Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

majki29
Nov uporabnik

Alarm, ki bi ga naredil sam-prosim za pomoč

Napisal/-a majki29 Če sep 24, 2009 6:36 pm

Ali mi lahko kdo pomaga ,kako bi naredil sam alarm.Jaz sem si ga umislil takole.Stikala na vratih,vezano na časovni rele in hupo. Ko se odprejo vrata,se aktivira stikalo,časovni rele pa da signal hupi, da tuli 2 min.Sedaj me pa samo zanima kako bi ga jaz mehansko vklopil in izklopil,ko bi prišel ali zapustil avto.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 24, 2009 8:36 pm

Še en časovni rele.....ko se aktivira imaš recimo 20 sekund da daš kontakt. Ko daš kontakt pa se izključi. V 20tih sekundah pa ja prideš do ključavnice:) Glede na to da pa smo v dobi elektronike bi bilo bolje vzet kako člpovje in sprogramirat. Po drugi strani pa.....se splača?:) Glede na to da dobiš alarme za smešno nizko ceno in samo zmontiraš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če sep 24, 2009 8:49 pm

pol ti pa frajer razbije okno in se stikalo na vratih ne aktivira :P
litr bencina, litr olja ;)

Trixi
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a Trixi Če sep 24, 2009 9:11 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:pol ti pa frajer razbije okno in se stikalo na vratih ne aktivira :P

Dvomin da boš skoz okno plezal v avto ali kradel AR..
Jaz ponavadi vlomim vrata in stopim ko kradem :D :D (Hec)
Cars are like strippers. They only work when you throw money at them.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 24, 2009 9:27 pm

Boljša varianta je da narediš takole. Nekam pod armaturo (tako da se ne da najti daš GPS z mobitelovo kartico s svojim in zunanji9m napajanjem (cena 190 evrov, če kdo odklopi akumulator ima zadeva še vedno svoje napajanje in dela 20 ur, tako da avto najdeš v tem času brez problema), ki ti po klicu na številko mobitelove kartice ali s poslanim sms-om na to kartico pošilja GPS lokacijo avta po sms-ih ali pa kar direktno preko GPRS-ja in ti na računalniku v vsakem trenutku opazuješ kje se nahaj tvoj avto. Če pa vzameš še modul za gibanje, pa se ob vsakem gibanju avta pošlje sms na tvoj telefon zaradi premika, hkrati pa kako wireless kamero zmontiraš, da snema kaj se dogaja v avtu.

Vse skupaj te ne bo prišlo 300 evrov, pa tudi če ti avto ukradejo imaš stalno možnost videt kje se nahaja.

Mislim da je to dovolj, ker piskanje hupe nikogar več ne moti in ti nič ne pomaga.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če sep 24, 2009 9:35 pm

pomoje je res ceneje in lažje kupit že pripravljeno alarmno napravo. ker vse malenkosti ki jih rabiš za pravilno delovanje znajo krepko preseči ceno novega alarma.
za 50€ dobiš že soliden komplet http://www.bolha.com/oglas383282093/dal ... rcki-alarm
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Trixi
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a Trixi Če sep 24, 2009 9:37 pm

Kot je napisal nebivedu je to pomoje zlo zlo dobra rešitev.
Ker če vežeš na hupo.. Mislim vsak človek ve da je neka hupa ki tuli ko je alarm.
Kar nekaj avtov poznam pri katerih se sklonim pod avto in ti hupo brez težav odklopim..
Pol pa lahk maš nevem kaj tulilo nebo :D

Vem pr men v audiju je spredaj takoj za branikom segaš do nje če se daš mal dol in z roko mal poprimeš pod avto..
Cars are like strippers. They only work when you throw money at them.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 24, 2009 9:46 pm

o teh GPS, GPRS in UMTS alarmih vam samo eno povem..
dosti vode je preteklo ko so si slovenci za vedno sposojali avte v italiji in južni franciji z vsemi temi alarmi in še čem.. pa so uporabili le motilce, ki eliminira vse signale. Glede na to, da imajo te motilce že na vsaki fakulteti skoraj zaradi prisluškovalnih naprav, dvomim da jih nimajo tisti, ki kradejo poštene batine.

se mi zdi, da je mehanska blokada menjalnika še vedno top. no razen, če bi se radi malo igrali 8)

majki29
Nov uporabnik

Napisal/-a majki29 Pe sep 25, 2009 6:52 am

Hvala za odg.Prosil pa bi še,če ima kdo kako skico kako bi ta alarm zgledal kot sem si ga umislil.Me pa še zanima kdo bi mi programiral časovni rele,ker kaki elektronik glih nisem.Imam pa sedaj blokado na menjalniku,ker so mi pred 2 mescoma ukradli audija.Sedaj pa bi še dodal ta mehanski alarm,na stikalo.Glede vezave na hupo,ki ti jo odklopijo,bi pa dal dodatno sireno,tako da nebi bilo mogoče jo odklopiti.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe sep 25, 2009 7:18 pm

Pozdravljeni

V Conradu imate že za 20,00 € avto alarm, dvomim, da se ga splača delati v samogradnji.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov