Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

vinci
Novinec

Pomoč pri barvanju zadnjih zavor

Napisal/-a vinci Sr feb 06, 2008 8:45 pm

Odločil sem se da bo pobarval zadnje bobne ki so že malce rjavi.Pomoč bi rabil predvsem pri izbiri barve.Se pravi da najprej pobrusim dol rjo potem pa pobarvam z osnovno barvo in nato z barvo v kateri bojo bobni.Kolikokrat je treba nanesti osnovno barvo in koliko časa se suši in kakšne vrste barvo naj uporabiim kot končno barvo.Pa še ena stvar me zanima ko zbrusim dol rjo s kom naj obrišem prah dol z bobnov da jih razmastim preden začnem barvat z osnovno barvo.
Hvala.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Sr feb 06, 2008 8:58 pm

če boš vredi pobrusil boš tak že razmastil. Drugače pa z nitro razredčilom, bencinom, sredstvom za razmaščevanje. Glede barve, jaz bi dal črno, oz eno ki ne izstopa preveč. Barva pa se kupi prav za zavorne čeljusti in bobne.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 06, 2008 9:35 pm

Da ne bom nove teme odpiral...kake barve bi pa moje čeljusti pobarval...jst nimam nobene ideje kaj bi pasal?

Avto se lahko pogleda tukaj:
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=19245

Hvala za odgovor
LP

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr feb 06, 2008 9:36 pm

No, jaz sem svoje prejšno zimo pobarval na hitrco kar z temperaturno obstojnim sprejom in so bli jeseni še ok, zadnjič pa sem jih pač še enkrat pobarval ker je rja ven udarla. Sploh ne rabiš kaj preveč komplicirat, vzameš dromlelne dol, z vrtalko in žičnatim nastavkom jih mal spucaš, na hitrco mal z nitrom čez letiš in pihneš s sprejom. Za eno leto je dobr, pol pa nasledno sezono še enkrat, itak maš hitr, 20min pa si fertik

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 06, 2008 9:42 pm

aja, drgač pa na prejšnjem avtu sem jih barval čist na easy...najprej dobr zdrgnu z drateno krtačo in šmergl papirjem, mau očistu z nitrotom, potem pa ene tri premaze temperaturno obstojne barve in čeljusti so ble čist solidne dve leti...no, po dveh letih se je začel mau poznat k je barva odstopala

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Sr feb 06, 2008 10:22 pm

Noben ne uporablja osnovne barve?Jaz bom drugač svoje pobarval v črno barvo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 06, 2008 11:36 pm

men je en mojter reku da se praviloma lahko uporablja temeljni barvo ampak bol na celjustih kot na bobnih(ker se bobni ful segrejejo pa popoka poj)drgac pa temeljna ni glih obvezna ce je povrsina za barvanj dobr postimana.jst tut glih zj barvam oz delam na tem,pa smmkupu barvo crno za auspuhe barvat.po bom pa cez se par plasti laka dau da se mau svetjo pa da gre umazanija lazje dol.upam da bo dobr
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 11:45 pm

Kje so cajti z bobni........ :D zaj so v igri aluminjaste čeljusti :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 06, 2008 11:49 pm

lisko je napisal/-a:Kje so cajti z bobni........ :D zaj so v igri aluminjaste čeljusti :D

vem lisko ampka je en uporabnik za bobne sprasevau pa sm povedau ker tm prihaja do velik vecjih temperatur kot na celjustih
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 07, 2008 12:09 pm

Pač uporabiš temeljno za radioatorje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če feb 07, 2008 6:23 pm

Godward je napisal/-a:če boš vredi pobrusil boš tak že razmastil. Drugače pa z nitro razredčilom, bencinom, sredstvom za razmaščevanje. Glede barve, jaz bi dal črno, oz eno ki ne izstopa preveč. Barva pa se kupi prav za zavorne čeljusti in bobne.

bencin je masten...tako da z njim ne bos kaj dosti razmastil... ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 07, 2008 7:14 pm

abbe je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Kje so cajti z bobni........ :D zaj so v igri aluminjaste čeljusti :D

vem lisko ampka je en uporabnik za bobne sprasevau pa sm povedau ker tm prihaja do velik vecjih temperatur kot na celjustih

Vem vem mal sem se norca delal :D Ker sem tri leta barval vsako leto bobne na rdečo....potem pa me je srečala pamet in sem bobne vrgel dol in si omislu še zadnje diske ;)

Itak pa se dobi original barva za zavore...... s tisto nekak ni težav .Pri jeepu pa sem jaz prvo dobro pobrusil..... potem osnovno barvo (300 stopinjsko) dva sloja potem pa lepo tri sloje barve (barva avta) .....po slabem letu še vedno lepo drži.... s sprednjimi čeljustmi sem nardil enako pa tudi ni težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 07, 2008 8:19 pm

nikol nisem bremz barval z temperaturno barvo ali prav z barvo za bremze ampak vedno z čist navadnim srebrnim ali črnim sprayem in nikol ni blo problemov

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če feb 07, 2008 8:56 pm

čare je napisal/-a:nikol nisem bremz barval z temperaturno barvo ali prav z barvo za bremze ampak vedno z čist navadnim srebrnim ali črnim sprayem in nikol ni blo problemov

enako, jaz pa z navadno barvo na čopič. mi je reku ličar, da nebo težav, ker jo fajn gor zapeče.

greš v aro v levec pa ti jo zmeša po želji tamalo piksno pa daš okrog 3 € pa je to to. lahko pa greš kupit v A3M neki "kao" ful hudo barvo za to je pa 20 € :P
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov