Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ArtisticStudio
Nov uporabnik

Kraj: Celje-Laško

Re: Car Wrapping - prihodnost ali le trenutni trend?

Napisal/-a ArtisticStudio Ne okt 30, 2011 10:17 am

Slika

Slika

Evo pa še en moj izdelek.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne okt 30, 2011 10:20 pm

ker je ravno ena tema o tem, kar bi me malo zanimalo, pa še jaz napišem en post :)
Vzratna ogledala imam pošpricano v ala ''krom'' varjanto, vendar mi deluje bolj kot krom aluminij, in ker je zadeva že nekako stara dobri dve leti, se na par mestih že pojavilo da se barva malo okrušila, kot od kakih kamenčkov. Jasno mi je, da preden bi, če bi :D, zadevo dal polepiti z krom nalepko, bilo potrebno neravnine sanirati. Ker sem nekje zasledil da se te nalepke fenajo z 120 stopinjami, me zanima kako je v tem primeru z tem, mislim a je potrebno vso barvo dol zbrusiti ali kako, pa glede na to da je tisti pokrov neka taka bolj tanka plastika, kaj bi bilo z plastiko pri 120 stopinjah :D. Kot prvo me pa zanima oz. bolj skrbi, kako se ta hudič pol z časom drži po robovih. Seveda me pa zanima tudi, koliko bi taka reč stala za dva pokrova :). No prilagam še slikco pokrova ogledala kako zadeva zgleda.

Slika

Alex22
Nov uporabnik

Napisal/-a Alex22 To jan 31, 2012 4:37 pm

Zanima me kje bi lahko v okolici Ljubljane najdu trgovino ki prodaja avto folijo. Rabu bi pa mat črno.Ene par trgovin sem najdu sam nobena ne prodaja dovolj široke folije.

LiLDee
Novinec

Kraj: Okolica Lj

Napisal/-a LiLDee To jan 31, 2012 5:04 pm

CDS Črrnuče.
Renault Clio II, 1.2 16v

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To jan 31, 2012 5:26 pm

Pozdravljeni.

Mene zanima, kako se ponavadi folira tale srebrni del na tapeti:
Slika

Je treba dat celotno tapeto dol in potem odstranit srebrno 'lajštno'?

Hvala za odgovor.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Amadej
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadej To jan 31, 2012 6:10 pm

menda ne rabiš dat cele tapete dol, da bi samo toti srebrni del dobil
Clio driver :)

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah To jan 31, 2012 8:06 pm

Kolk pa pride polimava celega avta?

minikO
Nov uporabnik

Napisal/-a minikO To jan 31, 2012 8:30 pm

dr.sah je napisal/-a:Kolk pa pride polimava celega avta?

okrog 1000€

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted So apr 21, 2012 3:21 pm

Še moj komentar k tej temi...ker žal nisem veliko po forumih, sem vseeno zagledal tega..in tako dodajam par malenkosti. V tem poslu poleg ostale grafike sem že kar nekaj časa. Tako sem prvi avto wrappal davnega 2002 (Citroen C5-rumene barve-taxi v ljubljani-mogoče se ga kdo se spomni). Samo wrappanje se je od takrat kar konkretno spremenilo. Sicer obstaja zadeva že kar lep čas a na udaru je posledično zaradi razvoja folij mogoče malo bolj zadnja leta. Tudi v tujini se zadeve razvijajo nekako vzporedno z nami, le da je kupna moč večja, prav tako trg in s tem število wrappanih avtomobilov.
Pri nas je še malo problem raznih popoldanskih pocarjev in takih ki to delajo brez računa, tako da je cena potem nekako iz realnih 1500-1600 zmanjšana na okoli 1000 po avtomobilu. Koliko je dela z enim avtom, ve le tisti ki se je tega lotil-lotil konkretno govorim, tako da se je posvetil vsakemu detajlu na avtu in ga obdelal temperaturno in še kako drugače, tako kot je potrebno, seveda po dobri pripravi avtomobila na aplikacijo folije. Rekel bi še, da tukaj na sploh štejejo potrpežljivost pri delu, natančnost in ne hitrost lepljenja-saj ta po pol leta ob morebitnem odstopanju folije ne pomeni nič dobrega.

Nekaj projektov zadnjega časa sem objavil spodaj, seveda pa se marsikateri projekt skriva še na kartici fotoaparata, zadnji pa je še v delavnici napol apliciran, a mo nared naslednje dni.

Ford Mondeo BlackMAT:

Slika
naj vas ne zmoti tale fen, hehe je le za rahlo gretje površine, sicer že zelo zdelan, a za končno obdelavo in krivine je se uporablja močnejši industrijski kjer greje 600 stopinj :) !

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vozilo je slikano pred nasledno fazo-apliciranjem reklamne grafike...a sem objavil te slike, kjer pride mat barva in sam wrapping lepše do izraza.

Tu je bil še projekt skuter. Slednji je doma že od davnega 1996, a je bil že malo zdelan, tako da je bil kot nalašč za nov izziv- wrappanje. Tu sem se srečeval z nekaterimi ekstremnimi primeri krivin, kjer je folija bila še ravno dosti prožna, a je bilo treba vse delati zelo previdno, saj je najmanša napakica pomenila pregretje ali razrganino in s tem ponovno lepljenje od začetka... Pri slednjem bi rekel da je barvanje cenejše zaradi majhne površine-z wrappanjem pa je po času dela za pol avtomobila in s tem sorazmerno drago.

Piaggio Typhoon (gree, white, blue) iz rdeče se je prelevil v skoraj novega skuterja:

Slika
začetek...
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Skuterček je spet lepo uporaben na poletni vročini za po mestu. Moram reči da sem presenečen nad pogledi mimoidočih..iz grdega račka se je lepo prelevil v nekaj lepšega.

Naslednji projekt je bil sicer že viden tule aen refresh

MINI BlackMAT:

pred apliciranjem je potrebno dobro pripraviti površino

Slika
med delom
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Kar nekaj projektov je bilo tudi same obdelave notranjosti (armaturna plošča-plastika v karbon, piano black, ali katerokoli drugo barvo,...a slikice so ali na telefonu ali kje drugje :)

Komentarji dobrodošli, da malo obudimo temo, ker nekako je treba tudi samo sceno še bolj oživeti, saj 90% ljudi ne ve, kaj se da doseči s folijami, oziroma si niti ne predstavljajo da je to sploh možno oz. izvedljivo.

lep pozdrav, Tadej
Zadnjič spremenil ted, dne So apr 21, 2012 4:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So apr 21, 2012 4:22 pm

Kake so tak čisto približne cene za nekega povprečneka hatchbacka naprimer mat črna folija.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So apr 21, 2012 4:43 pm

Slika

Konec strehe- daleč od natačnosti

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted So apr 21, 2012 4:52 pm

Pollo je napisal/-a:Slika

Konec strehe- daleč od natačnosti

sem vedu da se bo kdo vtikal v tole, ...zadeva bi šla lahko skozi photoshop, pa ni šla ker ni potrebno. Ker tole ni nenatančnost ampak se le tako vidi rob na sliki, ker je guma malo stara in ni več v linij in silikon ni nameščen ravno- menajva sprednje šipe bi rekel. Sam pa je nisem s čimerkoli popravljal, da je ne ranim in da ne gre voda kam, kamor ni treba. Dejansko sem moral tukaj odrezati folijo malo više, tako da se nekaj milimetrov pleha celo vidi, a je črn in s tem ne moti Pri vseh spojih in vsem verjejmi da nebi pustil takole najbolj izpostavljenenga dela avtomobila. Res je ja, da slika tule prikaže kot da je odrezano krivo in zatlačeno kar tako malo za šipo.

lp, Tadej

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So apr 21, 2012 5:17 pm

Slika

Kaj je to ?

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m So apr 21, 2012 6:04 pm

crxdelsol je napisal/-a:Slika

Kaj je to ?

Slika

Kaj zdaj bote šli decu iskat vsako pikico?
Razmisli malo, plastičen del, ki je izpostavljen kamenčkom??? Torej luknja od kamenčka, ki jo je prekril s foljo. Nekako dvomim, da bo šal kitat original barvo, hurr durr...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So apr 21, 2012 6:16 pm

Vprašam samo človek božji!

Meni izgleda kot izboklinice-leteča rja ali kaka druga nesnaga. Glede na to da taka zadeva stane jurja-kot pri nas dobro barvanje pričakuješ da bo avto spodaj spucan in da bo v nulo, zato pa sem lepo vprašal kaj je to.

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted So apr 21, 2012 6:51 pm

Ker avto ni nov in je bil vožen nekje 160.000 km, žal novega ne morem dati iz rok. Niso izboklicice, so pa vdrtinice od kamenčkov (tudi spredaj jih ima odbijač-pač posledica vožnje in posipanja cest)
Če bi bil avto nov, je to druga zgodba, na rabljenem se bo vedno našla kaka napaka od prej, katere ne morem prekriti, kitali pa tudi ne bomo. Če je avto ličarsko sfiniširan pa je zgodba druga.

lp, Tadej

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Ne apr 22, 2012 7:50 am

Lepo narejeno.

Ampak, zakaj vsi tlačijo črno mat barvo gor? Meni potem izgleda kot mrliški avto.

Obstaja bela mat?

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Ne apr 22, 2012 8:36 am

Nekako je bila črna mat folija IN. Imam še celotno karto ostalih barv. Seveda obstaja mela mat, najnovejša ki sem jo zasledil je tudi turkizna mat-zelo lepa...

Trend je bil črna mat, a se tudi ta spreminja zadnje čase...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 22, 2012 8:55 am

ted je napisal/-a:
Trend je bil črna mat, a se tudi ta spreminja zadnje čase...

dobro ti je to izpadlo, ni kaj; pri nas je veliki prodajalec in uvoznik teh folij http://www.pako.si/sl/ in svojega CLS-a in enega X5 je polepil že tudi ohoho časa nazaj, sprva mi ni "sedlo" ampak sčasoma vidiš, da je prav scensko in najbolj važno je da po cca sedmih/osmih letih zgleda kot da je polepil včeraj....

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po apr 23, 2012 8:19 pm

Ja Pako, kot eden večjih grafičnih podjetii v Slo ima kar lep vozni park :)

No ja sicer pa prvi avt sem wrappall že doolgo nazaj, to je bil ljubljanski taxi. Srebrne barve C5-wrapanje v taxi rumeno. Mogoče se ga kdo spomni, vozil je kar nekaj let :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov