijo.:P

kaj sploh hočeš v bistvu povedat ?

cikow
Nov uporabnik

Napisal/-a cikow So dec 05, 2009 4:14 pm

hocem povedat da ti rezervne dele za golfa takorekoc podarijo.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So dec 05, 2009 6:36 pm

Lepo,lepo. Počas boš fertik in boš zapelu tale masterpiece.
Kšne zice boš dal notr? Notrajnost ? Kaj originalnega ali kaj hudega in custom narejenega.
Lp.
VW 4EVER :pivo

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So dec 05, 2009 6:47 pm

vectrab je napisal/-a:kdaj bomo dočakali končni izdelek oz. gotovega golfa? pobarvan je?

Če boma imela srečo, bo golf dokončan še v tem letu... Pobarvan je že...

cikow je napisal/-a:hocem povedat da ti rezervne dele za golfa takorekoc podarijo.

No, podarijo ravno nena... Vse je treba plačat... :lol:
Ti morš gledat nato, da pri takem starem avtu morš skoraj vse menjat... pol se pa nabere...

valvoline je napisal/-a:Lepo,lepo. Počas boš fertik in boš zapelu tale masterpiece.
Kšne zice boš dal notr? Notrajnost ? Kaj originalnega ali kaj hudega in custom narejenega.
Lp.
VW 4EVER :pivo

Notranjost bo GTI... Torej GTI sedeži (ki pridejo na novo preoblečeni), GTI volan, GTI prestavna ročica... vrjetno tudi tepih... Amaturka bo original, in sicer od ta najstarejšega tipa enke - z enim števcem... Tak, da notranjost bo v originalu - nič custom made :lol:.
Slika

cikow
Nov uporabnik

Napisal/-a cikow So dec 05, 2009 7:37 pm

ja to pa je res sem opazil :P ne morm verjet da je moj tolko ruzen ceprav je bil 25 let vozen samo po obali.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi So dec 05, 2009 11:00 pm

Vsa čast za ta projekt res je fenomenal :) oz celotna ta tema je eno zlato jajce za ta forum! In tema zaradi katere spremjam forum, in vsak dan upam da je kaj novega :) 8)
Golf bo pa itak gate trgu 8)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost