Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Svoj čas srebrna delta HF turbo - komplet obnova

Napisal/-a grega983 Če maj 03, 2012 10:36 pm

Pomatral sem se tudi z čiščenjem in barvanjem določenih motornih delov ......
Rezultat je srednja žalost, ki deloma kliče po ponovitvi vaje, ker iz meni neznanega razloga črni (sijajni) hammerite v spreju zelo slabo prekriva (več slojev - debelina posameznih slojev ?), poleg tega pa ima grdo lastnost, da se ob barvanju na površini ustvarjajo mehurčki. Prav tako nisem zadovoljen s samim karterjem, ki bo, če dobim novega, zamenjan ali pa bo kasneje obstoječi deležen še bolj detajlne obdelave - ravnanje udrtin, peskanje, prašno barvanje.
Priponke
Picture 015.jpg
Picture 016.jpg
Picture 022.jpg
Picture 023.jpg
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če maj 03, 2012 10:42 pm

Kot sem par postov nazaj omenil, sem med samo obnovo zagrešil nekaj >neumnosti< in ena od teh je, da nisem dovolj natančno umestil luknjo v dnu prtlažnika, skozi katero poteka cev za dolivanje goriva. Da sem natančno določil pravilno lego cevi in luknje, sem moral obstoječo luknjo povečati, česar pa z standardnim tesnilom ni možno tesniti. Iz slik se jasno vidi rešitev problema, čeprav sedaj ni vse rdeče oops
Priponke
Picture 009.jpg
Picture 008.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če maj 03, 2012 10:50 pm

Kar nekaj časa se mi je že po panku nabirala navlaka v obliki raznih drobnarij - vse živo in mrtvo z raznih delt.
Ena od teh drobnarij je bilo drobovje z šibedaha, tako da sem zadevo v 2. poizkusu namestil dokaj približno solidno na streho, kjer mu je namenjen prostor:)
Kasneje se bom poigral še s detajlno namestitvijo obeh tesnil.
Namestil sem tudi vratca za luknji za dolivanje goriva. Naj omenim, da zna biti veselica, ko moraš v gori polnih škatel in še večji neorganizirani gori delov po garaži poiskati ključavnico ..... čemur je sledila poldnevna čistilna akcija. Da ne opisujem kaj vse sem našel od že nabavljenih delov =P
Bil pa sem izredno vesel, ko sem našel vetrobransko steklo, ki je tako kot vsa ostala stekla na avtomobilu še originalno letnik 83 in rjavo tonirano. Mislim da je to za 30 let staro sportivo že kar dosežek :D
Upam da bo ostalo tako tudi po nameščanju stekel ....
Priponke
Picture 002.jpg
Picture 005.jpg
Picture 007.jpg
Picture 018.jpg
Picture 019.jpg

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če maj 03, 2012 10:54 pm

Sem že mislil, da bolj kot ne vse stoji pa vidim, da sem se zmotil :D
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če maj 03, 2012 11:02 pm

Nekje med deli sem našel tudi sedeže in komplet tapete :)
Že pred dobrima dvema letoma, ko sem nabavljal robo, sem opazil, da bo voznikov sedež moral biti deležen nege s strani tapetnika, prav tako bo potrebno preobleči tapete za zadnja vrata, ker mi še do danes ni jasno, kako si lahko nekdo zaželi zaradi zvočnikov razrezati tapete. Mamico mu vidim :twisted:
Med poizkusno namestitvijo sprednjih sedežev sem ugotovil, da so lahi leta 86 ob faceliftu delte spremenili točke vpetja sedežev, tako da so zmanjšali razdaljo med sprednjimi in zadnjimi nogicami sedeža za 40 mm. Zaradi tega bom moral kasneje predelati sanke na sprednjih sedežih, prav tako pa je možno v karoserije do letnika 86 namestiti le tepihe modelov do leta 86. J... ga, lahi so imeli čudne ideje ob faceliftu :roll:
Poleg vsega poslikanega sem namestil še malo morje drobnarij, ki pa se mi jih ni zdelo vredno poslikati, kar nekaj ur pa sem namenil čiščenju raznoraznih vijakov in delov za notranjost in podvozje, ki jih bom v kratkem odpeljal galvanizirati.
Priponke
Picture 026.jpg
Picture 027.jpg
Picture 028.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če maj 03, 2012 11:12 pm

lancia hf je napisal/-a:Sem že mislil, da bolj kot ne vse stoji pa vidim, da sem se zmotil :D

Vsekakor stoji, vendar na kolesih manjše colaže :lol:

Uporabniški avatar
brejker
Novinec

Kraj: KAMNIK: Podgorje

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe maj 04, 2012 7:28 pm

Z mojo pa ima tole skupno samo ime in pa v stradale verziji zadnje luči ..... morebiti

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe maj 04, 2012 7:46 pm

grega983 je napisal/-a:Nekje med deli sem našel tudi sedeže in komplet tapete :)
Že pred dobrima dvema letoma, ko sem nabavljal robo, sem opazil, da bo voznikov sedež moral biti deležen nege s strani tapetnika, prav tako bo potrebno preobleči tapete za zadnja vrata, ker mi še do danes ni jasno, kako si lahko nekdo zaželi zaradi zvočnikov razrezati tapete. Mamico mu vidim :twisted:
Med poizkusno namestitvijo sprednjih sedežev sem ugotovil, da so lahi leta 86 ob faceliftu delte spremenili točke vpetja sedežev, tako da so zmanjšali razdaljo med sprednjimi in zadnjimi nogicami sedeža za 40 mm. Zaradi tega bom moral kasneje predelati sanke na sprednjih sedežih, prav tako pa je možno v karoserije do letnika 86 namestiti le tepihe modelov do leta 86. J... ga, lahi so imeli čudne ideje ob faceliftu :roll: i.

pri tem mi je jasno zakaj lahko trdijo da je vsak 911 za 90% drugačen od prejšnjega :lol:

ti kr pridno naprej delaj 8)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Ne maj 06, 2012 10:19 pm

grega983 je napisal/-a:Iščem kakšnega mojstra z 02 ali 03 področja za popravilo/preoblačenje sedežev ter volana .....
Predlogi ?

V Slovenj Gradcu (Stari trg) je ena ženska, ki dela prevleke za sedeže, verjetno jih tudi preoblači. Stricu je delala že dvakrat, meni deluje skoraj kot original. Se ne spomnem kako se piše, se pa lahko pozanimam če želiš ;)
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 13, 2012 8:46 pm

Spet bom rabil malo pomoči .......

Zadnje dni intenzivno letam okoli tapetnikov, kjer slišim zelo znano zgodbo, da bo veselica najti enak material, s katerim so oblečeni sedeži in tapete na rji. Ampak ker ne nameravam kar tako obupati me zanima, če je kdo tu gor, ki ve kje dobiti omenjen material. Za predstavo prilagam slikci očiščenega panela, oblečenega v olivno zeleno alkantaro.

Da pa bi bila sreča popolna, me je mojster mehanik obvestil, da imam zadrego pri enem zelo specialnem vijaku na motorju. Navadno zadrege z vijaki rešujemo v trgovini, v tem primeru pa sem se že sprijaznil, da to pot pa bo lažje in hitreje povprašati, če se kateremu mojstru za italjanske motorje po delavnici vlači kakšen vijak M 14x60, 12.9 kvalitete, levi navoj (fini) dolžine 25 mm. Ima kdo kakšnega viška :?:
Z omenjenim vijakom je privijačena jermenica na glavno gred, nekje med sestavljanjem motorja leta nazaj in razdiranjem z moje strani pa je nekomu uspelo ta vijak pretegniti, tako da je neuporaben.
Priponke
Picture 013.jpg
Picture 014.jpg
Picture 015.jpg

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne maj 13, 2012 8:59 pm

O italjanih nimam pojma, amapak: uradni servis? Če imajo toliko podobnih delov kot ostale avtomobilske koroporacije ni vrag da s unota/tipota nebi pasal, če ne celo kaj novejšega.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 13, 2012 9:07 pm

Končno sem dobil domov tudi most, ki sem ga zaradi želje po dobrem končnem izdelku dal peskati in prašno barvati. Rezultat me je šokiral, pa to ne v pozitivnem smislu, saj se je po celotni površini barva mehurila. Vsem je znan rek o šenkanemu konju in gledanju njegovega zobovja, vendar tega v tem primeru ne bo šlo upoštevati, saj očitno most pred barvanjem ni bil peskan, tako da se je ob peki spodnji sloj barve pričel mehuriti. Zadeva se ureja ....

Da pa vse ne bi bilo tako črno, sem šel malo pospravljati po daily delti, v kateri sem našel nekaj kg vijakov, vse zavorne čeljusti in pa raznorazne malenkosti za podvozje in notranjost - vse sveže galvanizirano :D

Največji napredek, ki sem ga podokumentiral je bil, da sem namestil vetrobransko steklo, ki je še sedaj celo ( =P ), sestavil pa sem tudi podvozje spredaj. Stabilizator bom zaradi komplikacij okoli notranjih nosilcev namestil naslednjič.
Priponke
Picture 006.jpg
Picture 012.jpg
Picture 007.jpg
Picture 008.jpg
Picture 010.jpg
Picture 011.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 13, 2012 9:09 pm

LinuxFuter je napisal/-a:O italjanih nimam pojma, amapak: uradni servis? Če imajo toliko podobnih delov kot ostale avtomobilske koroporacije ni vrag da s unota/tipota nebi pasal, če ne celo kaj novejšega.

Uradni servis je izhod v sili, ta vijak pa je specifičen s tega razloga, da se ga je uporabljalo na sila redkih motorjih in ne leži na tleh v vsaki delavnici.

Aja, in pred pooblaščencem imam neko racionalno fobijo zaradi njihovih cenikov :evil:
Zadnjič spremenil grega983, dne Ne maj 13, 2012 9:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Ne maj 13, 2012 9:20 pm

Mojstra JKKDESIGNS ( Klemen Cimperc) si že kontaktiral?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 13, 2012 9:28 pm

stony je napisal/-a:Mojstra JKKDESIGNS ( Klemen Cimperc) si že kontaktiral?

Ta teden ....

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po maj 14, 2012 8:07 pm

prašno so pa mojstri zaj. preden se nanaša barva mora vsak kos v peč, da se stara barva zapeče. potem se takoj vidi, al je za šmirglanje ali pa nanašajo prašno
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po maj 14, 2012 8:25 pm

Bo kr res da je to zajebek, sem pa zadevo že uredil.
Je pa vsako slabo za nekaj dobro in tako sem zaradi več prostega časa na panku našel še par sestavnih delov mostu, ki sem jih dal galvanizirat, tak da bo zadeva prebavljiva in za pogledat.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Pe maj 25, 2012 10:33 pm

Zdele sem prebral celotnot emo od prve do zadnje strani in bi rad povedal smo to, da se lotiš kej takšnega moraš biti res dober, imeti veliko volje in vztrajnosti.

Spoštovanje! :bow

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 27, 2012 6:58 pm

bunny01 je napisal/-a:Zdele sem prebral celotnot emo od prve do zadnje strani in bi rad povedal smo to, da se lotiš kej takšnega moraš biti res dober, imeti veliko volje in vztrajnosti.

Spoštovanje! :bow

Ti sam pridi 1x podnevi, ko se bo vsaj kaj videlo :D

Drugače pa ta vikend nisem uspel na projektu narediti nič kaj pametnega, ker je daily delta klicala po menjavi pečke. Če je kdo že to delal, potem ve, da je to sila nadležno in zamudno opravilo, ki pa ga je potrebno opraviti.

No, sestavil sem most, kjer sem sestavljal po nekem čudnem postopku. Tako sem cel most sestavil na mizi in ga za tem celega privijačil na karoserijo. Verjetno bi bilo lažje, če bi na karoserijo dodal kos za kosom. Pa j... ga, zadeva je sestavljena.
Malo sem se poigral še s sprednjimi zavornimi čeljustmi, ki jih prav tako sestavil, namontiral pa še ne, ker še nimam vsega potrebnega materiala na zalogi.
Priponke
Picture 024.jpg
Picture 025.jpg
Picture 026.jpg
Picture 027.jpg
Picture 023.jpg
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov