Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC (BBS BMW Z4 stran 33)

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 28, 2011 6:58 pm

ales. je napisal/-a:hude felge js sm mel isti problem ko sem prebral tvojo temo so nekateri htel da poliraš tam kjer se more tesnilo dobro prijat da potem platišče ne spuščajo
mene so učili da na gladko nič ne prime morm pa enkrat it do servisak ker sem dal dol tepete pa spodaj ni nič pobarvano
misliš da me bodo čudno gledali

če bi uporabil kakšno ločilo ali veliko začetnico bi bilo to dosti bolj razumljivo daješ vtis kot da nisi naredil niti treh razredov osnovne šole ta post je res totalna katastrofa lahko bi uporabil vsaj en promil znanja slovenščine to ni ravno najtežja stvar na svetu da bi tako skoparil z znaki
se ti to zdi res primeren način izražanja
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po nov 28, 2011 7:20 pm

nism na forumu zarad tega da pišem vejce če ne zastopiš kej vpraši če prebereš po vrsti boš razumeu
j..e se men kak zgleda pa slovnico sm mel ena do dve in nisem prebral niti ene knjige pa je tut ne mislim

js sem tebe čist vse razumel pa nisi uporabil niti enega ločila !!!

Doche ne nisem jaz ta ličar ki barva vsa ta platišča.
Kakorkoli pogledaš ali dvo ali trodelna platišča je brezveze
polirat tam kjer se ne vidi, če to delaš za denar!!!
Ker ni računice polirat na sijaj tam kjer se nikol ne vidi tko barvajo vsi ličarji vsi roboti na vseh linijah
razen če kot v tem primeru kupec to zahteva seveda ob doplačilu!!! :)

Je pa res da na prste ene roke povprečnega mizarja lahko prešteješ v sloveniji ljudi ki jih motijo glupi detajli kot so
obdelava stvari ki so 99,9% časa očem nevidni :? :? :? ;)
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

.Dk.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Dk. Po nov 28, 2011 8:50 pm

si pa trofo čist enako barvo ki sem jasm imel nekdaj platišča .. sam da sem jo jas sam doma zmešal iz večih različnih :D

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 9:04 pm

aleš, ti ga tud serješ :)

evo, tole pa zna kolega ličar aleš pri -2 stopinjah pred delavnico naredit z pištolo za 5€...da ne bojo samo dražje zasedbe vedno objavljene, tokrat še low budgetarijanske.

baje da ne zna dobr pisat, sam baje zna pa tud dobr pobarvat pa čeprav nima nič v roki. Tud moje črne feltne na passatu je štrihal...

mat finish (speskane)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

še ene
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
še ene
Slika
Slika
Slika
tud notranjo stran zna pobarvat
Slika

teh je blo sigurn ene 8 kompletov enakih, krom je bil čist razbarvan, robovi pogriženi
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

vse feltne se v večini vozijo pozimi, vse so tud low budget (rang 300-400€) edine ostale v sloveniji so na mojem passatu za wintersetup, ostale so v nemčiji, pa je dobil same pozitivne ocene od švabov, čeprav ma slovnico 1/2, barva pa drži :)

tako da ja, čeprav kolega aleš ne zna dobro pisat, zna pa dobro barvat v nemogočih pogojih - vse črne feltne so njegovo delo. Plačano ne dobi nič, dobi pa včasih kake feltne al pa pico pri limbotu :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

čare
Mojster foruma

Re: Poliranje platišč by Looniticz INC (Ales. ličarist stran

Napisal/-a čare Po nov 28, 2011 10:03 pm

Pa je ta Aleš kupil 200 litrški sod črne barve.To je tko kot moj bivši sosed švercer Mirko ki je mel vse avtomobile rdeče en cajt,štrihu je pa kr mal na pesku neodvisno od vremena.Je dec pihnu rumenga MB W115 u črno da je na konc izpadel temno rjav :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 28, 2011 10:06 pm

a si vrata sam penzlu, al tud to ne? :mrgreen:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 28, 2011 10:15 pm

čare je napisal/-a:Pa je ta Aleš kupil 200 litrški sod črne barve.To je tko kot moj bivši sosed švercer Mirko ki je mel vse avtomobile rdeče en cajt,štrihu je pa kr mal na pesku neodvisno od vremena.Je dec pihnu rumenga MB W115 u črno da je na konc izpadel temno rjav :D

čare, če številke špilajo tud sosed Mirko vse rdeče barva.
the brand with the three stripes :)

Hondi
Nov uporabnik

Napisal/-a Hondi Po nov 28, 2011 10:26 pm

končno !!! barvanje zadnje strani;
jaz sem z obnovo BBS LE MANS kar se poliranja zadovoljen, sem jih res pazil letos

da pa je zvezda sredinska ob krakih tako groba in slabo pobarvana in da je zadaj gola speskana, tega si pa ti ne bi smel privoščit
zaradi hrapavosti je spucat bočne ploskve na zvezdi res bolnica - mi je kar malo žal, da nisem sredine dal barvat svojemu ličarju
enako je na Žigovih, ki jih je nataknil na polota (bele, ena mejhna cola...:D)

kot sem rekel, na poliranje, sestavo, kromirane vijake sem pa brez besed
SlikaV tretje gre rado, v četrto pa JanezSlika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po nov 28, 2011 10:27 pm

vrata so masiva natur holz, ne en cenen furnir al pvc,
oba kromc in ales pa sta res kapo dol maherja....
spremljam delo ze od zacetka,in zraven sem bil tudi pri izdelavi polir masine verzija 1.1 da se mal pohvalim.
da pa prides na vrsto kr neki casa cakas, vem iz lastnih izkusenj (neki sem si tud res sam kriv da cakam) ker nism tecn in felge so itak za avto za poletne dni.
so pa felge saj na toplem in pod alarmom.
ko prides pa na vrsto pa je treba hitro dostavit felge in vcasih ni casa niti do vulkanizerja it
Slika
mal sale ne skodi.lp.m
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

.Dk.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Dk. Po nov 28, 2011 10:38 pm

saj za male stvari nerabiš met pištolo za 300 -500 e za take prčkarije je za 50e pištola prek dosta če pa ti hočeš avte špricat pa naredit prehod te pa nebo šlo :arrow:

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Po nov 28, 2011 11:25 pm

Hondi je napisal/-a:končno !!! barvanje zadnje strani;
jaz sem z obnovo BBS LE MANS kar se poliranja zadovoljen, sem jih res pazil letos

da pa je zvezda sredinska ob krakih tako groba in slabo pobarvana in da je zadaj gola speskana, tega si pa ti ne bi smel privoščit
zaradi hrapavosti je spucat bočne ploskve na zvezdi res bolnica - mi je kar malo žal, da nisem sredine dal barvat svojemu ličarju
enako je na Žigovih, ki jih je nataknil na polota (bele, ena mejhna cola...:D)

kot sem rekel, na poliranje, sestavo, kromirane vijake sem pa brez besed

Kdo pa ne pobarva cele felge?
Vedno se celo felgo MORA barvat. :)

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. To nov 29, 2011 2:57 pm

gremo :arrow: :D
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če dec 01, 2011 12:53 am

ales. je napisal/-a:Je pa res da na prste ene roke povprečnega mizarja lahko prešteješ v sloveniji ljudi ki jih motijo glupi detajli kot so

Će se giblješ v krogih tomasonk in spuscenih golf 3 mogoce res ja ... drugace pa bi bil presneto presenecen ko bi spoznal kak hudo se motis.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če dec 01, 2011 7:22 pm

in zakaj je bil post oz. nekaj postov brisanih? predvidevam da ker ni blo pravega odziva :mrgreen:
Zadnjič spremenil pinny, dne Če dec 01, 2011 8:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. Če dec 01, 2011 7:58 pm

CockroaC je napisal/-a:
ales. je napisal/-a:Je pa res da na prste ene roke povprečnega mizarja lahko prešteješ v sloveniji ljudi ki jih motijo glupi detajli kot so

Će se giblješ v krogih tomasonk in spuscenih golf 3 mogoce res ja ... drugace pa bi bil presneto presenecen ko bi spoznal kak hudo se motis.

Verjami da se gibljem v krogih ki so veliko več kot tomasonke ki jim prav nič ne fali !!! in tudi golf I,II,yugo,itd. Pa niso tu predstavljeni prav zarad takšnih kot so ti picajzli kIna koncu govorijo zakaj je avto rdeč, zakaj v ta avto tolko denarja za ta denar bi imel že nov avto ...

ampak me nobeden ne bo prepričal da je felga kvalitetnejša če je tam spolirana kjer se nevidi nič toliko o tem
bi pa rad da mi razložiš v čem se motim pa prosim na pm l.p aleš

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če dec 01, 2011 8:22 pm

Motis se ce mislis da v sloveniji ni ljudi ki barvajo avte tam kjer se ne vidi, ki polirajo in kromirajo kose za katere 3/4 "avtomobilskih navdušencev" sploh ne ve da obstajajo.Ogromno je projektov ki so narjeni v nulo tudi tam kjer se ne vidi.In ce mislis da je takih avtov pri nas le za prste povprecnega mizarja .. se pac motis.

Pa prosim brez obsojanja nekaj na pamet, ker se ti ne sanja o taknsnih kot sem jaz :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če dec 01, 2011 8:24 pm

pinny je napisal/-a:in zakaj je bil post oz. nekaj postov brisanih? predvidevam da ker ni blo pravega odziva :mrgreen:

Mogoc je bil pa prevelik odziv :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 01, 2011 8:37 pm

CockroaC je napisal/-a:Motis se ce mislis da v sloveniji ni ljudi ki barvajo avte tam kjer se ne vidi, ki polirajo in kromirajo kose za katere 3/4 "avtomobilskih navdušencev" sploh ne ve da obstajajo.Ogromno je projektov ki so narjeni v nulo tudi tam kjer se ne vidi.In ce mislis da je takih avtov pri nas le za prste povprecnega mizarja .. se pac motis.

Pa prosim brez obsojanja nekaj na pamet, ker se ti ne sanja o taknsnih kot sem jaz :mrgreen:

Kje pa je avto barvan kjer se ne vidi ? povsod se vidi slej ko prej. Pri felnah je pač drugače.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če dec 01, 2011 8:55 pm

Mislim, da nima smisla zdaj razglabljat koga kaj moti in koga ne. Dejstvo je, da nekateri smo pač mahnjeni na detajle. Vem, špara se na vseh vogalih, kjer se le da, vse samo zaradi končne cene. Jaz osebno pač nisem tak. Ali narediš celo kot je treba in sem za to pripravljen plačat, nekaj na pol pa pač niti ne naročim. =biga, ljudje smo si različni. Pa se na vseh autoshowih vidi, kje je bilo narejeno "v detajle", kje pa pač ne. Je pa res, če se ti izide v vseh točkah, potem vozi dalje. Kdor hoče več kot to, bo našel drugega izvajalca. Slepo trditi, da nikogar ne briga kaj je tam zadaj, je pa neumnost. IMHO

Ne zdaj tega razumet, da kritiziram vajino (Croma&Ales) delo, cenim delo vsakega in pohvalim, ko je le-to dobro narejeno. Ampak glede na "renome", ki sta si ga oz. si ga ustvarjata, si po mojem mnjenju "napol" pobarvanega platišča itd. ne bi smela privoščiti.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Napisal/-a ales. Pe dec 02, 2011 3:18 pm

sixtoo je napisal/-a:Mislim, da nima smisla zdaj razglabljat koga kaj moti in koga ne. Dejstvo je, da nekateri smo pač mahnjeni na detajle. Vem, špara se na vseh vogalih, kjer se le da, vse samo zaradi končne cene. Jaz osebno pač nisem tak. Ali narediš celo kot je treba in sem za to pripravljen plačat, nekaj na pol pa pač niti ne naročim. =biga, ljudje smo si različni. Pa se na vseh autoshowih vidi, kje je bilo narejeno "v detajle", kje pa pač ne. Je pa res, če se ti izide v vseh točkah, potem vozi dalje. Kdor hoče več kot to, bo našel drugega izvajalca. Slepo trditi, da nikogar ne briga kaj je tam zadaj, je pa neumnost. IMHO

Ne zdaj tega razumet, da kritiziram vajino (Croma&Ales) delo, cenim delo vsakega in pohvalim, ko je le-to dobro narejeno. Ampak glede na "renome", ki sta si ga oz. si ga ustvarjata, si po mojem mnjenju "napol" pobarvanega platišča itd. ne bi smela privoščiti.

jaz si tle ne ustvarjam ničesar sem napisal samo to da če jih je neki v sloveniji pahnjenih na detajle mi prav dol visi za njih in
takim bi zaračunal trojno oz jim sploh nič nebi delal ker z takimi ki komplicirajo se mi ne da ukvarjat je čist dost takšnih
ki ne komplicirajo pa ne mislim tu na platišča od cromamana ampak na vse stvari daleč na okoli
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov