sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra
cumulunimbus je napisal/-a:sem slišal, da si notri nalil nitro, ki je dosti redkejši od nafte, in jasno, da bo hitreje spustil
napiši, kateri cilinder je spustil v kolikšnem času in koliko je spustil za razliko od drugih
sicer pa sem mnenja, da si že sam naslov teme falil, kajti polgeneralna ne obstaja
obstaja samo generalna, pri kateri se motor kompletno razstavi on obnovi;
vrtanje in honanje cilindrob, pobiranje plana za glavo, menjava vseh čepov, brušenje glavne gredi, mah, ne bom pisal v detalje.....
razen, da se spraviš delati generalko in vse narediš navspol....
v tvojem primeru gre pa zgolj za menjavo glave in tesnil zaradi pregretja, kar je nekaj povsem normalnega
to glavi, ki jo zdaj imaš dej poravnat, motor spravi skup, in vozi se normalno, ne ga pa gonit, kot si ga do zdaj, ker ta avto ni dirkalnik......
omisli si še kakšno prednjo masko z režami, da dobi hladilnik več zraka, iz motorja pa vzami še termostat ven, ga daj v lonc z vodo, pa na šporhed z njim, skupaj z kakšnim termometrom in zmeri, kdaj ga odpre....
isto naredi z termostikalom, ki vklaplja ventilator hladilnika......
skoraj bi dal oboje novo, na nižjo temparaturo
valvoline je napisal/-a:lisko je napisal/-a:sacrifice je napisal/-a:ta avto sm se odloču da bom uštimu, pac mam rad stare avte in ga tudi bom, bati so dobri nikjer ne prepuscajo al pa kj tak da glava gor pa gas
Dokler jih ne vzameš ven ne moreš vedet....Ko je pr mojmu počla glava sem bil enakega mnenja....potem pa sem nardil enostaven test....v cilindre sem nalil nafto....veselo je tekla skozi. No tako je potem motor dobil nove obročke,nove ojnične,novo turbino....
+1 za to. Vendar to ne pomen da so obročki znucani kot posledica pregrevanja motorja. Mogoče že so že pred tem bile slabše. Obročki so še kar trpežni,še posebej pr dizlih ker so narejeni da zdržijo visoko kompresijo. Se pa splača zamenjat če je že motor odprt. Ležaje v večini primerov pr dizlih ni potrebno zamenjat, Znucaj0o se le v primeru če so z avtom res slabo ravnali,oz so ga fural z premal olja,al pa olje ni menjavano v določenih intervalih itn.
sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra
lisko je napisal/-a:sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra
No pisanje ( ali vsaj trud) pravilne slovenščine, je na forumu zelo dobrodošeč. Že kdaj kje pozabiš kako vejico ali veliko začetnico ali pa rečeš kaj po domače, ampak v večini pa se prosim drži čim bolj pisat pravilno. Že zarad drugih, ker je res včasih kaj popolnoma neberljivo...
In to da šmrkavec ne naredi generalne se tudi motiš....
cumulunimbus: koliko generaln si že dal skozi?:=) Ker govoriš kot da avto ne gre če mu menjaš samo obročke in ležajeSe pa strinjam da to ni generalka v pravem pomenu besede a vendar če so cilindri v mejah normalne in ojnica v tolerancah potem ne vidim potrebe po dodatnem brušenju....
lisko je napisal/-a:sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra
No pisanje ( ali vsaj trud) pravilne slovenščine, je na forumu zelo dobrodošeč. Že kdaj kje pozabiš kako vejico ali veliko začetnico ali pa rečeš kaj po domače, ampak v večini pa se prosim drži čim bolj pisat pravilno. Že zarad drugih, ker je res včasih kaj popolnoma neberljivo...
In to da šmrkavec ne naredi generalne se tudi motiš....
cumulunimbus: koliko generaln si že dal skozi?:=) Ker govoriš kot da avto ne gre če mu menjaš samo obročke in ležajeSe pa strinjam da to ni generalka v pravem pomenu besede a vendar če so cilindri v mejah normalne in ojnica v tolerancah potem ne vidim potrebe po dodatnem brušenju....
sacrifice je napisal/-a:jst obrocke recimo trenutno se nebom menjal, blok bo ostal tak kot je, danes grem na brusenje glave, pa po nove dize, dihtunge, filter za olje, olje potem pa pocasi sestavljat avto nazaj. Za menjavo obrockov in drugih stvari kot si mi napisal mi ze zmanjkuje financ, zato pa tudi prodajam se enga passata 1.8 letnik 93 da se usaj nekako pokrijem.
Drag je to šport, vem pa da je to se dalec od generalke, ampak enkrat ko bo vec denarja bomo tudi to naredili in dal glavo gor od 1.9td, verjetno poleti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost