Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 04, 2010 9:13 pm

Druga stran.....

Slika

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr maj 05, 2010 10:02 am

Gledam pa tuhtam kk na tv vse fino fajn zgleda. Rihtajo npr. bremze, pa pokaže kako disk pa ploščice na eni strani zamenja, potem pa samo reče da se vaja ponovi še na drugi strani.
In potem se mi kolca ko pomislim da tist del o ponavljanju vaje pomeni še kak mesec dodatnega dela oops

Dobr to rihtaš, za moje pojme si se celo preveč v detajle spustu oz je osnova hudo zdelana
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 05, 2010 3:23 pm

grega983 je napisal/-a:Gledam pa tuhtam kk na tv vse fino fajn zgleda. Rihtajo npr. bremze, pa pokaže kako disk pa ploščice na eni strani zamenja, potem pa samo reče da se vaja ponovi še na drugi strani.
In potem se mi kolca ko pomislim da tist del o ponavljanju vaje pomeni še kak mesec dodatnega dela oops

Dobr to rihtaš, za moje pojme si se celo preveč v detajle spustu oz je osnova hudo zdelana

Celi mesec ravno ne :) Je pa res, da nisma kot Andrej in Tina, ki sta delala na avtu vsaki dan večkrat tudi pozno v noč. Jaz pač delam bolj za dušo in hobi in si pač vzamem čas mudi se mi pa tud ne. Je pa res da si nekaj zamislim....začnem delat....in se spomnim še kaj in spet zadevo zavleče. Je pa res da tko mala dela pa tudi ni. Recimo samo rezanje je vzelo en dan in porabljene 4 brusilne plošče in ena uničena brusilka oops . Potem prileganje pleha....plošče....in pa varjenje spet dva dni (lepo po malem). Tudi denarno je recimo problem oz. je projekt omejen in se več ali manj več kot 100 evrov na mesec ne vloži...Bo pa vse ob svojem času :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr maj 05, 2010 3:36 pm

V glavnem, napreduješ pa lepo.

Ma, jz sm za svojo delto porabu 1 delovni teden da sem ob pomoči brata naredil komplet novo zadnjo vezno steno in dno prtlažnika.
Trenutno na novo delam zadnja kolotka, zato pa pravim to o ponavljanju postopka.
To je ogromno dela, ki pa ga na koncu živa duša ne bo opazila. Vsak opazi da odšraufaš vrata (5 minut dela), koloteka oz kateregakoli drugega nosilnega dela karoserije pa nobeden ne opazi, kljub temu da tam pustiš dušo :?

Mislim da bom 1x moral prit v tvoje konce pogledat to zadevšno v živo.
Je možno ?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 05, 2010 4:31 pm

grega983 je napisal/-a:V glavnem, napreduješ pa lepo.

Ma, jz sm za svojo delto porabu 1 delovni teden da sem ob pomoči brata naredil komplet novo zadnjo vezno steno in dno prtlažnika.
Trenutno na novo delam zadnja kolotka, zato pa pravim to o ponavljanju postopka.
To je ogromno dela, ki pa ga na koncu živa duša ne bo opazila. Vsak opazi da odšraufaš vrata (5 minut dela), koloteka oz kateregakoli drugega nosilnega dela karoserije pa nobeden ne opazi, kljub temu da tam pustiš dušo :?

Mislim da bom 1x moral prit v tvoje konce pogledat to zadevšno v živo.
Je možno ?

Ponavadi pa je lih tisto ta glavno skrito in lih tisto more bit dobro.....saj veš....popolnoma naličena najstnica še ni mus da je dobra :D

Itak da je možno sam najavi se prej :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So maj 08, 2010 10:18 pm

Desna stran končana....

Slika

Nadaljevanje v prage....Spredaj je čakalo tole.
Slika

Kot zanimivost...sprednji nosilec. Od zunaj nobenih znakov časa, sicer malo površinske rje ampak niti omembne vredno.....ko ga prerežeš najdeš tole. Sendvič pločevina in VMES lepo skrita rja....če bi ga zbrusil in prebarval bi se čez nekaj časa samo vsipal...
Slika

KEr je bilo treba izrezat precejšen del praga se je seveda izrezalo tudi vez med dnom in pragom.
Slika

Slika

Vez med dnom in pragom je prevzel L profil.

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To maj 18, 2010 10:24 pm

Kar se tiče nosilcev končan tudi levi prag
Slika

Slika

Ni kotička da ne bi odkril rje :D
Desni prag
Slika
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Sr maj 19, 2010 4:58 am

:jao:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 19, 2010 8:00 am

Lisko, ko gledam te fotke, se sprašujem, ali ne bi bilo bolje da bi kar na novo zvaril skupaj komplet karoserijo. Saj bo več novega pleha kot starega.
Oziroma da bi lepo na novo naredil neko šasijo, potem pa nanjo postavil staro karoserijo z odrezano rjo.
Ali pa pač dobil nekje bolje ohranjen primerek.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr maj 19, 2010 8:01 am

važn da lisjaku dolgčas ni :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 19, 2010 3:43 pm

Energetik81 je napisal/-a:Lisko, ko gledam te fotke, se sprašujem, ali ne bi bilo bolje da bi kar na novo zvaril skupaj komplet karoserijo. Saj bo več novega pleha kot starega.
Oziroma da bi lepo na novo naredil neko šasijo, potem pa nanjo postavil staro karoserijo z odrezano rjo.
Ali pa pač dobil nekje bolje ohranjen primerek.

Energetik imam doma dober primerek ( res dober) 96 letnik 90kkm menjane samo ploščice in pakne....ostalo vse prvo in kar gre in gre...Rje nima res nobene ampak ne vidim pa v notranjost....poglej si malo po teh fotkah čemu se reče rja....od zunaj vse lepo in prav a ko prerežeš pa imaš med plehom rjo.
Sicer pa je bila v mes že resna ideja da bi dobil komplet šasijo od kakega terenca ( vitara, samuraj...) jo priredil in nanjo postavil zgornji del školke, ki je še dober. Ampak mogoče pa kdaj :)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 19, 2010 5:54 pm

pinny je napisal/-a:važn da lisjaku dolgčas ni :D

Pa še nas zabava! :-P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr maj 19, 2010 6:34 pm

No da ne bo samo govorjenja o petki ki nima rje ne vidim pa v notranjost....
verjetno se vam sanja kam pes taco moli
In pa da malo prekinemo rjo :D oz. dolgčas okol le te...

Popolnoma serijska.
Slika
Slika

Pragi, spodnji deli vrat , robovi blatnikov....nedotakjeni
Slika

Slika

Podvozje brez pikice ali kakorkterega znaka "lomljenja" zaščite, ki je še vedno prva.
Slika

Vse kar je da je pobuškana in tu pa tam kak ris na barvi.

Da ne bo tako turobno in govora samo o gnilobi :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 30, 2010 8:55 pm

Ne gremo nazaj k rji :D

Desni prag je skrival tole
Slika

Rjo je nadomestilo tole
Slika

Ker ima ta karoserija homologirane apexe in pa prilagojeno torzijo ( in pa ker so se apexi pod težo dizla spredaj posedli tako močno da je avto sedel na gumi mejevalcih amortizerjev ....vsaj nizek je bil :D), je potrebno nosilne roke namlo ojačat
Slika
Slika

Pred osnovnin nanosom (ki pa je sicer začasen , da on enga do drugega vikenda ne zarjavi) je potrebno zadeve temeljito očistit
Slika

Pod lučjo, del notranjega blatnika, nosilce za odbijač je potrebno nardit nove....
Slika

Da mi med delom ni dolgčas imam super nadzornika, ki prevoha in prešnofa vse nove zvare
Slika

Ki pa ima male....v delavnici nikoli ni dolčas....čevlji pa seveda tudi nikol niso več na svojem mestu :D
Slika
Pa še bojevnika v akciji :D
Slika
Zadeva gre počasi proti kolesom. Manjka še spodnji par nosilcev od sank do karoserije.
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Ne maj 30, 2010 8:57 pm

Dolgčas pa ti ni :rofl

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules Ne maj 30, 2010 9:14 pm

živijo kar uredu delaš na zdajšnem projektu ampak kot vprašanje , en kup denarja in živcev vlageš v avto kateri je totalno pregnit , al ne bi raje poiskal kakšne bolj solidne petke ter tisto uštimal
đtud jest , sem zdrl že par avtov sam zarad tega ker je bilo brezveze jih obnavljat ker so bili preveč zgniti
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 30, 2010 9:22 pm

dules je napisal/-a:živijo kar uredu delaš na zdajšnem projektu ampak kot vprašanje , en kup denarja in živcev vlageš v avto kateri je totalno pregnit , al ne bi raje poiskal kakšne bolj solidne petke ter tisto uštimal
đtud jest , sem zdrl že par avtov sam zarad tega ker je bilo brezveze jih obnavljat ker so bili preveč zgniti

Vse za hobi :) A nis vidu en post višje , da imam petko, ki je pri hiši od nove in je še vedno dejansko kot nova :) Niti ni kaj za obnavljat :) Tale projekt je od 21te strani naprej mišljen kot totalni hobi s ciljem nardit popolnoma svojsten avto, ki bo nastal v domači garaži...Kot obliko (ja kak pa če sem to jaz :D ) se je pač vzel R5.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jun 02, 2010 9:41 pm

Ve kdo kaj je to ?:D

Slika

No da vas vidim :) Drgač pa en izmed mnogih kosov , ki gredo ven :)
Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr jun 02, 2010 9:46 pm

To bo vrjetno leva spodnja pločevina/ojačitev pod voznikovimi nogami na spodnji strani.

Tam ko jaz ponavad dvigalko dam če je avto pregnit :)
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jun 02, 2010 9:48 pm

sem pogledu datum odprtja teme, pa sem se kr nasmejal :lol:, vglavnem da se neka premika :D
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov