Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

ElGato
Poznavalec foruma

Re: PIMPED by ElGato

Napisal/-a ElGato To mar 29, 2011 9:33 pm

Okvirji za LCD...

Slika

Nova postavitev armaturne plošče...

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To mar 29, 2011 9:34 pm

Začetek oblikovanja in poliestriranja...

Slika

Slika

Slika

Kitanje...

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To mar 29, 2011 10:12 pm

S kakšno tkanino si to prekril luknje v armaturni preden si začel nanašat poliester? Sklepam, da nekaj propustnega, da je še smola skozi piknila?
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato To mar 29, 2011 10:17 pm

ven0m je napisal/-a:S kakšno tkanino si to prekril luknje v armaturni preden si začel nanašat poliester? Sklepam, da nekaj propustnega, da je še smola skozi piknila?

Gre se za neko vrsto flisa - "zimski flis"... Drugače pa se da uporabit vse kar vpija in je raztegljivo... ;)
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr mar 30, 2011 12:05 am

hudo hudo :)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr mar 30, 2011 9:39 pm

Ker sem želel, da so vsa stikala skrita očem, sem jih prestavljal... Glavno stikalo za luči sem prestavil v predal, kjer je bil prej LCD za air-ride...

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr mar 30, 2011 9:44 pm

Zaradi nove lokacije števca, sem moral spremeniti oziroma na novo narediti linijo sredinske konzole, ki je zaradi števca morala biti širša...

Slika

Slika

Slika

Okvirji za LCD in radio...

Slika

Slika

Slika

Zaradi nove armaturne plošče in na novo prirejene sredinske konzole, sem mogel predelati tudi okrasni letvi, ki povezujeta spodnji in zgornji del armaturne plošče....

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr mar 30, 2011 9:54 pm

prav čakal sem na nove slike ter nonstop klikal rubriko....... amaturko si pa kot puzle sestavljal :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform Če mar 31, 2011 9:06 am

Dej mi povej, a kit (kateri) prime tudi direkt na plastiko (ala konzola golf 4 - ko je neki kao gumirana - taka hrapava) ker sploh ne vem kaj naj pri sebi naredim. Najraje bi jo polimal v karbon sam ne vem če bo prijelo in če bo šlo ko je toliko vogalov ... ostana pa pol samo še barvanje ... ali pa če jo kr tebi prinesem in mi jo zrihtaš do konca :)

Drugače pa svaka čast da ti uspe v takšni delavnici narediti tako lepo vse skupaj ... jest bi ze zdavnaj pop***
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če mar 31, 2011 10:45 am

fitipalDDi je napisal/-a:Dej mi povej, a kit (kateri) prime tudi direkt na plastiko (ala konzola golf 4 - ko je neki kao gumirana - taka hrapava) ker sploh ne vem kaj naj pri sebi naredim. Najraje bi jo polimal v karbon sam ne vem če bo prijelo in če bo šlo ko je toliko vogalov ... ostana pa pol samo še barvanje ... ali pa če jo kr tebi prinesem in mi jo zrihtaš do konca :)

Drugače pa svaka čast da ti uspe v takšni delavnici narediti tako lepo vse skupaj ... jest bi ze zdavnaj pop***

Mislm, da lepše varjante kot je predstavljena na zadnji strani v B3yBo-vi temi ne boš našel. ;)

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če mar 31, 2011 9:28 pm

nightmare je napisal/-a:
fitipalDDi je napisal/-a:Dej mi povej, a kit (kateri) prime tudi direkt na plastiko (ala konzola golf 4 - ko je neki kao gumirana - taka hrapava) ker sploh ne vem kaj naj pri sebi naredim. Najraje bi jo polimal v karbon sam ne vem če bo prijelo in če bo šlo ko je toliko vogalov ... ostana pa pol samo še barvanje ... ali pa če jo kr tebi prinesem in mi jo zrihtaš do konca :)

Mislm, da lepše varjante kot je predstavljena na zadnji strani v B3yBo-vi temi ne boš našel. ;)

Obstaja tudi kit za plastiko, ampak je precej drag... Drugače pa še obstaja tudi posebni silikon, ki ko se strdi postane kot ABS plastika in ga lahko tudi brusiš oziroma oblikuješ... Lahko ga tudi barvaš... Tudi z navadnim kitom, bi moglo biti OK, saj če prav mislim, se gre za kr dokaj trdo plastiko... Glede tega, da ti jaz pri tem pomagam tudi lahko... ;)

Hvala... Včasih ko se mi kaj polije, pa ko delam s poliestrom si mislim, da bi bilo boljše, če bi bil v stari garaži... Zdaj moram bolj pazit, na take zadeve... ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če mar 31, 2011 9:48 pm

Nadaljevanje izdelovanja sredinske konzole...

Slika

Stikala iz vratne tapete (stikalo za stekla in zunanja ogledala) sem prestavil na manj vidno mesto, v sklopu sredinske konzole pod naslonjalo za roke... Pri tem sem stikala zbližal in jih prestavil v novo narejen okvir...

Slika

Slika

Slika

Skitan glavni del konzole...

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Če mar 31, 2011 9:49 pm

Konzolo sem tudi podaljšal, zato, da sem dodal nek linijski zaključek, v katerem je prostor za varovalke...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

_Roba_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Roba_ Če mar 31, 2011 9:54 pm

Zanimivo.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
robiform
Novinec

Napisal/-a robiform Pe apr 01, 2011 7:29 am

ElGato je napisal/-a:Obstaja tudi kit za plastiko, ampak je precej drag... Drugače pa še obstaja tudi posebni silikon, ki ko se strdi postane kot ABS plastika in ga lahko tudi brusiš oziroma oblikuješ... Lahko ga tudi barvaš... Tudi z navadnim kitom, bi moglo biti OK, saj če prav mislim, se gre za kr dokaj trdo plastiko... Glede tega, da ti jaz pri tem pomagam tudi lahko... ;)

Hvala... Včasih ko se mi kaj polije, pa ko delam s poliestrom si mislim, da bi bilo boljše, če bi bil v stari garaži... Zdaj moram bolj pazit, na take zadeve... ;)

Aha, imaš že novo delavnico ... coll ;) jest bi imel takšno delavnico kakršni imajo uni fantje iz filma Tokyo drift :-P
Drugače pa jest sem ze vdelal 2 števčka v kozolo pred menjalno ročico, tam kjer je original pepelnik in sicer za 2x 65mm boost in pritisk olja ... vse sem že tudi skital in zbrusil (poliesterski kit) to je nekako OK ... ob ročno sem vdelal konzolo za stikala (dvig stekel) tudi OK ... sedaj pa je to treba samo še na fino pripravit in pobarvat ... to me pa jezi de ne bom naredil kero skropocalo ... iz kje pa si ti? Bom dal pol zvečer slike gor da vidiš kaj sem že naredil in se pol kaj zmeniva ;)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Pe apr 01, 2011 10:53 am

fitipalDDi je napisal/-a: jest bi imel takšno delavnico kakršni imajo uni fantje iz filma Tokyo drift :-P

Ja ja vem oftopic sem .. se dobro da ni vec kartonov :D :D .. evo ce smo ze pri garazah.
Priponke
4643045756_28a926fbdd_o.jpg
4643045154_71a071d487_o.jpg
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So apr 02, 2011 9:00 am

fitipalDDi je napisal/-a:Aha, imaš že novo delavnico ... coll ;) jest bi imel takšno delavnico kakršni imajo uni fantje iz filma Tokyo drift :-P
Drugače pa jest sem ze vdelal 2 števčka v kozolo pred menjalno ročico, tam kjer je original pepelnik in sicer za 2x 65mm boost in pritisk olja ... vse sem že tudi skital in zbrusil (poliesterski kit) to je nekako OK ... ob ročno sem vdelal konzolo za stikala (dvig stekel) tudi OK ... sedaj pa je to treba samo še na fino pripravit in pobarvat ... to me pa jezi de ne bom naredil kero skropocalo ... iz kje pa si ti? Bom dal pol zvečer slike gor da vidiš kaj sem že naredil in se pol kaj zmeniva ;)

Ja, imam že novo delavnico - čeprav moj Polo in pa Audi sta bila narejena še v stari... ;) Jaz sem iz Maribora... Zmenjeno...

CockroaC je napisal/-a:
fitipalDDi je napisal/-a: jest bi imel takšno delavnico kakršni imajo uni fantje iz filma Tokyo drift :-P

Ja ja vem oftopic sem .. se dobro da ni vec kartonov :D :D .. evo ce smo ze pri garazah.

Ja, kartonov pa res več ni... ;)
Kdo pa nebi rad imel take delavnice? Sam kaj, ko so tote narete samo za gledat, ne pa za delat... ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So apr 02, 2011 9:05 am

Začetek izdelovanja vratnih panel...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So apr 02, 2011 9:18 am

Pištole, ki služijo kot ročaj za odpiranje in zapiranje vrat... Zamisli sem si, da ko se stisne petelin na pištoli, se vrata odprejo... ;)

Slika

Skitanje prostora, ki je bil prej namenjen visokotoncu...

Slika

Med drugim sem moral paziti tudi na linijo armaturna plošča in vrata, saj je bilo treba zaradi nove izdelave, oboje prirediti...

Slika

Nastavitev modela in izdelovanje...

Slika

Slika
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So apr 02, 2011 9:19 am

Nadaljevanje...

Slika

Slika