Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC (BBS RS771 stran 32)

Napisal/-a croma_man Pe nov 11, 2011 10:19 pm

Doche je napisal/-a:Če se polira za neko ceno je pošteno, da se celoten rob spolira (na RMkah je celoten rob, tudi tam kjer pridejo vijaki, se pač odmontira obroč, pri RS771/2 pa pač zvezda). Iskanje izgovorov za raznorazna vpetja so tako tako, kot je _Roba_ napisal. Vse se, da če je volja. Na mojem koncu se spolira tako kot sem zgoraj dal sliko za cca 50 na komad. Ostalo je stvar dogovora. To kar ima pa blic je pa drugo, če se vse komplet polira. Tukaj se ne izpusti noben detajl, seveda pa je to strojno vse.

še vedno čakam razlog oz. odgovor na to zakaj se kljub moji razlagi še vedno usajaš ko roža na balkonu?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po nov 14, 2011 8:13 am

Za ta rob je res čist brez veze komplicirat :roll: in razstavljat felne, če to lahko naredi brez tega...

Blic ima poliranje cele felne od 400 eur/set naprej (spolirana je res čisto cela felna, tudi od znotraj in pod gumo)...Daradan od 600 eur/set naprej (pa je spoliran samo vidni/zunanji del)...

Kot je že bilo omenjeno, jaz sem se nekdaj ukvarjal s tem in sem poliral cele felne "ročno"...tega sem se lotil vedno pozimi ker je šlo za to ogromno časa in dobre volje + posebno orodje, različne paste itd. in mi niti na misel ne pride, da bi še kdaj počel kaj takega :mrgreen:

Slika

Slika

Slika
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po nov 14, 2011 11:03 am

Tudi meni se zdi brezvezno razdiranje platišč in poliranje še robu pod vijaki, ki ga "nikoli" več ne boš videl. Dovolj je že, da se bolje spuca potem, ko imaš že ravno narazen...ampak poliranje ? Komu na čast :roll:
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po nov 14, 2011 5:47 pm

Vrjetno ded spolira tak kot je predhodno povedano, če ti pač zelenjava iz lidla ne paše pač greš v špar.

@kovcek zakaj ne vidim slik v polni velikosti še kdo ?

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po nov 14, 2011 7:13 pm

Hm...saj jih jaz tudi ne morem pogledat v polni velikosti niti direkt na shrani.si :-( ...mogoče zato, ker so že prestare :-D

Drugače pa croma...tvoji izdelki so samo "kapo dol"
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 14, 2011 10:57 pm

Kovcek je napisal/-a:Drugače pa croma...tvoji izdelki so samo "kapo dol"

se trudim po najboljših močeh ! Skupaj z sodelujočimi seveda, da nebom "majster" izpadu :mrgreen:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 15, 2011 10:38 am

croma_man je napisal/-a:ponavadi set 4 kosov 30-40€, odvisno kaj je za dobit...enkrat so eni, drugič drugi, enkrat so original, enkrat kopije...od tega je odvisna tud cena.

Hvala za odgovor. Sem malo pogooglal in našel tole: http://www.purems.com/Products/BBSCENTE ... enter-Caps

Razmišljam da bi ženo prepričal da nabaviva črne z zlatim napisom. Na barvo avta bo totalno sedlo.
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To nov 15, 2011 10:43 am

Nixxon je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:ponavadi set 4 kosov 30-40€, odvisno kaj je za dobit...enkrat so eni, drugič drugi, enkrat so original, enkrat kopije...od tega je odvisna tud cena.

Hvala za odgovor. Sem malo pogooglal in našel tole: http://www.purems.com/Products/BBSCENTE ... enter-Caps

Razmišljam da bi ženo prepričal da nabaviva črne z zlatim napisom. Na barvo avta bo totalno sedlo.

si gledal kaj za shipping rates? majo res lep "asortima" pokrovčkov za res dobre cene.

Uporabniški avatar
PowerPig
Nov uporabnik

Napisal/-a PowerPig To nov 15, 2011 12:21 pm

Živ!
Ogledal sem si praktično vse strani in... nimam besed. Vrhunsko in lepo dokumentirano! Sam sem še pred kratkim gonil feltne kot so TE37, Slipstream,... Sedaj pa sem končno prišel do enih BBS RM in bi jih rad spravil v top stanje. Tukaj morda beseda o tem da ali ne polirati pod robom, itd. kar se tiče podrobnosti. Mene bi osebno zelo motilo, da bi imel "tepih posesan, spodaj pa ščurke in plesnive olupke". Ampak to je odvisno od vsakega posameznika posebej. In ja, tepih in feltna je eno in isto. Si ali pa nisi natančen. Skratka. Tole je moj set (tak je bil kupjen) in bi ga rad spravil v mint stanje. Uredit robove in vijake. Barvane in zaščitene so bile pred kratkim, tako da tukaj ne bi metal € skozi okno na pamet. Bi pa dal namesto črnih sredin rdeče z zlatim emblemom.

Slika
Slika
Slika
Sedaj pa v lov im malo raziskat koliko to kaj pride, ker kot sem gledal po topicu imajo 'mojstri' in mojsti cene vse od zlatarskih, do spremenljivih.

Pa še kakšen link za BBS robo, ki jih morda že vsi imate. Če pa ga kdo še ne pozna ali pride prav... WELCOME! Cene pa itak. Od zlatarskih do normalnih, shipping enako, vrednost fakture pa kot se dogovoriš, ker potem sledi DDV, carina,... Sam ima drugače z večino USA in J štacunami odlične izkušnje.
http://www.performancealloys.com/bbs-centre-caps.aspx
http://www.wheel-caps.com/servlet/the-B ... Categories
http://www.justmatz.co.uk/categories.php
http://store.blackforestindustries.com/wheels2.html
http://www.pwmotorsport.com/Catalogue.a ... 4#Catalog1
http://www.tunershop.com/Wheel_accessories/Rim_Screws/
Stupid Ricers, Useless Wings Are For Penguins!

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To nov 15, 2011 1:32 pm

s tem je tako, lahko bi pač "skrival" in upal da noben v doglednem času ne razstavi platišč, tako pa je kot je, principa obnove ne bom zaradi tega spreminjal, za vse ostalo so pa našteti drugi ki to počnejo.

Kar se pa tvojih bbsk tiče pa predlagam nove vijake (okrog 140€), ker je poliranje in kromiranje vijakov cca 90€ že v radomljah pri Galmi, pa še čakaš na vijake tudi 2 meseca lahko, kljub intenzivnem klicarjenju. Za robove pa blic na hrvaškem, pa boš mel odzuni, odznoter, odlevo in oddesno spolirane.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 15, 2011 2:22 pm

croma_man je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

si gledal kaj za shipping rates? majo res lep "asortima" pokrovčkov za res dobre cene.

Hej!

Ne nisem, ker me je zaenkrat zanimalo samo katere opcije obstajajo. Ko bo tako daleč bom že poiskal eno bolj ugodno varjanto. 8)
Slika

Uporabniški avatar
PowerPig
Nov uporabnik

Napisal/-a PowerPig To nov 15, 2011 7:17 pm

croma_man je napisal/-a:Kar se pa tvojih bbsk tiče pa predlagam nove vijake (okrog 140€), ker je poliranje in kromiranje vijakov cca 90€ že v radomljah pri Galmi, pa še čakaš na vijake tudi 2 meseca lahko, kljub intenzivnem klicarjenju. Za robove pa blic na hrvaškem, pa boš mel odzuni, odznoter, odlevo in oddesno spolirane.

Živ!

Hvala za te infomacije. Sicer pa bom res najraje nove iz SS materiala in je rešeno. Blic sem tudi pogledal, samo če v SLO ne zna nihče spolirat 4 obročev... Potem je boljše, da vse lepo zmečem v klet, pozabim na njih in grem na druge feltne. 4 obroče na HR vozit je totalno neekonomično. Drugače kot človek ne dvomim v izbranega izvajalca oziroma izbrano ceno, sem pa potem zelo neugoden, če ni rezultat dogovoru primeren.

Se ti morda tega lotiš, kakšna čakalna vrsta,...? :)

TNX!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 15, 2011 9:51 pm

PowerPig je napisal/-a: Blic sem tudi pogledal, samo če v SLO ne zna nihče spolirat 4 obročev... Potem je boljše, da vse lepo zmečem v klet, pozabim na njih in grem na druge feltne. 4 obroče na HR vozit je totalno neekonomično.
Se ti morda tega lotiš, kakšna čakalna vrsta,...? :)

TNX!

Pri vas nimate pošte ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To nov 15, 2011 10:16 pm

očitno eni pošti ne zaupamo kaj preveč
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man To nov 15, 2011 10:37 pm

Mgajvr je napisal/-a:očitno eni pošti ne zaupamo kaj preveč

verjemi da ji zaupaš, ko pošlješ feltne za 1800 eur v nemčijo.

Uporabniški avatar
PowerPig
Nov uporabnik

Napisal/-a PowerPig Sr nov 16, 2011 6:51 am

Courage™ je napisal/-a:Pri vas nimate pošte ?

Glej ga zlomka... Imamo jo! Bomo kar veselico organiziral. Take zadeve pošti ne dam iz preprostega razloga, ker ko bo imel hudič mlade, se bom za kakšno 'situacijo' potem bockal N časa, da mi povrnejo strošek za morebitno škodo - sem se že. S pošto načeloma nimam težav, samo za zadeve, ki se ne valjajo na vsakem vogalu raje poskrbim sam, ker ne bom 'zalagal' 200€ za nov obroč.
Za Volk 15" feltne sem iz J odlomil 2.2k in škatle niso imele niti pike, ker je bilo dogovorjeno do mojih vrat. Kolega je naročil CF haubo, pol sveta brez poškodbe, iz Brnika do LJ pa so mu jo naši na vogalu 'pomečkali'. Toliko o pošti.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 12:39 pm

po ustaljeni praksi naprej, tokrat 2 seta originalnih BBSk iz Z4 modela (aufpreis 2500€), BMW-jevsko ime Style 108

platišča so po parih letih uničena, dejansko ne obstaja en komplet da bi bil v original stanju (in seveda vožen), robovi oksidirajo, notranjost se lušči...

dobile so tretma peskanja, notranjost je barvana v antracit sivo, zunanji del pa grafit metalne barve, vijaki polirani na novo, novi logotipi, pa glej ga zlomka, sedišče sredine platišča spet ni spolirano :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

slike od vmesnih faz so doma v arhivi, poiščem in dodam ob priliki...

kot zanimivost, imel sem 9 platišč, eno je dalo dušo za orodje za poliranje robov (pa se rabljen 1 kom proda za vsaj 200€ kos) - slika predelave sledi. Pa še ostalo mi je dosti vijakov ker se vsem ne da več povrnit sijaj. Vse kvazi dvodelne BBSke imajo enake vijake (torej te ki lahko menjaš samo zvezdo).

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC (BBS BMW Z4 stran 33)

Napisal/-a ales. Po nov 28, 2011 4:24 pm

hude felge js sm mel isti problem ko sem prebral tvojo temo so nekateri htel da poliraš tam kjer se more tesnilo dobro prijat da potem platišče ne spuščajo
mene so učili da na gladko nič ne prime morm pa enkrat it do servisak ker sem dal dol tepete pa spodaj ni nič pobarvano
misliš da me bodo čudno gledali
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO Po nov 28, 2011 4:42 pm

razlika je neverjetna! felne imajo potem čisto drugačen izgled ! pohvalno 8)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po nov 28, 2011 6:37 pm

ales. je napisal/-a:hude felge js sm mel isti problem ko sem prebral tvojo temo so nekateri htel da poliraš tam kjer se more tesnilo dobro prijat da potem platišče ne spuščajo
mene so učili da na gladko nič ne prime morm pa enkrat it do servisak ker sem dal dol tepete pa spodaj ni nič pobarvano
misliš da me bodo čudno gledali

Glede na to, da si nek ličar in predvidevam, da ti barvaš vse te felne (ali se pa tud motim) bi ti lahko bilo jasno (če bereš vse kar spada v en sestavek), da je bilo govora o platiščih takšnega tipa kot so te tazadnje. In tukaj ne potrebuješ nobenega tesnila :roll: Kot lahko vidiš (in si že velikokrat videl) tukaj ni robu, ki se lahko sname. Pa tud če bi spoliral vse, kar je zadaj, kjer more tesnilo primit, se zmatira potem samo tista fuga kjer pride tesnilo in se po pravilnem postopku zadeva naredi tako kot je treba. ;) In tesni + drži.

Sem pa tud jaz videl karoserijo vozila, ki se robotsko pobarva potem pa ljudje na to lepijo šipo in zaenkrat še ne odpadajo. =P

Sicer je pa to endless debata tako, da se nebi rad več vsajal v to temo kot roža.

Bom raje pohvalil barvo teh zadnjih platišč. :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost