Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: Srebrna Delta HF turbo - komplet obnova

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 9:09 pm

Zadeva se je nadaljevala z desnim delom. Že med podiranjem avtomobila sem opazil, da je na desnem vzdolžnem nosilcu, kjer je privijačen most, videti sledove rje.
Kaj češ lepšega, sledovi rje na tej gajbi pomenijo samo eno. Ogromno skrite rje. :twisted:
In tako sem veselo odrezal iz karoserije ta del in navaril enak del iz boka, ki sem ga nabavil.

Jeboga italjane pa njihov dvojni pleh. Naslednjič naj raje samo dizajnirajo avtomobile, izdeluje pa jih naj katera druga nacija :cry:
Priponke
Slika 001.jpg
Slika 002.jpg
Slika 004.jpg
pleharija 002.jpg
pleharija 003.jpg
pleharija 007.jpg
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 9:23 pm

Izdelava desnega zadnjega koša ......

Mislim da mi ni potrebno poudarjat, da zakaj tale avtomobil imenujem gajba. Kamorkoli pogledaš je vse rjavo :roll:
No, detajli pregled je razkril naslednjo resno težavo. Desni bok ne samo da je bil rjav, celo tako je rja napredovala da ga je skupaj držal samo silikon za tesnenje spojev. Po kratkem premisleku je padla odločitev :twisted:

Še več rezanja :?
Priponke
pleharija 012.jpg
pleharija 010.jpg
pleharija 009.jpg
DSCN0669.jpg
DSCN0663.jpg
DSCN0662.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 9:25 pm

Finiširanje koša ...

In spet slike ne povedo koliko truda in časa je vloženega v tole. Na srečo mi je tu pa tam na pomoč priskoču starejši brat, ki pa je prijokal na ta nesrečen svet z dvema desnima rokama. Z njegovo pomočjo se vsak opravek vedno hitreje opravi. =I =I =I =I =I
Priponke
pleh 005.jpg
pleharija 015.jpg
pleharija 013.jpg
1 uro oblikovanja tega malega koščka pločevine !!!
Zadnjič spremenil grega983, dne Ne dec 26, 2010 7:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 9:40 pm

Evo, še menjava desnega boka, kolikor ga je še ostako starega :roll:

Zadeva pa je sedaj že dobivala tisto tapravo obliko .......
=I =I =I =I
Priponke
pleharija 021.jpg
pleharija 016.jpg
pleharija 015.jpg
pleharija 013.jpg
pleharija 011.jpg
pleharija 001.jpg
Uzela ga magla ?!
Zadnjič spremenil grega983, dne Če dec 23, 2010 9:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 9:47 pm

... ter po nekaj deci porabljene epoxi temeljne barve še barvo.
Aja, 1x sem omenil, da sem pri vezni steni naredil začetniško napako? No, ko sem poiskusno montiral zadnjo haubo za določevanje linij obeh bokov, sem nehote odkril, da bi to rabil naredit tudi ob izdelavi vezne stene. Montirati haubo namreč. Ker je nisem in ker sem vezno steno naredil "na pamet", je bila potem za približno 2 cm pomaknjena iz prtlažnika in zaradi tega se ni dala hauba zapirat. Sledil je že znan prizor mene z fleksom v roki in pištolo za varjenje :roll:
Priponke
pleharija 022.jpg
pleharija 023.jpg
pleharija 026.jpg
pleharija 027.jpg
pleharija 029.jpg
pleharija 031.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 10:04 pm

In seveda če je kdo mislil, da sem se že naveličal brskat po rji, se je divje zmotil.
Zahvaljujoč @stony-ju sem že pred časom dobil še eno lepo presenečenje. V nulo narejena praga, uporabljena pločevina pa je 1.25 mm, tk da s tem pa si da kr dost pomagat :D

Ponavljam, slike ne povedo koliko časa je porabljenega za to, vam pa zagotavljam, da z dvema paroma rok menjava enega praga ter popravilo notranje prekatne stene ter obeh koncev praga traja cel konec tedna oops
Priponke
slike 023.jpg
slike 017.jpg
pleharija 039.jpg
Delo v tej garaži ni za tiste, ki imajo radi čistočo. To je svinjarija po koncu 1 delovnega dne
pleharija 037.jpg
pleharija 034.jpg
pleharija 033.jpg

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 10:06 pm

Evo, pa še en mal igranja s pištolo za barvanje :)
Priponke
slike 016.jpg
slike 007.jpg
slike 003.jpg
Moja malenkost :)
slike 002.jpg
Dodaten par rok v akciji

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 10:19 pm

No to bo za en čas dovolj slikovnega gradiva. Se pardoniram da ni priložen v čisto tapravem vrstnem redu :?

No, med delom imam ogromno časa za razmišljanje, saj varjenje ni ravno nek mentalni izziv, pa sem se spomnil na tv šov wheeler dealers. Hmmmm, zmeraj vidim pred očmi en prizor v smislu kako Ed menja diske in ploščice na eni strani, potem pa reče, da enako stori na drugi strani, trenutek za tem pa ga že kaže kako dela eno čist tretjo stvar.....
U p... m...., ka pa naj potem jz rečem, ko je izdelava komplet enega boka zaradi vseh možnih kompikacij vzela kar nekaj vikendov. No sedaj pa naredim isto na drugi strani ? Ja pa ja, tk "by the way". Ti tv šovi niti slučajno ne morejo prikazati koliko truda, časa in znanja je potrebnega za obnovo enega avtomobila.
In potem mi en dan reče en kolega (računalničar po fohu), da se mu zdi, da se zadnje čase projekt bolj počasi napreduje :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vrjamete al pa ne, tipu bi najraje skoču za vrat in mu odgriznu glavo.
Ja ko prišraufaš vrate vsak še tk velik k****n opazi spremembo, ko pa zamenjaš bok (in to ni malo dela), pa itak živ bog ne opazi tega.
V glavnem, po novem letu spet sledi kaka slikca, če pa koga muči kako vprašanje pa veselo na plan z njim :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 23, 2010 10:29 pm

:shock: pa ti si čist kiksnu poklic ;) =P
A naslednji projekt bo pa prototip, ker vidim da izdelava delov ti gre več kot odlično. :D bo pa res zelo lepo vidt ta avto, ko bo enkat vse skupi sestavljen.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če dec 23, 2010 10:40 pm

lancia hf je napisal/-a::shock: pa ti si čist kiksnu poklic ;) =P
A naslednji projekt bo pa prototip, ker vidim da izdelava delov ti gre več kot odlično. :D bo pa res zelo lepo vidt ta avto, ko bo enkat vse skupi sestavljen.

Zdej pa mi že na dušo pihaš oops
No, sm par strani nazaj napisal da tole delam z veseljem, v bistvu je to pobeg v svoj svet.

In ne se smejat, imam ideje kaj bi delal po tej delti. Prva zamisel je bila, da bi tastar 1.6t motor uporabu v kakšni jugoslovanski karoseriji. Ni ga lepšega ko z eno navidez zmahano jajco osmešiš kakega naduteža v kateri premium znamki. Zadje čase pa bolj razmišlam o enem francoskem prototipu. R5 (GTS, GTD, GTX ali pa GTT) bi opremu s srcem iz mojega sajevčka :lol:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe dec 24, 2010 12:31 pm

:shock: maš voljo. Verjamem, da bo na koncu veselje brez besed.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 25, 2010 9:14 am

Lepo je videt še enga "norca" :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan So dec 25, 2010 11:40 am

Čestitke za projekt ter predvsem za voljo in vztrajnost! Upam, da boš zdržal do konca.... ;) :)

Tudi jaz sem najprej hotel nabaviti bolj bogo Delto in jo obnoviti, potem pa sem ugotovil, da nimam toliko prostega časa, da bi se mi izšlo v doglednem časovnem okvirju...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So dec 25, 2010 11:44 am

Spremljam temo in moram reči, da je malo takih norcev (v pozitivnem smislu), tko da kr tko naprej!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 So dec 25, 2010 4:54 pm

No, hvala za takšne in drugačne opazke ;) , čeprav samega sebe nebi označeval za "norca (pa čeprav v pozitivnem smislu). Spadam bolj v kategorijo trmastih in vztrajnih.
Je pa neverjetno lepo opazovati, ko se po toliko vloženih urah zadeva premika naprej.
Vloženih ur ne štejem, ocenjujem pa, da je bilo v razdiranje in dosedanjo obnovo vloženih ...... 300 in več delovnih ur. Tu pa tam mi pomaga starejši brat, večino časa pa sem sam v družbi rje in orodja.
Obnova poteka zelo počasi, ker moj foh je čisto v drugih vodah, tako da sem se do sedaj večino stvari moral naučiti na novo, kar pa za sabo potegne, da je tu pa tam potrebno kaj popravljati, nekatere detajle bi lahko rešil drugače in hitreje, se pa pri delu maksimalno potrudim, da je narejeno tk kot je treba. Poleg samega znanja je tu potem še težava z orodjem, ker tu pa res rabiš ni da ni orodja, zato je le fajn, če imaš pred pričetkom takega projekta na zalogi za malo mehanično delavnico orodja.

Nekateri se pri takih obnovah bojijo finančnega vložka. No, to ni taglavna skrb. Denarja se vedno porabi več od predvidenega :huh:

P.S.
Za moj 1. avto, ki ga obnavljam, mislim da mi gre kr solidno :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So dec 25, 2010 6:12 pm

najprej pohvale za projekt.
namreč že lep čas spremljam tole lancio, od liskota 5ko in po tanovem še Jeepa, pa od ElGato golfa in polota.
tako da od vsakega nekaj novega izvem, ter seveda mi je v veliko pomoč pri obnovi mojega golf 1ke (letnik 85), katerega dobim v ponedeljek.
kar se tiče orodja, mislim da mi nebo smelo delati problemov, ker imam kar za malo mehanično delavnico orodja, in nekaj doma narejene kleparsko ličarske opreme in orodja.
opažam, da za kvalitetno obnovo porabiš precej časa in seveda živcev :huh: :pij:
no ko sem kupoval golfa, sem gledal da so koloteki in ostali kritični deli kolokor toliko zdravi.
ampak ko gledam vse obnovljene in na novo narejene dele od tvoje lancie, me kar nekako stisne pri srcu, koliko enga matranja, merjenja, prilagajanja je potrebno za obnovo. :cry: :huh:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 26, 2010 10:22 am

Mgajvr je napisal/-a:najprej pohvale za projekt.
namreč že lep čas spremljam tole lancio, od liskota 5ko in po tanovem še Jeepa, pa od ElGato golfa in polota.
tako da od vsakega nekaj novega izvem, ter seveda mi je v veliko pomoč pri obnovi mojega golf 1ke (letnik 85), katerega dobim v ponedeljek.
kar se tiče orodja, mislim da mi nebo smelo delati problemov, ker imam kar za malo mehanično delavnico orodja, in nekaj doma narejene kleparsko ličarske opreme in orodja.
opažam, da za kvalitetno obnovo porabiš precej časa in seveda živcev :huh: :pij:
no ko sem kupoval golfa, sem gledal da so koloteki in ostali kritični deli kolokor toliko zdravi.
ampak ko gledam vse obnovljene in na novo narejene dele od tvoje lancie, me kar nekako stisne pri srcu, koliko enga matranja, merjenja, prilagajanja je potrebno za obnovo. :cry: :huh:

Prešravfal sem že mnogo avtov tako ali drugače ampak vedno , ko misliš , da imaš vso potrebno orodje se zatakne....dokler ostajaš pri znanih ali pa evproskih avtih je še vse vredu....ko pa se lotiš česa drugega (moj primer) pa si v riti dobesedno....Prvo še gre...potem pa rabiš ZX nastavke (prvič slišal...) je pa to 12 robi torx....Potem že spet vse odvijačiš pa držita dva vijaka z E nastavkom (kontra torx) ....potem prideš do 12 robe gedore , ki je po vsej verjetnosti colski nastavek...Zaj pa ali se znajdeš in si delaš ključe ali pa iščeš....
Piganje in varjanje je ob tem mačji kašelj.
Trud , delo in denar se pri takih projektih ne seštevata , ker enostavno ni niti volje še za to. Čeprav imam jaz to nekak vodeno in če bo koga zanimalo mu lahko na koncu postrežem tudi s temi podatki.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To dec 28, 2010 2:07 pm

iz kupa rje naredit avto. magija :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 To dec 28, 2010 2:19 pm

MRV je napisal/-a:iz kupa rje naredit avto. magija :)

To ni magija, je samo vprašanje volje, časa, financ in znanja :)

Magija bi bila, da bi italjani vse detajle zasnovali pravilno, uporabili taprave materiale in potem še končni produkt naredil tk kot se šika :twisted:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To dec 28, 2010 2:27 pm

italjani tako kot živijo tako tudi delajo. en škifo (bljak)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov