Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 18, 2008 7:17 pm

No pustmo zaj fičeke in podobno.....

Hribko je v enem postu že ugotovil da so speljani in napajalni in remote kabli do kuferama....v drugi temi pa sem napisal da sem ugodno dobil in dvd radio in lcd....

Torej danes se je začelo.....

Jeep ma srednjo konzolo narjeno tako da je prvo radio.... potem je stikalna plošča za zračenje..... potem pa zračnik,ki ga u bistvu ne rabiš ker je poleg še eden :D
No in se začne..... prvosm odstranla blendo okoli konzole in vzela dol zračnik ( ki pa je prinetan z plastičnimi neti)

Slika
Gre lepo ven....
Slika

Ko sma vzela to dol naju je zadaj čakalo presenečenje (seveda kak pa če je jeep) ....
Slika

Vzel dremla..... in hop na delo :)
Slika

Dobila nekaj prostora.....
Slika

Zmodificirala staro blendo........

Slika

Vsi kabli ki sma jih morala lepo skrit in ne preveč natlačit da ne pride do kakega stika... jih je pa kr nekaj....
Slika

Nardila nosilce za lcd....

Slika

In potem vse skupaj lepo zmontirala in nardila gor blende ter seveda zadevo sprobala....

mp3..
Slika
dvix...
Slika
dvd...
Slika

In pa slikce kako zadeva zgleda v avto.....
Slika

Srednja konzola prej....
Slika
In pa sedaj....
Slika

Ni to neki profy izdelek,nič se ni kitalo nič se ni barvalo..... zmontirano je bilo v petih urah ampak ker so blende lepo skrile vse kar se je vidlo sma zelo zadovolna.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Ne maj 18, 2008 7:49 pm

ja vredi si naredo majstor :D

kaj vredi vidiš na ekran?
JAz bi mogoče dall drugačni vrstni red, prvo LCD, pol radio spodaj pa šaltre za ventilacijo :D :P

LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 18, 2008 8:03 pm

BaSe je napisal/-a:ja vredi si naredo majstor :D

kaj vredi vidiš na ekran?
JAz bi mogoče dall drugačni vrstni red, prvo lcd, pol radio spodaj pa šaltre za ventilacijo :D :P

LP

Vidi se super. Lcd pa je spodaj iz dveh razlogov:
Prvo da med nočno vožnjo ni moteč ( sem se naučil pri petki ko je lcd zgoraj....ponoči skoraj ne moreš vozit če imaš prižgan lcd ...recimo da gledaš mape za mp3)

In pa drugi razlog....skriva se seveda v jeepu....Jeep ima nosilc za šaltre zelo globok in spodaj avtomatkso zmanka prostora. Poleg tega pa so komande ki krmilijo lopute ( ko usmerjaš zrak) vezane na vakum motorja ( dejansk je tist "šalter" ventil s katerim krmiliš vakum kater pol premika lopute v notranjosti, s pomočjo servo vakum motorčkov). In tiste cevke so tako prekleto kratke da sma že sedaj jebela ježa, ko sma morala postaviti tiste šaltre malo višje ( zarad lcd-ja). Da bi jih pa še rezat in štuklavat mi pa nekak na kraj pameti ni prišlo, ker je v njih glavni motorni vakum, če odpove..... adijo zavore,adijo EGR......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne maj 18, 2008 8:23 pm

še en projekt ki si ga dobro naredil :clapclap
lep končni izdelek.
in kaj zdaj sledi?
zagotovo še imaš kak projekt v načrtu :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 18, 2008 9:01 pm

hribko je napisal/-a:še en projekt ki si ga dobro naredil :clapclap
lep končni izdelek.
in kaj zdaj sledi?

Veš kak je.... nič ne govorim naprej....ko sem kupo petko sem reku, da je ne bom predeloval nič....pa jo poglej sedaj....
Ko sem kupil jeepa sem reku ok vitla bi mu pasala ne pa neko radio in zvočniki itd....pa poglej sedaj....

Vsekakor pa bo še kaj sledilo..... ampak pustmo se presenetit. :P
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne maj 18, 2008 9:03 pm

lisko je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:še en projekt ki si ga dobro naredil :clapclap
lep končni izdelek.
in kaj zdaj sledi?

Veš kak je.... nič ne govorim naprej....ko sem kupo petko sem reku, da je ne bom predeloval nič....pa jo poglej sedaj....
Ko sem kupil jeepa sem reku ok vitla bi mu pasala ne pa neko radio in zvočniki itd....pa poglej sedaj....

Vsekakor pa bo še kaj sledilo..... ampak pustmo se presenetit. :P

Kdaj pade vitla? ČE boš kej okol lj hodu imam zdej komplet razstavljeno ferozo, pa lahko prideš pogledat, kaj vse se dela na njej.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne maj 18, 2008 9:13 pm

Škoda da nisi malo prej povedal....včeraj sma bla namreč z lisico u lj, ker sma hodla po radio.

Drgač pa vitla.... hmm....verjetn bom resno začel razmišljat o njej, ko sem bom enkrat res rako vtaknil da me niti zetor ne bo spravil več ven :D
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe maj 23, 2008 11:17 am

dobro zgleda to :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi Pe maj 23, 2008 1:05 pm

s kolegom smo pozimi po snegu testirali jeepa 4.0 benzin avtomatika in moram rečt da je res TANK:)...so bli še drugi kolegi z njivami, pa s pajeroti in patroli pa sam jeep je pršu povsod in se ni ukopau:) he he

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe maj 23, 2008 1:33 pm

lisko en nasvet,vrzi tti grd volav ven in daj enega novejšega not :P
pač kvari ti izgled armaturke
da nebom OFF,saj vem da ima airbag not pa da ni tko pocen,sem dal samo nasvet

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe maj 23, 2008 7:10 pm

Mogoče res....ampak sej veš....kar ni nujno potrebno in kar ni dodatno jaz nekak pustim....
Tud za petko so mi rekli da bi menjal volan..... pa odstranil nalepke po boku.....ampak je pa le priduh originala in to se men dopade....spremeniš v bistvu očem skrite stvari ( ki pa skupno dajo izgled) , ta glavne vidne stvari pa pustiš original ;)

Neb pa se branu volana s kontrolami radia :)
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe maj 23, 2008 10:25 pm

saj mogoče se bo pa pojavlo kaj ugodnega kje.
če bom jaz kaj zasledil kje ti bom javil

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Ne jun 01, 2008 4:42 pm

lisko je napisal/-a:
DJ Falco je napisal/-a:sem v nedeljo videl jeepa... lep ;)

aja, ti si se s fičekom pelal po elektrarni dol, po tistem bregu :D tak mi je Grega pravo... :D :lol: :lol:

Hehe malo starejši od tebe na elektrarni se spomnijo tizga dogodka ja :D Za ostale pa.....45 stopinj naklona, pelal s fičekom dol pa probal gor.....30 metrov dolg nasip :)

Ta pravi ste bli ja :D kak pa gre z jeepom tam pa (še) nisi sprobal? :P
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 17, 2008 10:03 pm

Falco mladost je norost....tak da pustmo zaj tist breg in podobno :D

No danes mi je spet blo mal dolgčas....in že kr nekaj časa gledam EGR ventil, ki pa je seveda bil odklopljen....in ker nekak po načelu, da vse kar je na avtu more delovat ( oz. je tam z nekim razlogom). sem se spustil to raziskovat....

No še prej sem pri delujočem motorju ugotovil da piha nekje med EGR ventilom na izpušni strani in cevjo, ki gre v izpušni kolektor ( nič kaj dober znak....saj pritisk turbine uhaja) .
No in pogled na umazan nedelujoč ventil...

Slika

No v 12tih letih se je tudi v notranjosti nabralo kr nekaj svinjarije... in pa spodaj kapa ventila....s tono "dreka"
Slika

Začelo se je šravfanje....
Slika

Spipana dihtunga med EGR in izpušno stranjo....
Slika

Zaštopana cev na izpušnem kolektorju....

Slika

Zaštopan EGR na izpušni strani...
Slika

Po pranju se je EGR takole zasvetil v vsej svoji lepoti....
Slika

Seveda kot pri vseh podvigih....težave....ura pol sedem zvečer...kje zabiga dobit ustrezno dihtungo ( samo te dihtunge lih nem šel na servis naročat vprašanje če se dobi samo to....), po parih minutah tuhtanja sem prišel na idejo da sigurno mora pasat neka druga dihtunga in tako se je začelo iskanje..... in naletel sem na dihtungo od R5 bencinarja ( dihtunga med frgazerjem in sesalnim kolektorjem...)

Slika

Seveda ker brez modifikacij ne gre.....vzel dremla (ki je zakon) pobrusil luknje.....in vojla... kot ulito....
Slika

Vsa tesnila sem potem namazal s temparturnim tesnitom in lepo zložil nazaj....

In takole zadeva deluje...... Prvo je zaprt ( zapre se po nekem času delovanje v prostem teku ...nekje 30 sekund..) potem dodam malo plina se odpre....stisnem malo več se zapre...in ga spustim na prosti tek, kjer se spet odpre...Potem počasi dodajam plin se prvo zapre in odpre nazaj in ko motor doseže določene vrtljaje se zapre in ostane zaprt vse dokler motor sped ne pade na štangas.....Zaj pa naj en pove če je tole delovanje pravilno ali bom moral pošravfat še kaj?

Pa še video...
http://www.youtube.com/watch?v=3zuqWl2Sfvg
Zadnjič spremenil lisko, dne To jun 17, 2008 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko To jun 17, 2008 10:08 pm

tebi ne bo nikoli dolgčas :P
se strinjam dremelj je res zakon,vsestransko uporaben,...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 17, 2008 10:15 pm

Lisko doma imaš sigurno kaj toplega poda?

Drugače pa kupi meter krat meter 1mm debelega. Postaviš staro dihtungo gor in jo obrišeš in potem odrežeš novo. Zadeva je fino mehka dokler je enkrat ne segreješ, potem pa postane trda kot kamen in fino zadihta.

Jst tko delam za vodne pumpe dihtunge pa za ostale cevi tudi in za pod frgazerje. Zadeva dihta odlično pa poceni je.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 17, 2008 10:19 pm

Kar lepo se je zasvetil EGR, ja. :tomidelej:
A zdaj normalno deluje?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 17, 2008 10:20 pm

Nebivedu tudi to sem že prakticiral....ostala tesnila kjer ni neke vročine pa se da naredit tudi prav super iz platnic zvezkov :) Dans se pač nisem spomnu.....sej veš vedno ne moreš vse vedet pa tud probat je treba kaj novga :D

No naj še en pove še je delovanje sedaj pravilno ali se bom moral še igrat?:)
Slika

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Sr jun 18, 2008 8:23 am

Madona ej,to pa je blo nekaj svinjarije....ja lepo si zrihtal,lepo se sveti,nimaš kaj. ;) Dremel je zakon,praviš. :P

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr jun 18, 2008 9:47 am

:clapclap :tomidelej:
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost