fare je napisal/-a:Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7044829
mislim pa da nikakor več kot 4,3L če imaš 1.9 TDI PD mašino z 77kw.
lp.
gregav je napisal/-a:fare je napisal/-a:Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
lp.
Najlepša hvala za odgovor.
Nekateri (nelastniki) Passatov namreč trdijo,da gre samo 3,5l olja v motor
gregav je napisal/-a:fare je napisal/-a:Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
lp.
skalaprava je napisal/-a:gregav je napisal/-a:fare je napisal/-a:Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
lp.
No, jaz pa sem lastnik Passat-a 1.9 TDI PD (96kW) in mi še nikoli ni uspelo celo 4 litrsko kanto natočit v motor in pri tem NE preseči max oznake na merilni palici! Vedno zamenjam tudi oljni filter, ki potegne nekaj olja, pa kljub temu ne gre noter 4L olja, čeprav je podatek v servisni knjižici ravno 4L!
Če mi bo zdej kdo trobil da to ni ok in jadajada blabla, naj mu takoj povem, da sem na tak način naredil že 300.000 km (prvi lastnik) in še nisem menjal na motorju nič (ne turbine, ne kak drug mehanski del), pa avto še vedno gladko potegne do 200-tke! Uporabljam pa izključno motorno olje Aral tronic 431 za VW TDI PD motorje.
Torej, če ne gre glih 4 litre olja v motor lepa figa, važno je samo kaj odčitavaš na merilni palici - samo to je merodajno!!!
Srečno vožnjo
Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
men pise 4.3 z filtrom.mam pa golfa 96 kw.
pa se neki.ce pustis avto cez noc pa tko sem nalil notr skoraj 5 litrou olja...
Strokovnjak je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
Pri mojem passatu pa piše 4.0 l, motor pa je 96 kW AVF. Pa res ni šlo nikoli noter več kot 4 litre. Zdej pa razumi kaj so švabi izumljali ... nič jasno.
abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
Pri mojem passatu pa piše 4.0 l, motor pa je 96 kW AVF. Pa res ni šlo nikoli noter več kot 4 litre. Zdej pa razumi kaj so švabi izumljali ... nič jasno.
ma sj jh gre razumet.lahko da mas samo malo drgacen karter oblikovan ker mas vzdolzno postavljen motor in evo kle gre telih 3 dl...
R 34 GT-R je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
ma sj jh gre razumet.lahko da mas samo malo drgacen karter oblikovan ker mas vzdolzno postavljen motor in evo kle gre telih 3 dl...
Ali pa večji filter
abbe je napisal/-a:resno sem natankal noter 5 litrou olja.pa ga ni prevec.tisti ki vozite tdi-je pri naslednjem servisu odsraubajte sraub (32) ki drzi toplotni izmenjevalec,pa
skalaprava je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.
Ali pa večji filter
Tale s petimi litri je pa mal hudaLahko bi se malo pošalil, pa bi rekel:
Golf - majhen avto, dosti olja Passat - velik avto, malo olja :P Šala!
Tudi jaz sem imel v mislih AVF motor. Najbrž gre razlika res na račun karterja, ker oljni filtri po velikosti niso za 3 dcl zazlični (to je cela piksna za predstavo) in itak govorim o filterskem vložku, ki se menja - vsaj pri mojem motorju.
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost