Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Re: Prikaz obnove volana( BMW Z3 str. 31)

Napisal/-a bunny01 To maj 07, 2013 6:07 pm

robivitez je napisal/-a:Kje pa kupuješ usnje?

Lp

Robi

V trgovini v Ljubljani. Odtipkaš na google usnje Ljubljana in najdeš trgovine ki to prodajajo. ;)

bunny01
Uporabnik

Renault Clio III

Napisal/-a bunny01 Sr maj 08, 2013 12:31 pm

Kolega c.o.o.b je želel nekoliko drugačen volan v svojem cliu III in ga tudi dobil.
Volan v stanju pred obnovo. klasičen gumijast lepo ohranjen.
Slika
Slika
Slika
Slika

In volan po končani obnovi. Zašit iz 5 kosov usnja, zgoraj in spodaj 3 kosi gladkega usnja, na levem in desnem kraku pa dva kosa perforiranega usnja. Šivi beli na zgornjem delu obroča in črni na levem in desnem kraku, na spodnjem delu volana pa v celoti beli.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

In montaža v vozilu sem dobil mlade pri montaži :mrgreen: Smo razdrli celotno plastiko okrog in pod volanom, da bi prišli do airbaga in po skoraj eni uri upiranja se je airbag odločil, da bo skočil ven.
Slika
Slika
kolega c.o.b. ko prideš iz tujine te prosim za mnenje.

lp

Dani

bunny01
Uporabnik

Tapeciranje notranjosti BMW 5 E39

Napisal/-a bunny01 To maj 14, 2013 10:06 am

Tokrat sem se odločil, da stapeciram svoj avto v notranjosti dotrajane komponente.
Odločil sem se prvo da popravim in zamenjam A stebričke, ki se nahajajo ob vetrobranksem steklu na levi in desni strani.
Po temeljitem pregledu sem opazil, da sta oba stebrička na notranji strani zlomljena (polomljeni zatiči). Sledilo je iskanje po internetu in našel sem 2 darovalca. Ohranjeni A stebrički predvsem od zadnje strani. Vsi plastični nosilci so celi.
Stebrički spredaj so zelo umazani ampak to me ne moti.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Nato sem tovraniško tkanino olupil in jo vrgel v koš. Plastični stebrički so zelo dobro ohranjeni, saj niso nalomljeni. Težava teh stebričkov je v tem, da so posredini zelo tanko varjeni skupaj iz več delov, to pa zato, da v primeru ko se airbag sproži da se plastika avtomatsko prelomi. Če stebričke z malo večjo silo na sredini pritisneš se prelomijo na pol. In ravno takšne sem jaz imel prej. Nekdo je nekoč mogoče z roko udaril gor in so poknali.
Slika

Nato sem kupil laminirano blago (to je tapetniško blago, ki je na eni strani blago z vozorecem na drugi strani pa oblazinjeno z različno debelino gobe.) in stebričke oblekel.
Slika

Po tapeciranju izgledajo takole.
Slika
Slika

Po montaži v vozilo izgledajo takole. Rešil sem eno veliko dotrajano stvar, ki me je zelo motila med vožnjo, saj sem jo non stop imel pred očmi. Sedaj je vožnja lepša.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ker pa tudi ostali deli niso biser čistoče sem se odločil, da s tapeciranjem nadaljujem nazaj do prtljažnika.
Tako sem našel prvo žrtev in sicer plastični okvir varnostnega pasu. Ker tega skoraj nihče ni nikoli čistil je iz svetlo sive barve postal temno umazano siv:/
Slika
Slika

Fotografije sledijo......

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Re: Prikaz obnove volana(BMW 5 E39 str. 32)

Napisal/-a c.o.b. To maj 14, 2013 11:21 pm

ja glede volana od Cliota so Francozi res spet vse zakompliciral, da je demontaža dlje trajala sam važn da je na konc ratal in se zdej res vid in občut razlika. volan je lepo narjen, beli šivi pa tut lepo izpadejo. zelo zadovoljen :)

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Sr maj 15, 2013 9:41 am

B stebriček sem končal. Sledi montaža v vozilo. ;)
Slika

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr maj 15, 2013 10:37 am

Zgleda zelo zelo lepo.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr maj 15, 2013 11:09 am

Lepil si z Neostikom ali z lepilom v spreju? Meni se je pri oblačenju vseh stebričkov Neostik super obnesel, pa usnje nikjer nič ne odstopa... ;)
Bo pa lep kontrast med stebrički in stropom...

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Sr maj 15, 2013 4:39 pm

Lepil sem z lepilom v psreju ker je to najbolje. Nanos je tanek in enakomeren vsepovsod. Trenutno se bom lotil vseh stebričkov, potem bom pobavral vso plastiko, ki je sedaj siva v črno barvo in nato sledi tapeciranje stropa. tako da bo od stebričkov navzgor vse črno.

Nato razmišljam, da bi še prtljažne stene stapeciral v to blago. bom še razmislil o tem.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr maj 15, 2013 6:53 pm

LP

Ja fino, sam ko se boš odločil za tapeciranje stropa na novo, boš moral itak vse obloge stebričkov spet pobrat stran. Bi blo fino, da bi se vse obenem delalo... IMHO

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Sr maj 15, 2013 7:28 pm

Vem to stebričke ne bom dajal čicto dola ampak jih bom samo na vrhu odmaknil, da bom lahko dobil strop ven. Tapeciranje stropa bo vzelo več časa, in vsaj 2 para rok ker zadeva ni enostavna. :huh:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če maj 16, 2013 11:36 am

Evo kolega navodilo za strop - e39.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/566588

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če maj 16, 2013 3:09 pm

hVALA ZA LINK AMPAK TA STROP JE OD MODEL e38 7. meni je jasno kako strop gre dol. Zahvaljujem se za link, iz katerega sem videl tudi kako gredo ostale plastike dol v katere sam nisem bil prepričan.
Pred stropom bi si rad pripravil vse potrebno, da bi lahko strop v enem dnevu končal. Pa ženo bom moral še aktivirati, da mi sproti pomaga pri blagu. Sam tega ne bom zmogel zaradi nevarnosti gubanja oziroma da se tkanina zalepi prehitro.

Imam še 3 stebričke potem pa grem na strop.

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če maj 16, 2013 3:48 pm

Še nekaj fotografij po montaži B stebrička.
fotografirano s felšom in brez fleša.
Slika
Slika
Slika
Slika

Sredinsko plastko okrog varnostnega pasu pa sem enostavno pobarval s črnim sprejem in nato matiral. Ta kos plastike se ne more obleči, ker se pas lahko nastvalja po višini tistega ki sedi v sedeežu in bi se v tem primeru če bi plastika bila oblečena nebi moglo več pasa nastavljati ker ne bi bilo več trenja plastike ob plastiko.

Več zadev sledi ko bo spet čas :mrgreen:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če maj 16, 2013 8:12 pm

bunny01 je napisal/-a:hVALA ZA LINK AMPAK TA STROP JE OD MODEL e38 7. meni je jasno kako strop gre dol. Zahvaljujem se za link, iz katerega sem videl tudi kako gredo ostale plastike dol v katere sam nisem bil prepričan.
Pred stropom bi si rad pripravil vse potrebno, da bi lahko strop v enem dnevu končal. Pa ženo bom moral še aktivirati, da mi sproti pomaga pri blagu. Sam tega ne bom zmogel zaradi nevarnosti gubanja oziroma da se tkanina zalepi prehitro.

Imam še 3 stebričke potem pa grem na strop.

http://e39source.com/archives/1050 :mrgreen:

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Če maj 16, 2013 9:08 pm

Super hvala za pravi LINK. komaj čakam da se lotim stropa.

bunny01
Uporabnik

Popravilo izrabljenih usnjenih sedežev

Napisal/-a bunny01 Ne maj 19, 2013 4:14 pm

Med tem ko čakam da se stebrički sušijo sem se lotil dolge želje, da bi popravil izrabljeni sopotnikov usnjen sedež v moji E39. Prihranil sem nekaj sto evrov za obnovo.
Sedež pred obnovo je izgledal takole.
Slika
Zelo obrabljeni sedalni del.
Slika
Vidni sledovi obrabe na boku sedeža.
Slika
Sledovi obrabe na boku sedalnega dela.
Slika
Slika

Škatla presenečenja.
Slika
Slika

Sedež sem na poškodovanem delu temeljito očistil z alkoholom, nato sem površino pobrusil z brusnim papirjem, nato je ponovno sledilo temeljito čiščenje z alkoholom. Po tem sem počakal da se je vse skupaj posušilo. Vzel sem gobico in črno barvo za usnje ter pobarval poškodovani del. Po večkratnem barvanju sem pustil da se je sedež naravno posušil.
Slika
Slika
Isto sem naredil z bokom sedeža.
Slika

Ko se je sedež posušil sem vzel glos shine tekočino in sedež spoliral, da bi se mu povrnil sijaj. Pustil sem da se je posušil in ga nato ponovno še enkrat očistil.
Po čiščenju in obnovi sopotnikov sedež igleda takole.
Slika
Slika
Poškodb na sedalnem delu ni več.
Slika

Poškodb na boku ni več.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

lp

Dani

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Po maj 20, 2013 5:22 pm

Saniral sem tudi sedalni del zadnje klopi, ki je prav tako bil izrabljen.
Slika
Slika
Slika
Slika

Ko sem končal izrabljenih vidnih delov usnja ni bilo več.
Slika
Slika
Slika

lp

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Po maj 20, 2013 5:23 pm

In končal sem tudi zadnje stebričke.
Slika

Sledi oblačenje stropa in potem montaža stebričkov. ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To maj 21, 2013 6:11 am

Ko gledam obnovo tvojega avtomobila mi prihaja na misel, da se je v tem avtu marsikaj dogajalo, samo vozilo ne..kaj pa obnova voznikovega sedeža? :)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 To maj 21, 2013 9:42 am

Firediver je napisal/-a:Ko gledam obnovo tvojega avtomobila mi prihaja na misel, da se je v tem avtu marsikaj dogajalo, samo vozilo ne..kaj pa obnova voznikovega sedeža? :)

to kar si videl na sopotnikovem sedežu je bil včasih voznikov sedež :!: :?: Namreč po temeljitem pregledu vozila dolgo po nakupu in razmišljanju sem prišel do spoznanja, da je nekdo pred menoj enostavno sedalni del na voznikovem sedežu zamenjal za sopotnikovega :mrgreen: To so te "švercerske" fore.

Voznikov sedež za tolikšno kilometrino sploh ni toliko izrabljen. Neverjetno ne? V kratkem sledi tudi voznikov sedež ker se nekaj sledov obrabe vidi.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost