Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
brejker
Novinec

Kraj: KAMNIK: Podgorje

Napisal/-a brejker So nov 28, 2009 11:05 pm

Rja bo že šla dol. Če ne zlepa pa zgrda.

Nam pokažeš: engine bay :pray:
DIY maniac.

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Ne nov 29, 2009 1:11 pm

ooooh svaka ti čast. Tole pa zgleda res grdo. Sama rjavina. Upam, da se vidimo na kakšnem srečanju, ko bo zrihtan, svaka čast, da si se lotu tega. :) Moraš pa bit u avto zalublen u nulo. Jaz sem očitno s tem svojim Lada frikovstvom pravi amater.Saj ni nič kar ni za prenovit na tem avtu...

:shock: :shock: :shock:

Jaz mam Lado 1200 isti letnik, razdrena čaka na boljše čase, mogoče bo finiširana drugo leto..., sam se kažejo že drugi veliki stroški...(potovanje v Iran), treba menjat samo prednje blatnike, pa zašvasat luknji nad prednjima nasilcena na podnu pri voznikovi in sovoznikovi strani in avto špricent pa ga nazaj sestavit, vse druga je popolnoma celo, pa tak, mal je tu pa tam kakšna manjša udrtina, pa mi že 4. leta stoji v garaži. Armaturka, sedeži in tapete so brez poškodb. In mene je že skoraj čisto minila volja, da bi se s tem še kaj ukvarjal, ker takole samo v skeletu izgleda res žalostno. Pa sem zanjo tudi že nabral kup novih malenkosti, od notranje obloge stropa, podna (na tleh je guma) skupaj z izolacijo, luči,žmigovčki, kedri, kljuke....... cca 700 eur je samo v novih delih, malenkostih, ni videti nič konkretnega.

Pa sem čist odpalen na Lade, zamenjavo za mojo Lado Desetko karavan letnika 2000, bom vrjetno iskal čez mejo, malo rabljeno ali celo novo. Res pa je da enega oldija Lado že imam, ki sem jo kupil v takšnem stanju v kakršnem je. (slike na linku v podpisu)

Saj vem, da folk zrihta marsikaj, jaz se Lade v takem stanju nebi lotil niti približno, še pomislil nebi na to, če večina stvari ni lepih. Res svaka ti čast :shock: :shock: :shock:
Avto je v bistvu že čisto razpadel.... :shock: :shock:

Jaz mam na Ladi 1200 na prednjem blatniku po zgornjem robu pri pokrovu motorja par luknjic,(in okrog luči) preden sem šel brusit tam ni bilo videt nobene rje, pač mal bunkic, kaj pa je to....., potem pa brusiš in rata centimeter dolga lukna.... al pa še več... In pol sem nabavu kr nove blatnike, če bom rihtal naj bo oreng. Teb pa avto samo še šasija skup drži....... svaka čast, ni kaj. Pa notranjost, kriza od krize.
Zadnjič spremenil vazman, dne Ne nov 29, 2009 5:33 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 29, 2009 1:12 pm

vazman je napisal/-a:Upam, da se vidimo na kakšnem srečanju, ko bo zrihtan, svaka čast, da si se lotu tega. :)

Projekt se dogaja v Mehiki, kjer lastnik živi in je zaposlen.

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman Ne nov 29, 2009 1:19 pm

nevermind je napisal/-a:
vazman je napisal/-a:Upam, da se vidimo na kakšnem srečanju, ko bo zrihtan, svaka čast, da si se lotu tega. :)

Jah, se vidi, da sem tole prletu mal preveč na hitro, sem bolj slike gledu kot bral :) :oops: :D :oops: in bil čisto šokiran :D
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne nov 29, 2009 7:38 pm

xsara je napisal/-a: sicer pa camaro za moj okus bi moral zgledati takole :shock: (moj okus, da me ne boš dobesedno jemal)

Tole na tvoji sliki je Camaro letnika 1967 do 1969 (prva generacija), ki je cisto drugacen od tega, ki ga imam jaz (zadnji model druge generacije).

nevermind je napisal/-a:

No, ni izkljuceno, da ga enkrat, ko bom zakljucil z Mehiko, ne bom pripeljal v Slovenijo. Seveda more bit do takrat dokoncan.

brejker je napisal/-a:Rja bo že šla dol. Če ne zlepa pa zgrda.

Seveda 8)
No, ni kaj posebnega... Precej je prahu in umazanije (nic se ni bilo ocisceno). Manjka takoimenovani "Fan shroud" in pa kompresor klime. Razen tega, je motor v precej dobrem stanju (sem povedal da je umazan? :-P )

Ko sem ga kupil, sem mu zamenjal olje v motorju in menjalniku in je skoraj brez problema zmogel 1400km dolgo pot do moje hise (1x olupljena guma na sprednjem desnem kolesu in 1x puscajoca (preperela) cev za bencin pri tanku.)

Slika

Vsa navlaka za katero se skriva pecka in deli klime.
Slika

Servo crpalka
Slika

Akumulator in raztezna posoda hladilne tekocine
Slika

Duct tape resitev na glavnem kablu za strom... je bil na enem mestu lepo preglodan in je povzrocal stik z maso.
Slika

Razdelilec
Slika

Zavorni cilinder
Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony Ne nov 29, 2009 7:57 pm

Dober si da si si upal, na tako pot, jaz že nebi. 8)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 29, 2009 8:07 pm

Vse pohvale za projekt :tomidelej: Samo osebno se nebi tako trhlenega avtomobila lotil. Pa sem se ža za svoj avto vstrašil, da je kar precej trhlen samo protitemu je pa res kot nov. Veliko sreče, veselja in živcev pri obnovi boš pa res potreboval ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
brejker
Novinec

Kraj: KAMNIK: Podgorje

Napisal/-a brejker Ne nov 29, 2009 11:49 pm

Jackal81 je napisal/-a:
brejker je napisal/-a:Rja bo že šla dol. Če ne zlepa pa zgrda.

Seveda 8)
No, ni kaj posebnega...

Mogoče še kak tehnični podatek?
Bo na motorju tudi kak "up grade" ali se boš vozil stock..

Po Ebayu so blowerji dokaj poceni :roll: Če bom kdaj lastil hard core american muscle_ bo na sred haube en big ass cromiran blower :vrum
DIY maniac.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Napisal/-a Jackal81 Po nov 30, 2009 1:03 am

Motor je V8, 350 cubic inch (5,7 litra)
185 HP @ 4000 rpm
380Nm @ 2400 rpm

Original ima zelo nizko kompresijsko razmerje 8,2:1. Plan je vse skupaj ocistiti, odpreti, zamenjati lezaje glavne gredi, gred balancirati, zamenjati odmicno gred in ventile, zamenjati glave s taksnimi, ki imajo vecjo kompresijo, mogoce tudi menjava batov, zamenjati vstopni kolektor z visokopretocnim, morebiti zamenjati vplinjac (morem se pregledat kateri je sploh zdaj... nekateri so imeli original Holley vplinjace, ki so se dali zelo lepo tunat).
Kakorkoli ze, na koncu racunam, da bo imel okoli 400 HP, kar niti ni tako zelo pretirano, saj je imel skoraj identicen motor leta 1970 se 350HP, potem pa so jih vsako leto v tovarni nekoliko zadusili.

lancia hf je napisal/-a:Vse pohvale za projekt :tomidelej: Samo osebno se nebi tako trhlenega avtomobila lotil. Pa sem se ža za svoj avto vstrašil, da je kar precej trhlen samo protitemu je pa res kot nov. Veliko sreče, veselja in živcev pri obnovi boš pa res potreboval ;)

Res je, da ima par lukenj v podu... ampak po tem, ko sem se pogovarjal s parimi lastniki Camarov... luknja v podnu je najmanjsi problem... Glavno je, da niso pregniti zadnji nosilci... ti pa so pri meni v odlicnem stanju.
Obstajajo tudi primeri, ko so zadnje vzmeti drzali na avtu le se sedezi...
SlikaSlika

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr mar 10, 2010 12:20 pm

zanimiv projekt! a je že kej novga?
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Sr mar 10, 2010 2:39 pm

želim ti velik užitkov v projektu, sam poznam pa rešitev :D reč punci nej te prijavi na overhaulin pa nej tm mal pove skod si pa da maš veliko željo tega avta že skoz p take fore uno treto pa boš mel avto v enem tednu fertig, ka češ boljšga. če imaš možnost na uno prenovitev, če tm živiš bi jo jst na tvoje mestu izkoristil 8) :-P

dober projekt, za svoje leta je še dokaj lep.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Sr mar 10, 2010 3:42 pm

[quote="mucek21"
dober projekt, za svoje leta je še dokaj lep.[/quote]

???? Kwa teb ni jasno? :shock:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 10, 2010 4:00 pm

[quote="mucek21"
dober projekt, za svoje leta je še dokaj lep.[/quote]

ha, ha! Tale pripomba je tudi mene "vrgla"!

Res je, "MINT CONDITION". :har

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Sr mar 10, 2010 5:12 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:[quote="mucek21"
dober projekt, za svoje leta je še dokaj lep.

???? Kwa teb ni jasno? :shock:[/quote]

mislil sem glede rje pa to, za svoja leta je še dokaj dober, ni gnil ali pa kej podobnega. pri nas bi bil tak avto že sama gniloba pa bi ga sam tista barva skup držala.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Napisal/-a Jackal81 Sr mar 10, 2010 7:22 pm

No, no no.. da se ne bomo kregali, pa da še kakšna ključavnica prileti.

Poden je hiba vseh Camarov teh letnikov in prva stvar pri obnovi je menjava dna (razen, če ni avto ohranjen v nulo). Tudi problem je, da ne zarjavijo od zunaj navznoter, ampak od znotraj navzven (vlažen tepih itd...). Na slikah se lepo vidi, da je stanje najhujše v najnižjih predelih dna, kjer se nabira vlaga.

Drugo so nosilci karoserije, ki seveda tudi lahko zgnijejo in se dajo zamenjat, ni pa ravno enostavno. Par slik (niso iz mojega projekta, da ne bo pomote) kako to izgleda.

Slika

Slika

Slika

Pa se je Camaro z zgornjih slik kljub vsemu zrihtal in se vozi po cestah. Le nekaj talenta, volje in pravega orodja moreš imet.

Videl sem tudi primere, ko je sprednji nosilec zadnjih vzmeti pregnil in je bil sprednji del vzmeti že napol v avtu in je pritiskal ob zadnje sedeže.

Pri mojem Camaru so nosilci v odličnem stanju. Seveda rabijo nekaj čiščenja, vendar nikjer niso prežrti.

Drugače pa gre zadeva počasi... trenutno zbiram dele (nova leva in desna polovica dna, zadnje luči, vetrobransko steklo, pante za vrata, novo armaturko... pa tudi garaža še ni čisto porihtana v nulo kot hočem. Pač delam kolikor dopuščajo finance.

Nazadnje sem se lotil obnove sedežev, ki so pripravljeni na tapiciranje
Začel sem s tem...
Slika

Po slačenju sem ugotovil, da je GM zelo šparal z barvo, saj ogrodje sedeža ni bilo niti pobarvano. Stanje je bilo zato čisto normalno... rjavo
Slika

Voznikov sedež je bil že od začetka nekoliko postrani, ko sem ga pa odprl pa najdem tole - potrgani točkovni zvari in počeno ogrodje
Slika
Slika

Očiščeno, poravnano, zašvasano in pripravljeno na osnovno barvo
Slika

Seveda, ne da bi bilo naslonjalo v kaj boljšem stanju...
Slika

In pa prav tako počeni točkovni zvari
Slika

Oćiščeno, poravnano in zašvasano... pripravljeno na osnovno barvo
Slika

Oba dela se sušita in čakata na ponovno sestavljanje.
Slika

Trenutno sta oba sprednja sedeža pripravljena na oblačenje, vendar bom počakal toliko, da popravim in pobarvam še ogrodje zadnjih sedežev in potem dam oblečt vse skupaj.

Pri sedežih lahko še vedno pride do kakšne spremembe. Imam obljubljene od kolega dvoje ogrodij za sedeže z novega Camara 2010, pa bomo videli kaj bo.

Računam, da tam nekje do maja bom imel garažo tako kot hočem, da lahko začnem z podrobnejšim razdiranjem. Do takrat pa bojo prispeli tudi že deli ki jih bom rabil.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Sr mar 10, 2010 7:37 pm

mucek21 je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a:
mucek21 je napisal/-a:dober projekt, za svoje leta je še dokaj lep.

???? Kwa teb ni jasno? :shock:

mislil sem glede rje pa to, za svoja leta je še dokaj dober, ni gnil ali pa kej podobnega. pri nas bi bil tak avto že sama gniloba pa bi ga sam tista barva skup držala.

Ta avto je nenormalno pregnit. Sej sploh nikjer več ni cel, to je totalni crap.

Če bi pr nas cigani meli tak avto, pa noben merkal nič nanj, pa če bi kure not naselil za ene 10 let in bi ga mel zunaj na travi parkiranega, nebi bil tako pregnit in zjeban.

Je kolega par let nazaj pripeljal isti model iz USA, pa je bil že takrat NOV protu temu, pa ga je še potem full rihtal (dal nanj ene 25-30k€), da je danes špica.

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 Sr mar 10, 2010 9:21 pm

lenivec je napisal/-a:samo res kaj tebi ni jasno :)
avto ma totalno gnil podn, ti pa da ni rje...

in ne primerjaj naših razmer in njihovih. avto je iz suhega podnebja, pri nas pa pozimi bolj soljeno kot, da bi ga v morje potopil

ka se pa buniš??? dej začen en projekt ustvarjat, pa pol posluš bedake ko so sam fouš, da ne morjo sami kej takega delat. koker vidim tud iz avatarja pa tak voziš sam neko starino sfukano. folk zadržte se bednih komentarjev! poglej mal tv, ka tm folk vse rihta še bolj gnil kot tole pa pride na konc lepota ven, to kar je tuki rje ni proti unim še nič.

_BANDIT_ je napisal/-a:Ta avto je nenormalno pregnit. Sej sploh nikjer več ni cel, to je totalni crap.

no pol model, začen en projekt, sam seveda tak kot vsi slovenci kot so, zakaj vlagat v nek star avto, to je sam rja in nič na konc vreden. sam bla bla bla bla bla, dej človek naredi kaj, prestavi tule na net! kaj si ti v življenju sam naredil, z svojim veseljem z svojim kešom. dej nam pokaž kaj si ti že ustvarju v avtomobilizmu!??
prosim pokaž mi!

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Sr mar 10, 2010 9:34 pm

LOL!

A bi res rad vedel?

BTW: Takle avto se lotit pedenat je strel v prazno. Kot so povedali že prej, se najde en primerno ohranjen primerek (ne pa totalno razpadla krepenina, kot je tale) in se ga potem obnovi, in je potem nekaj vreden.
Ti pa še lepo glej naprej razne USA oddaje, kjer v 1 uri nardijo iz totalnega šita nov avto. Moraš pa vedet, da tam dela na avtu cela ekipa, ki je dobro plačana za tisti nastop, delajo ne eno uro, kolikor je oddaja ampak par tednov in seveda imajo vse dele na razpolago v shopu cez cesto, če pa ne tam, pa overnight shipping po celi USA. Pr nas je to znanstvena fantastika.
In vem, da je dečko iz Mehike in bo tam lažje dobil dele. Bi pa tudi precej lažje dobil primeren avto za obnovo in takle crap, ki je samo še za sprešat. ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 10, 2010 9:37 pm

mucek21 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
_BANDIT_ je napisal/-a:Ta avto je nenormalno pregnit. Sej sploh nikjer več ni cel, to je totalni crap.

no pol model, začen en projekt, sam seveda tak kot vsi slovenci kot so, zakaj vlagat v nek star avto, to je sam rja in nič na konc vreden. sam bla bla bla bla bla, dej človek naredi kaj, prestavi tule na net! kaj si ti v življenju sam naredil, z svojim veseljem z svojim kešom. dej nam pokaž kaj si ti že ustvarju v avtomobilizmu!??
prosim pokaž mi!

Hahahahahaha, daj model ne brukaj se prosim te. Ce je kdo kakega amerikanca presraufal v nulo je to _BANDIT_,
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov