mmatic85 je napisal/-a:Pozdravljen, tudi jaz sem imel težavo z jakostjo radijskih frekvenc, rešil sem jo pa namreč z ojačevalnikom
http://caraudioempire.com/elektronski-o ... pr-1149287
Lp
abbe je napisal/-a:a je kdo pomislu da je sam kabel od antene zanič oz da je masa slaba?
ko si menjal anteno si verjtno menjal tudi kabel?
mogoče je pa sama narava taka,da si pač na takem območju kjer je sprejem slabši?
Scorp84 je napisal/-a:Ce lahko radio razdres, bos pri tunerju opazil, da sta dva "vijaka", eni celo 4. Ce tega ni, je lahko kje drugje na vezju od samega radia. Pomaga povsianje ali nizanje napetosti (odvisno od trenutne nastavitve), na samemu tunerju, da bo radio boljse lovil.
Scorp84 je napisal/-a:Zal ni nic napisano. Tuner prepoznas kjer gre vhod za anteno in na njemu sta vijaka. S flomastrom oznacis njihov polozaj, nato ju pocasi obracas. Ne smes prevec ker porusis ravnovesje, ceprav lahko obrnes za cel krog... da bi kaj vec vedel bo treba razdret in pogledat kateri tuner je gor.
Firediver je napisal/-a:Najbrž bo kar z anteno kaj narobe. Jaz sem imel zadnjič to srečo, da se je na konektorju na antenskem kablu videlo korozijo in sem z zamenjavo konektorja odpravil problem. Treba je vedeti, da so tokovi po tem kablu nečloveško majhni in vsaka umazanija prispeva k slabemu sprejemu, sploh če je signal bolj šibek.
Fascinantno se mi je zdelo to z raznim nastavljanjem neke napetosti pri tunerju ker vem, da avtoradio nima veliko prostora, da bi imel tako glomazne nastavljive VF dušilke, kot so pri domačih Hi-Fi napravah, zato sem se nadejal vsaj trimer potenciometra, če je že govora o nastavljanju neke napetosti.
Kolikor vem, imajo avtoradii varicap diode, ki se jim spreminja kapacitivnost glede na napetost na tej diodi, da se spremeni frekvenca postaje. Ampak s tem ne povečaš občutljivosti sprejema, ker za to skrbi vhodna VF enota. Če pa je zaradi slabe antene slabo razmerje signal-šum, potem pa tudi dober avtoradio ne more narediti čudeža.
grezor je napisal/-a:Sam še nekaj zakaj radio nebi lovil dobro oz. bi ga mogel ponovno nastaviti, če pa je radio prej imel prijatel kateremu je radio lovil kot je moral in je delal dober ko pa sem jaz radio vzel od prijatla in ga dal sebi v auto pa ne lovi. In z prejšnjim radijem je bil isti problem, tako da mislim da kateri koli radio bi dal not bi bila težava ista. Kaj naj naredim da bi se napaka odpravila?
Fan je napisal/-a:grezor je napisal/-a:Sam še nekaj zakaj radio nebi lovil dobro oz. bi ga mogel ponovno nastaviti, če pa je radio prej imel prijatel kateremu je radio lovil kot je moral in je delal dober ko pa sem jaz radio vzel od prijatla in ga dal sebi v auto pa ne lovi. In z prejšnjim radijem je bil isti problem, tako da mislim da kateri koli radio bi dal not bi bila težava ista. Kaj naj naredim da bi se napaka odpravila?
Kakor koli berem, ne bo nič narobe s samim radijem, nekaj ni dobro pri priključkih ( v motornem prostoru ni dušilke, slaba masa na radiju, ni pravilno priklopljen - manjka kakšen + ali -, s samo anteno in povezavo je kaj narobe - vseeno če je novo, v koliko je kupljen kakšen ceneni škart, je rezultat tukaj ). Zapeljite vozilo do lokalnega avto elektrikarja ali firme, ki se bavi z ozvočenjem v vozilih, pa vam bodo uredili. Kakor vidim, vam je že zmanjkalo znanja - če je bilo več radijev v vozilu z enako okvaro .......................
Nikola_Tesla je napisal/-a:Sredica mora imeti povezavo z zunanjo anteno in obenem ne sme imeti stika z opletom, ki je po večini vezan na karoserijo avtomobila.
Se pravi med sredico in karoserijo ne sme biti povezave.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov