Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Hladilnik aka kiler

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2009 12:29 pm

Ok fantje rabu bi en nasvet pa čeprav tale moj problem ni lih povezan z avtom je pa vseeno prevozno sredstvo.
Torej rabu bi nasvet nekoga,ki je že kdaj rabu kj podobnega ali razdiral avto.
In moj poblem je sledeč.
Namreč danes sem pri vožnji z motorjem motorju zadal smrtonosen udarec :) in sicer ob prečkanju sneženega kupa sem naletel na korenino,ki mi je dodobra preluknjala hladilnik oz.kiler in sem pač bil primoran vožnjo prekinit.In zdaj me zanima kje za vraga naj bi dobil tak hladilnik in sicer 270x150 na uradnem servisu je mnogo predrag in pa ker imam prostor(nosilce bom sam naredu) bi lahko dal na motor večjega in učinkovitejšega.Doma imam enega iz LADA Samara,ki je bil namenjen za gretje kabine a je žal nekaj zabit in deluje le polovično in nebi nič kaj velik naredu,če bi ga dal na motor.Ali kdo ve kateri avtomobili imajo podobne hladilnike (lahko je tudi debelejši).Ali ima kdo tako zadevo mogoče doma za prodat/podarit.Na servis ga negrem kupit,ker je predrag in se mi ne splača,ker imam motor samo za po gozdu in gmajni in bi verjetno bil hladilnik vreden polovico motorja :)
Aja gre se za Yamaho DT125,če bi katerega zanimalo.
In ja ne rabim zj pridig kako nesmotrno se je zj pozimi vozit po hosti :))
In ja ali ima kdo nasvet kako naj starega odmašim z sodo bikarbono vem,da obstaja rešitev a to mora zadeva laufat pa še to ni rečeno,da bo projekt uspel.najraje bi drugega
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 04, 2009 12:45 pm

Samo kot info.....jaz sem mel zabasan radijator za gretje kabine.....enostavno sem cevi obrnu (tam ko gre topla voda not sedaj teče ven) in zadeva se je sama odmašila.....greje kot še nikol ne :D
Drgač pa mislim da imajo vsi podobne grelce kabine.....poglej na kakem odpadu za R5 ali pa kaj podobnega.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2009 12:59 pm

Ja no za zamšen kiler vem,da se uporabi tudi soda bikarbona,ki ob mešanju z vodo kipi in tko smo enkrt tudi na Yugo-tu odmašili kiler a zadeva mora laufat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 04, 2009 1:28 pm

Aleks avto hladilniki bi ti znal tvojega popravit.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2009 1:43 pm

čare je napisal/-a:Aleks avto hladilniki bi ti znal tvojega popravit.

Močno dvomim,ker ga je skoro odtrgalo stran in naredilo skozenj cca 3cm luknjo

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Ne jan 04, 2009 3:02 pm

Če je osnova kolikor toliko cela, je hladilnik možno popraviti. Sploh če je iz Al ali Cu.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne jan 04, 2009 3:11 pm

tukaj vprasaj, pubeci imajo dosti takih stvari doma..

http://www.enduro-si.com/

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2009 4:07 pm

kofy je napisal/-a:Če je osnova kolikor toliko cela, je hladilnik možno popraviti. Sploh če je iz Al ali Cu.

Ne 3cm široka luknja je skozi kiler pa tudi rebra so deformirana po bolj kot polovici kilerja.Če dobim nazaj digitalca bom poslikal.
SamoK hvala za link vidiš takilih forumuv pa še nisem zasledil :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 04, 2009 5:43 pm

Pozdravljeni
Vaš hladilnik lahko popravi mojster iz Dolgega mosta gospod Miran ( 041-329-172 ). Je vseeno koliko imate veliko poškodbo, ker lahko naredi novo satovje. V koliko se ne bosta dogovorila po telefonu za predajo/prevzem, ga pošljite meni po pošti in ga bom sam odnesel do njega.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2009 6:04 pm

Hm koliko pa je cena popravila,ker če ni bistvene razlike med novim bi se vseeno odločil za novega.
Bom pa ju3 poklical pa se pozanimal za popravilo
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov