Predstavil bi vam mali projekt s katerim sem se zajebaval zadnje mrzle dni. Pred kratkim sem se odlocil da obnovim volan. Na zacetku je bil v takem stanju

Nasel sem par ponudnikov ki to delajo samo se mi je cel postopek zdej prevec zapleten (volan dol volan gor) cena me niti ni tako motila. Potem pa sem nasel stran
https://www.lonckyauto.com/
kjer sem narocil usnjen ovitek za na volan. Imajo različne modele za vsako znamko. Lahko menjas stil barve kombiniras razlicne vrste usnja/blaga...kar zelis. Keč je v tem da ga moraš sešiti sam, tako da to priporocam za tiske ki imajo malo umetniske zilice. Šivanje mi je vzelo nekje 4 ur s postanki. Na koncu je volan malo debelejsi ker se siva preko orginala. Posiljka je prispela v 40 dneh ter celo brez carine - kinezi neki glumijo in naredijo repost iz luxemburga v mojem primeru in je prislo brez carine., Ceprav sem bil znjo ze sprijaznen.
Zacetek - na koncu se izkaze da je to najbolj pomemben korak, potrebno je nacentrirati cim bolj natančno

Okrog spredaj zadaj ...se volan fiksira z tankim dvoslojnim lepilnim trakom - je fajn da se lepo povsod fiksira sam sem na koncu ugotovil da bi ga lahko se vec notri dal da lepse drži

Fiksiranje pozicij 9,6,3

Pred zacetkom šivanja

Šivanje preko orginal prevleke

1/2

Končano

Je bilo kar zahtevno na kksnih pozicijah sploh proti koncu krakov kjer je potem treba narediti vozle. Sem kaksn siv zašustral zato je zelo pomembno da se ga na zacetku lepo nacentrira ker imas potem manj napak. Pri poziciji 9 sem tudi malo zasusteal ampak me ne moti tako zelo - lahko bi odzadaj uporavil vec dvojnega traku.
Dam si oceno 8/10 in za ta denar sem kar zadovoljen (45€) - valutu spremenite v funte pride ceneje...to sem videl sele po nakupu.
Priporočam
Na koncu sem vgradil se led sijalke

Lep pozdrav