Tudi mene je tema navdušila in se spravljam preobleke mojega volana.
Imam šivalni stroj in tudi šivat znam. A z usnjem se še nisem dobro spoznal.
Za štart sem preoblekel samo zgornji rob volana.
Slika:

Kroj sem naredil "nauč" in predhodno naredil luknje za ročno šivanje. Šival sem direktno na montiranemu volanu

in uporabil sem navadni bombažni sukanec in eno iglo.
Problem "cvirna" je ta, da usnja ne moreš zategovati med šivanjem saj ga lahko utrgaš. Tako, da imam nekje tudi po 5mm lufta med usnjem. Ampak brez gubic

Razen tistih dveh zgoraj- šparam rezanje pene na volanu za takrat ko bo šlo dokonca

Preoblekel sem tudi prestavno ročko a jo bom moral šeenkrat, ker sem kroj odrezal premajhen...kasneje sem izvedel čemu služi utor okoli znaka za prestave
p.s. Videl sem, da lepiš z Neostikovim lepilom na Kavčukovi osnovi... Probaj 3M kontakt lepilo v spreju

Je sicer piksna 12€ ampak čisto druga pesem
V ponedeljek grem v LJ in če mi lahko priporočaš kakšno trgovino, da naberem usnjarske dobrote bi bil vesel
Drugi problem je ta, da je avto daily in ne morem si privoščit da snamem edini volan in se igram na njem par dni. Če kdo menja staro za staro bi bilo odlično!
Vprašanje: Predhodno potegneš šiv ob kroju samo za to, da obenem narediš še luknjo da lahko na roke sešiješ skupaj kroj okoli volana?
Imaš verjetno na stroju "predimenzionirano" šivanko, da je dovolj prostora za sukanec ki gre po kroju in dodatno šivanko ki pride skozi luknjo med ročnim šivanjem.
Sedaj ko se peljem z novo ročko in novim "volanom" je AJD občutek!

DIY maniac.