Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
gregav
Nov uporabnik

Kraj: KK

Koliko olja v 1,9 TDI

Napisal/-a gregav To avg 18, 2009 2:08 pm

Najprej lepo pozdravljeni!
Sem nov na forumu in novi lastnik Passata 1,9 TDI, in me zanima, če mi lahko kdo pove, koliko olja gre v motor z menjavo filtra? Gre za novejši model Passata.

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To avg 18, 2009 2:47 pm

Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7044829
mislim pa da nikakor več kot 4,3L če imaš 1.9 TDI PD mašino z 77kw.
lp.

Uporabniški avatar
gregav
Nov uporabnik

Napisal/-a gregav To avg 18, 2009 3:29 pm

fare je napisal/-a:Lepo pozdravljen,
tu si lahko pogledaš:
lp.

Najlepša hvala za odgovor.

Nekateri (nelastniki) Passatov namreč trdijo,da gre samo 3,5l olja v motor

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To avg 18, 2009 4:28 pm

gregav je napisal/-a:
tu si lahko pogledaš:
lp.

:lol: , ja če bi bil noter 1.4 TDi z tremi valji, :lol: .

skalaprava
Nov uporabnik

Napisal/-a skalaprava To avg 18, 2009 10:33 pm

gregav je napisal/-a:
tu si lahko pogledaš:
lp.

No, jaz pa sem lastnik Passat-a 1.9 TDI PD (96kW) in mi še nikoli ni uspelo celo 4 litrsko kanto natočit v motor in pri tem NE preseči max oznake na merilni palici! Vedno zamenjam tudi oljni filter, ki potegne nekaj olja, pa kljub temu ne gre noter 4L olja, čeprav je podatek v servisni knjižici ravno 4L!
Če mi bo zdej kdo trobil da to ni ok in jadajada blabla :shock: , naj mu takoj povem, da sem na tak način naredil že 300.000 km (prvi lastnik) in še nisem menjal na motorju nič (ne turbine, ne kak drug mehanski del), pa avto še vedno gladko potegne do 200-tke! Uporabljam pa izključno motorno olje Aral tronic 431 za VW TDI PD motorje.
Torej, če ne gre glih 4 litre olja v motor lepa figa, važno je samo kaj odčitavaš na merilni palici - samo to je merodajno!!!

Srečno vožnjo

Uporabniški avatar
gregav
Nov uporabnik

Napisal/-a gregav Sr avg 19, 2009 11:09 am

skalaprava je napisal/-a:
gregav je napisal/-a:
tu si lahko pogledaš:
lp.

No, jaz pa sem lastnik Passat-a 1.9 TDI PD (96kW) in mi še nikoli ni uspelo celo 4 litrsko kanto natočit v motor in pri tem NE preseči max oznake na merilni palici! Vedno zamenjam tudi oljni filter, ki potegne nekaj olja, pa kljub temu ne gre noter 4L olja, čeprav je podatek v servisni knjižici ravno 4L!
Če mi bo zdej kdo trobil da to ni ok in jadajada blabla :shock: , naj mu takoj povem, da sem na tak način naredil že 300.000 km (prvi lastnik) in še nisem menjal na motorju nič (ne turbine, ne kak drug mehanski del), pa avto še vedno gladko potegne do 200-tke! Uporabljam pa izključno motorno olje Aral tronic 431 za VW TDI PD motorje.
Torej, če ne gre glih 4 litre olja v motor lepa figa, važno je samo kaj odčitavaš na merilni palici - samo to je merodajno!!!

Srečno vožnjo

Jst sm pelu avto na prvi servis,ker sem ga komaj kupil,pa so mi nalili 4 l olja not,in je olja skoraj preko zgornjega roba šipke,tko da po podatkih na zgornjem linku (piši 4,3l) je res preveč.
Je pa res,da se nivo olja preverja pri ogretem motorju( vsaj tako trdijo mehaniki),ko je še del olja razmetanega po mašini,in ne, ko avto par ur stoji. Se pravi, če je do vrha šipke,ko je motor ogret, bo po parih urah kazalo preko šipke.
Naj me kdo popravi,če se motim.

Me pa še nekaj zanima. Ali je res v novem modelu Passata PD motor, ker na zgornjem linku namreč takšnega motorja s 77kW nisem zasledil.

kloby
Nov uporabnik

Napisal/-a kloby Pe avg 21, 2009 1:19 pm

77kw je pd motor

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe avg 21, 2009 2:52 pm

kloby je napisal/-a:77kw je pd motor
Jaz imam takega pa mi gre not 4,3l olja. Ne samo po Castrolovem izračunu ampak v tehhnični knjižici imam tako navedeno. A niso vsi 1.9 tdi pda 77kw motorj enaki? lp.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe avg 21, 2009 3:16 pm

96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti Pe avg 21, 2009 5:54 pm

Jz mislm da je tud dost odvisn kdaj menjas olje ce je hladn ga bo manj vn steklo kot pa vročga olja in se kdaj ga mers na koncu pred zagonom ali po njem ce si menjal filter olja.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe avg 21, 2009 6:05 pm

bugatti je napisal/-a:Jz mislm da je tud dost odvisn kdaj menjas olje ce je hladn ga bo manj vn steklo kot pa vročga olja in se kdaj ga mers na koncu pred zagonom ali po njem ce si menjal filter olja.

pa kaj se res najde kaki pacient ki mu je predrago 7€ za filter dat in pa 2min cajta si vzet?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 21, 2009 6:08 pm

Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.

men pise 4.3 z filtrom.mam pa golfa 96 kw.
pa se neki.ce pustis avto cez noc pa tko sem nalil notr skoraj 5 litrou olja...
Ni vse res kar napišem

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe avg 21, 2009 7:44 pm

abbe je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:96kW ima 4 litre že čez maksimum, verjetno ker čisto vse staro olje ne izteče iz motorja ... V knjigici piše točno 4 litre olja.

Pri mojem passatu pa piše 4.0 l, motor pa je 96 kW AVF. Pa res ni šlo nikoli noter več kot 4 litre. Zdej pa razumi kaj so švabi izumljali ... nič jasno.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe avg 21, 2009 10:47 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Pri mojem passatu pa piše 4.0 l, motor pa je 96 kW AVF. Pa res ni šlo nikoli noter več kot 4 litre. Zdej pa razumi kaj so švabi izumljali ... nič jasno.

ma sj jh gre razumet.lahko da mas samo malo drgacen karter oblikovan ker mas vzdolzno postavljen motor in evo kle gre telih 3 dl...
Ni vse res kar napišem

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Pe avg 21, 2009 10:51 pm

abbe je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

ma sj jh gre razumet.lahko da mas samo malo drgacen karter oblikovan ker mas vzdolzno postavljen motor in evo kle gre telih 3 dl...

Ali pa večji filter
RiDe hArD

skalaprava
Nov uporabnik

Napisal/-a skalaprava So avg 22, 2009 7:49 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Ali pa večji filter

Tale s petimi litri je pa mal huda :) Lahko bi se malo pošalil, pa bi rekel:
Golf - majhen avto, dosti olja Passat - velik avto, malo olja :P Šala!
Tudi jaz sem imel v mislih AVF motor. Najbrž gre razlika res na račun karterja, ker oljni filtri po velikosti niso za 3 dcl zazlični (to je cela piksna za predstavo) in itak govorim o filterskem vložku, ki se menja - vsaj pri mojem motorju.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So avg 22, 2009 7:52 pm

resno sem natankal noter 5 litrou olja.pa ga ni prevec.tisti ki vozite tdi-je pri naslednjem servisu odsraubajte sraub (32) ki drzi toplotni izmenjevalec,pa boste vidl kok olja se vn stece(min 0.5 litr).jst to redno delam.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne avg 23, 2009 8:49 am

abbe je napisal/-a:resno sem natankal noter 5 litrou olja.pa ga ni prevec.tisti ki vozite tdi-je pri naslednjem servisu odsraubajte sraub (32) ki drzi toplotni izmenjevalec,pa

saj ga je obvezno treba odšraufat in to pri motorju, ki je ogret na delovno temp......in 5 litrov olja za poletni čas je glih prav....(pozimi kaka 2-3 dcl manj)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po avg 24, 2009 4:49 pm

skalaprava je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Ali pa večji filter

Tale s petimi litri je pa mal huda :) Lahko bi se malo pošalil, pa bi rekel:
Golf - majhen avto, dosti olja Passat - velik avto, malo olja :P Šala!
Tudi jaz sem imel v mislih AVF motor. Najbrž gre razlika res na račun karterja, ker oljni filtri po velikosti niso za 3 dcl zazlični (to je cela piksna za predstavo) in itak govorim o filterskem vložku, ki se menja - vsaj pri mojem motorju.

Lep pozdrav

Za 1.8T obstajata 2 filtra, razlika v volumnu je pa 0,5L.
RiDe hArD

gti85kw
Novinec

Napisal/-a gti85kw So sep 19, 2009 9:43 pm

pri meni golf 4 tdi 85kw ajm motor..3.5 litre olja kaze sipka malce pod max..zdaj mi je pa mehanik vlil ka vse notri..4 litre in mi kaze na sipki krepko cez max..+1 cm cez max..
kako je to mogoce..je kaj s sipko narobe..
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost