Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

barcarula
Nov uporabnik

poškodovana armatura

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 8:34 am

pozdravljeni,

sem nov tukaj. kupil sem rabljen avto in je na armaturki neki amulet. ta amulet bi rad ostranil, vendar sem probal in bo sel tezko dol. ocitno je prilepljen s sekundnim...vseeno upam da ni clovek uporabil sekundnega lepila. ce amulet odstranim, vem da se bo zadaj 100% kaj poznalo na armaturki. sedaj vas sprasujem kako vi resujete take probleme? lahko bi dal tudi neki drugi amulet gor, ki bi bil meni vsec in vsaj barvno usklajen z armaturko. kje se lahko kaj takega kupi? imajo mogoce kaj v kaki trgovini z avtodeli? hvala vsem za odgovore.

lp

barcarula
Nov uporabnik

Re: poškodovana armatura

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 9:18 am

Ima kdo kakšno rešitev...?

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne avg 31, 2014 10:28 am

Tega raje pusti gor :| čes čas ti bo mogoče še všeč :lol:
Mal heca -sam sem mel na armaturki tisti magnet ko lahko daš telefon gor,je bil s sekundnim lepilom pritrjem,sem ga nekak s šravfcigrom počasi nadigoval , še malo sem ga z wd pošprical in je počasi popustil pol sem s krpo se spucal tako da je bila ravna površina pol sem pa neko nalepko nalepil gor mam nekaj nalepk doma ,če bi pustil tako se pozna.Če ti bo uspelo dobiti dol pol naj bo drugi malo večji.
Mogoče bi se dalo spolirat da se nebi poznalo :|
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 10:42 am

hvala za odgovor. kaksno nalepko imas to v mislih. lahko pritrdis sliko nalepke? ja sej jst bi dal to dol, pol pa seveda nekaj drugega gor, kar bi bilo meni bolj vsec in seveda vsaj barvno usklajeno...ker sedaj imam sivo armaturko, pa zlato marijo iz brezja...mislm obupno kaj vse in kam vse folk pritrjuje te amulete...upam, da ne poskoduje prevec, ko bom odstranjeval...

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 11:24 am

al pa če bi dobil na kakšnemu odpadu plastiko (glej prilogo). me zanima koliko je original plastoka (v prilogi). Bom šel vprašat na porsche verovškova...upam da nimajo navitih cen...
Priponke
photo.JPG

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne avg 31, 2014 2:34 pm

Sama plastika bi znala biti ful draga ,bi pa znal na servisu met kako nalepko .
Avta več nimam ,je bla nalepka taka da lahko od zunaj nalepiš (da ne zbledi ...)bila je pa črn tatu tako da se je zlilo z armaturko.Lahko pa malo pobrškaš po netu bi se znala kakšnja nalepka dobiti :idea:
l.p.

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 5:18 pm

ja, zna bit kr drago pomojm...bomsel vprasat na verovskovo...morem nekej zrihtat k me moti. je pa res da sm ze brsku na netu za kaksen amulet...ampak najbolje bi bilo ce bi celo plastiko zamenjal...se mi pa tud armatura lusci tm ko das kljuc notri, na desni strani spodaj pod stevci. tega pa pomojm ne bom mogu zrihtat...ker je velik kos armature, zluscen je pa samo na desni strani onega kroga, ki je za kljuc vtaknit. pomojm se je zluscilo zato ker je bivsa lastnica vedno falila kam vtakniti kljuc, ne razumem kako ne mores lepo nastavit in pol pritisnit za kontakt oz vzig....bom jutri slikal, pa prilepil se to...upam, da bo kdo dal kaksen predlog kako bi to postimal...

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Ne avg 31, 2014 5:33 pm

jaqckoo je napisal/-a:Sama plastika bi znala biti ful draga ,bi pa znal na servisu met kako nalepko .
Avta več nimam ,je bla nalepka taka da lahko od zunaj nalepiš (da ne zbledi ...)bila je pa črn tatu tako da se je zlilo z armaturko.Lahko pa malo pobrškaš po netu bi se znala kakšnja nalepka dobiti :idea:
l.p.

kje si pa kupil tako nalepko???

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne avg 31, 2014 8:25 pm

Po pravici povedano ne vem kje se dobu nalepko ,je že dolgo tega oops ,sam če je cela ar. v kurcu ,no za kateri avto :?: Lahko bi ti kakšen avtoličar to mal pokital in prebarval :|
l.p.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 31, 2014 9:07 pm

Avto je passat 3c?

Če je marijo lepil na alu dekor - blendo od audio enote jo enostavno menjaš. Blendo 100% lahko naročiš na servisu, kakšna je cena ne vem a pretirano draga ne more bit. Na nemškem AHW Shop-u pride original za golfa 6 pod 20€. Če ugibam bi rekel, da pride pri nas nova okrog 30 ali mogoče nekaj več €.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 4:51 am

yashica je napisal/-a:Avto je passat 3c?

Če je marijo lepil na alu dekor - blendo od audio enote jo enostavno menjaš. Blendo 100% lahko naročiš na servisu, kakšna je cena ne vem a pretirano draga ne more bit. Na nemškem AHW Shop-u pride original za golfa 6 pod 20€. Če ugibam bi rekel, da pride pri nas nova okrog 30 ali mogoče nekaj več €.

avto je passat tsi 1.8, 161hp. bom pogledu v ahw shopu, pa tud na verovskovi, kot sm ze napisal. sej ce ta kos plastike narocim, jo lahko sam zamenjam a ne? kolkr sm filmcek gledal, samo staknes staro plastiko dol in das novo gor???

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 4:51 am

avto je passat tsi 1.8, 161hp. bom pogledu v ahw shopu, pa tud na verovskovi, kot sm ze napisal. sej ce ta kos plastike narocim, jo lahko sam zamenjam a ne? kolkr sm filmcek gledal, samo staknes staro plastiko dol in das novo gor???

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 4:53 am

prilepjeno je pa na plasticen sivi predel okoli radija, enak okvir kot ga tip daje dol na prilepljeni sliki v postu malo visje...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 01, 2014 7:06 am

To lahko naročiš in sam menjaš, ni nič komplicirano samo, če nimaš orodja za demontažo trimov uporabi kakšno staro kartico, da ne boš poškodoval okoliške plastike.

Iz Nemčije prištej še poštnino in se mi zdi, da bo pri nas vseeno ceneje. Je pa ponavadi tako, da naročiš do 14 ure, je drugi dan že na servisu. Kar se hitrosti dobave rezervnih delov in dodatne opreme tiče je skupina vw daleč pred drugimi. Na redkokateri del čakaš več dni ;)

Preden naročiš preveri avtonet, če se kakšna nepoškodovana prodaja za pameten denar.
1992 Fiat Uno 60 SX

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 7:17 am

yashica je napisal/-a:To lahko naročiš in sam menjaš, ni nič komplicirano samo, če nimaš orodja za demontažo trimov uporabi kakšno staro kartico, da ne boš poškodoval okoliške plastike.

Iz Nemčije prištej še poštnino in se mi zdi, da bo pri nas vseeno ceneje. Je pa ponavadi tako, da naročiš do 14 ure, je drugi dan že na servisu. Kar se hitrosti dobave rezervnih delov in dodatne opreme tiče je skupina vw daleč pred drugimi. Na redkokateri del čakaš več dni ;)

Hvala za odgovor. Ja to plastiko bom najverjetneje kr kupil. me res moti ta "marija". V prilogi še kako je znucana armaturka, tam kjer se ključ notri vtakne. A se da to kej nares? ima kdo kakšno idejo. Hvala za odgovore.

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 7:20 am

Še slike...
Priponke
photo 3.JPG
photo 3.JPG (27.75 KiB) Videno 10324 krat
photo 2.JPG
photo 2.JPG (34.11 KiB) Videno 10324 krat
photo 1.JPG
photo 1.JPG (32.42 KiB) Videno 10324 krat

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 01, 2014 7:25 am

off.: ali mogoče veš za kakšno trgovino za seate kot je naprimer za VW in Audi AHW Shop?
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 01, 2014 7:28 am

Okrog klučavnice pusti tako kot je, ker kar boš pacal gor bo še slabše. V tem primeru pride v poštev samo menjava armaturne plošče kar je nesmisel.

Blendo odstrani in ravno tako marijo, da sploh vidiš kakšen odtis bo ostal. Na hrbni strani blende mora bit koda dela in namesto, da ti na servisu išče rezervni del po št. šasije ti jo naroči po omenjeni kodi.

pskoda je napisal/-a:off.: ali mogoče veš za kakšno trgovino za seate kot je naprimer za VW in Audi AHW Shop?

Za spletno prodajo seatovih delov direkt od distributerja, tako kot je ahw, žal ne vem.
1992 Fiat Uno 60 SX

barcarula
Nov uporabnik

Napisal/-a barcarula Po sep 01, 2014 7:58 am

yashica je napisal/-a:Okrog klučavnice pusti tako kot je, ker kar boš pacal gor bo še slabše. V tem primeru pride v poštev samo menjava armaturne plošče kar je nesmisel.

Blendo odstrani in ravno tako marijo, da sploh vidiš kakšen odtis bo ostal. Na hrbni strani blende mora bit koda dela in namesto, da ti na servisu išče rezervni del po št. šasije ti jo naroči po omenjeni kodi.

pskoda je napisal/-a:off.: ali mogoče veš za kakšno trgovino za seate kot je naprimer za VW in Audi AHW Shop?

Za spletno prodajo seatovih delov direkt od distributerja, tako kot je ahw, žal ne vem.

JAz tudi žal ne vem za seate. Malo poguglaj, mogoče kaj najdeš.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 01, 2014 9:50 am

Ok, hvala obema ;)
Lp
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov