Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Kraj: hrastnik

xsara -vgradnja daljinskega zaklepanja

Napisal/-a zore Če jun 05, 2008 12:37 pm

Zdravo imam xsaro s centralnim zaklepanjem vendar sem se odločil da vgradim daljinsko zaklepanje. Zanima me kje v okolici zasavja ali celja bi mi ključavničar naredil kopijo mojega originalnega ključa ker ne dobim takšnega zraven kompleta.Lahko bi vzel daljinca ki je obesek za zraven original kljulčev vendar se mi bolj dopade zložljiv ključ - nameravam kupiti ta komplet : http://www.bolha.com/oglas3337624
zanima me tudi če ima kdo 6takšen komplet in če ga je težko zmontirati.
lp

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Ne jun 08, 2008 6:49 pm

evo daljinsko zaklepanje zvezano :D samo še ključe moram nesti naredit vendar nikjer ne najdem da bi kdo to delal vsi ki izdelujejo ključe pravijo da se za citroen ne da izdelat ključa tak dam pomojem bom kr sam zrihtal doma če se bo dalo :D
obveščam naprej.----------------------------------------------------------------------------------------
----> ključe nesel k ključavničarju pa mi pribije da mora ročno izdelat ključ ker se citroen ne da na stroj zrihtat pa da me pride samo del 30€ plus ključ 15€ tako da me je minilo, sem šel domou razdrl star ključ ga malo spilil žagal... in evo ga zrihtan blo je pa 10 min dela. Prestavil pa sem tudi čip v nov ključ.

yogurt
Nov uporabnik

Napisal/-a yogurt Sr jul 30, 2008 9:08 am

Se ti da malo poslikat kako izgleda kluč, ker imam problem z ohišjem original daljinskega kluča, in me zanima kako zgleda tvjov kluč . ker je ceneje kupit tak komplet kot je tvoj , kot pa nov kluč na citroen servisu

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr jul 30, 2008 9:31 am

KLJUČ JE ISTI KOT TALE http://www.bolha.com/oglas3337624 VENDAR MORAŠ POTEM DATI SUROVEC V TEM KLJUČU IZREZATI DA JE TAK KOT ORIGINAL (TAM KJER DELAJO KLJULE) VENDAR JAZ SE S TEM NISEM UBADAL KER BAJE PRIDE DRAGO KER MORE ROČNO NAREDITI KER CITROENOV KLJUČ NE MORE NA MAŠINO ZATO SEM JAZ RAZDRL ORIGINAL KLJUČ GA MALO ZBRUSIL DA PAŠE V TEGA IN DELUJE ČIST LEPO IN JE KOT ORIGINAL. PRESTAVIT MORAŠ PA TUDI ČIP KI JE V ORIGINALNEM KLJUČU V TA KLJUČ ČE IMAŠ KODNO VAROVAN VŽIG MOTORJA DRUGAČE TI NEBO VŽGAL.
LP

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Kraj: koroska

Napisal/-a -damjan- Po avg 04, 2008 3:45 pm

si bom to temo sposodil :)
Tudi jaz imam vgrajeno daljinsko zaklepanje z zložljivim ključem. Pa imam zdaj problem z kodiranim vžigom.
Kako naj dobim čip iz ključa?
Ali se da dobit samo čip posebej in bi se pol naknadno sprogramiral?

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Po avg 04, 2008 7:57 pm

ja jas sem star ključ kar razdrl in iz njega vzel čip. Zgledalo pa je kot da je čip oblit s plastiko od ključa vendar je šel ven.

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Napisal/-a -damjan- Po avg 04, 2008 8:31 pm

kako to misliš razdrl? Jaz imam uno plastiko zalito na ključ. Toraj moram zdaj uno plastiko nekako dol dobit.
Povej malo bolj natančno prosim.

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Po avg 04, 2008 9:46 pm

Ja jas sem ključ potegnil s kleščami ven iz plastike nato pa razdreš plastiko da poiščeš čip pri meni se je videlo na ključu kje je čip ker je bil tak kvadratek tam kjer je vstavljen čip.nato sem razdrl plastiko vzel vn čip in ga namontiral v nov ključ vendar da ko vstaviš nov ključ(predvidevam da rihtaš zarad daljinskega) v ključavnico mora biti čip v novem ključu čim bližje ključavnici ker jas sem ga prvo dal na konec ključa in mi xsara ni hotla vžgati potem sem čip prestavil čisto na začetek ključa blizu ključavnice in sedaj vžiga v nulo.
upam da sm ti kaj pomagal če pa še kaj rabiš pa vprašaj.
lp

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Sr avg 20, 2008 3:12 pm

Lahko bi naredil v tej temi eno predstavitev. Jaz tudi nameravam vgraditi daljinsko, če ni preveč komplicirano.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr avg 20, 2008 6:51 pm

tudi jaz se zanimam za tole. Kako to mislš prestavljat čip po ključu? Je možno kako sliko dobit? Si vse sam zmontiral ali ti lahko tudi tile ki prodajajo?

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Če avg 21, 2008 6:13 pm

Komplet je znamke SPY.
ključi so takle:
Slika
Prodaja jih nekdo iz maribora vendar pa ne vem če jih tudi vgrajuje.
Navodila zraven so nemška in si nisem mogel z njimi nič pomagati ker nimam pojma o nemščin edino če mate vi več sreče.

Priklopil sem samo nekaj žic ne vse ker nekatere so še da se ti v 20 sekundak ko zakleneš vozilo zaprejo okna vendar na mojem avtu ni električnih zato sem kable porezal.
komplet se priklopi na vezje centralnega zaklepanja ki je v mojem primeru pri xsari pod volanom(pod armaturo) vendar tam nisem nikjer najdel kam bi lahko priklopil ker je ogromno kablov zato sem pri voznikovih vratih tam kjer pride elektrika iz vozila v vrata kjer so kabli zaščiteni z gumo probaval vsak kabel posebej ker se nisem iz navodil nič znašel. za odklepanje in zaklepanje sta bela kabla ki prihajata iz sprejemnika ki ga dobiš v kompletu(imata tudi varovalke. Najlažje je če vzameš dol vratno tapeto in na motorčku centralnega motorčka pogledaš kateri barvi kablov sta priklopljena in ta dva bela priklopiš na njih. potem sem priklopil še stalni plus (kabel sem prav tako našel pod armaturo, lahko ga napelješ tudi iz akumulatorja) to je za napetost tudi ko je vozilo ugasnjeno in zaklenjeno. priklopil sem še črn kabel na maso (priklopiš na nek vijak ki se dotika ohišja vozila). potem pa sta tu še dva rjava kabla (z upori) ki jih priklopiš da ti ob zaklepu in odklepu vozila utripnejo smerniki.
Sam sem ju priklopil na tipko za vse štiri smernike(je najlažje).
Na koncu sem skril sprejemnik pod armaturo da se ga ne vidi šel iz avta in uspešno zaklenil avto :D pa še smerniki so utripal :D

imaš pa možnost če imaš električna stekla da zvežeš tako da se ti zaprejo stekla ko avto zakleneš.
Možno je pa tudi če imaš prtljažnik ki se ti odpre na tipko (preko elektrike in ne preko zajle) da si zvežeš tudi za odpret prtljažnik.

Potem sledi še izdelava ključa.

Šel sem k ključavničarju vendar mi je rekel da ne more na stroj narediti ključa za citroen zato sem razdr original ključ in ga vstavil v ohišje od ključa za daljinsko zaklepanje.

Če imaš kodno varovan vžig motorja moraš pa prestaviti čip iz originalnega ključa v ohišje ključa za daljinsko zaklepanje. Originalen ključ razdreš in vzameš ven čip. Čip je majhen približno 5x5mm.

Upam da sem komu kaj pomagal če pa želi še kaj izvedeti pa naj vpraša.

Pa še povezava do kompleta ki sem ga kupil:
http://www.bolha.com/oglas3306457/dalji ... ljiv-kljuc

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX To avg 26, 2008 12:04 pm

Samo si mel veliko kompliciranje.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe To avg 26, 2008 1:57 pm

he he..jaz mam isti ključ(sem enega sestri ukradu:=)...sem samo zamenjau originalni kluč mojega avtomobila(kos zeleza)z tistim tega ključa:P.
in notri sem zamenjal čip..tako da zdej dela tudi centralno:=)...v bistvu nisem dosegu nič...samo to da imam tak ključ..in da deluje daljinsko zaklepanje..kar pa je tudi prej:=)..

@-damjan-:drugače pa..če maš kodiran ključ....nosiš originalnega vedno z sabo..in ko uzgeš avto..ga das zraven volana(oziroma vhoda za ključ)..:P
bass, i love you:)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Sr avg 27, 2008 8:56 pm

Pol je že bolše da ga nalimaš pod volan zraven ključavnice da se ne vid :D al pa samo čip :D

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Napisal/-a -damjan- Če avg 28, 2008 10:02 am

hehe. sm že dobil čip vn iz orginal ključa pa ga dal v novega. Tako da zdaj dela :D

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe Če avg 28, 2008 12:52 pm

no samo da si rešil:)..
bass, i love you:)

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Ne avg 31, 2008 11:14 am

LEPO DA SI ZRIHTAL :D

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Sr nov 05, 2008 5:36 pm

Tale zadeva mi ni najbol jasna kako se vse skupaj montira.
Trenutno imam daljinsko centralno zaklepanje pri puntotu mk2, ker je tista gumica zgoraj čisto uničena, sem pač želel novo ohišje ključa, kar ga pa je težko dobiti pa še, ko sem ga našel, tipson hoče samo za ohišje 20eur :S original ohišja so pa dost boga...

tako, da sem tole zadevo pogledal in sedaj nevem ALI pri tem ključu, ki ga dobiš zraven ali potem samo prestaviš čip pa zadeva deluje? Glede na to, da dalijnsko centralno že imam v avtu (in kodno varovan vžig)?

Ampak kaj pa glede oblika samga ključa, mislim na tisti del, ki gre v bravo? Tisti "pecelj oz. dalši del ključa? od ohišja dalje" :D

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Napisal/-a -damjan- Sr nov 05, 2008 7:51 pm

Če bi v ta ključ, ki ga dobiš zraven prestavil čip za kodno varovan vžig iz starega ključa in vgradil ustrezno pero (tisti pecel iz ključa. To ti lahko naredi ključar), bi avto lahko užgal. Nebi pa mogel upurabljati daljinca. Ker daljinec deluje samo na pripadajoči modul.

Uporabniški avatar
zore
Novinec

Napisal/-a zore Če nov 06, 2008 4:45 pm

Tako je daljinec deluje na tisti modul oziroma sprejemnik ki ga ti dobiš zraven ključa, vžgal bo lepo če prestaviš v tega čip za kodno varovan vžig vendar ima vsak modul svojo "kodo" s katero zazna ključ.
Lahko da če je možnost da bi ti novi ključ sprogramiral na stari sprejemnik pol bi bilo to to , vendar nevem če je pri teh ključih to mogoče.
lp
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov