Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
5 GTT
Nov uporabnik

R 5 GTT (obujanje legende:-)

Napisal/-a 5 GTT To dec 04, 2007 11:48 pm

Že davno je tega, ko sem bil lastnik tega lepega in hitrega avtomobilčka 8)

No že dolgo je tudi od takrat, ko sem si ga zaželel spet in se odločil, da bi enega popolnoma obnovil..

Pred kratkim pa se mi je ta želja končno uresničila. No še ne popolnoma kajti do izvedbe "projekta" bo še veliko truda, časa in denarja :twisted: :lol:

Zahvala gre tudi prijatelju, ki mi je bolide zvohal :shock: Hvala Gianni ;)

Ok, pa začnimo :) Sem ponosen :lol: lastnik dveh Renaultov Super5 GT Turbo Phase2. Ena 88 in ena 91 letnik. Začudeno je karoserija 88desetke neverjetno dobro ohranjena in tudi močnejših trkov ni nikoli prestala. Zahvala gre temu, da je bila enkrat prebarvana in da je veliko let počivala na eni njivi :cry: :lol:

Ok, zdaj prilepim malo slik, kdaj drugič pa še kaj povem. Moram pa pohvalit lastnike ostalih dveh turbic tukaj na forumu, vsaka jim čast, kako sta jih poštimala :hi

Tako, tukaj se je začelo piljenje :-P
Slika
Slika
Slika

pa malo prajmerja na golo...
Slika

pa šprickit...
Slika
Slika
Slika

še vedno čiščenje :evil:
Slika

pa spet prajmer
Slika

moj oče se mantra s kitanjem :-P
Slika

podvozje temeljito končano 8)
Slika
Slika
Slika

V drugi garaži pa si črnom roke s 17 let starim oljem mešeanim z mastjo, blatom, umazanijo in kaj še vem kaj :lol:

Motor zunaj;
Slika
Slika

čiščenje dragocenih delov;
Slika

operacijska soba :P
Slika

To bi bilo zaenkrat vse- še bo muk :roll: :D
V glavnem, turbica mora bit kot iz fabrike, oziroma boljše ;)

LP do naslednjič :tomidelej:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr dec 05, 2007 12:08 am

zelo pohvalno, me pa zanima nekaj, si šel v ta projekt renault 5gt ker je finančno bolj dostopno ali je to pač ljubezen do renault 5gt?

lp

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Sr dec 05, 2007 12:32 am

adis je napisal/-a:zelo pohvalno, me pa zanima nekaj, si šel v ta projekt renault 5gt ker je finančno bolj dostopno ali je to pač ljubezen do renault 5gt?

lp

Finančno bolj dostopen :lol: :lol: :lol: , pa ne se hecat no, si kdaj obnavljaj bilokeri avto, se sploh zavedaš koliko denarja to potegne zasabo, iz tvojga stavka sklepam da ne, no jst sm.

Drgac pa bravo, si na dobri poti.
Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Sr dec 05, 2007 9:20 am

adis je napisal/-a:zelo pohvalno, me pa zanima nekaj, si šel v ta projekt renault 5gt ker je finančno bolj dostopno ali je to pač ljubezen do renault 5gt?

lp

Ta stavek je res malo smešen. V obnavljanje bo pomojem dal tolk da bi si lahko kupil že kak lep avto. Ampak to dela pač ker mu je avto pri srcu in nima veze kolk gre denarja :) sam da bo legenda na cesti! Vse pohvale :!:

lisica
Novinec

Kraj: pod Jeep-om

Napisal/-a lisica Sr dec 05, 2007 11:57 am

Svetovno...vsaka čast.Spet sem dobla "lušte",da bi spet se nekaj začelo dogajat.
Res dobro. ;)

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Sr dec 05, 2007 12:30 pm

To maš namen vse obnovit ali še kej predelat.
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 05, 2007 1:46 pm

Super projekt! Take mam najrajši :bow
Še slikce! :pop:

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 Sr dec 05, 2007 1:46 pm

Nor projekt,upam,da ti bo uspel brez vecjih problemov in cimprej nove slike.

LP
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr dec 05, 2007 2:03 pm

Super projekt.. ..z veseljem ga bom spremljal.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Sr dec 05, 2007 2:26 pm

zelo lepo si se tega lotu. le tako naprej pohvalno.
zanima me samo s cim si impregniral podvozje(ime)ter koliko si ga rabo
ker bom tudi sam moral to naret .
Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Sr dec 05, 2007 2:55 pm

Kakšne barve pa bo? Če smem predlagat... :D
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr dec 05, 2007 3:12 pm

RpDany je napisal/-a:zelo lepo si se tega lotu. le tako naprej pohvalno.
zanima me samo s cim si impregniral podvozje(ime)ter koliko si ga rabo
ker bom tudi sam moral to naret .
Lp

Kolikor sem iz slik razbral je uporabil barvo za zaščito podvozja od Dinitrola (dobiš jo v merkurju, kjer pride 1 flaša cca 7-8€)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr dec 05, 2007 3:28 pm

Opa!!! Še en projekt, ki ga bom spremljal, pohvale za pogum za tako obnovo...
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr dec 05, 2007 4:24 pm

Kaj pa maš v planu z mašino, generalka.... :?:
BMW E46

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr dec 05, 2007 6:32 pm

@urosr in @mateo:

je narobe če sem vprašal? me pač zanima, sam nisem obnavljal nikakršnega avta ker po pravici povedano imam druge prioritete v glavi...nekateri se odločijo obnoviti avto samo zaradi ljubezni do nekega avta nekateri pač zaradi finanačne dostopnosti in da dobijo tisti "občutek" da je nekaj dobrega/koristnega naredil in to čisto SAM

lp

Uporabniški avatar
5 GTT
Nov uporabnik

Napisal/-a 5 GTT Sr dec 05, 2007 6:50 pm

Ojla, evo me :D Me veseli, da boste spremljali projekt. Se bom potrudu, da bom čim več postopkov objavu ;)

Kakšna točno bo petka še nebi rad preveč komentiral, ker se ideje spreminjajo iz ure v uro :-P 8) Vsekakor pa bo na zunaj čim bolj original. "Tuning" bo pa seveda na motorju in podvozju..

Barva bo skoraj 100% bela. Najbolj sem si želel perla belo in nasploh, da bo zgledala tako kot tale na sliki;

Slika
Slika

Po večmesečnem pogajanju s prijatelji, kleparji, pitorji sem omagal in so me prepričali, da sem se perli pol odreku. Zakaj, nekateri tukaj že veste verjetno zakaj..

Ok, po dolgem premisleku sem se potevm vseeno odločil za belo, s tem, da se moram odločit ali jo pobarvam v original kot je bila (kar je razvidno tudi iz tablice)- bela panda ali v belo glacier (bolj čista bela) kot so bile novejši letniki. Bela glacier je npr. ta;

Slika

Ta mi je tudi zelo všeč, še sploh ker ima original oranžne žmigavce in rumene meglenke!

Najbolj me je pa razočaralo ko sem hotel naročit OZ platišča kot jih imata ti dve (granturismo ali superlegera) in ugotovil, da platišča nimajo TUV-a za petkico :cry:

Še danes nisem sploh najdu niti enih 15 alu, da bi imele TUV za turbico. Kaj to pomeni, da bom mogu ostat na 13 in kupovat izvenserijske gume po 100eur???

Če kdo pozna rešitev naj mi prosim pomaga.

Toliko o tem. Nekdo je spraševal za podvozje, ja to je Dinitrol zaščita -sredstvo na bazi kavčuka in je zato tudi elastična in izredno dobra zaščita proti vdarcem kamenja itd.... Res je, dobi se ga v merkurju, za nanos pa je potrebna tudi specifična pištola na katero kr našrauvamo dozo z sredstvom. Natančna oznaka sredstva pa je Dinitrol 447, tako, da nimaš kaj falitpri nakupu ;)

Uporabniški avatar
5 GTT
Nov uporabnik

Napisal/-a 5 GTT Sr dec 05, 2007 7:02 pm

adis je napisal/-a:@urosr in @mateo:

je narobe če sem vprašal? me pač zanima, sam nisem obnavljal nikakršnega avta ker po pravici povedano imam druge prioritete v glavi...nekateri se odločijo obnoviti avto samo zaradi ljubezni do nekega avta nekateri pač zaradi finanačne dostopnosti in da dobijo tisti "občutek" da je nekaj dobrega/koristnega naredil in to čisto SAM

lp

Sej ni blema adis, ja avto sem se odločil obnove, ker je avto pač legenda in mi je tudi zelo všeč že iz preteklosti. Kot npr. tudi Lancia Delta HF Turbo integrale 16V, sam tam bi pa res potreboval vrečo brez dna. Vidim pa, da si tudi v tem zadnjem postu napisal med drugim tudi zaradi finančne dostopnosti. Tukaj te moram tudi jaz popravit kajti, to nikakor ne more držat. Lahko si nekdo kupi starejši športen avtomobil za nekaj denarja in se pol vozi pač do kakšnega manjšega popravila, pol pa parkira in proda poceni naprej ali kaj drugega. Obnove enega takega avta pa je daleč od "finančno dostopnega". Avto te laho (v veliko primerih) stane več kot nov. Ali vsaj koliko je stal nov takrat ;)

Imaš pa prav, je pač nek gušt ki ga lahko posameznik ima, da to ustvari sam in nato tudi drugače ceni, kot avto ki za njega odšteješ šoldičke oziromavzameš na leasing..

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr dec 05, 2007 7:11 pm

stari tale projekt bom tudi jaz spremljal, želim ti pa da ti bo vse potekalo po planu in s čimmanj nevšečnostmi... :D pa da bo avto čimprej na cesti... :D ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr dec 05, 2007 8:02 pm

Nice project!!!
upam da boš dal tudi original nalepke, ker so must be. Pa na belem še hudo zgledajo
Slika

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Sr dec 05, 2007 8:17 pm

No še en projekt k ga bom z veselam spremlov :D svaka ti čast da si šov v take rči , glede barve se pa jst popolnoma strinjam z perla belo k ma en znanec belo petko gtt pa je že una huda :D ti ns sam pridno obveščej .
Lp
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost