Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 02, 2010 9:57 pm

KiNOS: Si trofu sam da je desna :D Leva še pride na vrsto....
Lepo počas :)

Slika

No s tem da tule nisi mogel dvigalke nikamor naslonit ker se je samo pogrezala skozi :)

pinny: ja skoz se dogaja nekaj :D Sam prav dolg se več ne bo.....čaka drug projekt :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Sr jun 02, 2010 10:48 pm

Sej je fajn da rihtaš tto petko,samo se mi zdi da to mal preveč režeš pa štukaš pol nazaj. Mislim če ni profesionalno vse narjeno bo tak spet rja udarla.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr jun 02, 2010 10:54 pm

cobra11 je napisal/-a:Sej je fajn da rihtaš tto petko,samo se mi zdi da to mal preveč režeš pa štukaš pol nazaj. Mislim če ni profesionalno vse narjeno bo tak spet rja udarla.

Bomo pa spet rihtal :D Sicer pa iz izkušenj....pred tremi leti povarjen zadnji nosilec na hitro in nič kaj extra izoliran....pa še ni kazal znake rje. Tako da tudi če tole sam spocam čist amatersko skupaj bo držalo 5-7 let pol pa jovo na novo :D Sicer se pa nekaj pogovarjam okol tega da bi ob koncu varjanje dal celotno podvozje peskat.....no bomo še vidli kako in kaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 06, 2010 5:57 pm

Delovni vikend... :D

Kr verjet nisem mogu s kako lahkoto se ti profili krivijo...
Pokrivljeno in privarjeno na mesto
Slika

S strani kole je bilo potrebno nardit del blatnika..

Slika

Upasat je bilo potrebno kos pleha...
Slika

In ga spravit na mesto...
Slika

In pa dodatno ojačit še koše
Slika

Kot vedno....čaka še druga stran :)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 06, 2010 6:05 pm

Nice nice lisko. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 08, 2010 10:04 pm

Tud na drugi strani je že luknja a žal nimam slikce...

Gremo pa dalje s felerji...

Most oz. sanke motorja:
Tole je pritrditveno mesto na prednji vezni....levi del...
Slika

Desni del...
Zakaj hudiča ni na istem mestu? Zamakjen že v originalu? Kot katra zadaj?

Slika

Most je na delih dodatno ojačan...
Na eni strani vredu...
Slika
Na drugi strani (kak pa, če je renault) seveda mimo..
Slika

Zadaj se skriva dodatna ojačitev...pleh...super luknja
Slika

Na drugi strani...aja renault je....seveda pleh prek luknje (ni ni okrogla)
Slika

Prav z veseljem bi kakega novega renaulta takole raztrgal pa preverjal take malenkosti.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 13, 2010 6:31 pm

Enako kot na levi strani....

Slika

Slika

Slika

Slika

In končno šasija čaka obese....namreč po ta glavnem oz. podvozje je povarjeno koliko misli bit. Seveda je še daleč od končanega a vendar petka gre na kolesa in ven iz garaže :(
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 20, 2010 6:30 pm

No pa mislim , da zadnji vikend katerega bo petka preživela na tej lokaciji....Namreč seli se v drugo garažo v to pa pride (druga tema) :D

Prvi nanosi temeljne barve (zaenkrat ostane temeljna toliko da se lahko nardi premik nato pa še dve plasti in se jo sestavi tako daleč , da se bo moč samostojno peljat...sledi test nato pa rastavljanje,končno barvanje in izolacija) .

Slika

No kot vedno zanimivo pa tole....

Slika
Slika
Slika

Bo zamenjalo tole....
Tako rekoč nov most....
Slika
Slika

Potrebno ga je samo očistit , malo pobrusit in pobarvat na novo.

Tole:
Slika

Bo zamenjalo tole:
Slika
Rastavit, očisist in pobarvat.

Ko sma sestavljala, rezala, varila sma na oncu bila že kr skeptična koliko je premaknilo vso podvozje in šasijo. Po tihem sma nekak pričakovala, da bo prema, most in podobne reči ZELO problematično spravit na svoje mesto, saj sma predvidevala, da luknje več ne bodo na mestih. A žal na najino srečo sma se zmotla...
Prema sede zadaj na luknje kot ata na mamo :)
Slika

Spredaj prav tako.....ni bilo nekih naprezanj....samo malo se je potolklo , da so se luknje pokrile in vojla...

Za konec današnje zgodbe pa ena zanimiva....Včeraj zvečer sem hotel na desni strani pripikat še en kos pleha. Ker je seveda bilo potrebno zaščito malo pobrusit, sem brusilko , nadel očala in ni mi potrebno posebej povdarjat , da zvečer pri slabi luči vidiš tako rekoč nič....in tako sem boolj ko ne brusil na pamet.....no nastalo je tole...
In ni mi potrebno posebej povdarjat komu se to ime dopade.... ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jun 20, 2010 7:19 pm

To je tudi mene zanimalo ja, kolko ti bodo odstopale luknje od samega mosta.....ki tu reicmo 2-3mm zna bit ze kr problem ne....in to da ti je vse slo lepo gor je super :bow

Kaj bos pa zdaj sraufal? jeepa?? :) haha...turneja a?...stafeta....5 mescev en, 5 mescev drug avto v garazi :-P

Priden priden...
Slika

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Ne jun 20, 2010 7:38 pm

Zdej boš pa lahko nekakšen večji srček vstavo v "petardo" če bo placa seveda, pa srečno pri delu še naprej... 8)

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer So jun 26, 2010 8:49 pm

Po tej obnovi pa ti bo ta petka zdržala še ziher 20 let :D :D

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So jun 26, 2010 9:07 pm

Kako to da si se spravu tok ojačvt avto kej močnejšga mopeda vrjeten neboš not dal?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 27, 2010 3:39 pm

north789 je napisal/-a:Kako to da si se spravu tok ojačvt avto kej močnejšga mopeda vrjeten neboš not dal?

Če dobro prebereš celo temo sem nekje omenil , da je motor pod vprašajem do konca projekta. Lahko se zgodi, da kar bo pač v danem trenutko na razpolago bo šlo noter. Cilj je pa od vsega začetka že 1.9 DTI ampak....

Se je pa že na svojih kolesih odpeljala v drugo garažo na zorenje :D
Slika

štup
Nov uporabnik

Napisal/-a štup To jun 29, 2010 4:17 pm

lisko je napisal/-a:...
Slika

Slika

Pozdravljen.

Ker so tudi moja zadnja vrata na petki rjava okoli šipe, me zanima kako si spravl šipo ven. Je treba samo gumo razmaknit pa šipa potem ven pade ali kako?

Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 01, 2010 3:42 pm

Uh pozno videl.....zadnja šipa je samo na gumi not. Lepo počasi jo začneš vleč iz ležišča in si pomagaš s kakimi malimi kajlami (lahko uporabiš žeblje,vijake, malomočnejše zobotrebce...) in jo počas spajsaš ven. Ampak previdno.....če jo malo ukriviš poči.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Re: The Old Car Is Born ...The Complete Reconstruction-str.2

Napisal/-a lisko So feb 05, 2011 11:32 pm

Naročila sma si reklamo :D
Poudarek na besedilo :D
http://www.youtube.com/watch?v=zbk1FYO9rqU
Slika

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro Sr apr 20, 2011 6:13 pm

Kaj novega na avtu?

Mene zanima vrstni red zaščite varjenega pleha.

Imam hammerite barvo, tesnilno maso za spoje in bitumensko zaščito ( nanos z čopičem)
Zanima me za predel podna in pragov.
Naj prvo prebarvam z hammerite barvo, počakam da se pošuši in švase premažem z tesnilno maso, na koncu pa bitumenska zaščita,
ali naj prva dva zamenjam.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr apr 20, 2011 8:45 pm

iro je napisal/-a:Kaj novega na avtu?

Mene zanima vrstni red zaščite varjenega pleha.

Imam hammerite barvo, tesnilno maso za spoje in bitumensko zaščito ( nanos z čopičem)
Zanima me za predel podna in pragov.
Naj prvo prebarvam z hammerite barvo, počakam da se pošuši in švase premažem z tesnilno maso, na koncu pa bitumenska zaščita,
ali naj prva dva zamenjam.

Maš pravi vrstni red. Prvo je osnovna potem diht masa potem izolacija. Ampak pri Hammeritu pazi....ali ga imaš na vodni ali pa špirit osnovi.....ampak vsaka nadaljni nanos , ki ni na tej osnovi topi oz. "razje" hammerite....Diht masa sicer še ni tak problem, problem so drugi nanosi.Tako da pazi pri izbiri osnov na katerih so barve. Najbolš se obnesejo dvokomponentne zadeve.....so najbolj trpežne in najmanj občutljive....so pa dražje.

Glede avta pa....do sedaj je bil prioriteta Jeep. Sedaj je šel z garaže in je končan kar se tiče večjih posegov. Na petki pa je potrebno nardit še pragove in poštimat še manjše kotičke rje. Potem pa počas dobit drugo petico in sestavljat to.....motor je še vedno pod vprašajem....
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost