Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 16, 2010 9:49 pm

Lisko jst hamerite uporabljam za pragove in blatnike štrihat. Na vitari sva celo podvozje poštrihala prvo s hamerite, potem pa še z dinitrolom čez. Za zdej nič ne gnije.
FOresterja sem tudi enako zaščitil, toyoto bomo pa še.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So avg 21, 2010 8:51 pm

Kot vedno ....nastane nov problem.
Ko sma tank vzela dol, je sicer bil videt rjav in upala, da je samo površinsko in boma pobrusla in pobarvala na novo....A ko sma začela brusit je rja odpadala v slojih...
Slika
Slika

No upanje je umrlo....nič čudnega....Jeep po vrhu pa Američan :twisted: :roll:
Slika

Rabljeni so ....100 evrov...Klical enega , ki mi je pred nosom podaril tank nekomu...V ponedeljek še pokličem enega , ki mi je rekel da ima drugače......hja a mi ni zvijanje in varjenje pleha najbolj domače pri celi obnovi ? :D :D

No kot rečeno se je lisica lotla dihtanja avta :D Takole je spodaj premazala vse zvare in stike plehovja z nosilci.

Slika

In takole nadaljuje v notranjost....
Slika

Seveda zataknilo se je tudi pri premi....Bolj ko sem klicaril okoli znane jeep mojstre bolj so bili dopusti ali pa so bili zasedeni. V mislih sem imel menjavo ležajev in pa lamel v LSD diferincijalo. Lamele so namreč obrabljene in tako mu špera več ne deluje dobro...sicer še nekaj pomaga ampak ni to to...No ker pa na samo vožnjo to ne vpliva ( ima pa velik vpliv na terenu po katerem se pa extra kaj tud ne vozi....za tiste par ur na teden ali mesec je pa tudi tako vredu...), sem se obnove lotil sam. Na youtube poiskal filmčke kako se raztavi prema, se nagledal in s pomočjo očeta hop v garažo ( kot zanimivost mi pri petki noče oz. se drži stran od kake šravfarije....tu pa je že sam na začetku povedal , da bo pomagal ampak seveda ko bom pošvasal in porihtal podvozje). No tako sma premo raztavla in po pregledu se je izkazalo , da so ležaji, semeringi in diferincijal v najlepšem redu....poleg tega pa sma se naučila, da se vse to da zamenjat v roku ene ure tudi ko je že vse skupaj montirano na avtu....Torej brez problema sma očistla in sestavla skupaj nazaj....Lamele pa se bo že menjalo saj kot že rečeno na vožnjo ne vplivajo...
Ker pa je avto v rdečo, modro črni kombinaciji ( moder avto, črne kljuke in ogledala ter letvice v samih letvicah pa rdeča črta) je nastalo tole...
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 22, 2010 9:09 pm

No ker mi ni dalo mira sem se lotil tudi tanka...
Ko sem začel s krtačo se je pokazalo tole...
Slika

Tank bi naj bil pocinkan. In nekako zgleda, da je sloj cinka počil in začel veselo rjavet spodaj oz. kot da rjavi sam cink....Saj je spodaj videt dokaj lep.

United States Steel...rjavi pa bolj kot Yugo Steel... :D

Slika

No zbrušen pa niti ne zgleda več tako slabo....z izjemo ene luknje...
Slika

No ker pa se je po brušenju pokazala samo luknja za katero sem že vedel....sem obdelal samo njo. Tank premazal s fferosanom naj ga grize ponoči hudiča :D Aja švasi so diht...Jutr bom zvare in mesta, ki so videt rizična premazal s tekočo kovino (ali čim podobnim) potem pa dva sloja hameritte osnovne in prek mat črno. Za štart bo dober...tank pa je tudi narjen gor z dvema sponama, ki ju odviješ, odklopiš lajtunge in konektor za plovček in tank gre dol....ni hudiča , da ne bom kje dobil enga dobrega za dobro ceno, do takrat bo pa ta dober :D
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To avg 24, 2010 9:59 pm

Tank stestiran in držijo samo zvari....a vseeno...
Slika
Slika

Že v osnovni
Slika

Pridne lisičkine roke...
Slika

Ki so končale delo...
Slika
Slika

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi Po avg 30, 2010 8:01 pm

Lisko kaj maš to za eno maso za po spojih?

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po avg 30, 2010 8:07 pm

Zdi se mi, da bolj je rjavo bolj uživaš. :D
GQ

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po avg 30, 2010 8:15 pm

bravo lisko spremlam tvojo temo redno ko das kaj gor in cenim tvoj trud in delo in se dolgo casa tako naprej...

gepl83 je napisal/-a:Zdi se mi, da bolj je rjavo bolj uživaš. :D

drugace pa gepl83 mislim da se temu rece fetish haha (pardon lisko =) )
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Po avg 30, 2010 9:39 pm

ta_pravi je napisal/-a:Lisko kaj maš to za eno maso za po spojih?
Dihtmasa je nanešena po zvarih.

Zdi se mi, da bolj je rjavo bolj uživaš.
Temu se reče fetiš na rjo. :lol: :-P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 30, 2010 9:42 pm

Tank je končan, stestiran in čaka na sestavo in montažo :)
Slika
Slika

Koloteki so dobili svojo obliko.....in končno podobo...
Slika

Uhe feder ojačane in v končni podobi...

Slika

Unterbodišuc :D Men osebno najlepši pogled na podvozje...
Slika

Slika

Strogi nadzor nad lisico pri izdelovanju logotipa...In pa njen oboževalec
Slika

In pa končan
Slika

To je to za danes :D
Slika

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To avg 31, 2010 6:15 pm

waa majster si.. uzitek je spremlat temo. dj mi povej s cem si brusil tank?
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 01, 2010 3:06 pm

bam88 je napisal/-a:waa majster si.. uzitek je spremlat temo. dj mi povej s cem si brusil tank?

S temle :) Sicer slika iz drugega foruma ampak je točno taka....dela čudeže:) Je pa obvezna oprema: dolgi rokavi,ščitnik za obraz,rokavice.....ker ko pri 11.000RPM odleti šrapnel se ti ne piše dobro :D

Slika
Slika

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Pe sep 03, 2010 2:03 pm

S čim si namazal podvozje tole ko je v črni barvi in ali je to podobno temu ko je originalna zaščita podvozja pri avtomobilih??

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe sep 03, 2010 8:29 pm

matey18 je napisal/-a:S čim si namazal podvozje tole ko je v črni barvi in ali je to podobno temu ko je originalna zaščita podvozja pri avtomobilih??

Dinitrol zaščita podvozij....prek pride pa še Dinitrol vosek.
Slika

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So sep 04, 2010 6:21 am

Sam sem imel namen uporabit dinitrol za podvozje pa so mi na servisu svetovali da ni pametno ker baje ta dinitrol dobesedno skuha pleh podvozja. Kar koli že to pomeni?

Kakšne mate pa vi kej izkušnje?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So sep 04, 2010 8:40 am

Do zdaj same dobre, pa ga uporabljam že več kot 10 let. Pri avtu oziroma podvozju so problem razni stiki in pa koti kjer nikakor ne moreš ali s čopičem ali s pištolo prit dobro zraven. In potem se začne tam rja , ki pa prodre pod izolacijo in veselo rjavi.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 14, 2010 10:34 pm

Kak že....aja počasi pa ziher :D

Vzmeti so se raztavle, dale speskat, pobarvale in vstavle nove polivretanske puše.

Takole sem moral "razmesarit" stare puše , da so se predale...
Slika

Pobarvani listi...
Slika

Da bodo puše sedle na lepo čisto mesto...
Slika

Med tem časom ko sem jaz izbijal stare puše je lisica lepo pridno izrezovala plastične distančnike, ki pridejo na vsak konec lista...
Slika

Že sestavljene vzmeti z polivretanskimi pušami....lepo se vidijo tudi distančniki med listi.
Slika

In pa dodan še logo..
Slika

Vzmeti dobijo še rdeče objemke (namreč spete so še dodatno s tremi objemkami , da listi ne plešejo med seboj), ki pa jih je potrebno zaradi dodatnega lista še naredit.Prav tako so listi premazani z silikonsko mastjo da bodo lažje drseli med seboj.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 26, 2010 3:10 pm

Spy photos...
Zvočna + hidro izolacija.
Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Re: Lisko in Lisica z novim projektom

Napisal/-a lisko To nov 09, 2010 11:22 pm

Prema in fedre že na svojem mestu....
Slika

Ker je avto višji (dodan en list) so amortizerji prekratki.....čakam podalške, ki jih bom dodal spodaj. Prekratka je tudi zavorna cev katero bom menjal z dalšo ali pa bom to namestil nižje ( nosilec na šasiji)

Začela se je tudi obdelava zunanjosti...
Odbijač sicer ni bil rjav (2mm pleh) ampak celi popikan in spovit (glede na to da sem premikal traktorsko prikolico ni čudno....nevede :D) in tako ga je bilo potrebno zravnat in pobrusit...
Slika

Še mal pa bo....
Slika

Ker pa je terenc vse drugo kot pa osnova za lepoto naj tako tudi ostane....nanešen prvi sloj bodyschuca skoraj do polovice vrat. Prek pride še en sloj potem pa mat črna.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr nov 10, 2010 1:09 am

mate večer naročen? :mrgreen:

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Sr nov 10, 2010 1:36 pm