Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)
 
Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com
 
Prispevkov: 3084
Pridružen: Po feb 04, 2002 10:58 pm
Kraj: Gorenjska

PRAVILNIK uporabe foruma

Napisal/-a ice Po dec 27, 2004 11:56 am

PRAVILNIK UPORABE FORUMA

Dokument je bil spisan z namenom, da se na forumu postavijo točna pravila kaj se sme in ne ter se tako obdži kvaliteta tem na visokem nivoju.

UVOD
Pozdravljeni na največjem avtomobilskem portalu v Sloveniji. Namen foruma je združitev vseh slovenskih avtomobilskih navdušencev, ki jim je vožnja v velik užitek in ki se veselijo vsakega novega dodatka na svojem poskočnem konjičku. Foruma je prav tako namenjen ljudem z vprašanji, težavami pri nakupih, popravilih, ipd. Med seboj si uporabniki delijo mnenja na podanih področjih, lahko pa tudi začnejo čisto svojo temo ali odgovarjajo na teme ostalih uporabnikov. Forum uporabljate izključno na lastno odgovornost in lastniki in uredniki foruma NE odgovarjajo za kakršnekoli posledice dejanj in/ali pisanja uporabnikov!

Forum lahko berejo vsi obiskovalci portala http://avtomobilizem.com, za objavo sporočil in debat pa se boste morali prijaviti kot član (brezplačno). Forum je odprt za vse ljudi vseh starosti in vseh krajev.

Kdo skrbi za red?
Na forumu skrbijo za red admini(upravniki) in modi (uredniki), na njih se lahko tudi obrnete v primeru, da ste naleteli na težavo pri uporabi. Pri lažji kršitvi eden izmed njih izda opozorilo (rumeni karton) (je vidno poleg imena člana), v primeru večjih kršitev pa se članu prepove dostop (rdeči karton). Pred uporabo rdečega kartona se mod mora prej posvetovati v skritem moderatorskem kotičku. V primeru da je član zbral 5 opozoril mu forum avtomatično prepreči dostop.

Splošni napotki za pisanje
Ob objavi debate se prepričajte da pišete v najbolj primerno področje in da za naslov naprej določite čimbolj podroben in bogat opis! Pred odgovorom še enkrat preberite vaše besedilo, naj bodo vaše objave čimbolj objektivna, pregledne in v pomoč vsem. Ob kakšni duhoviti opazki se potrudite da bodo vsi to razumeli kot šalo in naj poleg ne manjka ;)
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

PRAVILA FORUMA (kršilec je obveščen le s členom in točko, ki jo je kršil, npr 1.2)

Pred samim kaznovanjem bodo moderatorji (javno v debati, kjer se nahaja sporna objava) opozorili kršitelja in postavili debato nazaj v pravo smer.

1. Prepiranje
1.1 - prepovedana je uporaba kletvic
1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov) ali pa tretjih oseb, ki jih ni prisotnih na forumu
1.3 - kregarija stila "jaz imam pa boljšo znamko, ne moja je boljša" ali "jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti" je prepovedana in bo podeljeno opozorilo za VSE udeležene v kregariji. Pljuvanje po drugih znamkah avtomobila ali opreme je sankcionirano z opozorilom (rumeni karton).
1.4 - grožnje članom, moderatorjem in administratorjem so STROGO prepovedane in že smo imeli primere, ko smo zbrali dokaze in ovadili take osebke kriminalistom. Tak član bo odstranjen BREZ OPOZORILA.
1.5 - prepovedana je tudi spolna, narodna, rasna in verska nestrpnost

2. Oglaševanje
2.1 - strogo je prepovedano vsako oglaševanje komercialne narave, le to se obračuna po ceniku oglaševanja na portalu. Ponujanje lastnih storitev ali prodaja izdelkov članom preko privatnih sporočil se prav tako smatra kot nedovoljeno oglaševanje. Za vsako oglaševanje se dobi opozorilo, za večje kršitve pa odstranitev s foruma!
2.2 - mali oglasi so namenjeni prodaji oz nakupu avtomobilov in opreme in le izjemoma čemu drugemu. Prepovedani so neprimerni oglasi kot npr za orožje, trdo erotiko ipd. Mali oglasi so po novem dovoljeni samo v forumskem področju Oglasi. Na vseh ostalih mestih (podpis, druga področja foruma) se oglaševanje smatra kot kršitev pravil.
2.3 - Uporabnik mora pred oddajo oglasa sodelovati v forumu z najmanj 50-timi sporočili, če pa je registriran uporabnik foruma že najmanj eno leto, zadostuje 20 sporočil. V kolikor ti pogoji niso izpolnjeni, se oglas nemudoma izbriše! Prav tako uporabnikom z oznako "nekredibilnosti" ni dovoljena objava oglasov!
2.4 - prepovedano je objavljanje povezav na druge forume, kjer privabljate nove člane ali za komercialne strani, preko katere ponujate svoje storitve ali/in izdelke.
2.5 - privabljanje uporabnikov v t.i. internetne "piramide" je prepovedano! Prav tako pa tudi vsakršno okoriščanje na masi uporabnikov foruma.

3. Nepravilna objava
3.1 - pred samim pisanjem mora član poskrbeti za to, da bo njegova debata v pravem področju, naslov debate pa naj bo čimbolj točen in opisen, kajti čez nekaj mesecev boš lahko iskal prav svojo debato in jo tako lažje našel. Moderatorji skrbijo, da debate padejo v pravo področje, uredijo naslov debate če je to potrebno in s privatnim sporočilcem ali javno opozorijo člana na njegovo nepozornost.
3.2 - prazno pametovanje (off-topic) ni zaželjeno in ne bo tolerirano, za take debate je primerna Klepetalnica ali ZS.
3.3 - skrenjanje s teme ni zaželjeno, razen če se član v debati vnaprej ne opraviči za.
3.4 - pisanje z VELIKIMI ČRKAMI se smatra kot prekomerno povzdigovanje glasu (kričanje), za normalno komunikacijo morate uporabiti male črke, za velike črke dobite opozorilo.
3.5 - nedovoljeno je pisanje ali citiranje večih post-ov zaporedoma (zato se uporablja funkcijski gumb "uredi" ali pa z novim forumom funkcija "citiraj" - desni spodnji del prispevka). V kolikor se stvar kljub opozorilu nadaljuje, se uporabnika onemogoči.

4. Podpisi (signatures)
4.1 - v podpise je prepovedano dajati povezave na druge forume in komercialne strani, povezave na osebno-nekomercialno je dovoljeno.
4.2 - odstrani se podpis, če se ugotovi da je moteč za ostale člane
4.3 - podpis ne sme presegati 150 pik višine in 550 pik širine ali 150KB dolžine (animirani gifi so prepovedani!).
4.4 - v primeru da član ponovno nastavi tak podpis se mu prepreči dostop in/ali odstrani vsa njegova sporočila

5. Izbris objav ali celih debat
5.1 - moderator ali lastnik foruma lahko brez pojasnil in opozoril članom izbriše ali premakne objavo/debato v drugo področje. Vsako javno oporekanje moderatorju/lastnikom za izbris ali za opravljanje njihovega dela se kaznuje s vnovič podeljenim opozorilom, objava pa premakne v "smetišče debat". Moderatorji in admini niso dolžni odgovarjati članom zakaj in kako, njihova odločitev je dokončna in pritožbe na njihove akcije ni. Vsak, ki bo oporekal moderatorju, bo odstranjen s foruma za 1 teden.

6. Uporabniška imena
6.1 - prepovedano je uporabljati več uporabniških imen. Če pred kreacijo novega uporabniškega imena ni obveščen nekdo izmed adminov, se vsa uporabniška imena pobrišejo oz. zaklenejo.
6.2 - uporabniško ime ne sme vsebovati kletvic ali ostalih imen, ki niso moralna.

ZAKLJUČEK
Na koncu še opomba da forum NI demokracija in da odloča v zadnjem primeru le lastnik foruma. Za spoštovanje pravilnika so zadolženi moderatorji in admini, slednji tudi delijo pravice. V kolikor se ne strinjate z zgoraj naštetimi pravili, vas prosimo, da zapustite naš forum. Ostalim, ki se lahko držijo teh enostavnih pravil, pa želimo dobro "vožnjo" po forumu!
Zadnjič spremenil ice, dne To dec 01, 2009 4:55 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
 
Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com
 
Prispevkov: 3084
Pridružen: Po feb 04, 2002 10:58 pm
Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To feb 14, 2006 3:03 pm

Po novem se prepovedujejo vse povezave (v podpisih) na druge slovenske forume zaradi nesramnega odnosa takih osebkov, ki v eni potezi žalijo vse naše člane in dajejo povezave na ostale forume. Kar je skrajno nesramno, da ne rečemo še kaj gršega...

Naš cilj je izboljšanje kvalitete pisanja skupnosti in tudi s takimi potezami bomo precej pripomogli pri tem.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov