Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

cobra11
Novinec

prenova avtomobila

Napisal/-a cobra11 Sr sep 02, 2009 9:53 pm

Torej stvar je sledeča.
Če bo vse posreči lahko dobim za nekje 50€ staro Renault katro v voznem stanju.
Malo je rjava tako da bi jo blo treba obnoviti.
Ker me že skos takšne zadeve privlačijo, sepravi obnavljanje starodobnikov bi se lotil obnove.
Sicer nimam pojma kako to vse skupaj gre zato bi vas malo povprašal...
Kaj pravite če se lotim celotne obnove brez nekega predznanja?
Res mi je to nekako zakon zadeva ker pač uzivam v tem ko sem recimo loteval prenoviti motor samo potem na koncu ni blo nič s tega,zaradi financ :D
Kolko pa kaj pride če na novo štrihneš avto mislim da se spraviš to sam delat..?

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr sep 02, 2009 10:08 pm

Brez predznanja je prenovil ne boš. Je pa dobra investicija, da se na njej učiš npr. popravljat pleh, štrihat in ostala j***a, da boš lahko naslednjič kupil kaj bolj konkretnega in že vedel kaj s tem počet.
Vzem fleksarco, (zaščitna očala) in ostalo orodje in se mal zajebavi z njo. Npr kabrio scene, ... Če pa bi rad delal bolj na mehaniki pa ne vem kolko se splača investirat v ta nova znanja, glede na to da počasi že zginjajo s cest mehanske igračke. Ne me narobe razumet ... nobeno znanje ni odveč ... a verjetno se boš na njej lažje učil kakšne kleparije kot pa mehanike.

Pa srečno ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

cobra11
Novinec

Napisal/-a cobra11 Sr sep 02, 2009 10:12 pm

Heh no mam očeta z nekaj predznanja tako da bi blo malo pomoči pri klepariji in ličarstvu pri mašineriji pa niti nebi kaj preveč ga sral..
Bi dal raje tisto mašinco naštelat nekomu pa plačam nekaj € pa je zrihtano tako kot treba.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr sep 02, 2009 10:22 pm

Glede na to, da se renault 4 bolj slabo prodaja, boš za obnovo naredil kar veliko zgubo.
Drugo pa je, če boš katrco prenavljav zaradi veselja, vedi pa, da tvoj trud nebo poplačan pri prodaji, saj boš zanjo dobil samo par sto evrčkov je pa velika šola, in izkušnja za nadaljne take in podobne proekte.
Pa veliko sreče pri prenovi, če jo boš začel.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Če sep 03, 2009 12:06 am

slabo prodaja? dej muči človek! v nemčiji se prodajajo fičoti in pejeki tudi za 4k€ in isto je z katrami! skoraj vsak avto ima lahko dobro ceno če veš kje ga prodat!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 03, 2009 12:19 am

YOC je napisal/-a:Brez predznanja je prenovil ne boš. Je pa dobra investicija, da se na njej učiš npr. popravljat pleh, štrihat in ostala j***a, da boš lahko naslednjič kupil kaj bolj konkretnega in že vedel kaj s tem počet.
Vzem fleksarco, (zaščitna očala) in ostalo orodje in se mal zajebavi z njo. Npr kabrio scene, ... Če pa bi rad delal bolj na mehaniki pa ne vem kolko se splača investirat v ta nova znanja, glede na to da počasi že zginjajo s cest mehanske igračke. Ne me narobe razumet ... nobeno znanje ni odveč ... a verjetno se boš na njej lažje učil kakšne kleparije kot pa mehanike.

Pa srečno ;)

lp

YOC

8)

Ni čist res....Nikoli ne moreš vedet vsega...tud sam še za petko ne vem vsega pa sem jo raztrgal čisto pa se kaj sprot naučim....in verjam da pri tako starem avtu prej obnoviš motor kot pa pleh....Pri plehu imaš problem da moraš odrezat tud ogromne kose...tud razne krivine, nosilce....in potem nastane problem ker v domači garaži pleha ne moreš oblikovat tako kot bi si želel...motor je bolj plug in play varjanta....nabaviš drug del zamenjaš in je.

cobra11: kje na netu ali forumih dobi komplet manuale....od motorja do šasije. Vse skupaj dobro peuči in se potem loti. Naj se ti nikamor ne mudi.Preštudiraj vse zvare na karoseriji....kje in kaj je potrebno obnovit (rja). Raztavi avto popolnoma tako da bo ostala samo karoserija in potem lepo počasi zlagaj skupaj sproti pa obnavljal kar je pač potrebno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov