Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po feb 15, 2010 6:33 pm

hvala :bow
Slika

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Po feb 15, 2010 7:18 pm

ni cisto res. tako kot si ti napisal je bilo.

Zavarovalnice do 90% popust po novem naj ne bi več gledale ne certifikate ampak na homologacijo da je noter napisano starodobnik. pomeni da moraš it z avtom na da potem oni preverijo ustreznost ali je to starodobnik ali ni, kako to poteka ne vem, ker sem jaz ze imel homologacijo narejeno.

za cestnino in sicer 75% popust šteje pa samo vpis v prometni oziroma homolagacija - starodobnik, brez svamza in podobno.

jaz clanarin vec ne placujem, nic nimam od tega da dam nekomu 50 € na suho vsako leto.

preverite pa tudi kaksni so pogoji pri zavarovalnicah oziroma obveznosti do tega, da ne bo kdo počil, potem pa bo jokcanje, ko bo zavarovalnica imela kup pripomb. Je pa tudi res dokler se ne bo izkoriscalo bo sistem delal, ko bo pa folk imel rjaste golfe in stoenke za prvi avto registrirano kot starodobnik itd... adijo ugodnosti ;)

tale sistem okol tega, bi ze zdavnaj morali spremeniti... ce imas v lasti 5 avtov plačaš zavarovanje in cestnino za najdrazjega, rešeno..ene tablice, vsaka zloraba 5 let resta. ;)

oprosti za offtopic.
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po feb 15, 2010 7:37 pm

Za rjaste starodobnike ne dobiš več tako lahko certifikata :) Ni več tega, da pošlješ slike na Vransko pa je vred. Avto pregleda komisar, če maš veze bi lahko šlo bp, drugače pa znajo težiti :) Ko sem vprašal, če bi lahko Mercedesa že spravil skozi sem dobil odgovor da ne. Avto je bil malo rjav pa imel je bela blatnika in rdeč odbijač, avto je pa moder :lol:

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Po feb 15, 2010 9:24 pm

Pravi_Diablo je napisal/-a:ni cisto res. tako kot si ti napisal je bilo.

Zavarovalnice do 90% popust po novem naj ne bi več gledale ne certifikate ampak na homologacijo da je noter napisano starodobnik. pomeni da moraš it z avtom na da potem oni preverijo ustreznost ali je to starodobnik ali ni, kako to poteka ne vem, ker sem jaz ze imel homologacijo narejeno.

za cestnino in sicer 75% popust šteje pa samo vpis v prometni oziroma homolagacija - starodobnik, brez svamza in podobno.

jaz clanarin vec ne placujem, nic nimam od tega da dam nekomu 50 € na suho vsako leto.

preverite pa tudi kaksni so pogoji pri zavarovalnicah oziroma obveznosti do tega, da ne bo kdo počil, potem pa bo jokcanje, ko bo zavarovalnica imela kup pripomb. Je pa tudi res dokler se ne bo izkoriscalo bo sistem delal, ko bo pa folk imel rjaste golfe in stoenke za prvi avto registrirano kot starodobnik itd... adijo ugodnosti ;)

tale sistem okol tega, bi ze zdavnaj morali spremeniti... ce imas v lasti 5 avtov plačaš zavarovanje in cestnino za najdrazjega, rešeno..ene tablice, vsaka zloraba 5 let resta. ;)

oprosti za offtopic.

Sorry, ampak prve polovice posta nič ne razumem, daj malo to razloži kaj si napisal.
Pa ne da se norca delam, ampak mi nič ni jasno.

@exide- jaz sem dobil certifikat brez kakšne komisije, izpolnil vlogo poslal 4 slike( avto je na slikah takšen kakšnega sem kupil, ruknjen odzadaj, brez luči, brez lajsn na vratih in še dosti napak katere kažejo na slabo ohranjenost vozila), plačal kaj je bilo za plačat in čez 3 tedna je bil certifikat doma.
Verjetno je cel sistem narejen tako da je pač nekomu treba nekaj plačat in pozabiti tistih par 100€, ampak jaz na to gledam tako DOBRO NJIM DOBRO MENI, kajti na koncu koncev bom tudi jaz imel neke koristi od tega.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo To feb 16, 2010 8:03 am

ja, vidim LPP mi je ven padel.......torej z avtomobilom bi naj šel na homologacijski pregled, v LJ je to LPP, v MBju ne vem RTI? nisem sam hodil...v glavnem, ce je avto iz tujine tako ni problem, ker moraš tako ali tako iti na homologacijski pregled in dobiš za starodobnika noter vpisano v homo kartonček STARODOBNIK. Potem je to v računalniku in piše tudi v prometni STARODOBNIK. In glede na to, si upravičen do vseh prej omenjenih ugodnosti. "No more" certifikati in klubovske naročnine.

Vsaj na zavarovalnici triglav bi naj to bilo merodajno in verjetno tudi pri drugih, preveri pri svojem agentu. ponavadi se pa zgodi da nimajo ne eni in drugi pojma kaj drzi in po cem zavarujejo. Tudi različne zavarovalnice imajo različne popuste. Tudi pogoj daily avtomobila ni več pogoj, se mi zdi.
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Sr feb 17, 2010 8:53 pm

Nabavil sem knjigo, katero so nekoč uporabljali avtomehaniki pri popravilih.
Na 420. straneh je slikovno in pisno opisan cel postopek demontaže in montaže(popravila) vseh mehanskih, električnih in karoserijskih sklopov.

Zelo prav bo prišla za nadaljnje vzdrževanje.

HAYNES OWNERS WORKSHOP MANUAL

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Sr feb 17, 2010 9:36 pm

Imam pa namen pri tem avto posiriti njegove org feltne (jeklenke)

a lahko o tem malo vec informacij? mogoce gdo to dela pa kaksne so okvirne cene?
My Life Your Entertainment

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Sr feb 17, 2010 11:14 pm

S-line- je napisal/-a:Imam pa namen pri tem avto posiriti njegove org feltne (jeklenke)

a lahko o tem malo vec informacij? mogoce gdo to dela pa kaksne so okvirne cene?

Poširiti??
OK za to pa res prvič slišim :shock:
Pa se ne bi bolj splačalo kupit kar širše??

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 18, 2010 9:19 am

Ja poširil bo jeklenke. Za to rabi 8 felten. Ne bo pa seveda dvojna debeline feltne na koncu. Iz 5.5J na recimo 8J.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe feb 19, 2010 12:06 am

No no za širjenje rabiš samo en komplet jeklenk, ti noter zvarijo dodaten rob in je to to

Slika

Sori za off.

Dober projekt :tomidelej:

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Ne feb 21, 2010 12:49 pm

in gdo to dela?
My Life Your Entertainment

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Po mar 08, 2010 9:47 pm

Počasi dobija obliko.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po mar 08, 2010 9:49 pm

Kaj pa luči ?

Že menju ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Po mar 08, 2010 10:06 pm

imas kake org. feltne v planu?
Slika

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Po mar 08, 2010 10:23 pm

grega983 je napisal/-a:Kaj pa luči ?

Že menju ?

Ja sem že zamenjal, je Boro imel viška en komplet :tomidelej: .

_B3yBo_ je napisal/-a:imas kake org. feltne v planu?

Ja za začetek sem mislil kar original 14" dat gor(čeprav mi ne dišijo), dokler ne nakrampam € za ene okusne 15" z robom, kajti 14" se mi zdi premala in vizualno se nikakor ne vklopi z avtom.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po mar 08, 2010 10:26 pm

Z robom ?

Po moje so najlepše original. Če že obnavljaš oldija tk kot si se ga lotu.

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Po mar 08, 2010 10:52 pm

Ja saj sem mislil neka bolj retro platišča na rob, bolj kultna, primerna starosti avtomobila.

Recimo ta Ronal R8, katera so bila na Quattro modelu.
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po mar 08, 2010 10:57 pm

Aaaaaaaaaa, to pa je že bolš. Original je le original :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Po mar 08, 2010 11:37 pm

ka pa tiste ki zgledajo kot vec delene. so ble pa na 80 audiu pa s tud 15 cl. tist bi znal zlo lepo pasat
Slika

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony To mar 09, 2010 6:53 am

Tiste od novejših 80. katere imajo 6 krakov pa tiste šraufeke gor?
Če se ne motim so tisto bile original felne za določeno serijo, imel jih je sosed, problem je ker so 4x108 jaz pa imam 4x100 luknje.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov