Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne okt 11, 2009 3:29 pm

Heh,pred par mescov sem vrgu na odpad generalno obnovljen komplet spodnji del motorja 1.6d :) Glavo sem že pred leti prodal :) Imel sem doma neko staro kramo še iz časov k sem imel golfa 2jko. Kupu sem enega razbitega za dele za 20ksit,pa sem si vse dol pobral dab imel rezervo za mojga,pa nič nisem ponucal razen zadnjih amortizerjev :) Škoda za blok motorja,tebi bi glih prav pršu,motor nič ni kadil iz čepa za dolivanje olja,dejansko je bil kot nov.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Ne okt 11, 2009 4:07 pm

zaenkrat bi rad avto spravil na cesto, tako da blok bo dober, do poletja bo ze zdrzu potem se bom pa spravil na generalko na tem avtu doklr nebo zajebavu bo use ql pol pa generalka in mam mir za neki cajta, ze zedj bom mel mir z avtom za kako leto 2

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Ne okt 11, 2009 4:16 pm

Dej mi reci kolk si ti star? Jaz tvojih postov, da se še tako trudim nemorem brat oz. razumet.

Ti si zihr neki šmrkavc ki avto rihta za po njivah in hosti, noben 18+ letnik nemore biti tako nepismen.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne okt 11, 2009 4:33 pm

star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne okt 11, 2009 4:40 pm

je pa res da ko pisem se mi rado kaka tipka drugace pritisne

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Ne okt 11, 2009 5:55 pm

Obročki pri pregretem motorju izgubijo elastičnost, lahko pa tudi popokajo, pa tud če so bli en dan prej noter dani, vkolikor tega še ne veste ;)
Prav tako lahko nastradajo tudi ležaji, katerih vrhnja prevleka ima precej nizko tališče

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Ne okt 11, 2009 8:11 pm

sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra

No pri 20tih, bi lahko pisal vsaj malo slovnično pravilno, ker takšno pisanje je odraz neresnosti. Misli, te nihče ne jemlje kaj preveč resno, ko vidi kako so posti napisani.

Sicer pa nevem zakaj si skos osoren, ko ti se nekaj reče, nismo mi krivi, da si kupu en krš po domače rečeno.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Ne okt 11, 2009 8:18 pm

sej ne pravim da ste vi krivi, ce ze nebi objavljal na forum, hocem samo da ljudje vidijo kako se stvari rešujejo. V bodoče se bom trudil da bolj slovnično pravilno pišem, ker večino samo nahitro napisem in ne gledam na slovnico, vazen je kontekst usaj meni.

drugace pa v bloku se tisti obroski med voznjo opustijo in spet tesnijo tako da tu ne bi smelo bit problemov trije od štirih so zadržal tekocino, edino eden je spusti ven

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus Po okt 12, 2009 7:26 am

sem slišal, da si notri nalil nitro, ki je dosti redkejši od nafte, in jasno, da bo hitreje spustil
napiši, kateri cilinder je spustil v kolikšnem času in koliko je spustil za razliko od drugih

sicer pa sem mnenja, da si že sam naslov teme falil, kajti polgeneralna ne obstaja
obstaja samo generalna, pri kateri se motor kompletno razstavi on obnovi;
vrtanje in honanje cilindrob, pobiranje plana za glavo, menjava vseh čepov, brušenje glavne gredi, mah, ne bom pisal v detalje.....
razen, da se spraviš delati generalko in vse narediš navspol....
v tvojem primeru gre pa zgolj za menjavo glave in tesnil zaradi pregretja, kar je nekaj povsem normalnega

to glavi, ki jo zdaj imaš dej poravnat, motor spravi skup, in vozi se normalno, ne ga pa gonit, kot si ga do zdaj, ker ta avto ni dirkalnik......
omisli si še kakšno prednjo masko z režami, da dobi hladilnik več zraka, iz motorja pa vzami še termostat ven, ga daj v lonc z vodo, pa na šporhed z njim, skupaj z kakšnim termometrom in zmeri, kdaj ga odpre....
isto naredi z termostikalom, ki vklaplja ventilator hladilnika......
skoraj bi dal oboje novo, na nižjo temparaturo

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po okt 12, 2009 7:48 am

cumulunimbus je napisal/-a:sem slišal, da si notri nalil nitro, ki je dosti redkejši od nafte, in jasno, da bo hitreje spustil
napiši, kateri cilinder je spustil v kolikšnem času in koliko je spustil za razliko od drugih

sicer pa sem mnenja, da si že sam naslov teme falil, kajti polgeneralna ne obstaja
obstaja samo generalna, pri kateri se motor kompletno razstavi on obnovi;
vrtanje in honanje cilindrob, pobiranje plana za glavo, menjava vseh čepov, brušenje glavne gredi, mah, ne bom pisal v detalje.....
razen, da se spraviš delati generalko in vse narediš navspol....
v tvojem primeru gre pa zgolj za menjavo glave in tesnil zaradi pregretja, kar je nekaj povsem normalnega

to glavi, ki jo zdaj imaš dej poravnat, motor spravi skup, in vozi se normalno, ne ga pa gonit, kot si ga do zdaj, ker ta avto ni dirkalnik......
omisli si še kakšno prednjo masko z režami, da dobi hladilnik več zraka, iz motorja pa vzami še termostat ven, ga daj v lonc z vodo, pa na šporhed z njim, skupaj z kakšnim termometrom in zmeri, kdaj ga odpre....
isto naredi z termostikalom, ki vklaplja ventilator hladilnika......
skoraj bi dal oboje novo, na nižjo temparaturo

+1
termostat si nabavi na 70-75c stikalo na 80c. Tovarniški so 90 z 95 in je to za staro mašino preveč. Moj prvi avto golf 1 je imel težave z pregrevanjem poleti,zamenjal sem termostat in stikalo oba z 15c nižjimi temperaturami in od takrat nikol več težav.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 12, 2009 8:28 am

valvoline je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
sacrifice je napisal/-a:ta avto sm se odloču da bom uštimu, pac mam rad stare avte in ga tudi bom, bati so dobri nikjer ne prepuscajo al pa kj tak da glava gor pa gas

Dokler jih ne vzameš ven ne moreš vedet....Ko je pr mojmu počla glava sem bil enakega mnenja....potem pa sem nardil enostaven test....v cilindre sem nalil nafto....veselo je tekla skozi. No tako je potem motor dobil nove obročke,nove ojnične,novo turbino....

+1 za to. Vendar to ne pomen da so obročki znucani kot posledica pregrevanja motorja. Mogoče že so že pred tem bile slabše. Obročki so še kar trpežni,še posebej pr dizlih ker so narejeni da zdržijo visoko kompresijo. Se pa splača zamenjat če je že motor odprt. Ležaje v večini primerov pr dizlih ni potrebno zamenjat, Znucaj0o se le v primeru če so z avtom res slabo ravnali,oz so ga fural z premal olja,al pa olje ni menjavano v določenih intervalih itn.

Tudi vse drži. Tole s kurilcem je pač en tak kmečki test. Sej popolnoma nikoli ne bodo tesnili edin ,če bi dal cilindre pohonat in res spravit na določene tolerance, kar pa se za avto , ki bo uporabljan še par let v dnevne namene ne splača. Je pa res da če imaš motor tako daleč narazen ni več velik strošek menjat še obročke....če pa imaš narazen še ojnice pa pač menjaš še ležaje, ki so ponavad strošek okol 40 evrov...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po okt 12, 2009 11:07 am

recimo prvi ni spustil, ce gledamo iz leve strani, drugi in tretji sta spustila pu kakih 7urah, zadnji pa po eni uri

to pa vem da bo zdaj avto za normalno voznjo, malo sem ga sam unicil z odpiranjem bosch pumpe in neodpiranjem zraka v turbini, zdaj se bomo pa normalno pelal me je kr izucilo.

glede termostikala ga odpira, usaj po stevcu preden pride do 70stopinj, edino nevem kje naj najdem termostat, kateri je pravi, tu bi prosil za pomoc.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 12, 2009 12:10 pm

sacrifice je napisal/-a:star sem 20, pisem pac tko kokr si zamislim, avto rabim zarad sluzbe. zadnje ko sem pazil na pravopis je blo v soli in mislim da smrkavec kot si reku se nebi spravu sam delat polgeneralko pa se use to mi je prvic ker moja smer izobrazbe je cist kontra

No pisanje ( ali vsaj trud) pravilne slovenščine, je na forumu zelo dobrodošeč. Že kdaj kje pozabiš kako vejico ali veliko začetnico ali pa rečeš kaj po domače, ampak v večini pa se prosim drži čim bolj pisat pravilno. Že zarad drugih, ker je res včasih kaj popolnoma neberljivo...
In to da šmrkavec ne naredi generalne se tudi motiš....

cumulunimbus: koliko generaln si že dal skozi?:=) Ker govoriš kot da avto ne gre če mu menjaš samo obročke in ležaje :) Se pa strinjam da to ni generalka v pravem pomenu besede a vendar če so cilindri v mejah normalne in ojnica v tolerancah potem ne vidim potrebe po dodatnem brušenju....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

cumulunimbus
Nov uporabnik

Napisal/-a cumulunimbus Po okt 12, 2009 12:25 pm

lisko je napisal/-a:

No pisanje ( ali vsaj trud) pravilne slovenščine, je na forumu zelo dobrodošeč. Že kdaj kje pozabiš kako vejico ali veliko začetnico ali pa rečeš kaj po domače, ampak v večini pa se prosim drži čim bolj pisat pravilno. Že zarad drugih, ker je res včasih kaj popolnoma neberljivo...

cumulunimbus: koliko generaln si že dal skozi?:=) Ker govoriš kot da avto ne gre če mu menjaš samo obročke in ležaje :) Se pa strinjam da to ni generalka v pravem pomenu besede a vendar če so cilindri v mejah normalne in ojnica v tolerancah potem ne vidim potrebe po dodatnem brušenju....

generalne nobene :P
sem pa zamenjal kar nekaj ležajev, obročkov, tesnil na glavi in podobno 8)
in ne, jez tega nisem rekel, da avto ne bo šou, če bi mu menjal samo obročke ;)
na k**ac mi pa gredo tisti, ki so menjali obročke in se hvalijo z generalno obnovljenim motorjem! :twisted:

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po okt 12, 2009 12:58 pm

jst obrocke recimo trenutno se nebom menjal, blok bo ostal tak kot je, danes grem na brusenje glave, pa po nove dize, dihtunge, filter za olje, olje potem pa pocasi sestavljat avto nazaj. Za menjavo obrockov in drugih stvari kot si mi napisal mi ze zmanjkuje financ, zato pa tudi prodajam se enga passata 1.8 letnik 93 da se usaj nekako pokrijem.

Drag je to šport, vem pa da je to se dalec od generalke, ampak enkrat ko bo vec denarja bomo tudi to naredili in dal glavo gor od 1.9td, verjetno poleti.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po okt 12, 2009 1:32 pm

lisko je napisal/-a:

Pr teh mašinah lahka zamenjaš obročke na vsakih 100-200tkm brez nobene potrebe da bi karkol drugega razdiral. Kot sem povedal če je avto bil vzdrževan in ni ostal brez olja ležaji zdržijo ziher najmanj 500tkm.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Po okt 12, 2009 1:55 pm

ravnokar sem pogledal stevilo lasnikov tega avta in jih je blo 8, avto je sigurno marsikaj pretrpel vendar zaenkrat bomo ostali samo pri menjavi glave, ko bo pa cas za to pa se druge stvari, ker ce zaenkrat bati se tesnijo kokr tolk mi ni se potrebe po menjavi

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po okt 12, 2009 2:33 pm

sacrifice je napisal/-a:jst obrocke recimo trenutno se nebom menjal, blok bo ostal tak kot je, danes grem na brusenje glave, pa po nove dize, dihtunge, filter za olje, olje potem pa pocasi sestavljat avto nazaj. Za menjavo obrockov in drugih stvari kot si mi napisal mi ze zmanjkuje financ, zato pa tudi prodajam se enga passata 1.8 letnik 93 da se usaj nekako pokrijem.

Drag je to šport, vem pa da je to se dalec od generalke, ampak enkrat ko bo vec denarja bomo tudi to naredili in dal glavo gor od 1.9td, verjetno poleti.

Nevem zakaj sploh kupuješ to staro skropucalo, če nimaš vsaj 1000€ v žepu za nujne servise, ki so pri takem avtu obvezni. Pa naj bo tank ali pa samo VW.

Kupu bi nekj bolj zanesljivega in novejšega, ki ima vsaj približno realne kilometre in letnik recimo 98+.

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Po okt 12, 2009 2:55 pm

V vsaki temi se zmeraj pojavi en b**** ki namesto da komentira in pomaga.. uči ljudi slovenskega jezika.. katastrofa.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po okt 12, 2009 2:55 pm

Napisal si, da rabiš za vozit v službo. Torej se strinjam z Jože20 - nabavil bi kakšnega bencinarja letnik 2000 za 2000€ in se brez problemov vozil.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost