Ta konec tedna je bil kar prekratek za udejstvovanje v garaži, mi pa je uspelo razdreti komplet zadnje zavore in urediti zadrego z ročno. Poleg tega sem sestavil obe prednji zavori, za piko na i pa moram dati delati 5 mm podložni ploščici za pod diska - stare frgazerce imajo navadne, enojne diske, ko pa na enak abšenkl montiraš dvojni disk pa ta brez teh plošč drsi po roki/spodnjem zglobu.
Ker sem v veselem pričakovanju prihoda obnovljenega motorja in ker pod motornim prostorom nimam kaj pametnega za početi v tem trenutku, sem se lotil sestavljanja zadnje haube. Zadeva ni končana, ker sem čisto srečen spet zbiral drobnarijo za galvanizacijo, tako da bodo spet nikoli kasneje videni deli na novo pocinkani in bodo lepi kot novi

In ja, končala se je veselica okoli iskanja vijaka za jermenico na glavni gredi. Za začetek je bilo na ebayu na razpolago nekaj vijakov od fiatovih in lanciinih 2.0 motorjev. Ker sem bil neučakan in kljub temu, da sem vedel, da se šifre za vijak od 1.6 in 2.0 motorja ne ujemajo. KO sem tako dobil 1. vijak, me je mojster mehanik razočaral z novico, da vijak nikakor bi pravi, ker je dolžine 80 mm namesto 60. Eno samo sr...e ob misli, da se teh 1.6 motorjev ne rihta ravno vsak dan in tako tudi ni na razpolago preveč rezervnih delov.
No tako sem se naredil neumnega in šel malo potipati na pooblaščenca. Sicer iz spoštovanja ne bom komentiral strokovnosti prodajalca rezervnih delov, sva pa po krajšem modrovanju natuhtala, da če že ne najde v katalogu obravnavanega vijaka, bi pa lahko naročila vijak od kakšnega drugega motorja, ki pa se je izkazal za ustreznega
In ne me vprašati od katerega motorja je kupljen vijak, ker se mi niti sanja ne ....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......