Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

bsheep
Novinec

Vezava pranje žarometov

Napisal/-a bsheep Sr mar 12, 2008 10:08 pm

A bi kdo vedu če se bi dal to izvest.

Na odbijače od P307 bi montiral šobe za pranje žarometov od clio-ta en komad je samo 15 eur potem bi pa cevke potegnu na original pumpo od P307. Potem bi pa kable od pumpe nakak vezal na kontakt od pranje predne šipe al se bi dal tut kam drugam?

Hvala za vse odgovore
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr mar 12, 2008 10:14 pm

Najlažje boš naredil tako, da samo presekaš cev, ki pelje na šipe in en vod spelješ na luči. Vse kar rabiš je primerno tanka cev in Y komad da se voda razdeli. Vso opremo dobiš v trgovini z vrtnim materialom, saj imajo zalivalni sistemi od Gardenie tak premer cevi kot je tista ki pelje na šobo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr mar 12, 2008 10:38 pm

ja in potem ko bo hotel oprat šipo bo to zgledalo tako kot bi muha scala po njej ker bojo šobe za luči pobrale ves pritisk!!Za to zadevo rabiš original posodo z dvema motorčkoma.....ali pa če dobiš manjšo posodo z motorčkom ki jo boš lahko nekam stlačil in potem nabaviš cevi in T kose za štukat in zadevo zvežeš ali na posebej tipko da pereš po želji ali na pranje stekla da pereš vsako rundo ko pereš steklo.Pa motorček za pranje luči je v originalu močnejši ker pere brez brisalcev in rabi večji pritisk!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če mar 13, 2008 10:26 am

Un prvi replay se tut jaz ne strinjam da vežem cevke na cevke od pranje predne šipe ker nebo pritiska ker luči morjo šobe OPRAT ne poškropit.

Kot sm umenu pumpo za pranje žarometov mam original od P307 mene samo zanima kam jo naj vežem. Najlaži bi mi blo da jo vežem na pranje predne šipe v mislih sm imel da bi najdu motorček od pranje predne šipe in bi ulušču kable in na njih zvezu motorček od pranje žaromatov. Pač zmeri k bi opral šipo bi zraven še opral žaromete.Men se zdi najlažja rešitev če je izvedljiva??? Aja cevko iz katere bi vlekl vodo bi dal v original posodo!

gos
Nov uporabnik

Kraj: Honda CR-V

Napisal/-a gos Če mar 13, 2008 12:35 pm

bsheep je napisal/-a:Un prvi replay se tut jaz ne strinjam da vežem cevke na cevke od pranje predne šipe ker nebo pritiska ker luči morjo šobe OPRAT ne poškropit.

Kot sm umenu pumpo za pranje žarometov mam original od P307 mene samo zanima kam jo naj vežem. Najlaži bi mi blo da jo vežem na pranje predne šipe v mislih sm imel da bi najdu motorček od pranje predne šipe in bi ulušču kable in na njih zvezu motorček od pranje žaromatov. Pač zmeri k bi opral šipo bi zraven še opral žaromete.Men se zdi najlažja rešitev če je izvedljiva??? Aja cevko iz katere bi vlekl vodo bi dal v original posodo!

Po moje bi moral imeti čisto ločeno napeljavo.Tako za elektriko kot za vodo.
Cevke so za pranje žarometov so večjega premera kot za pranje šip.
Glede el.vezave pa je vsaj pri moji Hondi tako, da gre vse prek časovnega releja
in ob pritisku na gumb se aktivira črpalka za kakšne 2 sek.In takrat ti spere luči in še pol avta zraven tako ,da ti ne priporočam vezave skupaj s pranjem šip.
Trenutno pa imam tako pokvarjeno črpalko in iščem novo.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če mar 13, 2008 4:24 pm

Od enega jugiča dobi še en motorček,na to isto posodo nardiš luknjo in ta motorček vgradiš v to posodo in vežeš z onimi kabli od motorčka za pranje šip,pa pol iz tega mororčka še napeljše šlavfeke do špricl na odbijaču in je zadeva rešena ;)
Drugače pa eno drugo posodo gor namontiraj od jugeca al pa od kakega drugega avta ko imam bolj malo,če nboš mogo od one najdet placa za motorček,pa tut vežeš kot sem reko kr na one kable od pranja šip,pol boš pa tk vido ko bota pol 2 motorčka če bo varovalko zažgalo dap mal močnejšo not in bo torej če je zj nekje 15 amperska daš pol 20...
No sj boš vido delo ti bo samo kazalo za napej :lol:
No sj boš videl stolček si zravn prnesi d se kaj umes usedeš pa poštudiraš,čik zravn skadiš in si boš tkoj gor pršo :P
1 3 5
2 4 6 R

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če mar 13, 2008 5:04 pm

a ne gre to nekak tko dve cevke iz dveh šob v pumpo potem pa iz pumpe ena cevka v rezervarček.Potem pa samo še power,ground in remote???

Tko si jaz razlagajm ...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če mar 13, 2008 7:07 pm

Tu ni nobenega "remote". Črpalka ima samo plus in minus. Minus daš na maso (pa ne kjerkoli - spelji ga nekam na čisto mesto, da ga ne bo umazanija in voda požrla). Plus pa je pač za vklop črpalke. Različni avti imajo sicer različne sisteme - ponavadi je nekako tako, da se žarometi perejo pri vsakem petem pranju šipe. Odvisno pač. Potem bi pač rabil eno elektroniko, da bi ti štela kolikokrat si opral šipo. Ko jo opereš petič, se naj vklopi črpalka žarometov, za nekaj sekund.
Preprosteje pa je, da vgradiš ločeno stikalo, posebej samo za to črpalko žarometov. Nekaj takega mislim da so imele stare Lade karavan. V serijski opremi 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če mar 13, 2008 8:29 pm

hodi na prvi odpad in dviguj haube. vzemi posodo (z motorčkom), ki se ti bo najbolj dopadla in katero boš najlažje namestil v svoj avto ;) ostalo je že napisano
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če mar 13, 2008 9:21 pm

Če hočeš da ti bo stvar saj aml oprala žaromet boš mogu nabavt visokotlačno pumpo + večjo posodo in tu je potem to pravo.
Clean look

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Če mar 13, 2008 9:47 pm

najbul pametna resitev je ta da predn gres na voznjo uzams ajmr not natocs vodo pol pa zabriss u luc.

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Če mar 20, 2008 9:40 am

jst mam motorcek za pranje sip ce nucas

gos
Nov uporabnik

Kraj: Honda CR-V

Napisal/-a gos Če mar 20, 2008 11:09 pm

jurcek3 je napisal/-a:jst mam motorcek za pranje sip ce nucas

Nucam jaz.Od katerega avta pa imaš motorček?

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe mar 21, 2008 2:39 pm

Ok ozemljitev dam na eno lepo čisto mesto , kam dam pol ta plus? A negre plus na akumolator pa umes varovalka, al je na temu plus lahko stikalo da uklopš??Am kje bi dubu elektronko da šteje da na vsake 5 opranih šip se ukluč pranje žarometov?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe mar 21, 2008 2:59 pm

jaz sem to delal na svojemu, in ti lahko točno povem kaj je in kaj ni. kot prvo, obvezno potrebuješ motorček ki je namenjen pranju žarometov.

kot drugo, ta motorček je "masten", to pomeni da rabi precej toka, in če ga boš vezal na napeljavo od motorčka za pranje vetrobranskega stekla, bo katastrofa.

Kar ti potrebuješ je - rele.

+ direktno od akumulatorja, "remote" pride od motorčka za pranje vetrobranskega, masa na karoserijo, in odvod na motorček zapranje žarometov.

če pa hočeš to extra kontrolirat, si dej kako stikalo v notranjost. na stikalo povežeš + iz kontakta ključanvice, da deluje samo ko je kontakt (to dobiš tudi pri autoradiu), kabel povežeš naprej v motorni prostor, in tako kot zgoraj piše na rele.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So mar 22, 2008 11:42 am

Ok da ponovim če prov razumem.

1. Plus direkt na akumolator
2.remote povežem na remote od pranje predne šipe
( to pomen da oluščm kabl pr motorčku za šipo in gor povežem pumpo od šob)
3.masa karoserija
4.odvod na motorčekzapiranje žarometov ??? kwa je to?

Jaz bom dal šobe od cliota na P307 , pumpo za šobe mam original od P307.
Kje dobim rele kašn je to rele? A rele je to da mi vsako 5 pranje šipe ukluč šobe?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So mar 22, 2008 4:47 pm

to je slika ki sem jo narisal, ko sem enemu poljaku razlagal kako se to da najbolj enostavno naredit. upam da boš kaj razumel.

Slika

Če povežeš remote na pumpo pranja vetrobranskega, se ti bo tudi pranje žarometov vsako krat prižgalo. dej si potem raje eno stikalo v notranjost avta, da boš lahko sam odločal kdaj naj ti opere.

na sliki manjka varovalka pri bateriji! obvezno jo dodaj.

4. odvod plusa iz releja na + konektor na motorčku.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So mar 22, 2008 5:03 pm

OK štekam nekak...

Kje dobim ta rele in kakšno nalogo ima rele?

Zakaj bi pumpo od prenje rpedne šipe kam drugam vezal če je že zvezan?

Lej primm pumpo za pranje žarometov minus povežem na dobro uzemljitev plus pa dam na akumolator umes pa varovalko ( kok amperov?).

To mi je jasn , sam kje zdej dobi signal pumpa za žaromete da sprož?
A je ta rele zadeva k z zamikom sprož pumpo žarometov primer da sprož vsako 5 pranje al kwa? Rešil smo plus in minus pumpe za pranje žarometov nek ima še remote ta remote bi pa povezu na remote od pumpe za spredno šipo samo olušču bi zićko in dal gor samo umes na ta kabl bi mogu dat eno zadevo da bi sprožl pumpo na vsak 3 ali 5 pritisk ročke ko hočđš oprat šipo?!?!

A se da tko ker tvoje razlago nerazumem...Rele??? pa neki pumpa od šipe da nekam drugam vezem na ta rele??!??!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So mar 22, 2008 5:22 pm

Rele je namenjen temu, da z majhnimi tokovi preklapljaš velike
do kabine tako potegneš tanke kable, ne rabiš močnega stikala.... preklopiš pa velike porabnike

če bi hotu izvest, da ti spuca luči šele vsakič 5. potem bi rabu števec
vezava spodaj je zelo enostavna, stikalo namestiš nekam v kabino, luči opereš kadar želiš
velikost varovalke se izbere glede na porabnika - v tvojem primeru črpalka - pogleda se koliko toka potrebuje in se izbere nekoliko večjo
Priponke
VEZAVA.JPG
podpis

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So mar 22, 2008 5:33 pm

rele je samo (galvanska) ločitev tokokrogov, kjer z nizko močjo preklapljaš tokokrog z visoko močjo

torej s stikalom prožiš elektromagnetno tuljavo na relayu, katera z elektromagnetno silo pritegne kontakte skupaj.

Slika

Ker je črpalka velike moči, so ti svetovali uporabo relay-a, da si ne uničiš stikala
SlikaSlika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost