Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Lisko in Lisica z novim projektom

Napisal/-a tristan01 Ne dec 12, 2010 10:22 am

lisko je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Lisko boš to zimo izkoristil svoj avto ali bo prej pomlad? Terenci se obnavljajo poleti, pozimi pa se v snegu izkoristi vse njihove čare. Kot kaže boš letošnjo zimo zamudil.

LP Tristan01

Glede na obseg (finančni) je mišljen konec projekta nekje spomladi. Kot pa že iz prejšnih zim naučeno je dosti lažje upravljat malo in lahko petko po spolzkem zasneženem cestišču kot pa 1.5t težko kravo z zablokiranim sredinskim diffom. Če ji pa natakneš še ketne pa premaga marsikaterga 4 pogonca na cestnih gumah.

Lisko v mislih sem imel kakšen zasnežen travnik ali gozd, kamor petka sigurno ne sodi. Sicer pa tudi s tako kravo in samo z zadnjim pogonom zna biti užitek na zasneženi cesti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 12, 2010 10:28 am

Po naravi se ne vozi :ne Kaj druga so na sveže z orane gozdne vlake in poti ,kjer pa ga bo po pravici škoda zapeljat sedaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 14, 2010 11:10 pm

Enaka zgodba kot zadaj....brušenje s flex piršno do pleha ( oz. kjer se je izolacija predala na nekaterih mestih drži bolj kot bi si želel :P ) in nato osnovna..
Slika

Ker pa nisem zagovornik pobarvanih motorjev in nasploh aluminija sem malo popiršnal....Prasec se je odloču da se bo zasvetu :D
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So dec 25, 2010 7:26 pm

U jebela cesta ....
Zakaj se mi zdi da si perfekcionist ?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 26, 2010 10:01 am

Čeprav sem pristaš dinitrola sem se tokrat odločil da vzamem body, ki je odporen do 100 stopinj...
Slika

No včeraj tjutraj pa naju je pod smrekico čakalo tole....

Kit sklopke....
Slika

Obnovljene polosi.....

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 26, 2010 11:14 pm

Nove zavorne klešče...
Slika

Koloteki so dobili zaščito.....kot zanimivost je imel samo čist na tanko izolacije....Odebeljeno je bilo samo tam kjer leti kolo...sedaj je vse ornk :D
Slika

Tudi notranji deli , ki so bili prej samo lakirani so dobili novi sloj zaščite ( skriti so sicer za plastičnimi koloteki)
Slika

Ščita diska sta dobila novo podobo...
Slika

Kot že rečeno enkrat....nardil oz. obnovil sem štangice amortizerjev...
Slika

Nove puše...
Slika

Očiščene, zbrušene in na novo pobarvane roke z novimi pušami...
Slika

Prvi sloj nanosa barve na prednjo premo
Slika

To je to....konec praznikov....gremo delat :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To dec 28, 2010 1:22 pm

Prej....
Slika

Po 20tih minutah lisičkine obdelave :D

Malo še sfinišira pa bo
Slika

Potem se lotiš čiščenja prečnega nosilca menjalnika...najdeš tole....ok v 15 tih letih se pač nabere nekaj umazanije...
Slika

Ko očistiš pa prideš do primitivnosti američanov....luknja v velikosti 10x10x3 cm obrnjena navzgor ampak spodaj nobene luknje? Voda venomer stoji not....mogoč so misli da bo prerjavelo pa bo potem teklo skozi?!
Slika
Nosilec iz 3mm pločevine (sendvič) dolg cca. 1m ampak na vsaki strani pritrjen z dvema M10 vijakoma....nosi komplet menjalnik z reduktorjem in prestreza sile obeh kardanov ( prednji in zadnji) ...Luknje v njega ( take da še prsta ne moreš porinit not) seveda samo zgoraj....Je v ameriki drugačen zakon težnosti?
Slika

Spodaj je misla bit luknja....a je blindirana
Slika

Da ne govorim da je v samem nosilcu ( je namreč votel) blata toliko kot je volumen nosilca....kot zanimivost sem mu zgoraj nalil not nafto....kaj se zgodi? verjeli ali ne nosilec se napolni in nafta nima kam odtekat..kak naj človek to očišsti ali še bolje kako naj zaščiti?! ko prerjavi vržeš stran....
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To dec 28, 2010 1:38 pm

Mi je tole nekam znano. Bedni tovarniški detajli :roll:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr dec 29, 2010 11:35 pm

Veseli december :mrgreen:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 30, 2010 6:58 am

odlično izgleda!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 30, 2010 12:50 pm

Kdaj bo vozen, da se bomo mal zapeljal po okoliških hribih v snegu?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 30, 2010 11:15 pm

nebivedu je napisal/-a:Kdaj bo vozen, da se bomo mal zapeljal po okoliških hribih v snegu?

Ko ne bo več snega :D
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 02, 2011 11:34 am

Srečno in zdravo z novo sklopko :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jan 04, 2011 3:46 pm

Menjalnik in reduktor na svojem mestu....

Slika

Spredaj še mal neki fali a važno da ima varuha....
Slika

Da ne bo tako monotono podvozje :D
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN To jan 04, 2011 3:53 pm

Zelo lepo ga rihtaš in z veseljem spremljam temo. Kar tako naprej! :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jan 05, 2011 12:34 am

Pred časem sem iskal nosilec menjalnika, ki je seveda z leti odpadel oz. preperel...Če se ne motim je bila takrat cena , ki sem jo zasledil nekje na internetu okrog 120 evrov....za en butast nosilec....iz tega razloga niti nisem pomislil , da bi poklical na servis...seveda lokalne trgovine za kaj takega še slišale niso.
Preostalo nama ni drugega kot, da izbezgama star nosilec ga premerima in se zmislima nekaj novega...Stare mere so bile 86mm dolžine 90mm premera in pa 12mm luknja skozi. Dobro gremo po trgovinah iskat kaj vsaj podobnega....V vsaki trgovini sem imel problem ( ko sem povedal da iščem pušo s približno takimi merami....važno mi je bilo le to da ima 12 luknjo za vijak ostalo se nardi/dodedal) , da me je vsak debelo gledal in s prve : ja od kerga avta pa je? Hja ni važno....samo mere morjo bit podobne....ja pa bi blo lažje če bi vedla od kerga avta je....ok od patrije je :D V prvi trgovini brez uspeha....Potem pridem v trgovino in se prodajalec nekako poglobi v iskanje podobne puše in se zakoplje med police....tko prek pulta z enim očesom špegam za njem in vidim , da drži v roki nekaj kar bi lahko ustrezalo....opa....daj to malo sem prinesi še samo slišim: ja luknja je 12....vrže na pult...Puša zadnjega mostu....mere so približne....cena 12 evrov plačam in grem v prvo trgovino po eno butelko....domov po nosilec in do strugarja. Mere nove puše so bile 90 dolžina 69mm premera in 12 luknja....Torej mi je samo odsrtužil pušo na 86 dolžine in nardil distančnik z 10.5mm debelo steno in zabil skupaj....
Lepše ko novo...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 05, 2011 5:02 pm

svetovno. znajdeš se pa na vsakmu koraku. pohvale vreden projekt
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr jan 05, 2011 11:00 pm

Ce hoces prisparat neki denarja se je treba znajdet...

Lisko svaka cast tebi...samo po pravici povedano....me sploh ne zanima več kaj počnes...ker ko vidim lisico da ti pomaga in da se dotika teh svinjskih delov podvozja in da ti ga puca......svaka cast :bow :bow :bow js bi ze bil vesel ce bi imel druzbo v garazi....kaj šele da bi primla čopič v roke in mi sla menjalnik pucat...lisica kapo dol!!! ;)

LP

Lisko, čuvaj jo...
no...tudi cuvaj ga..... =P
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jan 07, 2011 11:24 pm

Dariooo je napisal/-a:Ce hoces prisparat neki denarja se je treba znajdet...

Lisko svaka cast tebi...samo po pravici povedano....me sploh ne zanima več kaj počnes...ker ko vidim lisico da ti pomaga in da se dotika teh svinjskih delov podvozja in da ti ga puca......svaka cast :bow :bow :bow js bi ze bil vesel ce bi imel druzbo v garazi....kaj šele da bi primla čopič v roke in mi sla menjalnik pucat...lisica kapo dol!!! ;)

LP

Lisko, čuvaj jo...
no...tudi cuvaj ga..... =P

Je pridna, je marljiva, je poslušna....je pa tudi samo ena :)
Je pa zadnje čase še edina zarad katere še jeepa nisem dobesedno polil z bencinom in zakuril....po moje ga bom samo potoču nekam in šel po novega faweja, ki se ne kvari sploh :D :D
V čem je point?
Zgodba:
Človek prvo nardi novi nosilec ampak že takrat ve , da bo zarad tega prišel menjalnik in reduktor višje za 1cm...pregledaš,premeriš...ne vpliva nikamor....nič ne špana, ker je motor spredaj samo obešen na stranska dva nosilca in mu je popolnoma vseeno za tist 1cm....sicer pa je od prednjega konca motorja do nosilca, ki bo novi več kot 1m....torej kaj je 1cm na 1m? Nič...točno. Glede šalabajzerskih rešitev pri tem avto smo že razpravljali....gremo na še eno.
Tole je nosilec za vmesno (mehanizem za vklop izbire pogona) osovino preko katere se izvede prenos za vklop prednjega pogona in redkutorja...
Slika
Na sliki je že vprešana nova puša saj stara je bila pojedena do konca....seveda je stara bila ravno tako pravokotna na nosilec kot je ta. Ta del nosilca oz. puše ali kakorkoli že je privijačena na karoserijo....drugi del pa na menjalnik. Že tu ti kaj hitro rata malo čudno oz. skregano z logiko....menjalnik oz. celi pogonski sklop je na gumi vpetjo....in se lepo miga oz. "diha" karoserija pač ne logično :roll: in potem eno stran vpneš na menjalnik drugo pa na karoserijo???!
Pogledaš os tega mehanizma in ti postane jasno da je zgrešeno do konca...
Slika
Ok si rečeš pač je malo obrabljeno ampak ni panike. Nardiš vse lepo skupaj....kaj se zgodi?! ne gre vklopit reduktorja....ves paničen letiš v kanal pod avto gledat kaj se je zgodlo....na kar ugotoviš tole...
Če postaviš oz. za izbiro pogona v ravni položaj ( kar je logično saj je nosilec (puša omenjena na prvi sliki) narjen pravokotno na nosilec...
Slika
Desno zgoraj....uha palčke ki pride iz kabine se zaleti v nosilec...ni varjante da vklopiš reduktor....razmišljaš...

Če pa postaviš os takole:
Slika
Pa lih za lih da gre mimo....
Seveda tako je bilo v originalo, ker je bil ta del menjalnika 1cm nižje ampak zakaj je potem puša va nosilcu pravokotna na karoserijo oz. prav videt da je bilo mišljeno da mora bit os ravna?! Občutek dobiš da so vse zmetali skupaj...nardili pušo , ki je pravokotna....postavili os ravno (kot je mišljeno glede na orig. pušo) in potem uvideli, da ne gre v redutkor (ne bi se čudil, da jim to potem čez pol leta prišla povedat kaka stranka ker sami niso videli :roll: ) in pač menjlanik spustili za 1cm, da se os povesila in s tem umaknila oz. nardila prostor za uho palčke (ker se pač umakne). Pušo, os in vse ostalo pa pustili kot pač je....iz tega potem hitro začneš sklepat zakaj je os mehanizma tako "čudno" obrabljena....nič ni čudno....nardite vpetje vsaki strani in potem (ker pač ne bo šlo drugače) spustite eno od strasnkih vpetji...os se bo zrabla točno tako kot je zgoraj na sliki.....
Šalabajzersko do konca....
Slika

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah So jan 08, 2011 4:25 pm

vsa čast ti za projekt.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost