Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Sr apr 08, 2009 10:10 am

lenivec je napisal/-a:pozimi ko so ceste sveže nasoljene in glih rahlo rosi ali sneži ni šanse da nardiš več kot 10 km brez šob.

Preverjeno! Sem šel letos 2. januarja na primorsko sem 4l witrexa skuril (100% mešanica) :roll: Od tiste soli na cesti in rahlega rosenja sem imel vidljivost v trenutku na 0.
LP Jan

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 10:43 am

Je res, da so šobe zelo uporabne, ampak pač če se odločiš za styling avtomobil, je včasih potebno, da se določenim stvarem odpoveš, pač zaradi lepšega :lol: . To vključuje, tudi to, da se ne moreš peljat vseposod, ker je avtomobil prenizek in tudi ne v vsakem vremenu, ker vsaj meni, ga je škoda :lol: ...

Glede šob je tak, kot sem že rekel, jih jaz na mojem polo-tu nimam, pa se prav tako vozim v vsakem vremenu, pač se moraš navaditi in tu pa tam zaustaviti na počivališču, petrolu... in si sčistiti steklo :lol:

Brisalci so tudi zelo pomembni ko dežuje, pa mam tudi predelano, tako da imam samo eden brisalec, pa tudi ni take razlike, da se zaj po dežu in snegu ne bi mogel voziti... Lani sem se iz enega showa moral po avtocesti peljati tudi, ko je bila toča, pa sem prav lepo videl...
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr apr 08, 2009 11:03 am

ElGato je napisal/-a:Je res, da so šobe zelo uporabne, ampak pač če se odločiš za styling avtomobil, je včasih potebno, da se določenim stvarem odpoveš, pač zaradi lepšega :lol:

Ze res... ampak bi se lahko odlocil za varianto 6n2 katera ima to pod robom motornega
pokrova (cisto pri koncu) vendar se vedno skrito... vidi se le pravokotno prsilo.
Varnost je le varnost pa naj bo styling za taksne stvari bolj predviden... oz. ce se ze
predeluje se lahko poisce tudi drugacne poti.

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 11:23 am

MacTron je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:Je res, da so šobe zelo uporabne, ampak pač če se odločiš za styling avtomobil, je včasih potebno, da se določenim stvarem odpoveš, pač zaradi lepšega :lol:

Ze res... ampak bi se lahko odlocil za varianto 6n2 katera ima to pod robom motornega
pokrova (cisto pri koncu) vendar se vedno skrito... vidi se le pravokotno prsilo.
Varnost je le varnost pa naj bo styling za taksne stvari bolj predviden... oz. ce se ze
predeluje se lahko poisce tudi drugacne poti.

No glede šob se ne moremo pogovarjati o varnosti - ker nimajo za mene nič z varnostjo. Mislim da so tu druge stvari bolj pomembne. Avto če ima šobe ali jih nima, je še vedno izpraven! Pri mojem polotu bi lahko naredil to varianto kot jo bom pri tem polotu, ampak je ne želim imeti - ker dobro vidim, pa tudi slabemu vremenu se izogibam, če se slučajno šipa med vožnjo zamaže se pa ustavim in jo sčistim :lol: . Glede šob pa pri meni ni tako enostavno, saj sem zaradi "clean motorja" odstranil posodo, da je motor bolj prazen... Kot sem že povedal to je syling - prilagajanje!!! Pač show cari niso serijski avtomobili.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr apr 08, 2009 11:37 am

ElGato je napisal/-a:No glede šob se ne moremo pogovarjati o varnosti - ker nimajo za
mene nič z varnostjo. Mislim da so tu druge stvari bolj pomembne. Avto če ima šobe ali jih nima, je še vedno izpraven!

Nisem rekel da s tem ko nimas sob avto ni izpraven ...dal sem ti le idejo oz. predpostavil
s tem tudi varnost, ki si jo precej cudno dal na stran... namrec verjetno se ne spomnis
ali pa se nisi dlje vozil za kaksnim avtobusom, tovornjakom/šleparjem... kateri ti na
vetrobran zmecejo vso mozno svinjarijo in s tem ko veselo brises ustvaris se film.
Na vsak kilometer ali pa se manj pa ne bos hodil ven in cistil vetrobran... vendar se
scenarij se lahko se poslabsa ce si v koloni in nimas kje ustavit poleg tega se ti se mudi
in pomoznosti imas se prazno posodo za pranje (katero imas tako ali tako lahko) vendar
je funkcionalna s sobami... torej je malce pomembna varnost.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 11:50 am

MacTron je napisal/-a:Nisem rekel da s tem ko nimas sob avto ni izpraven ...dal sem ti le idejo oz. predpostavil
s tem tudi varnost, ki si jo precej cudno dal na stran... namrec verjetno se ne spomnis
ali pa se nisi dlje vozil za kaksnim avtobusom, tovornjakom/šleparjem... kateri ti na
vetrobran zmecejo vso mozno svinjarijo in s tem ko veselo brises ustvaris se film.
Na vsak kilometer ali pa se manj pa ne bos hodil ven in cistil vetrobran... vendar se
scenarij se lahko se poslabsa ce si v koloni in nimas kje ustavit poleg tega se ti se mudi
in pomoznosti imas se prazno posodo za pranje... torej je malce pomembna varnost.

Varnosti nisem dal na stran!!! - moj avtomobil je varen in izpraven! Če nisi razumel, ta polo 6N , ki ga predelujem bo imel šobe, pač skrite, jaz pa jih ne bom imel, ker jih ne rabim... Včasih bi res prišle prav, ampak jih ne bom mel, že pet let jih nimam in se redno vozim, pa jih še nikoli nisem pogrešal! Glede posode za pranje sem ti že prej napisal, da sem jo odstranil, zaradi "clean" motorja, torej zato, da je motor bolj prazen... Nevem v čem je taki problem glede šob... ?
Zadnjič spremenil ElGato, dne Sr apr 08, 2009 12:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 12:12 pm

V nadaljevanju sem se lotil kitanja...
Priponke
IMG_0035.JPG
IMG_0037.JPG
IMG_0039.JPG
IMG_0040.JPG
IMG_0041.JPG
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr apr 08, 2009 1:11 pm

"tankdeklc" ostane tak?
the brand with the three stripes :)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 1:15 pm

croma_man je napisal/-a:"tankdeklc" ostane tak?

Ja, "tankdeklc" ostane tak. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 08, 2009 1:18 pm

moral bi ga dat un stran za bencin nalivat,pa cevi tko pelat da tocis gorivo skozi ptrljaznik,al pa kokr mjao eni da se luc kao avtomatsk vn premakne pa poj tm tankas...
sam predlog dam
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Sr apr 08, 2009 1:34 pm

abbe je napisal/-a:al pa kokr mjao eni da se luc kao avtomatsk vn premakne pa poj tm tankas...

Hmm od kje mi je že to znano..... :lol:
LP Jan

Polo1997
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Polo1997 Sr apr 08, 2009 1:35 pm

abbe je napisal/-a:moral bi ga dat un stran za bencin nalivat,pa cevi tko pelat da tocis gorivo skozi ptrljaznik,al pa kokr mjao eni da se luc kao avtomatsk vn premakne pa poj tm tankas...
sam predlog dam

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Ravno ElGato ma za tankat za lučjo zato se smejim) ;)

Tank bo ostal tak edino lepše bo naret noter ker je bla ona notranja plastika zlomljena.
V dobrem in slabem, dokler naju TÜV NE LOČI!

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 1:37 pm

abbe je napisal/-a:moral bi ga dat un stran za bencin nalivat,pa cevi tko pelat da tocis gorivo skozi ptrljaznik,al pa kokr mjao eni da se luc kao avtomatsk vn premakne pa poj tm tankas...
sam predlog dam

:lol: Glede, tega, da se luč avtomatsko vun pripelje, oziroma, da se avto tanka pod lučjo, to sem že naredo :lol: , tak da ta zlati Polo 86c iz Maribora, na katerem si to vrjetno videl je moj avto. :lol: :lol:
Tak da kopije ravno nebi rad delal :D , ker to sem že pokazal s svojim avtom, da se da naredit.

Kot sem že omenil, to nebo show car, ampak pač navadno in normalno predelan avto. Tako, da se v takšne stvari pri tem projektu ravno nebom spuščal...
Priponke
IMG_0050.JPG
Vrjetno misliš na tole?
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 7:26 pm

Nadaljevanje - kitanje :lol: .
Priponke
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr apr 08, 2009 7:38 pm

ElGato je napisal/-a:Hvala. Možno, Golf 1 je bilo moje začasno zimsko vozilo :lol: . Glede dela, pa ni problema, ravno sedaj zraven tega projekta, še izvajam en projekt in sicer OPEL ASTRA H GTC.

Kdaj pa nameravaš končat projekt ki ga še nisi dokončal iz leta 2007 ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr apr 08, 2009 7:39 pm

Obadva vema v čem je problem!
Slika

Uporabniški avatar
tonac
Nov uporabnik

Napisal/-a tonac Sr apr 08, 2009 10:08 pm

tole pa je zadnje kaj sam videl pri tebi....
kako se nadaljeva? :D

pa bi jaz mogel predstaviti svojega žotega...:D 8)
OLD VOLKSWAGEN'S NEVER DIE THEY JUST GET LOWER!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr apr 08, 2009 11:21 pm

ElGato je napisal/-a:Obadva vema v čem je problem!

ne mešaj jagod z drekom.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če apr 09, 2009 6:22 am

OFF:

Ka zaj ko ti je avto naredu, sta prišla pa navzkriž in tule na forumu o tem razpravljata?

Newem če je tole glih način...

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če apr 09, 2009 6:31 am

sm tale rdec poljak bo kr vsecn zame.bomo vidli kaj bojo felge naredile :D
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost