ales. je napisal/-a:sixtoo je napisal/-a:Mislim, da nima smisla zdaj razglabljat koga kaj moti in koga ne. Dejstvo je, da nekateri smo pač mahnjeni na detajle. Vem, špara se na vseh vogalih, kjer se le da, vse samo zaradi končne cene. Jaz osebno pač nisem tak. Ali narediš celo kot je treba in sem za to pripravljen plačat, nekaj na pol pa pač niti ne naročim. =biga, ljudje smo si različni. Pa se na vseh autoshowih vidi, kje je bilo narejeno "v detajle", kje pa pač ne. Je pa res, če se ti izide v vseh točkah, potem vozi dalje. Kdor hoče več kot to, bo našel drugega izvajalca. Slepo trditi, da nikogar ne briga kaj je tam zadaj, je pa neumnost. IMHO
Ne zdaj tega razumet, da kritiziram vajino (Croma&Ales) delo, cenim delo vsakega in pohvalim, ko je le-to dobro narejeno. Ampak glede na "renome", ki sta si ga oz. si ga ustvarjata, si po mojem mnjenju "napol" pobarvanega platišča itd. ne bi smela privoščiti.
jaz si tle ne ustvarjam ničesar sem napisal samo to da če jih je neki v sloveniji pahnjenih na detajle mi prav dol visi za njih in
takim bi zaračunal trojno oz jim sploh nič nebi delal ker z takimi ki komplicirajo se mi ne da ukvarjat je čist dost takšnih
ki ne komplicirajo pa ne mislim tu na platišča od cromamana ampak na vse stvari daleč na okoli
aljaz123 je napisal/-a:Ne vem zakaj imate take probleme kako to delata. če je barva tam ali je ni. Če pa stranka zahteva da je barvano in potem ni je pa drugo. Važno je da je narejeno tako kot je treba in da je srečna stranka ter delavec. Drgač pa kr tko naprej, čim več slik. Daj kako sliko, ko ni vse poštrihano, da malo sprovociraš.
croma_man je napisal/-a:no čustva so se pomirila tako da se lahko nazaj oglasim. "Moji" izdelki se vozijo v večini samo v sezoni (razen na prejšnji strani omenjenih črnuharjev), tudi zaradi poliranega roba, ki ne mara soli. Z veseljem bom pa spomladi moje zimske demontiral in poslikal stanje po celi zimi - brez prikrivanj. Vsaj zase vem da se maksimalno potrudim pri vsakem projektu, ki ga delam, pa ali je to 10 let avtoakustike in poliestra ali pa zadnje 2 leti delo z platišči, postopke poskušam izpopolnit, gledam za novimi materiali, stroji...samo price/performance pa žal večjega maneverskega prostora V SLOVENIJI ne dopušča, obnove v nemčiji so v rangu 600-800€, mam še nekje cenik kako lepo služijo nemci, pri nas pa za tak denar dobiš 2 kompleta replik, ne pa da bo kdo odprl tošl pa spustu kak € več.
Pa začnimo, ličarska dela se opravljajo v peči, z vodnimi barvami, 2x lakiranjem...AMPAK...(sledi) -> mrežasta platišča kot so BBSke ipd. je nemogoče pobarvat za "to ceno kot se barva" in pa da barva ne bo "kosmata" v notranjosti krakov.Na sliki...
Probal sem pri 4-5ih ličarjih, vedno isti rezultat oz. pri temu ki mi trenutno barva je še najboljši. Tudi pištolo ma posebno za feltne da lahko pride tudi pri deep dish zraven. Problem je v barvanju, ker pištola ne more nest tako globoko brez da bi po vrhu polivala (zalivala), večina feltn se barva na moker šprickit ker it šmirglat vsak pof**** krak posamezno je samomor - seveda se da, ampak cenovno pa barvanje raste. Tud v 1x barvanju je to nemogoče naredit, dejansko bi bilo potrebno ko so feltne pobarvane postopek ponovit (še posebaj če so ble prej peskane), še enkrat brusit krake iz notranje strani pa spet barvat...upam da se tukaj komu že pojavi vprašanje, zakaj, za koliko,...
vsega tega se rešimo z prašnim lakiranjem, ki pa je spet dražje od klasičnega (vsaj tega ki se pri meni dobi), in pa meni "prašen" efekt ni ušeč ker se ne da dobro igrat z niansami barve, perlami,...skratka ja, moja odločitev je da se klasično barva.
Drug način kako se tega rešit je, da bi dal dobesedno feltne prašno barvat in čez prašno it z navadno barvo, spet, komplet feltna BI bila pobarvana do zadnjega roba, vemo kaj se z prašnim lakiranjem dogaja na prehodu med robom in poliranim (se kruši) - tudi to sem probal.Vsega skupaj so 4je prašno barvali,in dejansko kombinacija poliran rob + prašno lakiranje ne gre skupaj (tudi pravilni 200+ stopinjski trakovi za pokrit rob so bili ...) Zdej se bo Fisher oglasil pa rekel da mu jih nej iz Celja v Tolmin vozim
Da skrajšam že predolgo zgodbo, če se najde kak ličar da bo štrihal za 100€ z svojim materialom 4 feltne, jih pripravil, če niso speskane je treba kje kaj pokitat, zbrusit, polepit, dal šprickit, barval v peči, lakiral, in da med gostimi kraki ne bodo "kosmate" naj pride do mene, dobi eno mrežasto feltno in se naj dokaže, dela mu ne bo zmanjkalo, do takrat pa nasvidenje ! Kot zanimivost naj povem da so vsi v Nemčiji zadovoljni, pa je šlo gor konkretno število platišč za dosti večji denar kot pa pri nas.
ales. je napisal/-a:Kavs če bi ti prinesel takšne felge v takšnem stanju neznanec kolko bi mu računal ? če ni skrivnost?
ales. je napisal/-a:super samo to sm htel slišat
če pa pogledaš tle pa vidiš kaj dobiš za ta denar
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5194262
čisto nova platišča
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov