Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Prikaz obnove volana(Mitsubishi Pajero str. 30)

Napisal/-a BoneS Sr apr 17, 2013 1:34 pm

bunny01 je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Noro :shock:
Tole bi js rabu. Se na volanu ze poznajo sledi uporabe. Problem je edino, da je avto se v garanciji, volana pa ne upam snet dol :?
kolko pa pride v povprečju taksna obnova? Bi pa dal oblect v leder tud sredinski naslon, k je iz enga ceap blaga pa mi najeda..

Kolega moj kateri avto imaš? Volan sneti ni noben problem niti je to nek extremen poseg.

Lancer 2009
Slika

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Sr apr 17, 2013 4:06 pm

aaa miciko imaš OK.

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 10:13 am

subi92 je napisal/-a:Komaj čakam na spremembo naslova teme :twisted: :lol:

:mrgreen:

bunny01
Uporabnik

Subaru

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 10:19 am

Volan vozila Subaru, katerega modela ne vem natančno bo subi92 povedal v kateri model ga bo vgradil.
Volan je identičen volanu Mitsubishi :D s tem, da je guma na volanu subaruja bolj kvalitetna.
Skratka volan je gumijast v osnovi in poškodovan na vrhu, saj je na vrhu obroča vidna luknja.
Slika
Slika
Slika
Slika
Poškodba volana na vrhu
Slika
Poškodba volana je bila nato sanirana z lepilom in po 4 urah sušenja je obroč volana ponovno trden zareze v gumi pa ni več.
Slika
Usnjena prevleka sešita
Slika
Nato je sledilo mukotrpno šivanje,nategovanje in rezanje viška usnja, ki še vedno traja, je v teku :mrgreen:
Slika
Slika

bunny01
Uporabnik

Re: Prikaz obnove volana(Subaru str. 31)

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 1:36 pm

Volan Subaruja končan. Usnje črno, šivi črni, zašit iz 3 kosov.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če apr 18, 2013 3:04 pm

Ampak ti si pa res začel harat s temi volani... Kapo dol za izdelke res. Se še spomnim začetkov te teme ko kar nisi mogu prodat nobenga. Zelim ti še veliko prešitih obročev in veliko le teh prodanih. Spremljam redno temo in se ne morem načudit kako je to lepo.

lp

p.s. keep up the good work.... Aja tudi mojega dobiš sam k je trenutno oz. vedno tok drugih stvari. Enkrat pa bo....

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 7:38 pm

King1 je napisal/-a:Ampak ti si pa res začel harat s temi volani... Kapo dol za izdelke res. Se še spomnim začetkov te teme ko kar nisi mogu prodat nobenga. Zelim ti še veliko prešitih obročev in veliko le teh prodanih. Spremljam redno temo in se ne morem načudit kako je to lepo.

lp

p.s. keep up the good work.... Aja tudi mojega dobiš sam k je trenutno oz. vedno tok drugih stvari. Enkrat pa bo....

Iskrena hvala za komentar in lepe želje. Spomnem se ja ko 6 mesecev nisem mogel prodati enega volana. Takrat sem mislil s tem prenehati, ker nima smisla, no ja saj takrat v tistem trenutku ni imelo nobenega smisla. ampak stvari so se obrnile na bolje.

Priporočam, da na avtomobilu urediš prej tehniko pred estetiko ;)

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo Če apr 18, 2013 8:24 pm

Živjo, sem se zbudil po dolgem času in mal preletel tale forum, in tole temo. Lahko te samo pohvalim, videl sem že tvoj končni izdelek v živo pri kolegu in lahko rečem, da je super fino fajn narejeno oz. :shock: Le tako naprej...
Audi.... zakon!

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 9:41 pm

momo je napisal/-a:Živjo, sem se zbudil po dolgem času in mal preletel tale forum, in tole temo. Lahko te samo pohvalim, videl sem že tvoj končni izdelek v živo pri kolegu in lahko rečem, da je super fino fajn narejeno oz. :shock: Le tako naprej...

Hvala lepa tudi tebi ;)

bunny01
Uporabnik

Naslon za roko BMW E46

Napisal/-a bunny01 Če apr 18, 2013 9:57 pm

Danes sem se lotil še enaga zanimivega projekta. Obnovil sem naslon za roko za BMW 3 E46.
Naslon v stanju v kakršnem je pač bil uporabljan v vozilu.
Slika
Slika
Slika
Slika

Ko sem staro usnje razdrl sem na poškodovanem delu usnja opazil tudi poškodbo pene. Peno-gobo je bilo potrebno nato zbrusiti do gladke površine, tako da se pod novim usnjem nebi videla več prejšnja poškodba.
Slika

Nato sem na osnovi stare usnjene prevleke zašil novo. Moram priznati, da je šivanje prevlek zelo težko. :roll:
Slika
Slika

Na notranji strani sem usnje zalepil na plastiko.
Slika
Slika
Slika

In končni izdelek je takšen. Na prehodu spredaj se mi je pojavila guba ampak žal mi ni uspelo tega rešit, ker mi primankuje izkušenj s tapetništvom, predvsem s šivanjem prevlek. Tukaj je šlo za klasično šivanje prevleke in je milijon stvari na katere moraš paziti še posebej če nimaš izkušenj iz tega področja.
Slika
Slika
Slika
Slika

Izbokline od šivanja dveh kosov usnja skupaj se ne vidijo, ker je goba v osnovi zarezana z kanalom, tako da se lahko višek usnja notri vsede lepo in na zunanji strani ni opaziti izbokline.
Slika

In še primerjava starega in novega usnja.
Slika

lp

Dani

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Re: Subaru

Napisal/-a subi92 Če apr 18, 2013 11:33 pm

bunny01 je napisal/-a:Volan vozila Subaru, katerega modela ne vem natančno bo subi92 povedal v kateri model ga bo vgradil.
Volan je identičen volanu Mitsubishi :D s tem, da je guma na volanu subaruja bolj kvalitetna.

Subaru je itak avto ki ni plastik fantastik kot večina ostalih japoncev :lol: , vem ker imam še Mazdo :mrgreen:
Drugač pa je volan od Subaru Legacyja l.2001 300.000km, izdelek je že nasliki Adijo pamet kaj šele ko bo v rokah.
Dej ga jutri pošlji :)
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

bunny01
Uporabnik

Re: Prikaz obnove volana(Naslon za roko BMWE46 str. 31)

Napisal/-a bunny01 Pe apr 19, 2013 9:17 am

Prepričan sem, da ti bo volan popestril notranjost in 300 tisoč prevoženih km ne bo več realnih. :mrgreen:

Speedy
Nov uporabnik

Napisal/-a Speedy Pe apr 19, 2013 9:28 am

Pozdravljen!
Zanima me kakšna je okvirna cena obnove volana (samo preoblačenje), je kakšna razlika v ceni v kolikor se uporabi usnje s perforacijo?

Hvala, lp!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe apr 19, 2013 11:42 am

Tam, ko je prišla guba na vogalu, bi se jo dalo rešit tako, da bi tam natlačil gobo ali kako peno...

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Pe apr 19, 2013 12:18 pm

pugi405 je napisal/-a:Tam, ko je prišla guba na vogalu, bi se jo dalo rešit tako, da bi tam natlačil gobo ali kako peno...

Po mojem mnenju sem na tistem delu premalo nategnil usnje ali pa sešil prevelik kroj. :roll: Probelm je v tem, ker nimam izkušenj s tapetništvom in mi vsak tak dogodek "guba" predstavlja problem, ker se nimam na koga obrniti, da mi pokaže kje je napaka in to moram potem sam raziskovat dokler po nekek času in prebiranju interneta ne ugotovim kaj je narobe.
Če bi drug isti naslon ponovno delal bi sedaj na tej krivini naredil drugače ker si v glavi predstavljam kako bi to naj izgledalo.
Kaj čem nisem mojster tega. Občudujem res tiste ljudi recimo, ki so zaposleni pri visokocenovnih znamkah osebnih vozil varijanta Ferrari,Maseratti, Bugati,Bentley itd.... ki celo notranjost sestvijo na roke, tukaj mislim na usnje. Vse je ročno šivano, vsak sedež, strop,armaturka. WOW to bi bil moj sanski poklic. Narediš nekaj prelepga in to potem nekdo leta in leta vozi tam zunaj =P
Zadnjič spremenil bunny01, dne Pe apr 19, 2013 4:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe apr 19, 2013 12:44 pm

Saj jaz sem si tudi preoblekel volan, pa a, b, c stebričke, bučko menjalnika ter manšeto menjalnika, pa ročno zavoro v usnje, pa naslon za roko pri moji 406 , pa če pogledam nazaj bi blo lahko vedno naredit lepše Nikol ni dost v piko ... fajn bi blo met kako šuštarsko mašino, mam pa tko eno staro Bagat-ko :lol: :lol: Pa sem probal naredit francoski šiv (french seam) pa bi lahk blo boljš... Vaja dela mojstra. Bodi pa vedno ponosen na svoje izdelke! Cenim tvoje delo pri katerem se vidi, da si vanj vložil veliko truda in znanja. Practice makes perfect ;) Čau.

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 So apr 20, 2013 6:05 pm

Hvala spoštovanje tudi tebi, da si se lotil tega dela sam, potem veš da ni enostavno. ;)

Uporabniški avatar
Strumpf
Nov uporabnik

Napisal/-a Strumpf So apr 20, 2013 9:13 pm

Ja, res mi je v izjemno veselje brati prispevke fanta, ki je kot samouk zagrizel v posel in uspel!
Jp, se tudi jaz spomnin, kako si ze cagal na zacetku... :D
Tako ti recem BRAVO in le tako naprej!

Majhen Tipp:

Iz slik sicer ne vidim tocno, katero usnje imas, a vidim, da je rahlo predebelo. Glede na favd, ki ti je nastal, bi pa sklepal, da je prasicje. To usnje je ze v osnovi trse in ga je tesko oblikovati, posebno na taki majhni krivini. Zato raje izberi goveje usnje, ki je veliko mehkejse in tudi oblikovanje je lazje. Za takle favd, pa drugic v roke fen (najbolje ta navadni) in malo segrej usnje, nato oblikujes. Prevec nategovati zopet ne smes, ker potem nastane pa "luknja". Vendar pozor, najprej naredi nekaj mustrov in naredi par poizkusov, da dobis "grif" v roke, kot so rekli mojstri nekoc.

Z usnjem je delati vrag. Malo je mojstrov ki ga Obvladajo. (osebno mnenje, nikogar ne prepricujem s tem...)
lp

bunny01
Uporabnik

BMW Z3 Odebelitev volana

Napisal/-a bunny01 Po apr 22, 2013 9:38 am

Tokrat vam bom razkril skrivnost BMW jevih M volanov in kaj je tako posebno na njih, da so tako unikatni.
V obnovo sem dobil volan BMW Z3 modela. Volan je strgan oziroma unsja je ostalo na volanu še za vzorec.
Slika
Slika
Slika
Slika

Obseg tega volan v zgornji fotografiji je 9,1 cm. Torej gol volan brez usnja.
Lastnik tega volana je želel debelejši obroč. Klasična odebeljitev obroča je enostavna. Na staro izrabljeno usnje, ki ne sme biti strgano enostavno damo gor novo usnje in tako dobimo debeljši obroč. AMPAK ker ta volan dejansko nima več usnja gor, ker so ga strgali stran, sem se odločil, da se odebelitve lotim na način na katerem so odebeljeni M volani v BMWjih. Da, skrivnost je v peni.
M volani v BMWjih niso nič kaj posebnega od športnih. Imajo 2 izboklini za prste, 3 barvne šive in spodnjo blendo v kateri je M znak. Posebnost pa je debelina obroča. Obroč je pod usnjem odebeljen z peno katero bom pokazal v spodnjih fotografijah. Debelina pene je 3mm. Tako je volan na otip nekoliko mehkejši ampak kljub temu še vedno trd.
Ko sem na volan BMW Z3 modela dal peno po celotnem obroču se je volan brez novega usnja odebelil na 10,4 cm. Razlika napram prejšnji debelini je zrasla za 1,3 cm :idea:
Z novim usnjem predvidevam, da bo volan debelešji še za 0,8 cm. Tako bo novi lastnik lahko užival v unikatnem volanu na otip M modela, ki nikoli ne bo M model ker tega tudi nočemo doseči.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
To je to skrivnostna pena, ki jo uporablja tudi Mercedes pod ogrevanimi volani.
Slika
;)

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Re: Prikaz obnove volana( BMW Z3 str. 31)

Napisal/-a robivitez Po maj 06, 2013 9:32 pm

Kje pa kupuješ usnje?

Lp

Robi
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost