Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jan 15, 2010 9:28 pm

Super! To je meni osebno najbolj zanimiva tema na A.com ta trenutek. :D
Bi pa predlagal da plus kabel na akumulator nekako označiš z rdečo barvo (poviješ z rdečim izolirtrakom, ali daš gor rdečo vezico, ali rdečo termobužrko...). Da ne bo kakega dima ko boš slučajno kdaj uporabljal start kable, ali podobno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 15, 2010 9:57 pm

tudi meni je najbolj zanimiva tema na a.com te luči pa so :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow :bow u nulo mu pašejo :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Pe jan 15, 2010 10:08 pm

ElGato svaka ti čast :bow prav z užitkom gledam tvoje teme in vedno komaj čakam tvoje nove objave oz. projekte, res kapa dol same pohvale z moje strani ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jan 16, 2010 8:14 pm

Predvidevam da cinšpula ni na običajnem mestu.
Kako boš kabel na frtajler oz. razdelilno kapo prpelov ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
matete
Nov uporabnik

Napisal/-a matete So jan 16, 2010 8:17 pm

DOBER SI VSAKA TI ČAST . KOMAJ ČAKAM TVOJ FINIŠH.

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato So jan 16, 2010 10:29 pm

sebaveh je napisal/-a:Super! To je meni osebno najbolj zanimiva tema na A.com ta trenutek. :D
Bi pa predlagal da plus kabel na akumulator nekako označiš z rdečo barvo (poviješ z rdečim izolirtrakom, ali daš gor rdečo vezico, ali rdečo termobužrko...). Da ne bo kakega dima ko boš slučajno kdaj uporabljal start kable, ali podobno.

Plus kabel je označen na klemi... prav tako minus... Sicer pa midva, ki sva delala in sestavljala avto, točno vema kateri je keri... Tak da ni panike... ;)

AgitatoR je napisal/-a:Predvidevam da cinšpula ni na običajnem mestu.
Kako boš kabel na frtajler oz. razdelilno kapo prpelov ?

Prav imaš, ni na običajnem mestu... Ta kabel sem kupil daljši...
(lahko se kupi daljši ali pa se da tudi nareti po naročlu...)
Slika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So jan 16, 2010 11:11 pm

Doche je napisal/-a:Zanimiv izbor luči.

+ odlicen izbor,boljsi kot sem si predstavljal.sem mislil da bo rdece-bela varianta.
Kar naprej,upam da bom utegnil priti ko bo koncan da si v zivo ogledam tole lepoto..
lep pozdrav obema

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jan 16, 2010 11:25 pm

Ozke luči vem da so imele na eni strani meglenko, na drugi pa vzvratno luč. Boš ti imel enako, ali dve vzvratni? Če slednje, imaš potem še dodatno zadnjo meglenko v planu?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 17, 2010 10:41 am

Yoni: teb in vsem , ki se bodo še kdaj piknili v kako malenkost ....Ko delaš enkrat avto tako skupaj kot ga Elgato ti pogosto ali uide kaka malenkost ali pa se ti ne da več ukvarjat s tistim, ker nima smisla. Tale zvar je tko lepo skrit in se ne vidi ko gledaš avto kot celoto. Če delaš ali popravljaš en blatnik ajd si vzameš čas in nardiš tisti blatnik kot je treba....Če pa delaš cel avto.....je pa to enostavno preveč.
Mislim da je v tem avtu toliko dela in živcev , da tisti ki to razumemo in vemo zakaj se gre , se niti en ne bo vpiknil v tako malenkost. Popolnosti pač ni....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jan 17, 2010 10:47 am

točno tko lisko...vsak avto ki se obnavlja....če bos hotu najdet napake jih bos najdu...ampak kot pravis ti, je tu vlozeno enega dela in zivcev da pece glava...tko da je avto :clapclap
še vedno se bo lahko 90% oldtimerjev in 99% golfov I lahko skrilo pred gatovim golfom ;)

LP
Slika

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Ne jan 17, 2010 10:58 am

to ne vejo ker še noben sploh ni delal kaj takega ker je najlažje doma sedet pa bedarije pisat...
sdted

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jan 17, 2010 11:15 am

morda pa ne bo videl teh varov, ker bo mogoče tam guma na katero se nasloni zadnja hauba :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 17, 2010 11:15 am

Yoni je napisal/-a:Vsak ki bo videl odprto zadnjo havbo(slinasti 17 letni čapci so izvzeti) bo najprej videl ta dva svinjska švasa na obeh straneh...

Mislim da bo krom v motorju in nasplošno sestava celotnega vozila, vsakega navadnega smrtnika tako prevzela, da teh zvarov niti opazil ne bo.

Sicer pa povsod se najdejo felerji (tud pri novih avtih) in mislim da je brezveze, da se prčkamo s takimi stvarmi po forumu. Je pa res da kritika tud more bit :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 17, 2010 11:22 am

Js tudi ko sem gledal slike kar sem prvo videl je bilo to.. :? Drugače pa vsa čast za projekt!

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne jan 17, 2010 1:56 pm

Že na začetku sem povedal, da se gre pri tem projektu predvsem za obnovo oldtimer-ja v retro style... Torej to pomeni, da se gre za popravljanje celotnega avta. Takšne stvari, kot je ta je ziher lepša kot je bila original... Če si pogledate novejše avte, lahko opazite, kako so zvari zakitani... ;)

Po pravici povedano niti nisem hotel kitati tega, ker je tak v originalu... Če bi se lotil tuning - styling variante, tega ne bi pustil tako... Avto je delan v originalnem videzu... Po mojem mnenju mislim, da je lepši, kot pa je bil v originalu.

Tudi v mašini, če nisi opazil sem tokrat pustil vse zvare original, tako kot je bilo... Se pravi nič polepšano... Pa če bi hotel delati tuning varianto, bi brezskrbi naredil tako, kot je v Polotu - vse zglajeno in zbrušeno - ker mi to ne predstavlja noben problem... ;)

Tak da za mene na žalost to ni napaka - ker je pač v originalu (notranji zvari)...

Priznam pa, da ima avto napake...
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne jan 17, 2010 1:57 pm

lisko je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:Vsak ki bo videl odprto zadnjo havbo(slinasti 17 letni čapci so izvzeti) bo najprej videl ta dva svinjska švasa na obeh straneh...

Mislim da bo krom v motorju in nasplošno sestava celotnega vozila, vsakega navadnega smrtnika tako prevzela, da teh zvarov niti opazil ne bo.

Sicer pa povsod se najdejo felerji (tud pri novih avtih) in mislim da je brezveze, da se prčkamo s takimi stvarmi po forumu. Je pa res da kritika tud more bit :)

Točno tako... ;)
Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne jan 17, 2010 2:08 pm

Še nekaj slik - dodana posoda za zavorni sistem...

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne jan 17, 2010 2:11 pm

o fak ker nagravžn zvar! stari - avto sam na odpad odpel, ker mene bi blo sram se s takim zvarom kazat. :roll:

dejte ludje, lepo vas prosim... pol pa hodite po showih pa hvalte skozlane jajce kok dobr zgledajo, k majo vse lukne sam pokitane pa zapacane...

ElGato avto je super. Lahko si mislim koliko dela pa dnara gre v tole. Največ pa volje do avta! Super bo zgledu kakršne kol boš dal luči...Ker konckoncu tisto kar mene fascinira si že naredu. Porihtu školko in motor v nulo. In je avto 1A. Ti bombončki - luči pa ta šit je pa za tiste..."STAYLERJE", da majo tud oni kaj za komentirat... :lol:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

ElGato
Poznavalec foruma

Napisal/-a ElGato Ne jan 17, 2010 2:12 pm

Še nekaj "kablov"...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne jan 17, 2010 3:22 pm

:pop: lepo lepo..še malo pa se bo vozlo :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov