Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 29, 2008 4:46 pm

Matjazy je napisal/-a:Gume poznam v nulo tako da ni blema. Bi bilo po suhem asfaltu za probat, katera zadeva se lepše pelje čez ovinke, te stare gume ali tiste od terenca s 25mm profila :D

Čez ovinke se sigurno nova guma pelje bolje kot 6 let stara.

Sicer pa vsak svojega osla hvali in je brez veze nadaljevat ta pogovor.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 29, 2008 10:11 pm

hribko je napisal/-a:lisko
kaj so pa tisti kabli v pritljažniku?
a imaš kakšno močno ozvočenje not,al so za kaj drugega?
prav imaš,vseeno je kakšna barva je,važno je da služi namenu :D

Kabli so položeni noter in že tudi sprobani....so pa za plus 1x25mm2,1x35mm2. remote pa činč. Delalo pa se je to že lani ko sem jemal armaturko dol ( menjava grelca kabine (edina skrita napaka pri avtu) ). Ker pač jaz kot jaz...mora bit pripravljeno. Nekaj sem sicer sprobaval z bivšim zvočnikom od petke ( magnat XTC 1500) ampak ni blo "željenega" učnika za tako kišto bi rabo dva taka basa da bi lahk reku da neki je...:D Je pač pripravljeno in čaka.... če ne bo presenetu kaki vitel spredi bo pa kak zvočnik zadaj....pustmo se presenetit :D

Matjazy al eno al drugo.... če jih ima miljon pol je ultra dober.....bolj verjetno pa je o kvaliteti....ampak sam vstop in iztop iz vozila je zaradi višjega sedišča otežen in vsakič podrsaš po tem delu sedeža. Avto kot celota pa tipična amerika....) ampak narjeno pa "trotl ziher" in nadvse močno in zdržljivo kar se pogonov tiče.

Ivan36 mam raj prevleke kot pa da menjujem vso notranjost...prvo je dela še pa još kot drugo pa je to JEEP ne bi rad vedel kaki so vsi ostali vijaki.... že ko sem jemal dol prednjo tapeto da sem nardil visokotonce spredaj sem dva od štirih šravfov polomu in to v kabini ki so zašravfani v A stebriček.....pol ti je verjetn jasn kaki so drugi in zakaj mi sploh ni do tega.....Glede prevlek....32 evrov(darilo lisice ) .....in enak model kot so v petki in mi v lanski vročini v njih ni blo prevroče tako da vem kaj sem dobil :) katalizatorj nima ( star dober BOSCH sistem z rotacijsko črpalko) , auspuh je še dober zavore pa so se preverle ( tud lani na tehničnem ni blo težav) in so še dobre.....res pa je da jih bom mogu kr hitr menjat , ker zadnje čase dost vlačim prikolico in podobne zadeve brez naletne zavore do 750 kg. En primer .. :D
Slika

No eto še slikce lanske menjave grelca....

Razpipana armaturka da lahko dobiš sistem gretja ven.... in pa sistem gretja brez grelca...

Slika
Slika
Zadnjič spremenil lisko, dne Sr apr 30, 2008 12:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 29, 2008 11:26 pm

Unico si ga :lol:

Uporabniški avatar
yugo tuner
Novinec

Kraj: Gornji Grad

Napisal/-a yugo tuner Sr apr 30, 2008 1:42 am

monster_d je napisal/-a:Unico si ga :lol:

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr apr 30, 2008 9:34 am

lisko nekaj t pa moram priznati:zelo rad šravfaš,in kolkor sem opazil in prebral,
poznaš svojega jeepa v nulo in ga bi verjetno miže razstavil in sestavil :D

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Sr apr 30, 2008 10:01 am

monster_d je napisal/-a:Unico si ga :lol:

hehe ... samo a ni rekel, da je to lani delal :) tak da se zdaj že vozi ...
kar je dobro ni slabo ... :)

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Sr apr 30, 2008 1:09 pm

Lani je to delal ja,da se je lahko čez zimo grel. :)

Drgač pa počasi bo kot nov,...nimaš kaj. ;)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr apr 30, 2008 1:22 pm

lisica je napisal/-a:
Drgač pa počasi bo kot nov,...nimaš kaj. ;)

res bo novega vn naredil,prav je tako,če bi vsi lastniki tako skrbeli za svoje avte,bi bilo super in bi manj folka bilo nasranega ,ko bi stare avte kupovali :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 30, 2008 8:39 pm

Tisti, ki svoje avtomobile tako štimamo, jih potem ne prodajamo, ampak jih imamo do konca, prodamo jih pa samo v primeru da nujno potrebujemo denar, ali pa če je ugodna ponudba.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr apr 30, 2008 10:46 pm

nebivedu je napisal/-a:Tisti, ki svoje avtomobile tako štimamo, jih potem ne prodajamo, ampak jih imamo do konca, prodamo jih pa samo v primeru da nujno potrebujemo denar, ali pa če je ugodna ponudba.

Točno tak....zato se je lani prodajala petka za 1000 evrov....za jeepa pa če dobim 6000 ga dam :)

No eto še najnovejša pridobitev....od lisice :P

Slika

Slika

Hribko poznam kr nekaj avtov tako v nulo med drugim legendarnega fičkota ( ga iščem za ugodno ceno, če ve kdo naj javi.....neki bi restavrirala ) , pejeka, jugiča, petko,jeepa se še učim... ;)
Je pa res da prej ko avto kupim ali pa prej ko se spravim kaj delat na njemu preberem vse kaj najdem na to temo tako , da se ponavadi ne spustim nekam brezglavo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če maj 01, 2008 8:48 am

Mahh to je nekaj med norostjo in fanatizmom , ker ni logično daš 3000€ za celoto pol pa 2 leti nekaj rihtaš samo zato ker je JEEP to isto velja za ABM vagne veliko € za malo užitkov preveč vlaganja v vzdrževanje le tega .
Je pa lepo to videti kako eden skrbi za svoje vozilo :D
Drgače men mora vozilo delat bp zato sem ga kupil če že mora na servis naj bo tam največ ene 6 ur kar je več je preveč je kupljen za to ,da se vozi ne pa servisira ( izredna popravila ) 8) Zato imam pa Citroena ;) Poceni za kupit vzdrževat in udoben v vožnji :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če maj 01, 2008 9:17 am

alesdrolec : glede fičkota je tko.....vsi tile so predragi oz. so vsi v voznem stanju....išče se neki za 100-200 evrov kater je lahk nevozen ampak more bit kot celota in delat mu more vsaj motor in menjalnik.....zaenkrat še samo mokre sanje ampak mogoče se pa najde....

Ivan36 to nama je v veselje in hobi ob enem....za užitke v vožnji je petka....katere ( ob malo bolši pazljivosti ne bi rabu nič šravfat....menjava glave ne bi bla potrebna če ne bi zablodu do ogledal globoko lužu ....posesalo vodo in počila glava...tisto rjo bi se dalo na hitro sanirat ampak sma hotla met zadaj diske in je bil spet neki hobi....ki pa je še vseen bil pocen).

Glede Jeepa pa je tko....še vedno mam skritega aduta...bil je tako pocen da tudi če vložim v njega še 3000 evrov( v bistvu pa ne bi rabu ker je avto popolnoma izpraven, gre lepo in če mi ne bil to hobi ne bi šravfal nič) bo še vedno pod ceno za katero se prodajajo ti letniki s to opremo na avtonetu. Ima pač določene pomankljivosti kot so raztrgan sedež ( 40 evrov pa so vsi novi pa 30 evrov prevleke, ki jih tko al tko daš v avto...) , menjava zadnjih feder s pušami za 200 evrov in veselje do dela za en teden laganega dela ( pa še to ker se je čakalo na dele). Malo več prevoženih ampak od prvega lastnika z poznavanjem zgodovine avta in servisno knjigo.....ima malo več risov kot ostali....ampak če ga dam spolirat bodo vsi zginli....Predračun za generalko motorja s sklopko je 1500 evrov....ampak motor še niti malo ne kliče po generalki ( ne pije olja,turbina je neslišna, pri minus 15 je vžgal lepše kot petka z opravljeno generalko...) Flikanje kilerja in menjava grelca kabine je spet tako da pri starem avto je pač treba to pričakovat in štejem pod redno vzdrževanje....ostalo pa je tko al tko redno vzdrževanje (zavore,olja ( pri jeepu se menjuje olja tako v menjalniku kot reduktorju kot v diferincjalih) ,gume....) Še vedno pa je nama to v veselje in nekak niti ne razmišljama o prodaji in nabavi česar mlajšega in bolšega. Pa še vedno odtehta občutek ko preklopim v 4x4 LOW in se peljem tam kjer mogoče ti niti peš ne upaš :)
Slika

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Če maj 01, 2008 9:20 am

Lisko tako je...ne vdaj se. :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če maj 01, 2008 9:21 am

lisica je napisal/-a:Lisko tako je...ne vdaj se. :D

Ti pa mi stoj ob strani :D
Slika

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Ne maj 04, 2008 8:23 am

BMW 320 M3 Replika, Soon to come Subaru Impreza 1999 GT

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 04, 2008 11:13 am

Verjem da tele z avtoneta sem že vse preklical :) Sicer ni nuja je pa želja :)
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe maj 09, 2008 10:25 am

samo tako naprej :lol: :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Pe maj 09, 2008 11:07 am

sem v nedeljo videl jeepa... lep ;)

aja, ti si se s fičekom pelal po elektrarni dol, po tistem bregu :D tak mi je Grega pravo... :D :lol: :lol:
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe maj 09, 2008 7:10 pm

DJ Falco je napisal/-a:sem v nedeljo videl jeepa... lep ;)

aja, ti si se s fičekom pelal po elektrarni dol, po tistem bregu :D tak mi je Grega pravo... :D :lol: :lol:

Hehe malo starejši od tebe na elektrarni se spomnijo tizga dogodka ja :D Za ostale pa.....45 stopinj naklona, pelal s fičekom dol pa probal gor.....30 metrov dolg nasip :)
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov