Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: VW Mk1 GTI by ElGato customz

Napisal/-a Energetik81 Po apr 23, 2012 7:36 am

Meni pa deluje ta karbon zelo všečno.
Aja 1 vprašanje, hladilnik olja si dodal naknadno? Kakšen razlog za montažo na običajnega bencinarja?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 23, 2012 7:44 am

Če je karbon nalepka na bilokaterem delu verzija 1, je oblačenje filtra za olje v karbon verzija 1.1beta.

Še vedno ne razumem, isto je kot da primerjamo karbon nalepko na havbi vs. havba ki ima na sebi karbonsko plast, vse je zanimivo samo frikom in vse je težje od originala...totalno neprimerljivo z karbonsko havbo. Vse to je všeč podobnim ljudem, katerim je bilo pred 5 leti všeč velik alu wing na zadnjem delu avta in sport nalepka.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Po apr 23, 2012 8:33 am

crxdelsol je napisal/-a:Če je karbon nalepka na bilokaterem delu verzija 1, je oblačenje filtra za olje v karbon verzija 1.1beta.

Še vedno ne razumem, isto je kot da primerjamo karbon nalepko na havbi vs. havba ki ima na sebi karbonsko plast, vse je zanimivo samo frikom in vse je težje od originala...totalno neprimerljivo z karbonsko havbo. Vse to je všeč podobnim ljudem, katerim je bilo pred 5 leti všeč velik alu wing na zadnjem delu avta in sport nalepka.

Showcar?
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po apr 23, 2012 1:39 pm

mogoče bo v živo dosti lepše kot zgleda na slikah upam da bo do wse-ja gotov ali pa mogoče že pre :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po apr 23, 2012 2:11 pm

crxdelsol pa kaj ti ni jasno...itak da to dela samo za izgled...za showe, tako kot je pobarval motor odstranil gretje pa nepotrebne stvari, zašvasal luknje... samo za IZGLED ....pa ne gnjavite več glede tega karbona no :roll:
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 23, 2012 2:15 pm

Da se neboš razpočo, oz. da ti nebo spet kaj počlo tam spode ko se tolk jeziš.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po apr 23, 2012 2:17 pm

Projekt je hud in dodelan z neko rdečo nitjo tako kot vsak do sedaj.

Mene zanima pa kam si pa pol stvari iz motornega prostora zmetal? :D
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 23, 2012 2:36 pm

bunny01 je napisal/-a:OK zanima me ena stvar ali ti tole predelave delaš zato, ker boš avto prodal verjetno v tujino, ker tukaj glede na situacijo (ekonomsko) dvomim da bo kdo dal denar za tak avto ali pa avto sestavljaš za sebe?

Predelave oziroma obnove delam zato, ker je to moj hobi in me veseli... Drugače pa avto ostane v Sloveniji... ;)

SR20DEh je napisal/-a:Ja sej ne recem, ce je cel avto v karbonu je glih to nekaj posebnega, ce pa mas ventilcke od feln, pa oljni filter in podobne malenkosti oblecene v karbon, pa mislim da ni to poanta, pa naj bo se tak popularen carbon v tujih tuning scenah. Tud ce je nekaj popularno mora bit na oko kot celota, in glih to me moti, ker ne dobim tega obcutka.

Drugace pa glede dela, pa lahko samo recem, da je 1a.. malo je takih ;)

Koliko vem je za zdaj le en avto oblečen v celoti v carbon – to je ta od kolegov Madžarov (mogoče letos kdo preseneti – mogoče celo jaz) ;)... Naj povem, da ravne linije oblačit v carbon ne predstavlja posebnega problema - problemi se pojavijo pri manjših in večjih ovalnih delih, na neravninah itd. in ravno to je poanta...

Poanta pri tem avtu je ta, da ostane original s pridihom OEM... Nič na njem od daleč ne sme izstopati – zato je carbon našel svoje mesto po pokrovom motorja.... Zunanjost mora biti čisto original, saj se gre za originalnega GTI, ki je na naši, VW sceni, legenda...

Hvala... ;)

P.S.: Ventilčke od feln nimam v carbonu... ;)

Energetik81 je napisal/-a:Meni pa deluje ta karbon zelo všečno.
Aja 1 vprašanje, hladilnik olja si dodal naknadno? Kakšen razlog za montažo na običajnega bencinarja?

Hvala... Ne, hladilnik je bil že v originalu... Mislim, da ni posebnega razloga, da bi to montiral na običajnega bencinarja...

crxdelsol je napisal/-a:Če je karbon nalepka na bilokaterem delu verzija 1, je oblačenje filtra za olje v karbon verzija 1.1beta.

Mislim, da si boš mogel v živo pogledati razliko med carbonom in nalepko, da boš razumel... V bistvu to kar ti praviš je tako, kot da bi si motor zavil v oni krom celofan za pecivo zavijat ali pa krom nalepko in bi mislil - zdaj pa imam chrom... Namreč v chrom je tudi vse le oblečeno in se gre le za videz... Torej je za tebe isto... ;)

Nekaj je original iz ogljikovih vlaken in je originalnega videza (za tebe ni original), nekaj pa se že na daleč vidi, da je »fake«... Nekaj je tuning in nekaj je styling... Jaz sem pristaš stylinga...

P.S.: Carbon ima več lastnosti (videz, teža, trdota) – meni je pomemben ORIGINALNI VIDEZ – kot pravijo madžari: "NO FUCKIN' FOLIE!" Lahko bi tudi naredil v kompletu iz carbona, vendar to pomeni izdelovanje modelov in dodatni stroški ter čas...

»Vse to je všeč podobnim ljudem, katerim je bilo pred 5 leti všeč velik alu wing na zadnjem delu avta in sport nalepka.« - ta stavek, pa raje niti ne bom komentiral, ker ti si menda zadnji, ki bi lahko tu diktitiral, kaj je kaj, kak more biti kaj in presojal ljudi... Obstajajo različni stili, okusi, različne želje, različna mnenja... Če želiš, da bomo spoštovali tvojega – spoštuj druge...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 23, 2012 2:40 pm

Zois je napisal/-a:crxdelsol pa kaj ti ni jasno...itak da to dela samo za izgled...za showe, tako kot je pobarval motor odstranil gretje pa nepotrebne stvari, zašvasal luknje... samo za IZGLED ....pa ne gnjavite več glede tega karbona no :roll:

Točno tak... V bistvu bolj za lastno zadovoljstvo.... ;)

stench je napisal/-a:Projekt je hud in dodelan z neko rdečo nitjo tako kot vsak do sedaj.

Mene zanima pa kam si pa pol stvari iz motornega prostora zmetal? :D

Hvala.... Nekaj kr ven, dosti sem tudi skril (npr. pod amaturko itd.)... :mrgreen:
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 23, 2012 10:47 pm

Montaža izpušnega sistema - Gruppe A - inox ...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Po apr 23, 2012 10:52 pm

Nova izolacija in izdelovanje prtljažnega prostora...

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _Roba_ To apr 24, 2012 11:36 pm

ElGato je napisal/-a:Montaža izpušnega sistema - Gruppe A - inox ...

Tvoj bestek 3 dni.. :huh: Veš kaj mislim :lol:

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 25, 2012 1:07 pm

_Roba_ je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:Montaža izpušnega sistema - Gruppe A - inox ...

Tvoj bestek 3 dni.. :huh: Veš kaj mislim :lol:

Ne me spominjaj... :huh: Hvala ti za zvare... ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če apr 26, 2012 2:44 pm

Menjana stikala in ročke (starejši tip)...

Slika

Slika

Oldschool - GTI volan... ;)

Slika

Zadnje police (starejši tip)...

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če apr 26, 2012 2:45 pm

Vodila za stekla je bilo potrebno očistit...

Slika

Slika

Nameščanje novega stropa...

Slika

Slika

Slika
Slika

Erik91
Nov uporabnik

Napisal/-a Erik91 Če apr 26, 2012 7:23 pm

Čudovito :) Use u nulo narejeno. Respect in bom z veseljem spremljal do končnega izdelka :DDD

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Pe apr 27, 2012 1:57 pm

Na fb-ju se ze neki vid...ne mi rect, da tiste rdecke dejansko pridejo na ta avto...PREHUDO :D :twisted:

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To maj 01, 2012 9:24 am

Erik91 je napisal/-a:Čudovito :) Use u nulo narejeno. Respect in bom z veseljem spremljal do končnega izdelka :DDD

Hvala... ;)

R 26 je napisal/-a:Na fb-ju se ze neki vid...ne mi rect, da tiste rdecke dejansko pridejo na ta avto...PREHUDO :D :twisted:

Ne... Tiste rdečke so prevelike za Golf 1, saj so 20"col... Tu pridejo manjše - BBS RS 15"... ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To maj 01, 2012 9:28 am

Nove luči... Te luči so ene izmed redkejših in dražjih - USA...

Slika

Slika

Slika

Sprednje luči so prav tako nove s pridihom starega in novega stila...

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To maj 01, 2012 9:34 am

Kljuke bodo zamenjane z naslednjimi... Gre se za precej redke kljuke s Porsche-ja 924/944, katere na Golf mk1 predstavljajo - OEM ;) oziroma posebnost...

Slika

Slika
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov