Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Lisko in Lisica z novim projektom

Napisal/-a lisko Sr feb 02, 2011 12:11 am

Na drugem forumu mi je nedko dal tale link....Verjetno se bom odločil kr zato in sicer ali v sivi ali pa v sivo modri kombinaciji (črnega ne najdem samo modro pa bi preveč iztopalo).
http://www.svetmetraze.si/product_info. ... ts_id=1162

No pri prejšnem postu mi je ušla tale slikca....
Kako lisko zajebe američane :D

Prilepljena streha

Slika

Čeprav ima jeep original anteno na blatniku...se mi skrajno ne dopade in tudi skrajno nerodna je ( teleskopska, ki jo odlomiš s prvo vejo ki pride mimo ) in tako je dobil na mesto antene blendo....
Slika

Anteno pa bo nadomestila antena od R5....Po moje edini jeep s tako anteno...oz. verjetno edini jeep , ki bo imel več evrospkih delov kot ameriških :D
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr feb 02, 2011 7:58 am

Lisko, niso samo američani, ki delajo take bedarije na strehah.
Na svoji delti opazu podobno bedarijo kot ti, le da pločevina v vmesnem prostoru sploh ni bila pobarvana :roll:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe feb 04, 2011 8:13 pm

Ola super tole rihtaš, sam, da sta R5 malo pozabla hehe. Torej bo narejeno kot bi moralo bit že v prvo! Ja in prvič delaš neki uporabnega za dalj časa, bravo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 04, 2011 8:27 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ola super tole rihtaš, sam, da sta R5 malo pozabla hehe. Torej bo narejeno kot bi moralo bit že v prvo! Ja in prvič delaš neki uporabnega za dalj časa, bravo.

Na R5 se sedaj sprobujejo razni barvni odtenki :D Sej sem že enkrat v temo od R5 napisal , da bo tisto projekt desetletja in bo za dušo....jeep pa bo dayli driver.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 08, 2011 3:41 pm

Evo prvo resno pranje :D Od zunanjosti manjkajo še samo letvice po bokih.
Antena na strehi pa se je pokazala kot dobra rešitev. Niti opazna ni....na R5 pokrije pol strehe tu pa odtenek :D
Slika
Slika
Slika

Potreben je še parkratnega pranja potem sledi poliranje.

Slika
Slika

Ostala je še sestava notrajnosti (sedeži, blende, tapete, strop(strop še moram preobleč, pasove še čakam)) in pa optika podvozja. Na hitro cca. 10 ur dela in jeep je pripravljen za cesto.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 08, 2011 4:00 pm

No upam, da ga sestavita do 26.2. in da se pripeljeta na srečanje v domžale. ;)

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 08, 2011 4:43 pm

King1 je napisal/-a:No upam, da ga sestavita do 26.2. in da se pripeljeta na srečanje v domžale. ;)

lp

Sestavima že...kje drugje se bo zapletlo :)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 08, 2011 4:51 pm

Kje bi se zapletlo no? Dej no pridita.

lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr feb 16, 2011 5:44 pm

King1 je napisal/-a:Kje bi se zapletlo no? Dej no pridita.

lp

Nič ne obljubim....zapletlo se bo (kot vedno) pri financah....tako , da bo po vsej verjetnosti na ceste zapeljal po 15tem marcu...

In pa kot uročeno....proti koncu obnove crkne fotkič :roll:
Nekaj slik s telefonom...
Nova lučka v kuferamo...
Slika

Na novo oblečen strop v guban skaj...
Slika

In pa notranjost čaka samo še sedeže....spodnji del armature pobarvan v mat črno.
Slika

Cotka je not , ker ima maček po novem pojslo v jeepu :D

P.S. Išče se pa mala antena....recimo polo ima nekaj podobnega....rabim pa anteno z nosilcem.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če feb 17, 2011 1:28 am

Sestavim skupaj....Prižgem radijo....in Jeepek mi zapoje tole pesem...

No fantasy
I'm reality

Oh
a dream comes true for me and you when I'm with you!
You're watching me
I will make you free

I take you round the world
so I'm with you
and comfort you.

Here I am
- more than ever -
Back again
- friends forever -
Take me on the run. - your little friend -
Here I am
- more than ever -
Back again
- friends forever -
Take me on the run. - your little friend -

Come and take my heart
we will never part

Oh
we are wild and free
so come with me
believe in me!
Here I am
- more than ever - . . .
So come and take me in your arms
don't let me wait much longer

So won't you come into my heart tonight ? take me heart forever
Take my heart forever - take my heart forever -
Here I am
- more than ever - . . .
Here I am
- more than ever -
Your little friend
- friends forever -
Here I am !

Mislim, da si lepše ni mogel zbrat :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če feb 17, 2011 7:01 am

Opa, lepo tole :)
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne feb 20, 2011 8:18 pm

Pozdravljeni

Jap.................tale Jeep pa bo užitek ............................. :D ČESTITKE za opravljeno delo

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne feb 20, 2011 10:36 pm

fijuuu.. tole bo pa treba pogledat od blizu; krasno! :DDD
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 20, 2011 11:04 pm

Hja no ja....preveč hvale škodi pravijo :D
Na strehi ima sedaj še eno anteno (eno veliko spredaj in malo zadaj) in pa 4 dni zapored sem testiral različna lepila in trakove za pritrditev okrasnih letvic. Mislim da sem najdu rešitev.....
Sledil bo še tudi predstavitveni video....ampak ne tako kmalu saj kot sem si ga zamislil je kompliciran u tri pm... :D

Pojavla pa se je ena težava....no če temu lahko tako rečem. Na vem ali zarad nosilca menjalnika(ki je dosti bolj tog kot original) ali zarad tega ker sem original izolacijo odstrabil ( ki je bila tako gnita) in jo nadomestil s 5mm peno in 4mm izotekom ali je menjalnik postal glasen....namreč v kabini se svinjsko sliši menjalnik....zvok je sicer zdrav zvok menjalnika ampak če si znate predstavljat kako se dere zetorjev menjalnik ko vzad vleče 5 tonsko prikolico pol smo tam tam....
Menjalnika nisem odpiral in tudi ni kazal kakih znakov obrabe ali bilokaj....olje ima not....prej pa je bil tiho....Mogoč zvoke spušča sklopka sam ne bi rekel ker ko stisneš sklopko utihne....očitno ali izolacija ali pa nosilec....očitno se bo treba navadit....nikol pa ne veš mogoč bomo čez pol leta pa sledili temi kako se obnovi menjalnik :)
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Po feb 21, 2011 12:54 am

to z menjalnikom - podobno izkušnjo imajo tisti, ki menjajo serijske (zguncane) nosilce za nosilce grupeN na subarujih... kakor poročajo - nočeš tega imet; (pretrda guma in se vse prenaša naprej na karoserijo).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 Po feb 21, 2011 4:01 am

Tole je bil pa kar velik projekt, čestitam!
Sploh si ne predstavljam koliko truda, časa in finančnih sredstev je bilo vloženo. :shock:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 27, 2011 7:18 pm

No ja tole z menjalnikom še vedno buri duhove....menjalnik ni bil narazen in je nazaj na istem mestu....Na drugem forumu so mi še svetovali naj probam nalit ATF olje in probam....nekaj podobnega je namreč prej bilo not ampak original je predpisano 75/90 sintetika...

No ampak dost o tem...to bomo še reševali sproti. Ko sma sestavla avto do konca sem prvo začel probavat če je vse na svojem mestu če vse dela kot mora( pri petki je enkrat crknu LCD). No tukaj vse kot po maslu...vžgal s prve, menjalnik lepo prestavlja, reduktor in pogoni delujejo brezhibno....a nekaj pač more bit....no zaboga ni hotel več špricat vode na šipo....Šment saj okol tega nič nisem delal....pregledam varovalke...cele...Še dobro da je posoda za tekočino in oba motorčka skrito pod notranjim blatniko...ki pa sem ga tako lepo namestil....šment potrebno je razdret.
No ko podereš notranji blatnik prideš do najmanjšega elektro motorčka v tako velikem avtu :D

Slika

Snameš ga s konektorjev in poeriš če dobi napetost (prepričan sem bil , da sem ob montaži ali ob mrdanju staknil nekje en konektor...) A lej ga zlomka...napetost dobi :shock: Ja kaj pri hudičo....

Ko pogledaš bolje vidiš da je motorček zanetan skupaj...
Hmmm če je zanetan potem je nekje logika zakaj ( Vsi ostali kaj sem jih videl so bili zaliti v plastiko) no če se malo vrneš kaj vse si se pri tem avtu že naučil ugotoviš, da so američani predvidli , da ga bo nekoč možno razdret....a zakaj? No lepo povrtač nete in vtrgaš narazen.....seveda motorček je zapikal....lepo očistiš in podmažeš in se vrti ko nor. Kot druga zanimivost....kot ulit paše potem M4 vijak z matico na drugi strani...
Slika

In že joče od veselja :D
Slika

Ker je avto grob...naj bodo tudi felne :D Znoraj pobarvane mat črno, zunaj pa efekt tolčene kovine (naj bodo grobi polizdelek:D )
Slika
Slika

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Po feb 28, 2011 4:41 pm

Vse čestitke za tole :)
Maš pa voljo... :mrgreen:
Še dobro, da tvoja lisička tudi uživa v temu. Moja bi me že zdavnaj deložirala =P

Aja, za letvice pritrdit na mojem Evasionu, sem uporabil SikaBond (lahko tudi SikaFlex).
Zdrži brez problema tudi pranje z wapom... (posušen naj bi zdržal 250 kg na 10cm2)
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 28, 2011 8:28 pm

Hvala ti za anteno....maš :pivo v dobrem ko se srečamo....
Za letvice sem že uporabil dvostranski trak za pritrditev ogledal v kopalnici....še drži :)

Voljo pa hja.....mogoč bo še enkrat šel menjalnik dol :roll:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe mar 04, 2011 9:09 pm

Ni mi dalo mira...Prvo sem snel menjalno ročico in (koliko sem lahko pregledal menjalnik....ni videt kakih čudnih znakov).
No pogovorih s parimi mehaniki pa smo prišli do zaključka, da je v menjlaniku toliko ležajev in toliko stvari , da je nemogoče določit kaj bi lahko bilo vzrok za čudne zvokove....na koncu smo se v en glas strinjali, da se pač nardi skupaj in potem sproti ugotavlja kaj in kako.
No in potem men ni dalo mira in sem se zatopil v explozijsko sliko menjalnika....nakar mi po treh urah blodenj uspe ugotovit kaj in kako sploh poteka pogon v tem "traktorskem" menjalniku. Na koncu prideš do ugotovitve, da ta menjalnik (mora) bit glasen (no pač glasnejši kot običajen avtomobilski menjalnik)....Pa naj me strokovnjaki popravijo...

Prvo kaj mi je padlo v oči je bilo tole....Prestavna razmerja....
Transmission 1st 2nd 3rd 4th 5th Rev
AX-15 3.83 2.33 1.44 1.00 0.79 4.22

Ponavadi imajo avti med prvo in vzratno malo ali pa sploh nič razlike....Četrto pa okrog direktnega prenosa (ampak povsem direktno? Z zobniki nemogoče doseč....vsaj na logičen način ne , ker se potem obrabljajo enakomerno...) ampak tukaj pa točno 1?!

Zatopil sem se v tole slikco...
Slika

Za lažje razumevanje razlage pa tale skica....
Slika

Iz obeh skic je takoj razvidno ,da je vstopna in iztopna os v isti ravnini....Torej mora zarad prenosov biti v mes deljena...kar je tudi videt iz prve skice. Not je očitno igličasti ležaj vsaki strani osi pa (predvidevam) kroglični. Dve osi natakjeni skupaj in vležajeni vsaki strani pa morata malo opletat ( pa naj mi kdo trdi nasprotno kako hudiča lahko dve osi spojiš z ležajem in vsaki strani vležajiš in bo potem cela os na miru? ) oki še ni panike....gremo dalje
Pri izvedbi pogona je razvidno da prvo pride moč iz motorja in žene preko (rdečega) zobnika ( ki je na skici videt celo ravno ozobljen?!) spodnjo "piramidno" os, s katero izbiramo prestave.
Zelena je prva, roza je druga, temno modra je tretja in svetlo modra je peta. Brezbarvno je označena vzratna ( kjer je vidno , da se vrine še en zobnik...zato tudi večji prenos kot v prvi). A kje hudiča je četrta?! Če se spomnimo ima četrta prenos točno 1, torej more bit direkna.....Seveda to tudi je saj se lepo vidi iz prve skice, da se sinhorn četrte prestave nasloni na pogonsko os iz motorja. Seveda pa pri tem povsem normalno leti poleg cela "piramidna" os, ki je gnana preko ravnega zobnika. In ker pa imajo ravni zobniki vedno večjo zračnost kot poševni pa le ta ruži (in pa še prosto se vrti) ..No kot zanimivost ruži četrta in v drugih prestavah tega ruženja ni oz. je komaj kaj slišno, kot drga zanimivost pa , da se ruženje pojavi samo v prostem teku motorja (večji tresljaji motorja) ko pa dodaš malo gasa pa zadeva vtihne (ker se že zobniki vrtijo toliko trdo da jih špana v eno smer) ( seveda če je piramidna os pod obremenitvijo in takrat pač zobniki vtihnejo ...špana jih na eno stran in pač ni moč slišat zračnosti med njimi). Seveda je dopustna možnost , da je menjalnik pri 360 tisoč km že malo načet in da ima tu pa tam kak ležaj malo več zračnosti kot bi imel novi ampak po tej razlagi ima zračnost vedno. In tako mislim, da z menjalnikom ni nič narobe(saj kot pravim se menjuje normalno brez zatikanja in povsem gladko) ampak je pač tako skonstruiran da malo ruži....konec koncev bi bil absurd pričakovat , da se boš z jeepom ( kjer dejansko sediš na menjalniku) peljal enako tiho kot s kakim renojem kjer imaš menjalnik dva metra pred sabo....
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov