Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Poliranje platišč (Tramont Staria 3 delne stran 41)

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 25, 2012 12:23 pm

@MRV:

Saj se sploh nisem hecal glede tega, kaj ima, smrtno resno sem mislil... :roll: (To zdaj je tudi sarkazem, da ne boš vzel tudi tega resno).

A če dela bolj kvalitetne stvari, to pomeni, da mora denar metat ven skozi okno? Zakaj bi dajal 100€ za nekaj, kar mu mogoče nekdo zrihta za 70€ (brez bistvene razlike v kvaliteti)?

A potem če si lastiš recimo novega Mercedesa, kupiš gume tam, kjer so najdražje in z lahkoto vržeš 200€ stran? Totalno nelogično razmišljanje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jan 25, 2012 12:30 pm

če bi vedel kako delajo bogati ljudje z stvarmi, potem bi tudi mene resno jemal.
bogat človek nima časa razmišljat kje kupit poceni, važno mu je hitro in kvalitetno opravljeno delo. tebi se zdi nelogično razmišljanje, ma ti lahko povem realen primer. Prišla ženska z lexusom menjat zimske gume na nekih 21" col felne. letne gume katere so bile prakitčno nove, je kar pustila tam. a gume kar precej drage, saj račun za zimske gume je bil okoli 1500€. folka ne zanima cena, zanima jih samo dobro opravljeno delo in kvaliteta izdelka. nelogično razmišljanje ti je, ker ne razmišljaš dovolj na široko :)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr jan 25, 2012 12:37 pm

pozabi prijatelj...
Če kdo brca v temo si to ti....
nebom se izpostavljal....nebom dajal vtisa da zdj pa mi nekaj imamo doma...
Pač dobrostoječa firma z 30 zaposlenimi....

Pa verjemi da se še kako gleda kam bo šel denar...
ne razumi narobe...saj se gre in na dopust in avti in vse....sam vseeno...

to stanje ki si ga opisal ti,delajo ponavadi:

-Dediči ki jim je nekaj padlo z neba
-Sponzoruše ki si niso 1 evra same zaslužile
-Atkovi sinčki

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jan 25, 2012 12:44 pm

res je kar si napisal, samo še vedno nisi razumel mojega bistva. tudi ne pričakujem da me ravno kdo zastopi.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 25, 2012 12:50 pm

Če bi bil vsaj potencialni uporabnik njegove storitve, bi ga kontaktiral, vprašal za ceno in se potem odločil, če za tak denar naredi dosti dobro.
LP Rok

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jan 25, 2012 12:54 pm

MRV, spet ne razumeš, če bi se ubadal z bogatimi, potem bi vse kar bi imel - bi šlo v tujino, feltne od 3.000-12.000 eur, takemu normalno ni problem plačat N eur ker nima občutka za denar in kaj dejansko nekaj stane. Naprimer moja lanska Bentley platišča so šla nazaj na original Bentleya Continental Flyingspur - in lastnik ki me je klical iz nemčije, ga je zanimalo samo če pašejo preko keramičnih zavor! Ne kakšna so, ne v kakšnem stanju, o tem se je prepričal iz slik, ko je platišča dobil pa se je zahvalil in ocenil da je dejansko stanje kot je bilo na slikah. Ampak to je zgolj izjema in ekskluziva tudi v tujini ne prinese veliko, se pa zaradi večjega trga najde tistih par ljudi več, ki tako stvar kupijo.

men ni problem nabavit mašine za poliranje kompletnih feltn, pa mi pokaži s prstom na ljudi ki bodo plačali 500€ po kompletu za poliranje da se mi bo mašina povrnala v par letih? POZABI, še švabe jih množično prodajajo ker še tam je 650-800€ za poliranje konkreten znesek, ki ga le redki dajo. Odračunaj porabljeno elektriko za 2x trofazni motor in laufanje obeh motorjev za komplet feltn 40 ur? Granulate?... Ali misliš da je video na youtubu magični prah ko se v 10 sekundah feltna sveti? Pa predpriprava, peskanje, odpravljanje prask, varjenje, dobro "zjebane" feltne niti polirat nemoreš strojno..

tudi mi ni problem kupit mašine za ravnat feltne, kdaj si jo bom povrnil pri nakupni ceni 20.000€ za dokaj dobro? NIKOLI, še najboljši vulkanizer na celjskem si je ne bo nikoli, pa ima dejansko enega zaposlenega ki mu samo to dela.

Dobro, za kromiranje ravno nebi šel galvane odpirat, samo lepo te prosim, 100€ za komplet vijakov kromirat? 150 so novi? Galvanizirani vijaki in "zdelani" od starosti postanejo krhki s časom ! Sem nažalost tud to mogu ugotovit ko je na treh kilah par vijakov spustilo dušo.

in tako lahko nakladam naprej, kupim si niti ne centrirke ker z veseljem dam vulkanizerju 5€ da mi sname od 13-26" col 4 gume. In bi jih mogu sam snet prek 300 kompletov da bi si to mašino pokril.

O kvaliteti pa drugič, je pa dejansko povezana z $$$ in zgornjimi dejavniki, ki ne bodo pri nas nikoli izpolnjeni. Postopke je potrebno maksimalno izboljšat, tako časovno in materialno, da kvaliteta obnove ne trpi, in to je poglavitno.

Je pa pač slovenski šport Polenizacija, tako da včasih se mi zdi da živim v Poleniji.

tako da kar se tiče tega tudi s tem sestavkom zaključujem razne razlage, če pa komu kaj ni jasno pa naj kalkulator pa papir vzame v roke in pot pod noge.

MRV, ti pa še najprej bogatim tetam menjaj 21" gume, pa dobronamerni nasvet, primi se za tisto kiklo, ti ne bo treba več delat v življenju.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr jan 25, 2012 1:17 pm

MRV je napisal/-a:če bi vedel kako delajo bogati ljudje z stvarmi, potem bi tudi mene resno jemal.
bogat človek nima časa razmišljat kje kupit poceni, važno mu je hitro in kvalitetno opravljeno delo. tebi se zdi nelogično razmišljanje, ma ti lahko povem realen primer. Prišla ženska z lexusom menjat zimske gume na nekih 21" col felne. letne gume katere so bile prakitčno nove, je kar pustila tam. a gume kar precej drage, saj račun za zimske gume je bil okoli 1500€. folka ne zanima cena, zanima jih samo dobro opravljeno delo in kvaliteta izdelka. nelogično razmišljanje ti je, ker ne razmišljaš dovolj na široko :)

tole mi je prav smesno, sicer ti je ze croma povedal...in zgoraj mas napisano kdo dela taksne stvari...

eno je da imam denarja kot solate, pridem, in sem preprican da je delo dobro opravljeno, mi ni mar za teh 1500€... drugo je pa, da najdem prvo beznico, pustim tam 1500€+ in nato obstojim na cesti, ker mi je mehanik dal gor gume ki so olos od olosa...in nastej mi na na 5 prstov, koliko ljudi v sloveniji, gleda tako "siroko"... ?? dobro razgledanega cloveka bo zanimalo vse...pa ce ima denar, ali ne...tisti ki ga ima, bo pozoren, da bo res dobil top of the top, pa mu nebo skoda denarja, on drugi pa bo gledal da bo dobil cim boljso robo za cim manj denarja, in bo malce kompenziral...to je siroko gledanje, ne pa da nima veze koliko denarja, samo da je roba nabita na avto in da se lahko peljes...

croma, sorry za off...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 25, 2012 1:36 pm

MRV je napisal/-a:res je kar si napisal, samo še vedno nisi razumel mojega bistva. tudi ne pričakujem da me ravno kdo zastopi.

Saj te ne more nihče zastopit, ker primerjaš eno bogato kokoš, ki ne zna razmišljat s svojo glavo in enega privatnika, ki mora mora razmišljat s svojo glavo, če hoče obstati! :D Veliko takšnih, ki so pri vodenju posla razmišljali kot ona, zdaj gleda, kako jim iz vseh koncev rubijo premoženje.

P.S.: croma, keep up the good work! Na srečanju Volvotov se kaj oglasiš letos? Bo spet v Vinici? Lani nisem imel časa skočit dol (predvsem povohat Passata), sem pa videl kolono Volvotov, ki je čakala na pranje pri lokalnem vulkanizerju! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Poliranje platišč (JDM yoooooo stran 39)

Napisal/-a _Roba_ Sr jan 25, 2012 1:59 pm

croma_man je napisal/-a:
_Roba_ je napisal/-a:
Sori,da te morem skurcat spet...Samo 100€ za šraufe bi tud lahko dal glede na to da so tvoje obnove baje top :)

sori, nikol nobenega nisem silil da jih da rihtat meni, večina gre v nemčijo, očitno niso taki picajzli kot Slovenceljni kjer se bo vsak obesil na vsako malenkost ki jo le lahko opazi.

Sicer pa ja, raje jih pustim v razmeroma dobrem original stanju kot pa da jih grem barvat. Glede kromiranja je pa pač trenutno tak, iščem drugega, ti pa namesto da bi lape stegoval ker si povsod puno pameten, pa ti najdi kaj cenejšega, ko si taki maher. Ostalo ti pa povem, ko te srečam kje na kakem showu, da nebo samo po tipkovnici letelo.

pa brez zamere

Ne bodi jezn zdaj :D Krom mi nikoli ni bil všeč in mi nebo zato mi je vseno kolk stane lahko ti pa povem,da je ugodno kromiranje v Lovrencu na pohorju ;) Ja itak,da se boma prej kot slej srečala :) Ni zamer jih nima zakaj bit :)

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Sr jan 25, 2012 3:14 pm

MRV je napisal/-a:res je kar si napisal, samo še vedno nisi razumel mojega bistva. tudi ne pričakujem da me ravno kdo zastopi.

Jaz te popolnoma zastopim ! Od punce oče, je gume vedno kupoval 400 evrov dražje, kot bi jih jaz lahko naročil preko interneta! Pač se mu neda in mu to ni potrebno. Pripelje avto na menjavo pnevmatik in ga tudi čez pol urce odpelje brez sekiranja! Ima se moze se :)
`LG

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Sr jan 25, 2012 3:17 pm

dominic je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:če bi vedel kako delajo bogati ljudje z stvarmi, potem bi tudi mene resno jemal.

tole mi je prav smesno, sicer ti je ze croma povedal...in zgoraj mas napisano kdo dela taksne stvari...

eno je da imam denarja kot solate, pridem, in sem preprican da je delo dobro opravljeno, mi ni mar za teh 1500€... drugo je pa, da najdem prvo beznico, pustim tam 1500€+ in nato obstojim na cesti, ker mi je mehanik dal gor gume ki so olos od olosa...in nastej mi na na 5 prstov, koliko ljudi v sloveniji, gleda tako "siroko"... ?? dobro razgledanega cloveka bo zanimalo vse...pa ce ima denar, ali ne...tisti ki ga ima, bo pozoren, da bo res dobil top of the top, pa mu nebo skoda denarja, on drugi pa bo gledal da bo dobil cim boljso robo za cim manj denarja, in bo malce kompenziral...to je siroko gledanje, ne pa da nima veze koliko denarja, samo da je roba nabita na avto in da se lahko peljes...

croma, sorry za off...

TO govoriš ti, ko pač nažalost nisi izkusil takšnega življenja! ;) pa brez zamere :)
`LG

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr jan 25, 2012 3:29 pm

Govorimo o odlično opravljenem delu, potem pa pogovori o tem, da treba šparat...? Celi čas pisanje o tem da treba cenit delo (poliranje), ko se pa gre za drugo delo (v tem primeru kromiranje) pa je predrago... Če si pogledamo dostopnost del vidimo, da spolira lahko vsak doma, medtem ko pri kromiranju to ni možno... Zato pa tega vsak nima... =P

Moje mnenje: če se spustiš v nekaj se spusti popolnoma al pa se sploh raje ne (govorim o dvo in trodelnih felnah)... Naspol je za mene šalabajzerstvo in tu je škoda denarja... ;) Malo dnara malo muzike... ? Me prav zanima koliko uporabnikom tukaj gor bi bilo všeč, da se špara pri vaših felnah... ;) Na vijakih, ki v bistvu držijo skupaj dvo ali trodelno felno in so pomembni, pri silikonu, ki drži skupaj dele felne, pri šmirgl papirju in šprickitu, ki poskrbita, da barva dolgoročno ostane na felnah ... Pri redkih starih večdelnih felnah si po mojem menju tega ne smemo privoščit...

P.S. : Res – če me pa kaj moti pa so to stari al pa Merkur šraufi v takih felnah...
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 25, 2012 3:46 pm

Se strinjam, da bi bilo boljše, da se da nove šraufe. Če pa govorimo o obnovi le teh, dražja cena ne pomeni nujno boljše kvalitete. In če ti lahko nekdo naredi isto dobro, za manj denarja, to ni šparanje na račun kvalitete, ampak racionalno razmišljanje!
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Sr jan 25, 2012 3:59 pm

ElGato je napisal/-a:Govorimo o odlično opravljenem delu, potem pa pogovori o tem, da treba šparat...? Celi čas pisanje o tem da treba cenit delo (poliranje), ko se pa gre za drugo delo (v tem primeru kromiranje) pa je predrago... Če si pogledamo dostopnost del vidimo, da spolira lahko vsak doma, medtem ko pri kromiranju to ni možno... Zato pa tega vsak nima... =P

Moje mnenje: če se spustiš v nekaj se spusti popolnoma al pa se sploh raje ne (govorim o dvo in trodelnih felnah)... Naspol je za mene šalabajzerstvo in tu je škoda denarja... ;) Malo dnara malo muzike... ? Me prav zanima koliko uporabnikom tukaj gor bi bilo všeč, da se špara pri vaših felnah... ;) Na vijakih, ki v bistvu držijo skupaj dvo ali trodelno felno in so pomembni, pri silikonu, ki drži skupaj dele felne, pri šmirgl papirju in šprickitu, ki poskrbita, da barva dolgoročno ostane na felnah ... Pri redkih starih večdelnih felnah si po mojem menju tega ne smemo privoščit...

P.S. : Res – če me pa kaj moti pa so to stari al pa Merkur šraufi v takih felnah...

gato, to mi ti praviš, ko si šel od dvodelnih feln stare vijake barvat doma na črno? :D

dejmo ostat realni. Bom pa dopisal v oglas za tramonte da za 150€ aufpreis dobi nove vijake. Sigurno jih bom lažje prodal. :cry

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr jan 25, 2012 4:07 pm

Lahko bi jih kromiral brez problema... ;) LaMike je htel meti crne... So pa obnovljeni...

P.S: Te pa bodimo realni... ;)
Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jan 25, 2012 4:12 pm

croma_man je napisal/-a:
ElGato je napisal/-a:Govorimo o odlično opravljenem delu, potem pa pogovori o tem, da treba šparat...? Celi čas pisanje o tem da treba cenit delo (poliranje), ko se pa gre za drugo delo (v tem primeru kromiranje) pa je predrago... Če si pogledamo dostopnost del vidimo, da spolira lahko vsak doma, medtem ko pri kromiranju to ni možno... Zato pa tega vsak nima... =P

gato, to mi ti praviš, ko si šel od dvodelnih feln stare vijake barvat doma na črno? :D

dejmo ostat realni. Bom pa dopisal v oglas za tramonte da za 150€ aufpreis dobi nove vijake. Sigurno jih bom lažje prodal. :cry

Ne mešat mojih feln v to. Pri meni je šlo za budget obnovo in na tem sem tudi vztrajal. Ostali so originalni vijaki s tem, da so se pobarvali, izključno zaradi (mojega) finančnega stanja. Gato je rekel naj kupim vijake pa jih odkrito povedano nisem želel (zaradi prej omenjene zadeve). Edini strošek, ki sem ga res bil pripravljen sprejeti, sta bila 2 nova robova. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Sr jan 25, 2012 4:27 pm

ElGato je napisal/-a:Lahko bi jih kromiral brez problema... ;) LaMike je htel meti crne... So pa obnovljeni...

P.S: Te pa bodimo realni... ;)

tudi jaz sem htel pustit vijake originalne pri tramontih, ker pač je stanje njihovo po poliranju glav bilo meni všeč, feltne so moje, pa tudi prodaja je moj problem, se ti ne zdi? Moja odločitev,moj denar,moje feltne, moje slike, moja objava...je kje kdo napaden? Se mora kdo branit? Sem uničil kulturno dediščino? Se opravičujem vsem seizmologom, ko bodo ljudje od smeha začeli padat iz stolov.

Tist ko jih hoče jih bo vzel, tist ko jih noče jih pa ne bo. Nevem zakaj se je treba tak obremenjevat. Tud če bi jih u nulo zrihtal bi kdo našel kakšen fiktivno napako.

Sicer pa če enih slovenskih ne obnovim, jih mam še vedno 90 kompletov, ki so MOJE in če jih danes fuknem vse skup v aluminij, mam pač par ton aluminija, in bo to MOJA odločitev. Sem s tem tebi škodo naredil? Mogoče kakemu drugemu? Najbrž ne.

se ti ne zdi? Te pa bodimo realni. Lahko pa prideš do Celja, potne stroške ti krijem jaz, pa še na pivo lahko grema, pa si boš v živo pogledal šraufe, ocenil kvaliteto lepila, izmeril nivo nanešenega šprickita in nenazadnje z merilcem laka pomeril po zvezdi in podal mnenje. Če sem pa koga nategnil, pa lahko pride, pripelje feltne, mu jih kompletne zmatiram z 60 šmirglom in vrnem denar, pa lahko vse obnove preštejem samo na prste na obeh rokah (k sreči imam še vse).

Zakaj objavljam potem tukaj slike? Zato, ker je še kak odstotek normalnih ljudi, ki pa strmo pada s povprečnim postom na nivoju 24ur.com portala.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Sr jan 25, 2012 4:51 pm

croma_man je napisal/-a:tudi jaz sem htel pustit vijake originalne pri tramontih, ker pač je stanje njihovo po poliranju glav bilo meni všeč

Nisem te napadel... Povedal sem samo svoje mnenje... Če bi tak napisal v prvo bi blo ok - po tistem kar si napisal, sem sklepal da niso v lepem stanju pa jih boš vseeno pustil take, kar je nesmiselno...

P.s. V prvem postu sem pa mislil predvsem na tiste, ki bi meli poceni - v nulo... S šparanjem ne more bit v nulo - sploh dvo in tro-delne stare felne... ;)
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jan 25, 2012 6:51 pm

:roll: 2 osebi, ki mata dejansko kaj za pokazat na tem forumu, se spravita v javno prckarijo zaradi vijakov. Koliko se to spodobi presodite sami, vidva pa dajta to po PM-ih reševat. Še te dobre teme ki jih a.com premore boste uničli.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr jan 25, 2012 7:31 pm

U to debato kako se bogataši obnašajo se sploh ne bom mešal, ker nima smisla. Bom pa pripomnil, da ta forum je iz dneva v dan bolj podoben Honda forumu :lol: Pa sorry za OFF :D

Kdaj se boš lotil 22" 8) Te bi pa tudi jaz z veseljem si u živo prišel ogledat :D (iz samega firbca, ne zaradi nakupa oops :D )
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov