Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So mar 13, 2010 9:49 pm

King1 je napisal/-a:Od kar sem bil pri tebi se je kar začelo delati. Ne vem zakaj si pred tem spal. :lol: :lol: :lol: :lol:

Uspešno še naprej in brez šlamparije pri švasanju. 8) 8)

lp

Heheh ti si bil pri meni ko je bil hudi minus :D In takrat pa se mi res ni dalo delat v mrzli komaj kaj ogrevani garaži :) Sicer sem enkrat nekaj probal.....ampak kakor hitro si odprl vrate si mel v garaži minus....odprte pa morajo bit zarad varjenja. Boš(bosta) morala prit sedaj , ko se je otoplilo kaj pogledat :)

grega983 je napisal/-a:Vidim da si kr spretn s plehom. Te vabim na kak delovni dan al pa 2 v mojo garažo. Me čaka kr neki rje :DDD

hehe malo za šalo malo zares pa lahk res pridem :D

north789 je napisal/-a:A jo boš po končanem švasanju na novo pobarval???

Eh :D Sam poflikal pa vsaka vrata z drugim odtenkom :D :D
Seveda se bo prebarvala cela, komplet zaščitlo podvozje, po zvarih uporablo "gumico" , v notranjost nosilcev pa vosek.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne mar 14, 2010 12:48 am

bomo prebarvali tole rjico ja :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne mar 14, 2010 7:27 am

lisko je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Od kar sem bil pri tebi se je kar začelo delati. Ne vem zakaj si pred tem spal. :lol: :lol: :lol: :lol:

lp

Heheh ti si bil pri meni ko je bil hudi minus :D In takrat pa se mi res ni dalo delat v mrzli komaj kaj ogrevani garaži :) Sicer sem enkrat nekaj probal.....ampak kakor hitro si odprl vrate si mel v garaži minus....odprte pa morajo bit zarad varjenja. Boš(bosta) morala prit sedaj , ko se je otoplilo kaj pogledat :)

Seveda bova še pršla oz. bomo pršli. Zdej je itak speedfreak na vrsti, da pelje. :-P :-P Kar pa se tiče vremena in mraza pa te čist zastopm in vem kako je delat zunaj ko minus prtiska. :lol:
No vseeno srečno še naprej pri obnovi in sva na liniji. Sej pa veš zakaj a ne.
:pivo :pivo :pivo :wiihuu :wiihuu :wiihuu

Lepo se imej.

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 14, 2010 10:21 am

monster_d je napisal/-a:bomo prebarvali tole rjico ja :D

Ko se bo tole barvalo ne bo več nobene rje :D

Tud površinske ne

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 14, 2010 2:22 pm

Sej kmal tko ne bo več kaj barvat. Boš vse odfleksov. :-P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 14, 2010 3:11 pm

AgitatoR je napisal/-a:Sej kmal tko ne bo več kaj barvat. Boš vse odfleksov. :-P

Hehe pa še cinkan pleh uporabljam za nekatere dele.....razmišljam celo , da bi prešel na inox...
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne mar 14, 2010 4:27 pm

ej ma ze ki imas tok vanj luknjo zadaj ne...v prtljazniku...a nebi malo karoserije ojacal...pa dal zadaj kak 3.0V6 al kaj podobnega??? :twisted:

Drugace priden...svaka cast....ampak cez nekaj let 5-10 bos zopet imel tavnik z rozcami...bo vse cvetelo..ker te stare karoserije niso cinkane in bo zopet vse prslo vn, predvsem ker varis s segrevanjem, ne pa hladno...in ko ti pleh segrevas mu dodajas kisik, kar pospesi korozijo....zal ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 14, 2010 6:02 pm

Dariooo je napisal/-a:ej ma ze ki imas tok vanj luknjo zadaj ne...v prtljazniku...a nebi malo karoserije ojacal...pa dal zadaj kak 3.0V6 al kaj podobnega??? :twisted:

Drugace priden...svaka cast....ampak cez nekaj let 5-10 bos zopet imel tavnik z rozcami...bo vse cvetelo..ker te stare karoserije niso cinkane in bo zopet vse prslo vn, predvsem ker varis s segrevanjem, ne pa hladno...in ko ti pleh segrevas mu dodajas kisik, kar pospesi korozijo....zal ;)

LP

Nič ni večno žal. Karoserija kot celota je cinkana ampak ne koristi saj itak vse zrežem ven :D
Hehe sem že reku , da motor pride kr na svoje mesto...kaj bo bomo pa še vidli :) Verjam pa ,da podvozje bo dosti močneje kot je v originalu. V bistvu bo podvozje postalo šasija, školka bo bolj kot ne samo pomagala proti zvijanju.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 14, 2010 6:26 pm

King1 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

lp

Seveda bova še pršla oz. bomo pršli. Zdej je itak speedfreak na vrsti, da pelje. :-P :-P Kar pa se tiče vremena in mraza pa te čist zastopm in vem kako je delat zunaj ko minus prtiska. :lol:
No vseeno srečno še naprej pri obnovi in sva na liniji. Sej pa veš zakaj a ne.
:pivo :pivo :pivo :wiihuu :wiihuu :wiihuu

Lepo se imej.

lp

Če se še upaš z mano furat :lol:

Drugače pa pridem pogledat mal na tvoje konce Lisko, sam da se najde čas

Veliko volje ti želim v prihodnosti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne mar 14, 2010 6:32 pm

speedfreak je napisal/-a:Če se še upaš z mano furat :lol:

Itak, da se upam. Sej sem se že. Pa vseeno ni tako hudo kakor zgleda.
Aja šla bova skup ne pa da greš sam.

lp

p.s. liskač: keep up the good work.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 14, 2010 7:03 pm

King1 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Če se še upaš z mano furat :lol:

Itak, da se upam. Sej sem se že. Pa vseeno ni tako hudo kakor zgleda.
Aja šla bova skup ne pa da greš sam.

lp

p.s. liskač: keep up the good work.

ja itak da greva skup... ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro To mar 16, 2010 9:26 pm

kako si zadovoljen z varmigom? Dovolj močan? Katero debelino žico uporabljaš 0,6 ali 0,8 .

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 16, 2010 9:59 pm

iro je napisal/-a:kako si zadovoljen z varmigom? Dovolj močan? Katero debelino žico uporabljaš 0,6 ali 0,8 .

Kaj naj ti rečem...prehod iz navadnega elektro je vesolski:D
Drugač pa zaenkrat 0.8 žica in neb mel nič kaj prot če bi bil močnejši....profili se namreč varijo na max. toku in max pomiku žice :shock: Ja ja podvozje bo močno :D

Za plehovje pa razmišljam , da bi šel na 0.6 čeprav gre s tem tudi lepo.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 21, 2010 5:52 pm

Vikend....no sej počas bom začel delat tud med tednom....med vikendom je le bolše ,ker imam še dve roki , ki mi pridno pomagata (rezanje pleha na mere, ki jih včasih zahtevam nemogoče, so lisici mala malca....bog ne daj da vas dobi v "škarje" :D )

Jeep je bil spet priden in je domov pripeljal tole ( na sliki ni več vseh profilov ker so porabljeni :D )

Slika
Nekaj profilov 2m2 1mm in pa 2m2 0.5mm pleha.

Prvo en nosilec...
Slika

Pa še drugi...
Slika

Lepo privarjeni na svojem mestu....spodaj kjer še ni varjeno in kjer se vidi še rja pride izrezano in gor privarjena jeklena plošča (morm jo dat še izrezkat ker je posebne oblike z luknjami za pritrditev zadnje preme). Po vsej verjetnosti bo 4mm debela.
Slika

Provizorično kam in kako je treba privarit prečni nosilec...
Slika

Upasovanje na mero...
Slika
Slika

Že privarjen..
Slika

Prav tako privarjeni in dodatno ojačani nosilci oz. sidra zadnjih pasov
Slika

Edina luknja, ki se je nardila je luknja za pritrditev amortizerja....ostale luknje se bodo delale sproti, prav tako tudi nosilci zadnjega lonca,zavornih cevk,zajl za ročno,rezervnega kolesa...
Slika

Če se bo kdo spraševal o nosilnosti....
Slika
Slika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne mar 21, 2010 5:55 pm

lisko, petka bo ja ko tank :tomidelej:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 21, 2010 6:04 pm

gaši je napisal/-a:lisko, petka bo ja ko tank :tomidelej:

TO je po eni strani namen :D Ker tole vem da 10 let ne bo prerjavelo oz. sploh toliko zarjavelo , da bi se nosilnosti toliko poslabšala, da več ne bila za na cesto....In tako me potem barvanje in razna površinska rja ne bo skrbela.Podvozje pa že kot rečeno bo samonosno. Spodaj pa bo potem verjetno prišel še aluminij. Kot nekakšna "šus" plata prek celotnega podvozja, tako bo podvozje popolnoma ravno....koliko bo uspelo in pa kako bo treba še videt prav tako kaj bodo rekli možje na homologaciji.

Prvotni namen je bil obnova....potem ko je bilo podvozje razrezano pa sem dobil močno idejo da bi vso podvozje zrezal stran....dobil šasijo od terenca, jo po potrebi skrajšal ali podaljšal in gor nataknil školko od petke....no to me je potem lisica prepričala, da ne. Mogoče pa kdaj :)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne mar 21, 2010 6:58 pm

Lepo napreduješ. :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Lp

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne mar 21, 2010 9:19 pm

si kej racunal kolk se ti bo na koncu povecala teza avta?
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne mar 21, 2010 9:32 pm

Upam, da si preštudiral, kako bo šlo tole skozi homologacijo. Sicer ne dvomim, da tale konstrukcija ne bo zdržala vsaj 2x toliko obremenitev kot prej, ampak si pa takole tudi uničil zmečkljive cone. Če ti bo kdo kdaj priletel v rit, ne bo dobro za tvoj vrat. Teli profili se ne bojo kaj dosti mečkali in bo sunek močnejši...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne mar 21, 2010 9:36 pm

To me spominja na eno serijo ki sem jo zadnjič gledal mislim da na Discovery - o fabriki ki predeluje civilne avtomobile v avto oklepnike za VIPovce, politike, ...

Tudi je tako nekak izgledalo v principu le da je bilo tam vsega še več saj je nakoncu vseh dodatkov, ojačitev, ... naneslo za slabe 2 tone :D

:tomidelej:
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov