Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 14, 2010 4:38 pm

Tank ni videt preveč rožnat....a upam da je še dovolj močan.
Slika

Eno leto stari monroe-ji....
Slika

Zadnji del že skoraj brez vsega....Prema se drži še na osmih vijakih...
Slika

Odstranjene zavore.... Lepo se vidi semering , ki je že lepo zdelan...
Slika

Danes pa me je čakalo tole...
Slika

Vsebina :D
Slika

Slika

Manjka še en končnik, ene klešče, štangice stabilizatorja, puše stabilizatorja, panhardov drog, sklopka, ...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Sr jul 14, 2010 5:01 pm

Za kam so pa te gumice vse?

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jul 14, 2010 5:31 pm

a boš sprednje premze vse nove dal ?

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jul 14, 2010 9:17 pm

mene bol zanima rja pod prednjimi sedeži :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 15, 2010 8:33 pm

dejan19 je napisal/-a:Za kam so pa te gumice vse?
puse prednjih rok(zelezne crne), puse zadnjih feder in distancniki(rdece). Zavorne klesce bodo pa nove ja. Diski ploscice,cilindrcki in pakne pa so tko nove oz.majo 5tisoc prevozenih.
Monster vse ob svojem casu;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 16, 2010 2:37 pm

A boš tut tle kompet generalko naredu?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jul 17, 2010 9:43 am

TrijoAdijo je napisal/-a:A boš tut tle kompet generalko naredu?

LP!

Komplet na avtu ali podvozju ? :D Da dela se komplet obnova. Preme gredo dol in gredo na obnovo (ležaji , semeringi, lamele...)

monster_d: Se dobi dno ....a vendar mislim , da je mičkeno predrago in bomo nardil kr svoje.
http://www.wooders.com.au/index.php?mai ... s_id=13058
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 21, 2010 12:17 am

lisko je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:A boš tut tle kompet generalko naredu?

LP!

Komplet na avtu ali podvozju ? :D Da dela se komplet obnova. Preme gredo dol in gredo na obnovo (ležaji , semeringi, lamele...)

monster_d: Se dobi dno ....a vendar mislim , da je mičkeno predrago in bomo nardil kr svoje.
http://www.wooders.com.au/index.php?mai ... s_id=13058

za taki dnar bi že mogo karoserijo dobit :lol:
malo prehuda cena za kos pleha

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 22, 2010 3:46 pm

Komplet vse kar sem pri petki nardil me je prišlo malo prek 100 evrov (54 evrov železo (profili,plehovje) , okol 10 evrov plina, okrog 10 evrov žice, in okol 30 evrov ostale drobnarije) ok delo in elektrika ni všteta.....a vseeno malo prehuda cena :)

Lepo bom razpunktiral , pregledal nosilce(po potrebi ojačal saj ma vlečne sile prek 3 tone ) in zavaril kos pleha nazaj....koliko toliko imam srečo , da je vsaj kr dosti ravnega.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jul 25, 2010 10:45 pm

Ptuj net neki štrajka....upam da porihtajo ker se mi ne da vseh slikic metat drugam....
Teh nekaj sem dal drugam....v glavnem se ne spi :D
Takole je priklop že "trgal" zadnjo vezno..
Slika

Potem so šli ven prednji sedeži...
Slika

In komplet notranjost....
Slika

Moje specijalitete :D :D
Slika
Slika

Potem so se začeli prvi boji...
Slika

Po današnjem dnevu...
Slika

In zakaj toliko rje? Tole je odgovor....barvo dejansko vlečeš dol kot za šalo...dejansko sploh ni sprijeta s kovino....
Slika

In pa saga o patriji se nadaljuje....original nosilci še sicer niso toliko oslabljeni ( majo površinsko rjo kaj dosti pa niso načeti ( od zunaj pa kot novi) ampak vseeno....avto ima priklop in je narjen za zelo razgiban teren. V original nosilce pridejo profili , ki bodo zvarjeni z original nosilci in povezani z vsemi glavnimi deli ( prednja prema, zadnja prema, pragovi...). Dejansko pa je na teh nosilcih vse kar je glavnega....prednja prema, zadnja prema, motor, menjalnik, prednja vezna in zadnja vezna je vse obešeno na ti dve "glajzi" pod avtom.
Slika

Začelo pa se je tudi čiščenje v grobem....prevzela lisica....vrata se že svetijo :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po jul 26, 2010 12:53 am

bi mi že prau čudno blo če nebi nekih profilov zraven zvleko :D

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po jul 26, 2010 1:36 am

Kolko pa so kaj težki ti profili?

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po jul 26, 2010 7:35 am

čisto moje mnenje - ne treba me za bv napadati:
koliko denarja si pa ti za "urejanje" tega terenca pa petke že porabil? pomojem dovolj da bi to prodal in kupil 2 zadovoljiva rabljena avtomobila. Če bi našel toliko rje na avtu bi ga takoj odpravil in kupil nekaj boljšega :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jul 26, 2010 7:55 am

še malo pa bi se lahko peljal kot kremenčkovi :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po jul 26, 2010 8:00 am

dokler ni tak kot tole je še vse vredu :)

http://www.youtube.com/watch?v=mHsrESX43sI

:lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Po jul 26, 2010 8:30 am

Ninjeti malo višje je za petko napisal koliko se je porabilo.

Za Jeepa pa je to prvi malo večji projekt glede podvozja,obračun pride ob koncu dela,sicer okvirno približno vema,ampak pustimo se presenetit,tudi midva sva na koncu vedno presenečena. :EE :EE

Glede denarja,ki pa sma ga vložila v motor,pa sma ga toliko bolj ceneje dobila,kot so sicer dejanske cene.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jul 26, 2010 2:59 pm

ninjeti je napisal/-a:čisto moje mnenje - ne treba me za bv napadati:
koliko denarja si pa ti za "urejanje" tega terenca pa petke že porabil? pomojem dovolj da bi to prodal in kupil 2 zadovoljiva rabljena avtomobila. Če bi našel toliko rje na avtu bi ga takoj odpravil in kupil nekaj boljšega :)

Kot je že napisala lisica....tist kar se je vložlo je bil ceneje kupljen. Kot drugo pa je to hobi in pri hobijo ne seštevaš stroškov. Sicer se iz tega jeepa dela daily driver in bo se momentalno vložlo malo več, da bo potem mir. Petka pa je iz čistega veselja do ustvarjanja. O skupni cifri pa bomo na koncu :)
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po jul 26, 2010 3:31 pm

lisko je napisal/-a:

Kot je že napisala lisica....tist kar se je vložlo je bil ceneje kupljen. Kot drugo pa je to hobi in pri hobijo ne seštevaš stroškov. Sicer se iz tega jeepa dela daily driver in bo se momentalno vložlo malo več, da bo potem mir. Petka pa je iz čistega veselja do ustvarjanja. O skupni cifri pa bomo na koncu :)

no če ti je pa hobi pol je pa to druga stvar :) ampak kako se pa pol prevažaš če maš recimo oba avta po delih? :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jul 26, 2010 3:44 pm

ninjeti je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

no če ti je pa hobi pol je pa to druga stvar :) ampak kako se pa pol prevažaš če maš recimo oba avta po delih? :D

Slabo spremljaš teme :D
No naj bo ker lih ptuj on net ne deluje...
Še enkrat
1.4 95 letnik 1. lastnik ( dedek) dobil jo z 60 tisoč prevoženih ( sedaj jih ima 102 ) brez pikice rje....Samo redni servisi edino enkrat je zabavala ampak še takrat samo senzor mrtve točke ( ki je bolezen starejših renojev...pa še to se je samo očistil... in pa menjana desna kugla in desni končnik , ker je dedek pred časom nerodno zapeljal na robnik...posledice pa par 10 tisoč km pozneje). Ostalo samo redni servisi..
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po jul 26, 2010 4:01 pm

tem je preveč da bi jih vse do pike natančno spremljal :P drugače pa če te veseli - zakaj pa ne ;)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov